Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DomovDomov  HľadaťHľadať  Latest imagesLatest images  RegistráciaRegistrácia  StránkaStránka  Prihlásenie  

Prízrak zimných nocí

Goto down 
+3
Faith
lentilka
wiktoriano
7 posters
AutorSpráva
wiktoriano
Winchester
Winchester
wiktoriano

Počet príspevkov : 2781
Nálada : Nemám na nič čas čo je zaujímavé kedže celé dni nič nerobim...
Registration date : 05.04.2008

Prízrak zimných nocí Empty
OdoslaťPredmet: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty03.12.08 8:58

Nejako ma ovládla vianočná atmosféra Prízrak zimných nocí 297524 tak som sa rozhodla napísať kratšiu poviedku na túto teraz aktuálnu tému. Dej sa odohráva v decembri 2002 počas posledných Vianoc ktoré strávili všetky 3 Winchesterovci spolu predtým ako Sam odišiel na Stanford. zatiaľ to vyzerá tak že sa príbeh bude točiť hlavne okolo Johna ale možno sa to ešte zmení. tak dúfam že sa niekomu bude páčiť Very Happy

Prízrak zimných nocí

1. časť

Bolo niekoľko dní pred Vianocami a mestečko žilo predvianočným zhonom. Všetci sa pripravovali na štedrý a tešili sa okrem troch ľudí. Otca a jeho dvoch synov, ktorý mestečkom vlastne len prechádzali. Boli ubytovaní v malom motely, ktorý v tomto období zíval prázdnotou. Všetci išli k svojim rodinám, kde chceli prežiť sviatky a nikto nechcel byť sám na takomto ponurom mieste. Oni však nemali rodinu ku ktorej by mohli ísť. Oni traja boli rodinou a mali iba jeden druhého. Nemali domov, nechystali sa oslavovať. V ich izbe panovala pochmúrna atmosféra a nemali ani vianočný stromček. Nebolo tam nič čo by im pripomínalo aký je čas.
Sam sedel zhrbený nad knihami, občas si niečo zamrmlal a robil si poznámky. Dean netušil čo tak zaujato študuje, keď momentálne nepracovali na žiadnom prípade. Nepýtal sa ho. Nechcel ho vyrušiť lebo vtedy sa to vždy skončilo hádkou. Len tak ležal na posteli a pozeral televízor. Sam sa aj tak tváril ako by nevnímal nič naokolo a vyzeral, že mu to vôbec nevadí. Za iných okolnosti by urobil nejaký žartík ako to mal vo zvyku ale nechcel znovu začínať. Otec ich v posledných týždňoch držal dosť nakrátko a za každú čo len najmenšiu nezhodu, vždy na nich poriadne nakričal. Teraz odišiel a bol preč už niekoľko hodím. Nepovedal ani kam ide. Nezvykol sa im spovedať. Asi po hodine sa otvorili dvere na izbe.
„Chlapci, pobaľte si veci, máme prípad.“ Ozvalo sa z nich bez úvodu. Obaja zdvihli hlavy a pozreli sa na otca ktorí práve za sebou zavrel dvere. Dean okamžite vypol televízor a ochotne venoval otcovi pozornosť. Zatiaľ čo Sam práve naopak.
„Čo sa deje? Prečo tak narýchlo?“ opýtal sa Dean.
„Volal mi môj starý priateľ Mark.“ Odpovedal John a pritom si začal svoje veci hádzať do tašky. Ani jeden z nich nevedel o kom hovoril ale nemali prehľad o všetkých jeho známych.
„No a? čo je s ním?“ zaujímal sa Dean.
„Mark sa toto leto presťahoval aj zo svojou ženou do jedného mestečka na severe Kanady. Myslí si, že sa tam deje niečo čo by mohol byť prípad pre nás.“
„Moment, a odkiaľ vie čo robíme?“
„Bolo to už dávno asi si to nebudeš pamätať. Stretol som sa s ním pri jednom love. Vtedy som mu povedal, že mi môže zavolať ak bude niečo potrebovať. Neďaleko toho mestečka je neobývaná oblasť. Nie je tam nič len polia a niekoľko chatiek kde niekedy chodia turisti. Mark si všimol, že sa tam niečo deje. Nevie či to začalo len teraz alebo to trvalo dlhšie.
Ale toto je naozaj zvláštne. Už traja ľudia sa stratili keď tadiaľ prechádzali a to len počas tejto zimy.“
„Takže, ich nenašli?“
„Práveže ich nakoniec našli. Stály uprostred svahu ako ľadové sochy.“ Dokončil výklad John a hneď na to bol hotový aj balením. Dean bol prípadom okamžite zaujatý a tiež si išiel baliť veci. Sam síce už zavrel knihu ale počúval otca veľmi unudene bez akéhokoľvek záujmu. Posledné čo chcel bolo trepať sa cez celé spojené štáty kvôli ďalšiemu prípadu.
„Tuší ten tvoj známi čo by tým mohlo byť?“
„Nie a ani ja som sa s sa z takým niečím ešte nestretol.“

Po dlhej a únavnej ceste ktorá trvala celé tri dni a prešli cez polovicu spojených štátov a dosť veľkým územím Kanady dorazili do zmieneného mestečka. Bol práve deň pred vianocami. 23. december. Aj keď bolo len niečo po tretej popoludní slnko už zapadlo, čo takto na severe nebolo zvláštnosťou. Ulice, ktorými prechádzali však boli dobre osvetlené na každom z malých domčekov svietili vianočné svetlá. V oknách bolo vidieť rozsvietené vianočné stromčeky a všade naokolo sa belel sneh. Toto miesto vyzeralo ako z rozprávky. Vládla tu pravá vianočná atmosféra. John zrazu prudko zabrzdil pred jedným z domov. Vystúpil prešiel k bránke a zazvonil. O malú chvíľu sa vo dverách objavil starší muž. Mohol byť tak v Johnovom veku ale prešedivelé vlasy a vrásky na tvári mu pár rokov pridávali.
„John, rád ťa opäť vidím.“ Privítal ho z úsmevom.
„Ja teba tiež Mark.“ Odvetil mu John on pôsobil vážne vôbec sa neusmial. Nemal to vo vzyku. Nie od Marynej smrti. Za posledný 19 rokov sa smial len zriedkavo. S Markom si podali ruky a potom sa John otočil k autu kde stáli Sam z Deanom.
„To sú moji synovia. Dean, a to je Sam.“ Predstavil ich. Po tomto zvítaní ich Mark pozval dnu. Vonku stále mrzlo a nebolo príjemné zdržiavať sa tam dlho.
Mark ich zaviedol do obývačky a usadil ich do kresiel oproti kozubu. Bolo tam príjemne teplo. Celá miestnosť pôsobila príjemným dojmom.
„Vážim si, že ste prišli aj teraz na Vianoce.“ Začal rozhovor Mark.
„To je v poriadku. Povedal som ti, že môžeš kedykoľvek zavolať. Povedz mi o tom viac. Čo sa to tu deje?“ opýtal sa ho John. Sam s Deanom tam len tak sedel a nemienili sa do rozhovoru sami zapájať. Keďže John sa s Markom už poznal nechali to na neho.
„Ani neviem. Nevyznám sa v týchto veciach tak ako ty. Ale ide o to že tu mám ženu a deti. Syn ma už nejaký čas presviedča, že by sa chcel ísť lyžovať. Ale ja mám strach pustiť ho tam pri tom čo sa stalo s tými troma čo tam išli.“
„Vravel si, že ich našli stáť ako sochy uprostred svahu.“
„Áno, a nemusím byť odborník ako ty aby som vedel, že to nie je normálne.“
„Preveríme to Mark.“ Sľúbil mu John. Pozrel sa na synov akoby od nich chcel súhlas ale ani jeden neprehovoril. Dean len prikývol. Sam vôbec nejavil záujem o to čo sa tam dialo. Najradšej by bol niekde inde.
„Len nám povedz ako sa dostaneme na miesto kde sa to stalo. A tiež by som chcel pohovoriť z niekým kto možno niečo videl. Kto by mi mohol povedať viac.“
„Myslím že to nikto nevidel. Každý s tých troch tam bol alebo zo skupinou jeden bol sám. Ale pokiaľ viem ostatní si všimli, že jeden z nich chýba a nič viac a neskôr ho našli ako som už hovoril.“ Vysvetľoval mu Mark. John zatiaľ netušil ako sa pohnúť z miesta. určite potreboval viac informácii aby zistil s čím má dočinenia. Za celé tie roky čo bol lovcom sa z ničím čo by sa tomu podobalo nestretol. Mark mu nakoniec dal mená a adresy ľudí čo boli s obeťami a miestneho lekára, ktorí sa prípadom zaoberal. Policajti to uzavreli ako nehodu nikto sa nechcel viac tým zaoberať.
„Tak mi už pôjdeme.“ Povedal John asi po pol hodine rozhovoru.
„Nemusíte sa zase ponáhľať ostaňte chvíľu.“ Navrhol Mark. John však odmietol
„Nechcem ťa obťažovať teraz v tejto dobe. Buď s rodinou. Užite si sviatky a my sa o túto záležitosť postaráme. Potom ti dám vedieť čo zistime.“
„Kam chcete teraz ísť?“
„Ubytujeme sa v nejakom moteli a potom sa zájdeme informovať u miestnych.“

to be continued...

Naposledy upravil wiktoriano dňa 11.12.08 1:45, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore Goto down
http://sashanovely.blog.cz/
lentilka
Winchester
Winchester
lentilka

Počet príspevkov : 2175
Registration date : 15.04.2008

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty03.12.08 22:38

hurá vianočná a ešte aj s Johnom a Prízrak zimných nocí 335560 spolu to je paráda,
702 702 702 páči sa mi ten začiatok Sam už je duchom niekde inde Prízrak zimných nocí 71416 som zvedavá čo budú loviť. Prízrak zimných nocí 332617 už sa teším na pokračovanie Prízrak zimných nocí 214863 Prízrak zimných nocí 214863 Prízrak zimných nocí 214863
Návrat hore Goto down
Faith
Winchester
Winchester
Faith

Počet príspevkov : 1897
Registration date : 23.02.2008

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty08.12.08 21:33

jeeej, som rada, ze Vianoce v tebe prebudzaju napady na novu poviedku Prízrak zimných nocí 284389 a este k tomu s Johnom... to sa mi paci Prízrak zimných nocí 258431 zaciatok je zatial krasny. len by ma zaujimalo...nejako to neviem nejako vydedukovat, kolko mali presne chalani rokov v roku 2002? hanbim sa 603
Návrat hore Goto down
http://kristenstewart.sk
wiktoriano
Winchester
Winchester
wiktoriano

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty08.12.08 21:47

Faithdakujem že sa ti to páči. teraz niekedy plánujem napísať aj pokračko. len ešte neviem ako sa mi to podarí Very Happy
a ak dobre počítam tiež sa môžem mýlíť tak Sam by mal mať 19 a Dean 23
Návrat hore Goto down
Faith
Winchester
Winchester
Faith

Počet príspevkov : 1897
Registration date : 23.02.2008

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty08.12.08 21:50

dakujem za objasnenie cheers ja totiz netusim,kedy Sammy odisiel ani... kopnite ma niekto...
tesim sa na pokracko Prízrak zimných nocí 258431
Návrat hore Goto down
http://kristenstewart.sk
wiktoriano
Winchester
Winchester
wiktoriano

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty08.12.08 22:06

ja som o tomto uvažovala dosť predtým než som začala písať tak sa už asi vyznám. ako ak sa seriál začal v roku 2005 a Sam bol na stanforde 2 roky tak odišiel v roku 2003 a toto je niečo predtým. nie som dobrá v matike ale toto som si prerátala aby to dávalo zmysel Very Happy
Návrat hore Goto down
wiktoriano
Winchester
Winchester
wiktoriano

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty11.12.08 20:05

tak sa mi nejako podarilo napísať pokračko. je kratšie ako je u mna zvykom ale hádam to až tak nevadí.

2. časť

Predvečerom sa všetci traja ubytovali v malom hoteli. Zložili si veci a najedli sa. John im však nedal veľa času na oddych a hneď chcel ísť zisťovať ďalšie informácie. Bolo ešte len 6 hodín tak ešte nebolo neskoro, ale boli unavený z cesty. John však trval na svojom, a tak Dean ako vždy poslúchol. Obliekli si teplé oblečenie a chystali sa na odchod. Dean a John už boli hotový ale Sam stále nevyzeral že by sa niekam chystal. Nechcelo sa mu. Čakal čo na to povie otec. Ten ho zo začiatku ignoroval, čakal, že sa ešte spamätá ale potom keď sa s Deanom pobrali k dverám John sa pozrel na Sama. Sam uhol pohľadom, čakal že na neho začne kričať ale to sa nestalo. John prehovoril pokojným tónom.
„Ja s Deanom pôjdeme niečo pozisťovať do mesta. A ty keď vidím že sa ti nikam nechce chodiť ostaneš tu.“
Sam bol jeho slovami šokovaný, čo sa mu stalo, keď ho nechce nasilu ťahať s nimi? John však hneď na to dopovedal:
„Budeš pri telefóne aby som ti mohol zavolať keď budeme niečo potrebovať. A nájdi niečo na Internete alebo tak. Musíme zistiť čo sa to tu deje.“
„Áno pane.“ Odpovedal mu ironicky Sam. John sa nezaprel vždy musel rozkazovať. Ale na druhej strane bol Sam rád, že nemusí ísť s nimi. Hneď na to John s Deanom odišli a Sam ostal v hotelovej izbe sám. Práve v predvečer Vianoc. Mrzelo ho to. nikdy za celý život žiadne skutočné Vianoce nezažil. Otec ich vždy vláčil po celej krajine a bolo mu jedno v akom čase.
A teraz ho tam nechal samého, nachvíľu mu s toho prišlo smutno ale rýchlo, tie myšlienky zahnal a zapol počítač aby sa pokúsil získať nejaké informácie.

John a Dean sa vybrali navštíviť ľudí, ktorých im odporučil Mark. Prví dvaja. Miestny súdny lekár a jeden zo skupinky turistov s ktorými bola prvá obeť neboli k týmto dvom cudzincom vôbec ústretový a nechceli s nimi hovoriť. Veď v ten večer mali každý iné veci na práci ako rozprávať sa s nimi. Museli dokončiť vianočné prípravy a John a Dean ich len vyrušovali. Lekár sa s nimi rozlúčil s tým, že keď za ním prídu po sviatkoch cez pracovnú dobu, dá im všetky potrebné informácie. John však nemieniť tak dlho čakať. Chcel tento prípad uzavrieť dnes alebo zajtra. Tretím bol pán Morris. Asi šesťdesiat ročný osamelo žijúci muž, bol so svojim priateľom na výlete a ten sa už nevrátil. Práve pán Morris ich pozval dovnútra a rozhovoril sa. Jeho deti už mali vlastnú rodinu a tak sa potešil aj takejto spoločnosti.
John sa predstavil ako policajt z neďalekého mesta a o nemal dôvod mu neveriť.
„Pán Morris, mrzí ma čo sa stalo a asi bude pre vás ťažké o tom hovoriť, ale potrebujem vedieť čo presne sa ten deň stalo.“ Začal John.
„No ja a Peter sme boli priatelia už od mladosti a dosť často sme zašli spolu na poľovačku alebo sa len tak prejsť do hôr. Peter tam mal chatu tak sme tam niekedy ostali aj niekoľko dní. v ten deň som išiel do chaty skôr a on povedal, že ešte ostane aj keď sa už začalo stmievať. Nechal som ho ale nevracal sa. Nevrátil sa do chaty až do rána tak som sa ho potom aj so svojím psom išiel hľadať. A keď sme ho našli, stál tam uprostred zasneženej pláne. Stál tam akoby zamrzol na mieste. Nechápem čo sa stalo. Dúfam, že to zistíte.“ Rozhovoril sa pán Morris.
„Zistíme čo sa stalo vášmu priateľovi aj ostatným dvom.“ Uistil ho John. „Ale potrebujem vedieť niečo viac. Predtým ako sa to stalo, nevideli ste tam niečo zvláštne? Niečo čo by tam nesedelo?“
„Niečo som videl. V ten večer som vyšiel z chaty poobzerať sa po okolí či už nejde Peter a vtedy som to videl. Možno to bola len nejaká fatamorgána. Nie som si istý či som to naozaj videl.“
„Pán Morris, len nám povedzte čo ste videli.“
„Bolo to niečo ako neviem ako to povedať. Videl som tam postavu. Uprostred toho svahu. Neviem ako to opísať. Ako to nazvať akoby nejaká snežná žena.“
„Asi chcete povedať snežný muž.“ opravil do Dean „Tvrdíte, že to bol Yeti?“
„Nie, nie Yeti. Vravím vám bola to žena.“
„Ok, tak to teda bola asi Yetiho frajerka.“ Zasmial sa Dean
„Tak to by stačilo.“ Okríkol ho John. „Pán Morris. Ospravedlňte nás na chvíľu.“ Hneď na to chytil Deana za rameno a odtiahol ho nabok. Tichým ale prísnym hlasom mu vytkol
„Dean čo to malo znamenať? Toto je seriózny prípad a ty si tu robíš z toho úbohého chlapa žarty.“
„Prepáč otec, ale na tom čo povedal nie je nič seriózne. Podľa mňa je to nejaký blázon.“ Vyhováral sa Dean
„Či už blázon alebo nie je to náš jediný svedok. A zober si koľko ľudí by považovalo za bláznov nás, keby sme im povedali o všetko sme už videli.“ Dean vedel, že jeho otec má pravdu. nevedel čo ho napadlo ale rozprávanie toho muža mu prišlo smiešne. Obaja sa vrátili k nemu a opäť si sadli.
„Prepáčte pán Morris.“ Ospravedlnil sa Dean.
„V poriadku. Chápem, že to čo vám tu hovorím znie šialene. Bude lepšie ak už pôjdete.“
„Nie nás to zaujíma. Povedzte nám o tej žene viac. Ako vyzerala?“ zaujímal sa John.
„No veľmi som ju nevidel bola v ďaleko a môj zrak už nie je práve najlepší. Ale ak si pamätám, bola vysoká a príliš bledá, v tom snehu pôsobila akoby bola až priesvitná. Myslím že mala na sebe nejaké dlhé biele šaty. To čo na nej bolo najviac vidieť boli jej dlhé tmavé vlasy. A viac neviem. Pomôže vám to nejako.“
„Som si istý, že pomôže.“ Usmial sa na neho John. „Ďakujeme za spoluprácu.“ Obaja sa chystali rozlúčili ale predtým ako odišli pán Morris na nich zavolal. „Počkajte, ešte na niečo som si teraz spomenul.“
„A na čo?“ opýtal sa Dean.
„Keď som na druhý deň vyšiel von, neboli tam nejaké stopy, že by tadiaľ nejaká žena prešla. Nejaké stopy v snehu. Viem nebolo by to nič zvláštne, ale som si istý že s tú noc nesnežilo ani nefúkal vietor tak nemohlo nič zakryť jej stopy.“

„Tak čo Dean? stále si myslíš, že ten muž je blázon?“ opýtal sa John keď vyšli na ulicu a smerovali k Impale.
„Ja neviem. Niečo na tom bude.“ Uvažoval Dean. „ale čo bude tá žena? Žeby nejaký duch?“
„Možno. Aj keď nikdy som sa nestretol s duchom čo by ľudí premieňal na ľadové sochy.“ Odpovedal John a nastúpil do Impaly. Dean nastúpil tiež a vyrazili sa cestu.
„Kam ideme teraz?“ opýtal sa Dean.
„Tento je už posledný. Tiež bol na výlete s jedným s obetí.“ Odpovedal John. „Zavolám Samovi a poviem mu čo sme sa dozvedeli. Možno sa mu podľa toho podarí niečo zistiť.“
„Vieš čo otec radšej mu zavolám ja.“ navrhol Dean a vybral svoj mobil. John nechápal prečo.
Nemusel sa však pýtať Dean mu sám odpovedal.
„Od teba to bude brať ako rozkaz. A pritom ako spolu v poslednej dobe vychádzate, bude lepšie ak mu zavolám ja.“
John prikývol. Pochopil, že Dean mal v tomto pravdu, jeho vzťah z mladším synom sa dosť zmenil a to k horšiemu.

to be continued
Návrat hore Goto down
str8tking
Winchester
Winchester
str8tking

Počet príspevkov : 2698
Nálada : Som doma :D:D konečne
Registration date : 21.10.2008

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty11.12.08 20:24

Konečne pokračko. Prízrak zimných nocí 258431 Prízrak zimných nocí 258431 . Wiktoriano ako vždy: SUPER lol! lol! . No Sammy je ironický lol! . Páči len čo to môže byť za tvora scratch scratch. No neviem si pomôcť ale mne napadol hneď Z Batmanu Schwarzenegger keď bol Mr. Ice či čo. 603 603
Návrat hore Goto down
lentilka
Winchester
Winchester
lentilka

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty11.12.08 20:26

pokračovanie hurááááááá Prízrak zimných nocí 430869 Prízrak zimných nocí 430869 záčina to byť zaujímavé Prízrak zimných nocí 430869 Prízrak zimných nocí 430869 a ten vzťah Samyho a Johna ako ho opisuješ strašne sa mi to páči Prízrak zimných nocí 312566 Prízrak zimných nocí 312566 Prízrak zimných nocí 312566 už sa teším na pokračovanie Prízrak zimných nocí 104346
Návrat hore Goto down
wiktoriano
Winchester
Winchester
wiktoriano

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty11.12.08 21:22

str8tkingteším sa že sa ti aj táto moja poviedka páči Very Happy a čo sa týka toto prípadu. myslím že si vedľa lebo ja to píšem podľa jednej legendy čo som našla na nete. však v budúcej časti sa o tom dozvieš
Lentilka aj tebe dakujem Prízrak zimných nocí 177401 a vzťahu Johna zo Samom sa ešte mienim dosť venovať tak dúfam že sa bude páčiť aj nadalej
Návrat hore Goto down
str8tking
Winchester
Winchester
str8tking

Počet príspevkov : 2698
Nálada : Som doma :D:D konečne
Registration date : 21.10.2008

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty11.12.08 21:34

Ježiš ja len zo srandy. Tak keď chceš aby som sa to dozvedel tak píš píš píš. lol! lol! lol!
Návrat hore Goto down
Violet
Lovec v plienkach
Lovec v plienkach
Violet

Počet príspevkov : 295
Nálada : :)
Registration date : 15.02.2008

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty11.12.08 21:41

Waaaaaaw, to je podla skutocnej legendy. Tak to som este zvedavejsia ako doteraz. Co sa to tam robi? Co? No cooo? Prízrak zimných nocí 202744
A zatial je poviedka paradna. Len skoda, ze Sammy uz vystrkuje rozky No Cochvila sa ich vztahy budu rucat a vsetci vieme, kam to az viedlo. Fňuk Prízrak zimných nocí 71416
Návrat hore Goto down
wiktoriano
Winchester
Winchester
wiktoriano

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty25.12.08 19:08

vobec si nie som istá či je to dobre napásane ale už to sem hodím nech mám pokoj Prízrak zimných nocí 934194
ospravednujem sa že tu Sama neopisujem v najlepšom svetle a aj za ten koniec nejaká vianočná idylka sa mi tam nehodila

3. časť

John a Dean sa vrátili do motela už dosť neskoro. Viac sa im už nepodarilo zistiť, tak jediné čo mali bol príbeh pána Morrisa. Keď vošli do izby Sam sedel na posteli pri notebooku.
„Zistil si niečo?“ opýtal sa Dean od dverí.
„Toto všetko je úplne šialené. Celý ten prípad je totálne šialený.“ Odpovedal znechutene Sam.
„Nežiadal som od teba hodnotenie prípadu.“ Povedal prísne John „Tak zistil si o tom niečo?“
„Ale áno zistil som toho dosť. Opis toho starca tej snežnej ženy zodpovedá popisu Yuky-onny.“
„Čoho?“ opýtal sa Dean.
„Je to jedna dosť známa japonská legenda. Yuky-onna v preklade znamená niečo ako snežná žena. Je to nejaký fantóm zasnežených plání.“
„Ale aj keď to Japonská legenda. Čo tá.. radšej to ani nepoviem robí tu v kanade?“
„Tak to ja naozaj neviem Dean. nechaj ma to radšej dopovedať. Ak vás to zaujíma!“ rozčúlil sa Sam. John mu prikývol aby pokračoval. Tak otočil monitor k nim a pokračoval vo výklade.
„Yuki-onna sa zjavuje sa počas zimných nocí ako nádherná, vysoká mladá žena s dlhými tmavými vlasmi. Je až príliš biela až takmer priehľadná, až sa zdá, akoby sa úplne prelínala so zasneženou prírodou.“
„To presne zodpovedá príbehu pána Morrisa.“
„Áno. Legendy vravia, že je zosobnením duše človeka, ktorý zahynul v snehu, vetre a v chlade.“ Dokončil výklad Sam.
„Tak je to teda nejaký naštvaný duch.“ vypytoval sa ďalej Dean.
„Možno áno.“
„A ako zabíja svoje obete? A hlavne prečo?“
„No ak sa obeť stratí niekde v nejakej zasneženej krajine, ako je napríklad ten svah čo je tu za mestom. Nájde si ju a premení svojím studeným dychom na ľadovú sochu. Aj keď to je len jedna teória. Je ich viac. Tiež ich môže zmraziť svoju obeť aj dotykom alebo bozkom. Za obete si väčšinou vyberá mužov. Niekedy sa ani nemusia stratiť. Stačí aby bol sám a ona ho uvidí. A prečo to robí? Tak to naozaj netuším. Možno len tak pre zábavu, lebo ju smrť obete robí šťastnou.“
„To je všetko čo všetko čo si našiel?“ opýtal sa John.
„To potom je tam ešte kopa rozprávok, ktoré sú ale úplne od veci. Sedel som pri tom dve hodiny a tebe to ešte nestačí?“ zvýšil hlas Sam, nahnevaný že ho otec ani nepochválil a ešte mu aj bolo málo.
„Nezistil si ani to ako ju môžeme zabiť a to je to najdôležitejšie.“
„Prešiel som snáď všetko možné ale nikde sa nepíše ako ju zabiť. Vôbec nikde tak prepáč, že neviem nájsť to čo tu ani nie je!“
„No tak dosť. Nezačínajte sa zase hádať. Tým nič nevyriešite!“ okríkol ich Dean ktorému ich hádky už začínali liezť na nervy. „Nejako prídeme na to ako tú vec zabiť. veď keď je to duch tak možno bude stačiť spáliť jej kosti.“
„Dean rozmýšľaj trochu. Uvedomuješ si vôbec akú blbosť si povedal?“ vykríkol stále nahnevaný Sam aj keď bol nahnevaný na otca bolo mu v podstate jedno na kom si to vybije.
„Ako môžeme spáliť jej kosti, kde ani nevieme kto to je? No ako keď si taký múdry? a navyše ak zomrela niekde v snehovom záveji, pod lavínou alebo tak nejako jej telo by sme nikdy nenašli. Mohlo to byť už pred mnohými rokmi. Veď tento rok sa tu nestalo prví krát, že by sa tam niekto v zime stratil. Nebolo ich tak veľa ako teraz. Len jeden za niekoľko rokov ale aj tak.“
„Sam má pravdu. Toto nie je prípad klasického ducha, tak ju ani nezničíme klasickým spôsobom.“ John sa prekvapivo postavil na Samovu stranu čo pre zmenu nahnevalo Deana.
„Tak kde ste taký múdry a ja som taký hlupák tak si vymyslite ako tú Yuky...neviem čo zabiť sami a potom mi dajte vedieť čo robiť.“ Vykričal im vošiel do kúpeľne a za hlasno za sebou zabuchol dvere. Zvyšok večera už ani jeden z nich neprehovoril a všetci išli bez slova spať.
Na druhý deň ich John zobudil skoro ráno. Dean, ktorý rád spával doobeda tým vôbec nebol nadšený a Sam rovnako, ale aj tak síce neochotne vstali.
„Pobaľte veci pôjdeme na ten kopec.“ Zavelil John okamžite.
„Čože? Tak skoro?“ vykríkli Sam a Dean spoločne.
„Áno. nemôžeme strácať čas. Teraz v zime býva skoro tma a tá Yuky onna je po západe slnka nebezpečná.“
„Vidím, že aj ty si o nej niečo pozisťoval.“ Poznamenal Dean.
„Áno, a prišiel aj na spôsob akým ju zabiť. Nie je síce na 100% istý ale mohol by fungovať.“
„Tak ako ju chceš zabiť?“
„Ohňom. Ak je duchom snehu, zjavuje sa len počas zimy a len tu na severe, tak to znamená, že jej vadí teplo. Možno jej vadí až tak, že ju dokázalo zničiť.“
„Ok, to dáva zmysel..“ súhlasil Dean. Trochu sa popreťahoval a potom vstal aby sa pripravil na cestu. Sam sa do ich rozhovoru vôbec nezapájal a ani neprejavil ochotu niekam ísť. Keď Dean odišiel zaniesť pripravené veci do auta John sa na Sama prísne a vyčítavo pozrel.
„Predpokladám, že tebe sa zase nikam nechce.“
„Pravdupovediac nie, otec. Vôbec sa mi nechce trepať niekde na koniec sveta kde nie je nič len kopa snehu a to teraz na štedrý deň.“
„A odkedy teba zaujímajú Vianoce?“
„Odkedy si pamätám. Len som o tom nikdy nehovoril, pretože, v našej rodine aj tak nikoho nezaujíma ako sa cítim alebo čo by som chcel.“
„To nie je pravda. Vieš dobre, že pre mňa nie je nič dôležitejšie ako ty a Dean.“
,,Vôbec sa tak nesprávaš vyzerá to tak, že akákoľvek príšera ako aj táto je pre teba dôležitejšia ako my.“
„Tak všetko je pripravené. Veci sú v aute. môžeme ísť.“ Prerušil ich rozhovor Dean, ktorý sa práve vrátil. „Stalo sa niečo?“
„Nie, nič len pôjdeme len my dvaja. Sam ostáva.“ Oznámil mu John.
„Čože? Ale prečo?“
„To je jedno.“ Odpovedal John vzal si teplý kabát a odišli a šokovaného Sama tam nechali samého. Nechápal prečo sa takto k nemu otec zachoval ale bol si istý, že sa na neho hnevá a ešte mu to zráta.

Dean a John museli Impalu odstaviť ešte pod svahom keďže hore by sa autom nedalo ísť a vydali sa na cestu pešo. John bol viditeľne nahnevaný ale počas cesty Deanovi nič nepovedal o tom čo sa stalo medzi ním a Samom v motelovej izbe a prečo ho tam nechal. Keď vyšli hore na miesta, kde našli stáť obete a kde mal chatu pán Morris slnko už zapadlo a vedeli, že nemajú veľa času.
„Čo budeme robiť? Niekde si tu sadneme a budeme čakať kým sa tu neobjaví? Veď tu zamrzneme aj bez pomoci tej... tej veci.“ Prehovoril po dlhšej dobe Dean.
„Uvažoval som, že by sme sa mali rozdeliť. Yuki onna nikdy nezaútočila na dvoch ľudí naraz.“ Povedal po chvíli váhania John.
„Chceš aby bol jeden z nás návnadou?“
John prikývol. „Nie je iná možnosť. Pôjdem ja. niekde sa zatúlam. Bude to vyzerať akoby som sa stratil a určite príde. Vezmem si plameňomet a ty sa pre istotu niekde skryješ a keď sa objaví môžeš zasiahnuť.“
„Neviem otec, neviem či to nie je príliš nebezpečné. Myslím že by sa nám tu hodil Sam v ním by sme to zvládli lepšie.“
„Zvládneme to aj bez neho.“ Odpovedal stručne John. Vôbec nechcel o Samovi hovoriť. Prešla hodina a už bola riadna tma. Jediné svetlo bolo svetlo hviezd odrážajúce sa od snehu. John odišiel a Dean sa od neho držal v istej vzdialenosti aby John vyzeral, že je tam sám a stratil sa podľa ich plánu. Nič sa nedialo a už mu začínala byť riadna zima a prestávalo ho baviť čakanie. Nemohol však prísť od otcovi a povedať mu aby sa vrátili, že to aj tak nevyjde môžu to skúsiť zajtra a vymyslieť iný plán. Ale John by sa určite nahneval, že mu pokazil plán ak by k nemu prišiel. Vtedy ju Dean uvidel. Nebol si istý, či to videl naozaj. chvíľu pôsobila v diaľke ako fatamorgána. Chcel niečo urobiť upozorniť otca ale nestihol. Vtedy už stála priamo pred ním. Bola naozaj krásna. Dean tým ostal šokovaný. To vôbec nečakal. Skôr ako sa stihol spamätať prešla mu ľadovou rukou po líci. Nežne ale aj tak ho zamrazilo. Potom sa skĺzla nižšie po krku a oboma rukami ho pevne chytila za ramená. Dean na ňu len pozeral nebol schopný pohybu ani žiadneho zvuku. Išiel z nej taký chlad, že mal pocit akoby sa mu malo srdce každú chvíľu zastaviť a premeniť sa na kus ľadu. Snažil sa s tým bojovať ale bol už celý stuhnutý a neschopný akéhokoľvek pohybu. V tom niekde uvidel za sebou záblesk ohňa ktorý sa zmenil sa ohnivú žiaru, v ktorej sa žena rozplynula. Dean sa zrútil do snehu, šokovane hľadel do Johnovej tváre. John k nemu prešiel postavil ho na nohy. Cítil ako sa celý triasol.
„Ako... ako si vedel?“ dostal z seba pomaly.
„Už ma to prestalo baviť tak vyčkávať tak som sa vrátil a práve včas.“ Odpovedal John síce bol tiež premrznutý vyzliekol si kabát a obliekol ho Deanovi, ktorý ho práve potreboval oveľa viac. Potom sa ponáhľali ako najviac vládali dolu k autu. Cesta dole trvala kratšie ako cesta tam do kopca tak boli pri Impale ani nie o hodinu. Dean bol stále premrznutý tak sa mu uľavilo keď si sadol do auta kde bolo oveľa teplejšie. John naštartoval a vyrazil na cestu späť k motelu. Keď zastali pred motelom nevystúpil hneď. Vybral mobil a našiel Markovo číslo a povedal do telefónu.
„Naozaj nerád ťa otravujem teraz v tento večer ale chcel som ti oznámiť, že tá záležitosť je vybavená.“
„Takouto správou ma vôbec nerušíš. Som rád, že je po všetkom. Ďakujem John.“ Odpovedal spokojne mu Mark. John sa s ním rozlúčil a potom vystúpili z Impaly a vrátili sa do motelovej izby. Tak ako očakávali Sam tam stále sedel za stolom pri notebooku a knihách. Celý deň niečo študoval.
„Idem si dať horúcu sprchu.“ Oznámil im Dean a potom odišiel do kúpeľni aby sa konečne zbavil toho nepríjemného chladu ktorý cítil na celom tele.
„čo sa mu stalo?“ opýtal sa Sam po niekoľkých minútach čo tam s Johnom len bez slova sedeli.
„Neboj sa Dean bude v poriadku. Ak ťa to zaujíma dostali sme ju. Bolo by to ľahšie s tvojou pomocou, ale zvládli sme to keď ty si tu musel celý deň sedieť nad tými tvojimi knihami.“
„Otec, už som povedal, že nechcem loviť a učím sa pretože chcem ísť na Výšku.“
„Myslel som, že si si už ten nezmyslel vyhodil z hlavy.“
„Nie pre mňa to nie je nejaký nezmysel. To je to čo naozaj chcem. Chcem ísť na Vysokú a mať normálny život. Nechcem sa túlať hocikde za nejakými monštrami ako ty a Dean.“
„čo je zase sa hádate?“ opýtal sa Dean keď vyšiel z kúpeľne.
„Áno, Sam si myslí že náš život je nenormálny a chce odísť.“
„Moment. To som nikdy nepovedal.“ Vykríkol Sam
„Ale tak to znelo.“
„Tak stačí. Prosím aspoň dnes sa nehádajte. Veď sú Vianoce.“ Snažil sa ich zmieriť Dean aj keď vedel, že aj ak teraz prestanú skôr či neskôr sa k tej téme vrátia a toho sa Dean najviac bál. Bál sa toho, že jedného dňa od nich Sam odíde a vedel, že sa toho obáva aj John aj keď to nikdy nahlas nevyslovil. Obom ostalo len dúfať, že si to Sam ešte rozmyslí a neodíde.

the end

poznámka ak by niekoho zaujímala legenda ktorá ma inšpirovala tak tu je
kód:
http://en.wikipedia.org/wiki/Yuki-onna
samozrejme som si vybrala len to čo sa mi hodilo a upravila si to podľa seba.

Naposledy upravil wiktoriano dňa 25.12.08 23:29, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore Goto down
lentilka
Winchester
Winchester
lentilka

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty25.12.08 19:25

wiktoriano skvelé Prízrak zimných nocí 214863 Prízrak zimných nocí 214863 Prízrak zimných nocí 214863 chudák Dean ako sa ich snažil stále zmierovať 701 ale aj tak to nepomáhalo No vynikajúca bola aj tá ľadová ženská Prízrak zimných nocí 312566 Prízrak zimných nocí 312566 len som dúfala že to bude dlhšie a toto bol už koniec Prízrak zimných nocí 71416 ale aj tak skvelá práca Prízrak zimných nocí 104346
Návrat hore Goto down
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

Počet príspevkov : 2053
Nálada : :)
Registration date : 11.12.2007

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty25.12.08 22:46

Skvělá povídka Prízrak zimných nocí 104346 Moc mě potěšilo, že se tam objevil i John Prízrak zimných nocí 312566 Prízrak zimných nocí 312566 Krásně si vystihla jejich charaktery, to se mi moc líbilo Prízrak zimných nocí 319161 Vůbec se mi nezdálo, že jsi Sama předvedla v ne moc pěkném světle, úplně si ho dovedu představit, jak musel být znechucený lovem a chtěl začít žít svůj vlastní život a tak to dával všemožně najevo! Prízrak zimných nocí 103511 A to že je povídka podle skutečné legendy, paráda! 704 704 Celá povídka se mi ohromě líbila a těším se na tvojí další tvorbu! Very Happy
Návrat hore Goto down
http://www.podkovickaprostesti.blog.cz
wiktoriano
Winchester
Winchester
wiktoriano

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty26.12.08 14:24

Lentilka Madlen obom vám veľmi pekne dakujem Prízrak zimných nocí 177401 ja som mala pocit že to bolo trochu odfláknuté tak som rada že sa to páčilo.
Lentilka tiež som si myslela že to spravím dlhšie ale zistila som že nestíham písať dve poviedky naraz a dosť ma to pletie a ked v mojej druhej poviedke mám ešte veľa práce tak som radšej skončila túto aby som sa mohla naplno venovať len jednej. Prízrak zimných nocí 934194
Návrat hore Goto down
lenkka
Winchester
Winchester
lenkka

Počet príspevkov : 2352
Nálada : predsvadobná
Registration date : 06.07.2008

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty29.01.09 19:09

poviedka bola vynikajúca. ta žena ten japonsky naziov vsetkemu to dalo smrnc. A ten koniec ta hadka medzi Samom a otcom. affraid Shocked Wink uplna bomba.
ako tato poviedka bola vynikajuca a Wiktoriano u mna mas vešeelku poklonu Wink Prízrak zimných nocí 104346 Moc sa tesim na tvoje dalsie diela.
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Prízrak zimných nocí   Prízrak zimných nocí Empty

Návrat hore Goto down

Prízrak zimných nocí
Návrat hore 
Strana 1 z 1

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
 :: Seriál :: Fanfiction :: Dokončené poviedky :: Wiktoriano-
Prejdi na: