Neviem či začať s tým najlepším, alebo tým najhorším. Oboje tu bolo požehnane.
Ok, tak začnem pekne zdola. Od náhľadu do Samovej minulosti som asi čakala viac. Predsa len, to že Sam bol hajzel bez duše, sme už videli ako pri Deanovi, tak aj Bobbym. Navyše práve v týchto spomienkach nebol až taký hrozný. Toho šerifa využil rovnako ako využil Deana a celkom som aj chápala, prečo obete na konci Sam zastrelil. Ja by som spravila tak isto.
No Samuel mi v tej epke šiel neskutočne na nervy. To jeho pokrytecké hundranie na Sama, aký je Sam studený a pod.
Keď sa pozriem ako zapredal svojich vnukov Crowleymu, tak Sam bol oproti Samuelovi úplne neviniatko.
Tiež som mala pocit, že táto epizóda bola natočená tak, aby sa Sam čo najskôr musel hrabať vo svojich spomienkach. Bolo to príliš okaté ako Sam silou mocou chcel riešiť starý prípad. Div sa netriasol od nedočkavosti aby si mohol zaspomínať na staré časy. A Dean? Ten protestoval veľmi chabo, len aby sa nepovedalo. Takže už od začiatku mi bolo jasné, že Samova hrádza dostane pekné trhliny. Navyše celý ten prípad mal diery, ktoré ani jedného z oboch bratov očividne nezaujímali. Napr. im akosi bolo jedno, že sa všetky predchádzajúce obete zmenili na pavúčie monštrá a pobehujú niekde vonku. Hlavne, že si Sam v hlave vybavil starý a pomerne nezaujímavý prípad.
Nemám rada, keď sa príbeh umelo štylizuje tak, aby sme sa mohli dostať k pointe - Sam a jeho stena. A nech to stojí, čo chce. Dalo sa to spraviť aj jednoduchšie. Sam mohol vŕtať do toho, čo spravil Deanovi a Bobbymu, až kým by mu nepukla stena v duši. No, nie?
No a je tu nejaké plus? Áno, peklo pretekajúce cez trhlinu v Samovej duši.
Myslela som si, že Sera nás bude ťahať za nos až do konca série a tak bolo pre mňa príjemným prekvapením, že sa Samovi stena rozpadá tak rýchlo. Na Deanovom mieste by som The Death reklamovala jeho prácu, pretože tá jeho stena nevydržala ani dva prípady a nie to ešte celý život.
A čerešnička na torte? Horiaci Sam.
Pri tom pohľade moje zvrátené srdce priam krochkalo blahom.
Inak mi prišlo strašne smiešne ako sa Sam tak nečakane poskladal. V jednej sekunde rozpráva a vzápätí rachot akoby spadla aspoň jedna stena.