|
| Jídlo, recepty a všechno okolo | |
| | Autor | Správa |
---|
Anwiel Winchester
Počet príspevkov : 4325 Age : 35 Bydlisko : Praha Nálada : smíšená Registration date : 09.04.2008
| Predmet: Jídlo, recepty a všechno okolo 21.02.09 22:51 | |
| Tak, prostě sem neodolala a musela založit tohle téma!!! A rovnou přikládam můj oblíbený recept: Špagetová bábovkaIngredience: 1 balíček špaget, 75 g másla, 1 větší cibule, 100 g anglické slaniny, 200 g šunkového salámu, 5 velkých žampionů, 2 papriky(zelenou a červenou), 3 rajčata, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, oregano, 4 vejce, tuk na vymazání bábovkové formy, strouhanka na vysypání formy Příprava: Špagety uvařte v hrnci ve slané vodě. Na pánvi rozpusťte máslo, osmahněte pokrájenou cibuli, přidejte pokrájené ostatní ingredience, koření, strouhaný sýr. Formu vymažte tukem, vysypte strouhankou a naplňte připravenou směsí. V předem vyhřáté troubě pečte asi 10 minut při 200°C, potom zalijte rozšlehanými vejci a dopečte dozlatova. Doporučená příloha: zeleninový salát, sterilovaná červená řepa, kysané zelí, kyselé okurky Tohle jídlo mi moc chutná a taky se dá udělat ve verzi pro vegetariány (takže pro mě). Stačí jenom vynechat maso... A co se týče ingrediencí, tak to je jenom tak nějak, já tam toho dam vždycky víc... | |
| | | str8tking Winchester
Počet príspevkov : 2698 Age : 33 Bydlisko : Dunajská Streda Nálada : Som doma :D:D konečne Registration date : 21.10.2008
| Predmet: Re: Jídlo, recepty a všechno okolo 21.02.09 23:34 | |
| | |
| | | lentilka Winchester
Počet príspevkov : 2175 Age : 44 Registration date : 15.04.2008
| Predmet: Re: Jídlo, recepty a všechno okolo 23.02.09 22:00 | |
| Čokoládový koláč Suroviny 5 vajec, 180 g masla 180 g práškového cukru 2 vanilínové cukry, kakao 150 g rozpustenej čokolády nastrúhaná citrónová kôra 300 g polohrubej múky 50 g pomletých mandlí 1 kypriaci prášok, 1 až 1,2 dl ovocnej šťavy vykôstkované sterilizované čerešne Na potretie čerešňový lekvár 2,5 dl vyšľahanej smotany nastrúhaná citrónová kôra Pracovný postup Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme žĺtky a spolu znova pomiešame. Do toho dáme rozpustenú čokoládu, kakao, nastrúhanú citrónovú kôru, ovocnú šťavu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a pomleté mandle. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, čerešne a opäť premiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí ho potrieme lekvárom, ozdobíme šľahačkou a nastrúhanou čokoládou.
Naposledy upravil lentilka dňa 23.02.09 22:25, celkom upravené 2 krát. | |
| | | Marion0889 Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 157 Bydlisko : no kde? u Jareda v jeho postýlce...hi, hi Nálada : jsem jak v začarovaném kruhu... Registration date : 09.03.2009
| Predmet: Re: Jídlo, recepty a všechno okolo 12.03.09 3:41 | |
| Buchta z cuketysuroviny:25 dkg jemně nastrouhané cukety 25 dkg práškového cukru 25 dkg výběrové (polohrubé) mouky 1 prášek do pečiva 2 vejce 2 lžíce oleje postup:Do mísy dáme nastrouhanou cuketu, vajíčka, olej a cukr-zamícháme. Do mouky dáme prášek do pečiva a přidáme do mísy s cuketou. Vše zamícháme a dáme na vymazaný plech do předehřáté trouby a pečené do růžova. Po vychladnutí pocukrujeme nebo potřeme polevou z čolády nebo potřeme citrónovou polevu. A něco co si nemůžu kvůli názvu odpustit. (Jen doufám, že i pití spadá do tohoto topicu/tématu) Bloody Mary(na 1 porci) suroviny:4 cl vodky 1 dl džusu z rajčat 1 cl citronové šťávy špetku tabaska, soli a pepře 1/2 lžičky worcesterské omáčky (pozměnit pár písmenek a co vám z toho nevznikne, že?) na ozdobu celerovou nať a tenký plátek citrónu postup:Do vysoké sklenice nalijeme nejprve vodku a vychlazený tomatový džus. Zastříkneme citr. šťávou a podle chuti přidáme špetku soli, pepře, malé množství tabaska a worcesterské omáčky. Nakonec sklenici ozdobíme celerovou natí a plátkem citronu. | |
| | | Night Angel Žltočočko
Počet príspevkov : 627 Age : 31 Bydlisko : Praha Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Jídlo, recepty a všechno okolo 13.09.09 14:51 | |
| dneska mi mamka dala za úkol najít něco s rybíma filetama a já hledala... našla jsem tohle a bylo to vynikajcí - kód:
-
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNQMLMFPH&id_kategorie=JNLNCPQ5 obrázek vypadá úplně jinak, než to, co jsme měli my (naše vypadalo líp mám i fotku, ale nechce se mi to teď nahrávat). Stejnak to sem ještě přepíšu jak jsme to udělali my (skoro žádná změna, ale fakt to vypadalo úplě jinak - bylo to takové červenější, skoro jak pizza to vypadalo)... Ingredience:rybí filety, 1 pórek (my jsme použily takovou tu mladou cibulku), 2 mrkve, sůl, grilovací koření, 2 vejce, trochu mléka, 100 g plátkového nastrouhaného sýra, papriková vegeta (normální podravka s paprikou z Maďarska) Postup: Nejdříve krátce osmahneme na pánvi rybí filety. Potom filety přendáme do mírně vymaštěného pekáčku, osolíme (soli je dost v tom koření), posypeme grilovacím kořením, na to dáme pórek/cibulku nakrájený na kolečka, mrkev také nakrájenou na slabá kolečka a dáme zapéct. Zapečené polijeme vejci, které jsme rozšlehali s trochou mléka a solí. Navrch posypeme sýrem a paprikovou vegetou. Dopečeme a podáváme s brambory - my jsme je nakrájely a pekly v troubě na papíře. | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: Jídlo, recepty a všechno okolo | |
| |
| | | | Jídlo, recepty a všechno okolo | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| |