Chytila ma vianočná nálada tak som napísala takú krátku vianočnú poviedku...
Santa Cas is coming to town...
Zasnežený park osvetľovala iba jedná pouličná lampa. Okolo nech potichučky tancovali snehové vločky. Niektoré z nich dopadali na tmavé vlasy muža sediaceho osamote na lavičke. Sedel tam v mraze už hodnú chvíľu v tenkom béžovom kabáte ale zima mu nebola. Nemohla byť. Z domu za ním sa ozývali koledy. Pomaly sa otočil a pozrel do okien domu v ktorom rodina ozdobovala vianočný stromček. Veselo si pri tom spievali. Vianoce. Nerozumel presne čo to pre ľudí znamená ale všimol si že vždy v tomto období sa k sebe chovajú milšie a dávajú si darčeky. Nerozumel prečo sa tak k sebe nemôžu chovať celý rok. Z myšlienok ho vytrhol zvuk otvárajúcich sa dverí na jednej z izieb motela stojaceho pred ním. Rýchlo sa otočil späť ale neboli to tie správne dvere na ktoré čakal. Vzdychol si. Po zemi pred ním si hopkal malý biely zajko a pod snehom hľadal niečo pod zub. Keď zbadal muža sediaceho na lavičke vystrašene zastavil. Chvíľku sa pozeral mužovi do oči a hneď na to si začal znova spokojne hopkať. Vedel že mu neublíži. Prihopkal k malému vtáčikovi ktorý skrehnuto ležal v snehu. Muž si to všimol a vstal. Zodvihol vtáčika zo zeme, vzal ho do dlani a dýchol na neho. Vtáčik radostne zaštebotal, rozprestrel krídla, zakrúžil mužovi okolo hlavy a odletel. Vtedy sa na moteli otvorili ďalšie dvere, muž zodvihol hlavu a zbadal postavu na ktorú čakal.
Dean vyšiel z dverí a nadýchol sa čerstvého vzduchu. Poriadne mrzlo ale potreboval si trochu vyvetrať hlavu. Cez okno sa s láskou v očiach pozrel na brata. Ten ležal na posteli a pozeral dáky vianočný film. Veselo sa smial. Včera kúpil Samovi nový notebook a nemohol sa dočkať, ako sa Sam ráno zatvári keď ho uvidí. Aj keď vyprázdnil kvôli tomu skoro celú kreditku. Ale Sammy bude mať radosť, to je hlavné. Vo vačku nahmatal ešte jeden malý balíček.
„Santa Claus is coming to town....“ začal si ticho pospevovať.
„Ou“ skríkol keď sa zrazu pred ním objavil Castiel.
„Ahoj, Dean“ povie Castiel a díva sa Deanovi do oči.
„Cas, dnes nie sú predsa Vianoce. Dnes žiadny démoni, pečate, Lucifer, apo...“
„Toto je darček odo mňa. Na Vianoce“ preruší ho anjel rýchlo a podáva Deanovi drevenú krabičku. Ten na neho prekvapené pozerá.
„Otvor to až budeš sám“
Dean na Castiela chvíľu pozerá a potom prikývne. Vezme si krabičku z anjelových rúk.
„Ja pre teba tiež niečo mám“ povie Dean, strčí ruku do vačku a podá Castielovi malý balíček.
„Ja – ja myslel som že sa tu teraz niekedy objavíš a zbadal som toto na pumpe a .... tak teda Veselé Vianoce, Cas“
Castiel dojato pozrie na Deana a vezme si balíček. Zadíva sa Deanovi prenikavo do oči a usmeje sa.
„Ďakujem“ povedia obidvaja naraz rozpačito, Dean pozrie na krabičku a keď zdvihne zrak Castiel je preč. Vojde dnu a ľahne si na posteľ. Chvíľu premýšla že ju otvorí ale spomenie si, že mu Cas povedal že si ju ma otvoriť keď bude sám. Krabičku schová pod vankúš a začne spolu so Samom pozerať film.
„Dean už je ráno, sú Vianoce“ zakričí Sam.
Dean sa preberie a pozrie na hodinky.
„Sam, preboha je šesť hodín ráno a vonku je ešte tma“
„No ale Santa tu už bol“ zasmeje sa Sam.
Dean si spomenie na notebook a vstane.
„Toto je pre teba Sammy“ podáva mu Dean balíček.
Sam trhá papier a otvorí krabicu.
„Wow Dean, ja – ja ďakujem“ teší sa.
„Veselé Vianoce, Sammy“ povie Dean, vstane a objíme brata.
„Veselé Vianoce, Dean“ povie Sam po chvíľke a podáva Deanovi darček od neho. Dean nedočkavo trhá papier a v krabičke nájde poukážky do reštaurácii v hodnote 1000 dolárov a malý model Impaly.
„Ďakujem, Sammy“
„Idem sa osprchovať, som celý od cukru“ povie Sam. Dean spýtavo nadvihne obočie.
„Vianočné lízatka“ zasmeje sa Sam a ukáže na prázdny balíček vedľa postele.
„Aha“
„Neboj Dean, nepiekol som. Idem sa teda osprchovať“ smeje sa Sam.
„Dobre potom sa pôjdeme najesť a použijeme jednu s týchto“ povie Dean a zamáva poukážkou. Sam sa znovu zasmeje a zmizne v kúpeľni. Dean si spomenie na darček od Castiela a vyberie krabičku spod vankúša. Otvorí ju a oslepí ho biele svetlo, ktoré hneď zmizne. Keď Dean pozrie do krabičky je prázdna. Pokrčí plecami a oblečie sa. Keď sa aj Sam oblečie vyjdu von. Dean hodí Samovi za krk snehovú guľu.
„Čo robíš do pekla!“ skríkne Sam.
„Dean, prepáč nechcel som spomenúť peklo“ povie keď zbadá ako sa Dean tvári.
„Nie, ja len že...všetko je preč, Sam!“
„Ako to myslíš?“
„Ja nepamätám si na nič čo sa stalo v pekle..!“ povie Dean zmätene.
„Castiel“ zašepká po chvíľke a usmeje sa. „To biele svetlo“
„O čom hovoríš, Dean?“
„O Santovi Casovi“ zasmeje sa Dean a žmurkne radostne na Sama.
Sam sa tvári nechápavo, pokrúti hlavou a sadne si do auta.
Dean sa pozrie na nebo a zašepká „Ďakujem, Cas“.
Aj on sadne do auta a odchádzajú.
„Nemáš za čo“ ozve sa tichý hlas spoza stromu.
„Ja ďakujem“ zašepká Castiel a s úsmevom pozrie na malého plyšového anjelika od Deana.