jajafilm Nevinná obeť
Počet príspevkov : 13 Age : 32 Nálada : Člověk se rodí nejdříve jako krychle, až později ho ostatní lidé otlučí a on se začne kutálet Registration date : 09.07.2015
| Predmet: Maslowova pyramida 25.08.15 14:02 | |
| Autor: jajafilm Postavy: Dean Winchester, Castiel Varování: MOŽNÉ brát jako slash (Dean/Cas) Anotace:Báseň psaná ve volném verši na téma jak Castiel zachránil Deana z pekla Anděl dává jemu svěřené duši vše, co je zapotřebí... ************************************************************* Maslowova pyramida
(aneb modlitba za spásu duše...)
V zoufalství a bídě, v srdci žal a bolest, po všem dobrém hladovějící odsouzen na věčné utrpení, navždy olizován ohněm, trpící bez naděje na lepší zítřky pro svou lásku ke svému bratrovi, ocitl se spravedlivý muž v pekle.
Přes nekonečnou temnotu, pronikala záře té jediné duše, která se ocitla na místě, kam vůbec nepatřila. Peklem neslo se její sténání, jako smutná svatá píseň, ubližovala všem démonům a vedla božské bytosti přímo k ní.
První z nich byl ten, který byl pověřen Bohem, v srdci držící čest a lásku, oddán svatému právu. Castiel bylo jméno toho, který přistoupil k oné duši, anděla, který s něhou ji objal, a nezištně s radostí spasil.
Přistoupil k duši jemu svěřené, a dal jí tělo páně. Přistoupil k duši jemu svěřené, a dal jí krev páně. Přistoupil k duši jemu svěřené, a daroval mu svůj šat. Přistoupil k duši jemu svěřené, a dal mu teplo a světlo své milosti.
Roztrhané tělo znovu opravil, složil kousek po kousku, na rty políbil, vdechl život, jemu ohřál a zaslíbil. Poté jemu svěřené duši pravil: „Zde je tvé tělo, domov, i tvá jistota. Bezmezná je víra Pána v tebe a bezmezná je jeho dobrota.
Budeš znovu poslán na zem, s velmi důležitým úkolem, strach však prosím neměj, ode mě vždy oporu čekej. Vždyť bratr, já i Otec jsme tady pro tebe, láskou naší budeš zahrnut, bez žádných sebemenších pochyb.“
Duše ovšem místo radosti, byla naplněna starostí, místo toho, aby se začala radovat, začala hořce a hlasitě plakat. Nevěřila, že potom všem, co udělala, něco takového by si zasloužila. Často ráda odpouštěla jiným, ale u sebe sama to nedokázala.
A tak anděl, všemocná bytost nebes, poklekl před svým lidským svěřencem a pověděl mu starodávnou pravdu ze samotných počátků stvoření. Řekl, že přes záři veškerých hvězd, přes krásu nebeských pastvin, není nic krásnějšího než laskavá lidská duše, a neustálá snaha člověka, být lepším.
A tak duše byla vrácené zpět mezi nebem a peklem na zem, aby pomohla světu zachovat rovnováhu, a nestát se jen pouhým hrdinou, ale také aby překonala sama sebe, přešla svůj vlastní temný stín, protože to je skutečně to nejtěžší, a byla pak tedy něčím skutku drahocenným.
| |
|
Dzowika4 Crossroads demon
Počet príspevkov : 464 Age : 31 Bydlisko : Martin Nálada : je mi viac než fajn :D:D:D:D Registration date : 23.08.2008
| Predmet: Re: Maslowova pyramida 06.10.15 22:35 | |
| wow krásna báseň niet k tomu čo dodať....NESKUTOČNÉ | |
|
jajafilm Nevinná obeť
Počet príspevkov : 13 Age : 32 Nálada : Člověk se rodí nejdříve jako krychle, až později ho ostatní lidé otlučí a on se začne kutálet Registration date : 09.07.2015
| |
Nemix Winchester
Počet príspevkov : 1137 Age : 39 Bydlisko : Praha Nálada : ...s TFW jde všechno líp... Registration date : 04.02.2010
| Predmet: Re: Maslowova pyramida 20.01.16 22:45 | |
| jajafilm: po hodně dlouhé době jsem si přečetla něco SPNkové. A narazím zrovna na toto vydařené dílko. Když jsem přemýšlela, co ti k tomu napsat, tak jsem si to musela rozdělit do 3 částí. 1/3 - tady se nehodí jiný komentář než WOW - stačila by mi i jen tato část a já bych byla spokojená 2/3 - tato část je pro mě slabší - dle mého názoru je to až moc "křesťanské", což mi tam tak nějak nesedlo, připadalo mi to, jak když je tam až nucená snaha o hlubší myšlenku, která by tam ovšem byla i bez této části 3/3 - ta je o Deanovi jako takovém - krásně vystihnuto, hezky napsáno a konec je moc dobrý, depresivní, smutný a možná plný naděje. Moc hezké dílko. A na závěr si dovolím vystihnout myšlenku, která se mi líbila nejvíce: - citácia :
- přešla svůj vlastní temný stín,
protože to je skutečně to nejtěžší, | |
|
jajafilm Nevinná obeť
| Predmet: Re: Maslowova pyramida 31.01.16 18:30 | |
| Nemix, děkuji za komentář a přečtení. Omluvám se, že mi tak dlouho trvalo odpovědět... Moc si vážím, že jsi to takto detailně rozepsala, takové komentáře jsou pro autorku vždy velkým přínosem. | |
|
Sponsored content
| Predmet: Re: Maslowova pyramida | |
| |
|