| Photoshop poradňa | |
|
+4dion-fortune Zizi Faith Sarinka 8 posters |
|
Autor | Správa |
---|
Sarinka Diabolský admin
Počet príspevkov : 7654 Age : 36 Bydlisko : Cardiff, UK Nálada : Sherlocked Registration date : 29.11.2007
| Predmet: Photoshop poradňa 14.08.08 21:52 | |
| Neviete si s niečím rady? Chcete niečo iných priučiť? Sem s tým.. Tak ja sem hádžem svoj prvý tutoriál. Je, ehm, troška dlhý, keby niečo, pýtajte sa.. Ako vytvoriť takýto animovaný text cez Abobe Photoshop/ ImageReady1. Vytvoríme si nový dokument, veľkosť je na vás, ja som dala 100x60 px a pozadie klasicky biele. 2. Teraz klikneme druhým tlačítkom na myši na vrstvu s pozadím a dáme duplikovať vrstvu - duplicate layer. 3. Teraz klikneme na "add a layer style", vyzerá to ako také efko v krúžku. Klikneme na to a z ponuky vyberieme "stroke". Vlastnosti som si určila len ja, tých sa riadiť nemusíte, môžete si sami nastaviť hrúbku, farbu a pod. 4. Obrázok máme orámovaný, teraz ho duplikujeme. 5. Z nástrojov vyberieme type tool (to téčko) a normálne začneme písať hocijaké slovo. Ja som zvolila písmo 04b_03, vekosť 8 px a písala som ho so zapnutým caps lockom, bo tak najlepšie vyzerá. Opäť kliknete na "add a layer style" (to efko v krúžku a dáte "stroke" a nastavíte si, ako chcete vy. Ja som dala hrúbku 2 px, pozíciu vonkajšiu a farbu čiernu. A dáte ok. 6. Potom som si vysvietila celý text a cez color picker mu zmenila farbu na bielu, bo keby som ho hneď dala biely, tak by splýval s pozadím a teraz už kvôli čiernemu ohraničeniu nesplýva. 7. Znova si vrstvu zduplikujete. Vysvietite si prvé písmenko a cez color picker ho zafarbíte na akú chcete farbu. 8. Znova vrstvu zkopírujete a zafarbíte ďalšie písmenko, znova zkopíruje, zafarbíte, ďalšie a tak pokračujete, až kým sa nedostanete na koniec slova. NEZABUDNITE vrstvy kopírovať vždy, keď idete zafarbiť nové písmenko. Napokon sa dopracujete k takémuto čosi: To by sme mali. Teraz sa prehupneme do ImageReady a celé to dáme do pohybu... Stlačte Ctrl+shift+M alebo to, čo vidíte na tomto obrázku: A sme tam, vyzerá to asi takto: Teraz si v tom dlhom rámiku napravo vypneme všetky vrstvy okrem pozadia a prvého bieleho nápisu. Stačí, ked kliknete na tie oči.. Dobu trvania dáme 0,5 sekundy. Stačí, keď kliknete na 0 sec. Vyzerať by to malo asi takto: Teraz si v paneli na animácie okopírujeme rám a to tak, že stlačíte to, čo ja tu "duplicates current frame": A máme okopírované, v dlhom rámčeku s vrstvami "zviditeľníme" ďalšiu vrstvu tak, že klikneme na tie oči, čo sme vypli: Znova si okopírujeme rám a následne zviditeľníme ďalšiu vrstvu, až kým sa nedostane na koniec. A teraz už len urobíme klasické prehadzovanie zeleného textu s bielym. Okopírujeme rám a vypneme všetky vrstvy okrem pozadia a bieleho textu. Znova okopírujeme rám a všetky vrstvy zapneme, ale stačí aj len posledné, to je jedno... Proces opakuje podľa toho, koľkokrát chcete, aby text blikal. No a potom už len uložíme, file - save optimized as... Ak ste aspoň niečomu porozumeli, porodím ježka od radosti.. Otázky? | |
|
| |
Faith Winchester
Počet príspevkov : 1897 Age : 33 Bydlisko : Mars Registration date : 23.02.2008
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 15.08.08 18:59 | |
| | |
|
| |
Zizi Winchester
Počet príspevkov : 4217 Age : 36 Bydlisko : Havaj Nálada : Everyday is another opportunity to shine :) Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 17.08.08 21:40 | |
|
Naposledy upravil Zizi dňa 17.09.08 15:16, celkom upravené 1 krát. | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 34 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 17.08.08 22:24 | |
| | |
|
| |
Zizi Winchester
Počet príspevkov : 4217 Age : 36 Bydlisko : Havaj Nálada : Everyday is another opportunity to shine :) Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 17.08.08 22:42 | |
| dion: Troška som si zagooglila a našla som niečo. Skús to napr. tu: - kód:
-
http://zdarma.patasovo.net/adobe-photoshop-90-cs2-ke-stazeni/ alebo možno niekde na torrentoch, ale určite to niekde nájdeš. | |
|
| |
Sarinka Diabolský admin
Počet príspevkov : 7654 Age : 36 Bydlisko : Cardiff, UK Nálada : Sherlocked Registration date : 29.11.2007
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 17.08.08 23:23 | |
| Jeeeeej, super, Zizi, že sa podarilo, fakt ma to teší... a aj na toho ježka dôjde... Faith, ak už ideš ukladať výslednú animačku, ulož ju cez ImageReady a daj file -save optimized as, to sa ti automaticky uloží ako gif, to psd je pohoshopový formát, ja to napr. cez to ukladám, ak chcem s niečim ešte pracovať, snáď som pomohla aspoň trošku.. | |
|
| |
Faith Winchester
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 18.08.08 0:06 | |
| tak ono to bude asi preto... inak tutorial som spravila do bodky presne (teda si mysim), takze je bezchybny,len ja som trulo a pokazim vzdy vsetko na koniec este sa chcem spytat, ze ci to mate niekto trial verziu? | |
|
| |
Zizi Winchester
| |
| |
janicag Winchester
Počet príspevkov : 1301 Age : 38 Bydlisko : Spišská Nová Ves Nálada : ...sick and tired... Registration date : 23.08.2008
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 23.08.08 13:47 | |
| Aj ja mam crack verziu aj s generatorom kodu, takze ak niekto chce, mozem poslat link, mam to upnute na megauploade. Fici mi v poriadku uz vyse roka. | |
|
| |
Faith Winchester
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 29.08.08 20:58 | |
| ja mam tuez full verziu ale tiez mam tu vec, co vyraba kody, ja len preto som sa pytala, lebo som raz tusim niekde citala, ze niekto ma trial.. INAK!!! ONO TO IDE!!!!!!!!!!!!!!! ten tutorial je bezchybny,len ja som to vzdy ukladala inak som debil | |
|
| |
wiktoriano Winchester
Počet príspevkov : 2781 Age : 35 Bydlisko : No niekde Nálada : Nemám na nič čas čo je zaujímavé kedže celé dni nič nerobim... Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 26.10.08 9:33 | |
| teraz tu budem asi za úplneho blbca alebo amatéra ale už sa musim opýtať lebo sama na to asi neprídem som si stiahla photoshop asi už pred mesiacom a stále s ním neviem robiť vôbec nič. akože jedine tak vložím obrázok a to je všetko. mám trochu staršiu verziu lebo mám len W98. | |
|
| |
Sarinka Diabolský admin
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 26.10.08 22:56 | |
| wiktoriano, z toho si nič nerob, do toho sa človek musí dostať, proste s ním rob, hocičo, ja sama som sa veľa vecí naučila len tak, že som skúšala a hrajkala sa a potom tiež pomáhajú aj tutoriály na rôznych stránkach, ktoré sa dajú vygoogliť.. | |
|
| |
Zizi Winchester
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 27.10.08 9:32 | |
| wiktoriano: ja mám PSp už tiež vyše roka a dovolím si tvrdiť, že neviem ani základy aj napriek tomu, že niekedy niečo vytvorím. Jednoducho škola pokusov a omylov sa osvedčila asi najlepšie | |
|
| |
wiktoriano Winchester
Počet príspevkov : 2781 Age : 35 Bydlisko : No niekde Nálada : Nemám na nič čas čo je zaujímavé kedže celé dni nič nerobim... Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 27.10.08 12:04 | |
| baby dakujem za radu ale ja mám taký problém že pokusy robím už mesiac a stále som na nič neprišla. Zizi ty určite vieš viac ako ja ked sa ti niečo aj podarí vytvoriť a aspoň čo som videla tak aj celkom dobre. Skúsim teda niečo pohľadať cez google ak nájdem strávne kľúčové slovo a niečo bude v slovenčine možno aj niečo pochopím | |
|
| |
Zizi Winchester
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 27.10.08 14:11 | |
| momentálne som v škole ale keď prídem na intrák skúsim ti moje návody spakovať a niekam upnúť. ale tak zatiaľ skús pozrieť tu: - kód:
-
http://photoshop.apple-mac.cz/ - kód:
-
http://www.artix.sk/photoshop-tutorials-pre-zaciatocnikov.php - kód:
-
http://ulozto.sk/648880/navod-na-photoshop.pdf keď dáš vygoogliť návod na photoshop vyhodí ti množstvo stránok. To čo som ti sem hodila, nemám prečítané - to som len tak narýchlo našla. ale google ti nájde množstvo edit: aaaaaa našla som - toto je stránka, ktorá pomohla mne, tak dúfam, že pomôže aj tebe. Potom na pravom boku je viac návodov, tak veľa šťastia - kód:
-
http://www.digi-foto.sk/retus-a-uprava-fotografii/casto-vyuzivane-techniky-pri-uprave-fotiek/vrstvy-v-photoshop-ukazla-prace/ | |
|
| |
wiktoriano Winchester
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 28.10.08 7:38 | |
| Zizi dakujem za linky zatiaľ som si to prezrela len zbežne ale možno by mi to mohlo pomocť. ked bude čas tak si to preštudujem | |
|
| |
Zizi Winchester
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 28.10.08 13:40 | |
| wiktoriano nemáš vôbec za čo ďakovať. Rada som pomohla a keď som tak pozerala, tak ja mám vlastne všetky návody z tej stránky čo som ti tam uviedla. Cez leto som si stiahla aj český video návod, ale priznám sa, že som ho ešte nevidela. Nájdeš ho tu, ale musíš sa zaregistrovať: - kód:
-
http://cucaj.sk/warez/index.php/topic,144329.0.html Je to ale vo formáte ISO - čiže sa to spúšťa cez virtuálnu CDromku alebo napáliť pomocou Nera - niečo také mi vravel brat | |
|
| |
Sarinka Diabolský admin
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 28.10.08 18:39 | |
| No tak ja osobne takéto návody veľmi nepreferujem, moc zložité na mňa.. a tiež vyzerajú dosť odpudzujúco... Ja som sa napr. niekoľko vecí naučila tu: - kód:
-
http://aethereality.net/tutorials.php | |
|
| |
Dzowika4 Crossroads demon
Počet príspevkov : 464 Age : 31 Bydlisko : Martin Nálada : je mi viac než fajn :D:D:D:D Registration date : 23.08.2008
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 16.12.08 22:15 | |
| ľudia newiete mi poradiť kde by som si sťiahla neaký dorý photoshop?? Neaký nie moc ťažký na ovládanie ale zase dobry celkom??? | |
|
| |
Sarinka Diabolský admin
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 18.12.08 19:24 | |
| Dzowika4, photoshop je len jeden, nerozdeľuje sa na nejaké úrovne obtiažnosti alebo tak, žiaľ nie...a stiahnuť sa dá napr. cez torrenty... | |
|
| |
Dzowika4 Crossroads demon
Počet príspevkov : 464 Age : 31 Bydlisko : Martin Nálada : je mi viac než fajn :D:D:D:D Registration date : 23.08.2008
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 20.12.08 17:51 | |
| Sarinka dakujem som si myslela ze sa rozdeluje ale ked nie tak newa dakujem este raz | |
|
| |
Sarinka Diabolský admin
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 07.03.09 19:29 | |
| | |
|
| |
janicag Winchester
Počet príspevkov : 1301 Age : 38 Bydlisko : Spišská Nová Ves Nálada : ...sick and tired... Registration date : 23.08.2008
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 07.03.09 19:33 | |
| Sari: neviem, vacsinou viem nazvy fontov, ale tento ma nejako nenapada Skus tento: - kód:
-
http://www.dafont.com/common-pixel.font EDIT:Alebo mozno tento - kód:
-
http://www.dafont.com/victors-pixel-font.font | |
|
| |
Sarinka Diabolský admin
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 07.03.09 19:44 | |
| Ďakujem, janicag, no, žiaľ, ani jeden to nie je... viem, že tento začínal na "a" a ten názov bol dosť krátky.. tie nevyzerajú tak dobre a čitateľne... | |
|
| |
janicag Winchester
| Predmet: Re: Photoshop poradňa 07.03.09 20:14 | |
| Mozno toto? - kód:
-
http://www.dafont.com/aux-dotbitc.font?classt=alpha | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Photoshop poradňa | |
| |
|
| |
| Photoshop poradňa | |