tak tu je sľúbené pokračko.
je trochu dlhšie tak príjemné čítanie.
4. časť
Bratia si vymenili pohľady a obaja pochopili čo znamenalo to Brianovo zvláštne agresívne správanie. Začuli kroky ktoré už nepatrili človeku ako sa k nim stále viac približovali.
„Sam, musíme odtiaľto rýchlo vypadnúť.“ Vykríkol Dean a obaja sa rozbehli k dverám. Vybehli von a potom rýchlo dvere zavreli a zatarasili ich záhradným stolom čo stál na verande. Len pár sekúnd na to sa dvere sa začali otriasať a z vnútra sa ozývalo desivé vrčanie. Obom bolo jasné, že to dlho nepotrvá a dvere to nevydržia tak bežali ďalej smerom k autu. Po ceste si všimli, že Brian mal pravdu a nejaký pumolaci sú aj vonku. Obaja bežali ako o život až sa Dean potkol o konár ktorý zhodil vietor počas búrky a spadol na zem. Skôr ako sa stihol spamätať a vstať jeden s pumolakov sa naho zúrivo vrhol a Dean si v tej chvíli myslel, že je s ním už koniec.
„Sam, bež ako najrýchlejšie ako môžeš. Zachráň sa aspoň ty!“ kričal na neho z posledných síl keďže laby tej príšery mu tlačili na hrudník a pomaly sa nepomohol ani poriadne nadýchnuť. Pazúry sa mu zarývali pod kožu. Nevládal už ani kričať a pomaly strácal vedomie. Vtedy sa zrazu ozval výstrel a pumolak sa zrútil na zem vedľa neho. Dean sa stále nedokázal ani pohnúť len tam ležal a šokovane pozeral na Sama ktorý stál meter od neho z pištoľou v ruke. Sam podišiel bližšie a zohol sa k nemu a opýtal sa:
„Si v poriadku?“
„Myslím, že áno.“ dostal zo seba stále šokovaný Dean. Sam mu podal ruku a pomohol mu sa posadiť. Obaja sa pozreli vedľa Deana a šokovane zistili, že nad neleží mŕtve telo zvieraťa ale asi tak 50 ročného muža. Vtedy sa dvere dome rozrazili a von vybehol ďalší pomolak. Ten ktorý bol ešte pred malou chvíľou človekom. Tým vystrašeným chlapcom ktorému sa snažili pomôcť. Sam okamžite vytiahol Deana na nohy a obaja bežali k Impale. Sam si rýchlo sadol za volant a keďže nebol čas na dohadovanie Dean si síce neochotne sadol vedľa neho a Sam vyrazil na plný plyn dopredu. Zatiaľ čo im pumolak bol v pätách.
„Choď rýchlejšie Sam.“ Kričal na neho Dean „Mal som radšej šoférovať ja.“
„áno určite. Bol by si nás ešte zabil. Ledva si sa dostal k autu nie ešte aby si šoféroval.“ Odbil ho Sam prudko zabočil do zákruty a o kúsok ďalej zastavil.
„Čo do čerta?! Prečo stojíš?“
„Čo nevidíš? Pred nami je spadnutý strom. Alebo chceš aby som do neho vrazil a poškodil ti tvoje milované auto?“
„No super. to je fakt úžasné. Máme za zadkom tie chlpaté príšery a pre tento prekliaty strom ktorý nám zahradil jedinú cestu preč. Takže odtiaľto nemôžeme vypadnúť. To sme zase dopadli.“ Podráždene zhodnotil situáciu Dean. Uvedomoval si že sú v pasci pretože ak pôjdu von a budú chcieť ten strom z cesty dostať upútajú pozornosť pumolakov, ktorí majú v noci voči nič výhodu keďže bez problémov vidia aj v noci.
„Počkaj hneď sa vrátim.“ povedal zrazu Sam a vystúpil.
„Čože? Kam to ideš? Nemôžeš len tak...“ kričal za ním Dean bol šokovaný jeho správaním, myslel si že chce ísť uvoľniť cestu. Trochu zaváhal a potom chcel ísť za ním. Vtedy sa však Sam vrátil.
„Upokoj sa trochu. Teraz tu žiadny pumolaci nie sú a šiel som len zobrať z kufra ďalšie zbrane ak by sa vrátili jedna pištoľ nám nebude stačiť.“ Odpovedal mu Sam znovu si sadol za volant a zabuchol dvere.
„A čo teraz, máš nejaký geniálny plán?“
„Chceš povedať nejaký šialený plán nie?“ usmial sa Dean a narážal na Samove slová čo povedal ešte u Briana.
„Ja som to tak nemyslel. Len som nechcel odtiaľ odísť v tej búrke.“
„Fajn. Tak sme tam ostali ako si chcel a aj to nás skoro zabilo.“ Povedal Dean potom sa na chvíľu odmlčal a neskôr sa opýtal:
„Počuj keď si strieľal na toho pumolaka ako si tak rýchlo našiel strieborné guľky? Tak rýchlo by som to nedokázal ani ja.“
,,Nepoužil som strieborné, vzal som prvú zbraň čo my prišla pod ruku keď som otvoril kufor.“
„Takže, tieto vecí nie sú nezraniteľné ako vlkolaci? To je dobré vedieť. Aspoň ich bude ľahšie zabiť.“
„Dean, sú to stále ľudia nemôžeme ich len tak pozabíjať. Veď si videl, čo sa stalo keď som vystrelil. Vrátil sa do svojej ľudskej podoby.“
„Ale nemôžeme im pomôcť, už sa nezmenia späť tak ako sa to nedá pri vlkolakovi.“
„Ale toto je iné. zmenili sa iným spôsobom pomocou nejakých kúziel a tiež dajú sa zabiť aj obyčajnými nábojmi tak možno ak by zrušilo to kúzlo, mohli by sa vrátiť späť.“
„Ach Sammy ty si taký optimista. Ty stále veríš na rozprávky a na šťastné konce.“ Usmial sa Dean a potom vážnejšie dodal. „Ale už by si mal vedieť, že nie vždy to tak je.“
„Ja viem, ale aj tak. Zajtra zájdeme za tou bosorkou a uvidíme čo nám tom bude vedieť povedať, nájdeme nejaký spôsob ako ju donútiť zrušiť to.“
„Hej ak prežijeme noc. Každú chvíľu nás môžu nájsť.“ Odpovedal Dean oprel sa o sedadlo a zavrel oči. Tvár sa mu nachvíľu skrivila od bolesti. Sam si to okamžite všimol a z obavami v hlase sa opýtal:
„Dean, čo ti je? Zranilo ťa to?“
„To nič nie je.“ Povedal Dean ticho akoby už pomaly zaspával. „nechaj ma chvíľu si pospať. Som unavený.“
„Teraz chceš spať v tejto situácii?“ opýtal sa Sam pozrel na jeho tričko ktoré bolo roztrhané a bolo cezeň vidieť niekoľko dlhých krvavých škrabancov.
„Dean preboha veď ty krvácaš.“
„Ďakujem za upozornenie, tak to som si naozaj nevšimol.“ Povedal sarkasticky Dean a otvoril oči a zdvihol hlavu.
„A nepokladal si za dôležité povedať mi to?“
„Nič to nie je. Prežijem.“
„Hej. Len aby si sa aj ty nepremenil na tú vec.“
„Z pár škrabancov? Ale no tak. Toto funguje inak. Neboj sa o mňa. Môžem si teraz aspoň chvíľku pospať? ty daj pozor či sa sem niečo neblíži a keby niečo zobuď ma.“ Keď Dean dopovedal znovu si položil hlavu a zavrel oči. Sama prekvapovala jeho ľahostajnosť. Len tak si ide späť a ani mu nedovolí aby ho ošetril? Vedel že jeho brat je tvrdohlavý ale že až takto? Nechcel ho opäť budiť a na to aby mu lepšie prezrel zranenia aj tak bolo málo svetla tak len vzal z lekárničky čisté obväzy vyhrnul mu tričko a rany mu len jednoducho obviazal. Dean sa trochu pomrvil a inak už tvrdo spal, keďže na neho doľahla únava s celého dňa. Sam ho nechal, aj keď bolo slabé svetlo, videl že, škrabance neboli hlboké tak dúfal, že nedostane infekciu keďže, v tejto situácii ho nepohol ošetriť lepšie.
„Sam, no tak zobuď sa. Už je ráno.“ Kričal Dean na mladšieho brata, ktorý spal z hlavou položenou na volante. Na Deanove slová vôbec reagoval tak ho chytil a trochu ním zatriasol. Na to sa Sam strhol
„Čo sa deje? Sú tu?“ opýtal sa rozospatým ale trochu vystrašeným hlasom.
„Nie, nikto tu nie je. Žiadneho pumolaka ani nič také nevidím.“
„Tak čo ma potom budíš?“ opýtal sa podráždene Sam a začal si preťahovať stŕpnuté ruky a nohy. Z nepohodlného spánku mal stuhnuté celé telo. Spal menej ako hodinu, a pri tom v akej situácii stále boli sa zobudil s dosť zlou náladou.
„Už vyšlo slnko. Dokonca aj vtáky spievajú. Je krásne ráno a ty chceš spať?“ opýtal sa s úsmevom Dean.
„Celú noc som dával pozor či sem nič nejde, tak si mi mohol dopriať aspoň chvíľu oddychu. Ty spávaš aj do obeda. A podľa teba je niečo krásne na tejto prekliatej osade obsadenej pumolakmi?“
„Nebuď taký podráždený Sammy, to si nechaj na neskôr teraz máme prácu.“
„Ok, máš pravdu. už som hore.“ Spamätal sa Sam si spomenul, že včera mali v pláne ísť za bosorkou čo tam býva. Teraz keď slnko vysušilo stopy včerajšej búrky je na to najvhodnejší čas.
„Ako sa cítiš? zvládneš cestu?“ opýtal sa pri pomyslení na Deanove zranenie. Dean sa pozrel na svoje roztrhané tričko a obväzy cez ktoré trochu presakovala krv
„To nič nie je. Som v poriadku.“ Odpovedal mu a zastrčil si pištoľ za pás a otvoril dvere Impaly.
„Dobre, tak poďme.“ Súhlasil Sam a tiež vystúpil.
„Počkaj, a auto necháme len tak tu?“
„Podľa Briana tá, žena býva hlboko v horách, nedá sa tam dostať autom. Neboj sa tu nie je nikto kto by ti ho ukradol.“ Upokojoval ho Sam a potom vyrazili na cestu naspäť do osady.
„Ideme už pol hodinu a stále sme nenarazili na žiadneho pumolaka. To je naozaj zvláštne.“ Skonštatoval Sam, zatiaľ čo prechádzali po úzkom lesnom chodníku.
„Možno si len dali obedňajšiu prestávku. Keď už spomínam ten obed som naozaj strašne hladný. Ty nie?“
„Na to teraz nemysli. Máme iné problémy ako hlad.“
„Už sa teším ako odtiaľto vypadnem a poriadne sa najem. Vieš na čo mám chuť?“ Neprestával Dean.
„Nezaujíma ma to.“ odvrkol mu Sam, nieže by on nebol hladný ale on to nechcel spomínať ani na to myslieť a zmenil tému. „To že tu teraz nič nie je a vyzerá to tu úplne pokojne neznamená, že sa tu nemôže nejaký pumolak objaviť každú chvíľu. Len dúfam, že máme dosť munície pre prípad, že by sme si museli prestrieľať cestu.“
„Myslel som, že ich nechceš pozabíjať. Pre teba sú to predsa stále ľudia.“
„Možno nebudeme mať inú možnosť. síce mi je naozaj ľúto Briana. Chcel som mu pomôcť a tiež sa zmenil na tú vec a mi stále nevieme ako. Čo ak sa to stane aj nám.“
„Sam, nevymýšľaj, ideme predsa za tou bosorkou a potom sa všetko skončí.“ Presviedčal ho Dean aj keď nemal ani predstavu o tom čo urobia keď ju nájdu a ako ju chce Sam presvedčiť aby to kúzlo zrušila. Dúfal, že to už aspoň nie je ďaleko, lebo už skoro nevládal ísť. Chcel Samovi navrhnúť aby si na chvíľu oddýchli ale uvedomoval si, že by nebolo vhodné niekde sa zastavovať, keď môže každú chvíľu odniekiaľ vyskočiť nejaký pumolak. Tiež nechcel Samovi povedať že sa necíti dobre, aby mu nepridával starosti.
„Ja len nechcem aby si sa zmenil na tú vec a napadol ma.“ Pokračoval Sam, „Neviem čo by som potom robil, nemohol by som na teba vystreliť a ty by si asi už potom nemal zábrany.“
„Sammy, to sa určite nestane, nevymýšľaj.“ Uisťoval ho Dean a tým chcel uistiť aj seba, že to ako sa cíti nie je začiatok premeny, že len obyčajná únava a nemá to nič spoločné s tými škrabancami od toho pumolaka čo ho napadol včera v noci.
„Nevrav, že by si na mňa nedokázal vystreliť, urobil si to predsa u dvakrát.“ Pripomenul mu, aj keď to myslel len ako žart. Sam sa hneď zatváril previnilo a ospravedlňujúcim tónom povedal:
„Dean, vieš veľmi dobre, že vtedy som nebol... ako to povedať...celkom vo svojej koži.“
„Ja viem, že ty za to nemôžeš. nechcel som ti nič vyčítať. Povedz ako ďaleko to ešte je?“
„Podľa toho čo povedal Brian sme asi v polovici cesty.“
„No super.“ Zamrmlal Dean a potom sa na zvyšok cesty odmlčal.