| List na rozlúčku | |
|
+12Soniq SkreechTina Madlen Samabel Faith calla wiktoriano dion-fortune Kacena222 lenkka Mason Zizi 16 posters |
|
Autor | Správa |
---|
Zizi Winchester
Počet príspevkov : 4217 Age : 36 Bydlisko : Havaj Nálada : Everyday is another opportunity to shine :) Registration date : 05.04.2008
| Predmet: List na rozlúčku 10.09.08 21:24 | |
| Včera som mala trošku Bad day. Dostala som sa do stavu úplného citového vypätia a večer sa to nakoniec prejavilo. Vzala som kus papiera a napísala som kratučkú poviedku plnú depresívnej nálady. Aj keď končí dá sa povedať, že happy endom, tak prosím všetkých, ktorý trpia depresiami alebo niečím podobným, aby túto poviedku vážne nečítali ak sami nechcú. Je totiž smutná a to dosť. Ja som si len nemohla pomôcť inak ako myšlienkou na bratov a aj keď nás delí asi 8 dní od Deanovho návratu, ja som sa vrátila do doby kedy opustil brata. Myslím, že už názov je dostatočne výstižný. Tým, ktorí sa aj napriek varovaniu rozhodli čítať moje myšlienkové pochody prajem príjemné čítanie. List na rozlúčkuSam sa prudko strhol zo sna. Srdce mu splašene bilo, z očí mu padali slzy. Už sedem dní sa pokojne nevyspal. Sam sedel na kraji postele s tvárou zarytou v dlaniach. Izbu napĺňala len tma, spomienky a výčitky. Prešlo sedem dní čo naposledy zovrel brata v náručí. Sedem dní, kedy naposledy počul bratov hlas, sedem dní, kedy naposledy videl jeho zelené oči. Dlhých sedem dní, kedy stratil dôvod žiť. Prešlo len päť dní od chvíle, čo spolu s Bobbym vykopali na tichom mieste jamu, len päť dní, čo Deana uložili k poslednému odpočinku. Len päť dní, čo Sam zatĺkol so slzami v očiach drevený kríž na miesto, ktoré sa malo stať miestom spomienok. Päť dní a kopa hliny ešte nestihla klesnúť. Obyčajných päť pracovných dní, odkedy dal bratovi posledné zbohom. V dome bolo ticho, Bobby tvrdo spal a Sam potichu vošiel do kuchyne. Vzal pohár čistej vody a napil sa. Ako pil, pohľad mu padol na odostreté okno, kde vonku vo svetle mesiaca už sedem dní stála Impala. Niečo ho ťahalo von. Po siedmych dňoch vzal odvahu, aby sa priblížil k bratovmu autu. Čím bol bližšie, tým viac mu čosi stískalo srdce. Cítil úzkosť, ale potreboval byť k Deanovi bližšie, potreboval cítiť prítomnosť svojho veľkého brata. Potreboval počuť tú otrepanú vetu, že všetko bude v poriadku. Pomaly otvoril dvere spolujazdca a sadol na svoje obvyklé miesto. Na nebi svietili hviezdy a v tme pod nimi sedel v čiernom Chevrolete zúfalý muž. Každý pohľad na miesto vodiča, každý dotyk palubnej dosky mu zarýval ostrý nôž hlbšie do srdca. V očiach sa mu zrodili dva pramene slzových potôčikov. Pramene, ktoré môže zastaviť snáď len čas. Sam ani sám netušil prečo šiel do Impaly, prečo nasadol a prečo sa sám takto trápi. Otvoril skrinku v palubnej doske a vytiahol škatuľu so starými otcovými kazetami, na ktoré Dean nedal dopustiť. Ako sa tak prehrabával jednotlivými kazetami, zbadal na boku v škatuli založený kus papiera. Sam vytiahol kus dôkladne do obdĺžnika poskladaného papiera. Slzy mu padali na ruku, v ktorej zvieral biely obdĺžnik. Prešiel prstom po boku dopisného papiera akoby sa ho bál otvoriť. Prevrátil ho na druhú stranu, aby si ho prezrel a aj cez slzami zaliate oči, zbadal nápis, pri ktorom sa mu zastavil dych. Uprostred bol známym písmom umiestnený nápis „Sammy“. Sam prešiel prstom po dávno zaschnutom atramente a strasúcimi rukami rozložil list. Trvalo ešte dlhú chvíľu, počas ktorej sa niekoľkokrát zhlboka nadýchol, než začal čítať. Sammy, ako vieš, nikdy som nebol príliš schopný rozprávať o svojich citoch. Skrýval som sa za sarkazmus, vtipy alebo som sa vždy pokúsil zmeniť tému. Aj keď si môj brat, až v posledných rokoch sme sa skutočne spoznali a ja som mal aj slabú chvíľku, kedy som ti dovolil nahliadnuť do môjho sveta. Do sveta mojich skutočných pocitov a myšlienok, ktoré si ty aj tak poznal. Poznal si ma lepšie ako ja sám a iba ty si vo mne vedel čítať a chápal čo skutočne v danej chvíli cítim. Ak si našiel a čítaš tento list, náš plán na záchranu nevyšiel a ja som už s tebou neni. Samovi sa pri bratových slovách o smrti prudko roztriasli ruky a musel na chvíľu prestať čítať, aby sa trošku upokojil. Chcel by som ťa týmto listom požiadať o odpustenie. Sammy, prepáč mi, že som ti ublížil. Odpusť mi ak môžeš, že som uzavrel dohodu. Viem, že to všetko bolo so sebeckých dôvodov, ale pohľad na tvoje mŕtve telo ma zabíjal. Cítil som ako tvoje srdce dobilo, ako som tvoje ochabnuté, bezvládne telo držal stále pevnejšie v objatí a nemohol ťa pustiť. Mal som ťa chrániť a zlyhal som. Len ty si bol dôvod prečo som žil, tvoja radosť sa stala tou mojou, tvoja bolesť bolela aj mňa. Bol som vŕba, ktorej si sa mohol vyrozprávať, stĺpik, o ktorý si sa mohol podoprieť, keď ti život podrazil nohy. Nedokázal som ťa nechať ísť, nemohol som bez teba žiť. Som starší, takže aj zomrieť by som mal predsa skôr. V skutočnosti môj čas nadišiel už pred dvomi rokmi a ja som preklínal otca za to čo spravil, aby ma zachránil. Preklínal až do chvíle, keď som pochopil, až do chvíle, keď som to isté spravil pre teba. Prepáč mi, ja viem, že som ti ublížil, ale prosím nezačni ma za to nenávidieť. Neobviňuj ani seba, pretože to nie je tvoja vina. Netráp sa a neplač. Bol si ten najlepší malý braček akého som mohol mať. Spomínaj na všetko dobré, čo sme v živote prežili. Usmej sa nad každou veselou spomienkou. Ako si sa mi smial, že sa bojím lietať, nad našimi hádkami, kvôli šoférovaniu, kvôli tomu, že som namiesto práce balil ženy. Ako si mi prilepil pivovú fľašku k ruke a ja som ťa za to nenávidel. Ako sme si vystrelili z tých Ghost facers. Spomeň si ako som sa ti smial, že sa bojíš klaunov a že veríš v anjelov. Ako ťa ten tvoj idiotský starší brat dostal do väzenia, aby sme mohli zničiť tú vražednú zdravotnú sestru. Pri menovaní šťastných zážitkov sa Samove pery, aj napriek neutíchajúcemu plaču, usmiali. Bojuj a neprestaň loviť, pretože s mojím odchodom neodišli aj všetci tí démoni. Nezabudni, čo som ťa naučil, nebuď smutný až raz budeš o mne rozprávať. Viem, že je to ťažké. Viem to, pretože aj ja som stratil teba. Viem, ako bolí tá diera, čo zostala v tvojom srdci, po tom čo nás rozdelili.. To prázdne miesto, ktoré nič nemôže zaplniť. Nebudem ti klamať, nebudem ti písať slová útechy, že čas tú bolesť vylieči. Nevylieči. Možno len otupí tú ostrú bolesť, ktorú teraz cítiš, ale ty to vieš. Poznáš to až moc dobre. Nech som sa snažil akokoľvek, nedokázal som ťa uchrániť pred stratou ľudí, na ktorých ti záležalo, ktorých si miloval. Píšem ti toto všetko, pretože nie som schopný povedať ti prepáč do očí, bez toho, aby sa mi hlas nezlomil a oči nenaplnili slzami. Opäť som si zvolil ten jednoduchší spôsob ako ti povedať zbohom. Opäť som sklamal. Sam, toto všetko som spravil preto, aby si ty mohol dokončiť prácu, ktorú začal náš otec. Chcem, aby si si zotrel slzy z očí, poriadne sa najedol a zobral Bobbyho na lov. Chcem, aby ste spoločne nakopali zadky tým hajzlom, ktorým ja už nemôžem. Chcem, aby si sa postaral o moju krásku a nenechal ju len tak zhrdzavieť na Bobbyho trávniku. Chcem od teba, aby si žil, aby si sa usmieval a zbytočne netrápil. Chcem, aby sa moja strata stala pre teba zdrojom sily a nie slabinou. Mám ťa rád Sammy. Zbohom braček. DeanPS: Sammy, nezabudni, že aj keď ma nevidíš, som stále s tebou a vždy ťa budem strážiť.
Posledné slová čítal veľmi pomaly. Vedel, že keď dočíta, jeho brat bude preč a na papieri zostanú len prázdne slová pospájané do viet. Zložil list opäť na obdĺžnik, zotrel si slzy z tváre a s odhodlaním a novou silou sa vrátil do domu. List položil na stolík vedľa postele. „Nesklamem ťa braček. Budeš na mňa hrdý,“ zašepkal do tichej noci, keď si šiel ľahnúť a konečne po dlhých siedmych dňoch sa mu zlé sny o bratovej smrti zmenili na radostné spomienky z detstva. | |
|
| |
Mason Winchester
Počet príspevkov : 1363 Age : 42 Nálada : Mnohem lepší Registration date : 14.05.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 10.09.08 21:45 | |
| Teda dosti depresivní, ale zajimavé | |
|
| |
lenkka Winchester
Počet príspevkov : 2352 Age : 36 Bydlisko : kdekoľvek s mojim supermanom Nálada : predsvadobná Registration date : 06.07.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 10.09.08 22:14 | |
| | |
|
| |
Kacena222 Žltočočko
Počet príspevkov : 608 Bydlisko : xyz Registration date : 19.04.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 10.09.08 22:51 | |
| | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: List na rozlúčku 10.09.08 23:21 | |
| | |
|
| |
Zizi Winchester
Počet príspevkov : 4217 Age : 36 Bydlisko : Havaj Nálada : Everyday is another opportunity to shine :) Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 10.09.08 23:26 | |
| | |
|
| |
wiktoriano Winchester
Počet príspevkov : 2781 Age : 35 Bydlisko : No niekde Nálada : Nemám na nič čas čo je zaujímavé kedže celé dni nič nerobim... Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 10.09.08 23:28 | |
| | |
|
| |
Zizi Winchester
| Predmet: Re: List na rozlúčku 10.09.08 23:33 | |
| | |
|
| |
wiktoriano Winchester
Počet príspevkov : 2781 Age : 35 Bydlisko : No niekde Nálada : Nemám na nič čas čo je zaujímavé kedže celé dni nič nerobim... Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 10.09.08 23:42 | |
| poviedka sa volá Posledná šanca a naozaj je rozpísaných tak preto si ju nečítala. hádam si raz prečítaš ked ju dokončím aj ked to je ešte daleko lebo mám len pár častí, ale takýto bol len úvod potom už išlo o niečo iné. A na tuto temu sme už písali viaceré tak sa už musí opakovať ked zmyšlame rovnako. | |
|
| |
Zizi Winchester
| |
| |
calla Winchester
Počet príspevkov : 1082 Age : 32 Bydlisko : Taká malá dedinka v BB kraji Registration date : 25.06.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 11.09.08 16:27 | |
| | |
|
| |
Faith Winchester
Počet príspevkov : 1897 Age : 33 Bydlisko : Mars Registration date : 23.02.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 11.09.08 16:42 | |
| toto bolo nadherne! zase raz sa mi nahrnuli slzy do oci. Predstavovala som si opusteneho Sammyho...ako tam sedi...ako si cita tie riadky... Vsetky tie veci,co tam boli. A pri tych spomienkach.pri tych usmevnych sa aj mne na tvari vyludil usmev. bolo to presne podla mojho husta. opisala si to nadherne a ja som opat troska poplakala... musim si pripomenut, ze buduci tyzden je ta premiera, lebo som tak troska na dne ale fakt uzasna praca. velmi sa mi to pacilo | |
|
| |
Zizi Winchester
| Predmet: Re: List na rozlúčku 12.09.08 13:43 | |
| | |
|
| |
Samabel Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: List na rozlúčku 14.09.08 20:44 | |
| | |
|
| |
Zizi Winchester
| Predmet: Re: List na rozlúčku 14.09.08 20:55 | |
| | |
|
| |
Madlen Winchester
Počet príspevkov : 2053 Age : 33 Bydlisko : Nový Jičín Nálada : :) Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: List na rozlúčku 10.10.08 23:46 | |
| | |
|
| |
SkreechTina Winchester
Počet príspevkov : 2962 Age : 36 Bydlisko : Bratislava-Dúbravka Nálada : dovolenková Registration date : 27.01.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 11.10.08 1:02 | |
| | |
|
| |
Soniq Winchester
Počet príspevkov : 2126 Age : 30 Nálada : :) Registration date : 24.03.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 11.10.08 7:48 | |
| | |
|
| |
Zizi Winchester
| Predmet: Re: List na rozlúčku 11.10.08 16:09 | |
| | |
|
| |
Dzowika4 Crossroads demon
Počet príspevkov : 464 Age : 31 Bydlisko : Martin Nálada : je mi viac než fajn :D:D:D:D Registration date : 23.08.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 14.10.08 17:38 | |
| | |
|
| |
Ewis Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 193 Age : 31 Bydlisko : Martin Nálada : Taká supernaturálska!!! Registration date : 24.08.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 14.10.08 17:52 | |
| | |
|
| |
Zizi Winchester
| Predmet: Re: List na rozlúčku 15.10.08 18:21 | |
| | |
|
| |
nikita Crossroads demon
Počet príspevkov : 313 Age : 38 Bydlisko : za zrkadlom Nálada : need more coffee!!! Registration date : 08.03.2008
| Predmet: Re: List na rozlúčku 17.10.08 20:18 | |
| No vzhľadom na to, že som mierne narušená a deformovaná svojím prostredím, čo teda nepovažujem za nejaké mínus, tak po prečítaní nie som dojatá k slzám . No inak musím povedať, že je to výborne napísané, také depresívne, aj keď som postrehla jemný happy end. Dobrá práca a naozaj pekný štýl písania. Ale musím povedať, že ak by mi to dal niekto prečítať len na papieri bez mena, tak veľmi rýchlo uhádnem, že to písala holka, pretože je to jednoznačne ženský pohľad na vec. Čo teda nie je na škodu. Je to iné, citlivejšie a potešilo by nás, keby sme podobný list (za takých okolností) dostali v reály aj my a určite by nás to dojalo (neodhadnem si povedať, či aj mňa). Len ja si to v reály viem ťažko predstaviť. To preto, že len málo chlapov vie byť citlivých aspoň z časti tak ako sme citlivé my. To ale nemení nič na veci, že sa poviedočka páčila aj tou myšlienkou rozlúčky. Tak máš odo mňa veľkú pochvalu . Fakt sqwelé | |
|
| |
Zizi Winchester
| Predmet: Re: List na rozlúčku 19.10.08 21:32 | |
| | |
|
| |
ivan2321 Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 290 Age : 42 Bydlisko : Sereď Nálada : v pohode Registration date : 16.12.2007
| Predmet: Re: List na rozlúčku 09.12.08 17:05 | |
| Zizi síce je depresívna ale koniec koncov fakt dobrá. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: List na rozlúčku | |
| |
|
| |
| List na rozlúčku | |
|