| Nádej | |
|
+10nikita keksiiq SkreechTina janka410 Chrystelle Sarinka dion-fortune Samabel Madlen jana7413 14 posters |
Autor | Správa |
---|
jana7413 Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 289 Age : 31 Bydlisko : Bratislava Registration date : 15.12.2007
| Predmet: Nádej 31.12.07 21:38 | |
| Kratučka poviedka na odreagovanie Arizona 2.00 PM
„Dean,...Dean prosím ťa nie!!! Nechaj tam nejaký aj pre mňa, prosím..!“ žadonil Sam na brata. No neskoro. „Sorry braček, kto zaváha nežerie,..poznáš to porekadlo? Môžem ti povedať , že tie cheeseburgery boli dobreé..“ pozrel na brata s typickým posmievačným pohľadom. „No to mi pomôže, hladný budem ja...vieš čo, ja tu hodiny hľadám čokoľvek o tej tvojej Diablovej Biblii a ty jediné čo si za tú dobu urobil bolo, že si šiel kúpiť pre nás obed, ktorý si aj tak sám zjedol!“ „Zabudol si, že som priniesol aj pivo, chceš?“ „Nie, dík... idem si kúpiť obed...“ „Pôjdem s tebou a....“ „Nie nepôjdeš, idem sám, smola! Ty si zatiaľ pozri čo som našiel a uprac ten bodrel z mojej postele, maj sa...“ povedal Sam rázne a zabuchol za sebou dvere. Dean, nedostal ani šancu protestovať. „No oki, jak myslíš...“ zamrmlal si a podišiel k Samovým poznámkam a začal potichu čítať. „Kniha bola napísaná mníchom v kláštore, ktorý zhrešil....chudák.... aby sa vyhol trestu, tak vyhlásil, že za jednu noc napíše najväčšiu knihu so všetkými vedomosťami sveta, no potom zistil, že je to nemožné, tak zapredal svoju dušu diablovi aby zaňho knihu dopísal....hmm, sme na jednej lodi, chudák viem jak sa cítil...mních tam z vďačnosti pridal diablov obrázok...ty vole, on mu bol nebodaj ešte vďačný keď už mu dal svoju dušu...divné pomery, ďalej sa ani neoplatí čítať...“ povedal si Dean, napil sa z piva a hodil sa na posteľ. V duchu premýšľal čo ďalej „Zdá sa, že tá kniha by mohla byť dobré vodítko, lebo sa vraví, že sa mních z tej dohody vyvliekol, by som bol zvedavý jak... no nevadí...čo tam robí Sam tak dlho? Možno zbalil tú peknú čašníčku..“ povedal si Dean a sám pre seba sa zasmial nad hovadinou ktorá ho práve napadla. „Idem sa za ním pozrieť, šak kde sa tak dlho fláka, musíme čím skôr vyraziť za profesorom, čo skúmal tu knihu do Alabamy. Je to dlhá cesta, nech tam do rána sme.“ Rýchlo mu preletelo hlavou a už aj bral bundu a zabuchol za sebou dvere. Dobehol do fastfoodu a uvidel Sam ako v kľude popíja kávu. „Sam! Čo si myslíš že robíš?“ „Pijem káva, nie je vidno?“ odpovedal Sam a nepatrne sa usmial. „Povedali sme si, že musíme čo najskôr vyraziť to Alabamy nie?“ „To si povedal ty, nie ja... ale jak chceš už som na odchode...môžme sa ísť pobaliť...“ „Nooo tak to si ma teda ozaj potešil...som rád že ti tak záleží na tom aby som sa dostal z tej dohody....“ povedal Dean naštvane a odišiel naspäť do izby. Sama to dosť zarazilo a ponáhľal sa za ním, ospravedlniť sa. „Dean, počúvaj, prepáč že...“ „Áno viem, ty tiež...“ „Oki“ „Za pol hodinu odchádzame, nič si nezabudni.“
ALABAMA – 07.00 AM „Saaaaaammy!! Budíííček! Pekne si sa vyspinkal?“ zakričal Dean na brata, keď zastala Impala pred univerzitou. Sam skoro vyskočil z auta, keď mu Dean zahučal do ucha. No jeho brat sa len nad ním zasmial. „De..Dean si ...si ty normálny?! Šak som mohol dostať z teba infarkt, sakra to mi už nerob...“ „No tak nepreháňaj, už sme v Alabame pred univerzitou kde profesor prednáša, už som sa bol naňho spýtať, príde o 8.00, zatiaľ poďme sa najesť, videl som po ceste jeden dobrý fastfood...“ „Jak vieš že je dobrý, už si v ňom bol?“ „To néé ale vyzerá dobre...“ „Aha...“ odpovedal Sam s úsmevom.
Keď vošli dnu, ako prvé si všimli peknej čašníčky. „Myslím, že už chápem prečo si sem chcel ísť...“ „Budeš ticho? Tu si sadneme...“
Univerzita 8.20 AM „Dobrý deň, sme noví študenti, mohli by sme hovoriť s profesorom Lexom Barkerom?“ „A máte dohodnutú schôdzku? „No to nie, ale je to súrne musíme s ním hovoriť...“ „Je mi ľúto bez termínu vás nemôžem pustiť, dovidenia“ „Tak to nám nevyšlo....“ „To teda ne“ súhlasil Sam a začal si lámať hlavu s tým jak sa k profesorovi dostať. „Budeme musieť nejak prekĺznuť, Dean.“ „To mi nemusíš ani hovoriť, ideme“ Podarilo sa im dostať okolo sekretárky a vleteli profesorovi do kancelárie. „Kto ste...a čo tu robíte?!“ skríkol šoknutý profesor. „Oh prepáčte to prepadnutie, my len, by sme sa vás chceli spýtať pár vecí o Diablovej Biblii...prosím...“ „A prečo to potrebujete vedieť?“ „Kvôli našej vysokoškolskej práci...prosím, iba pár otázok...“povedal Sam, podišiel k nemu a nahodil psie oči. „Tak...tak dobre ale iba pár..začnite..“ „Dobre, takže hovorí sa, že mních, ktorý knihu napísal upísal svoju dušu diablovi, je to pravda?“ „Noo áno, dohoda znela, že diabol napíše zaňho tú knihu a potom si vezme jeho dušu...ale to je len povera, neexistuje žiadny dôkaz žeby to písal diabol...“ odpovedal profesor a sadol si za stôl. „Aha, áno a hovorí sa, že sa z tej dohody ale dostal nie?“ spýtal sa Dean plný očakávania. „Áno, to sa hovorí, ale je pravda že keď za ním ráno prišli našli jeho mŕtve telo vedľa napísanej knihy. Oslavovali ho ako hrdinu, meno však nie je známe. Hovorí sa mu prosto mních.“ Deanovi sa vytratil úsmev a nádej z tváre. Sam si toho všimol a poďakovali sa profesorovi a odišli. Dean celú cestu k autu mlčal. Ticho prerušil až Sammy. „No tak Dean, nemusíš sa trápiť, aj keď toto nevyšlo, ja nejakú možnosť ako ťa z dohody dostať nájdem, na to vezmi jed...“ Dean sa naňho pozrel, ale iba sa usmial, naštartoval Impalu a zmizli za obzorom.kritiku nebereme,pište len komplimenty ale ne budte uprimni | |
|
| |
Madlen Winchester
Počet príspevkov : 2053 Age : 33 Bydlisko : Nový Jičín Nálada : :) Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: Nádej 31.12.07 21:56 | |
| Pěkný! Ten konec je dobrý, Dean si už dělal naděje a zase nic | |
|
| |
Samabel Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Nádej 01.01.08 21:40 | |
| Náhodou není to vůbec špatný....zase napsaný trochu jiným stylem tak to byl ten povinný kompliment ....a teď.... ......bude kompliment další...ryzí a nepovinný Dean si ještě v tomhle užije | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 34 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Nádej 01.01.08 21:54 | |
| zaujimave, take ine. vidiet deana snazit sa vyvliecy z dohody je ozaj skvele a sokojuce, take nieco sa len tak nevidi, fakr dobra praca | |
|
| |
Počet príspevkov : 289 Age : 31 Bydlisko : Bratislava Registration date : 15.12.2007
| Predmet: Re: Nádej 01.01.08 22:53 | |
| teraz pracujem na dalsej poviedke...tam si teprve Dean uzije ale este som neni rozhodnuta ci ju sem dam, zda sa mi moc tragicka | |
|
| |
Madlen Winchester
Počet príspevkov : 2053 Age : 33 Bydlisko : Nový Jičín Nálada : :) Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: Nádej 01.01.08 23:03 | |
| Jasně, že ji sem dej Už se těším | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 34 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Nádej 01.01.08 23:55 | |
| janka7413: tak to rychlo sem s nou, take tragicke su moje najoblubenejsie ako som uz povedala, ja som velmi velmi zla mrcha | |
|
| |
| |
| |
Samabel Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Nádej 02.01.08 12:33 | |
| | |
|
| |
| Predmet: Re: Nádej 02.01.08 14:20 | |
| jj snazim sa nejak vymyslet konec | |
|
| |
Sarinka Diabolský admin
Počet príspevkov : 7654 Age : 36 Bydlisko : Cardiff, UK Nálada : Sherlocked Registration date : 29.11.2007
| Predmet: Re: Nádej 02.01.08 15:14 | |
| Pozor, pozor hlásenie...pokiaľ chcete, môžete tie poviedky posielať aj sem: 77Wilko77@azet.sk alebo sem: Sara7777@azet.sk a my ich hodíme aj na web, pretože sem každý nechodí a tým pádom prichádza o veľa. Takže, pokiaľ ich chcete aj na webe, sendnite nám ich na mail a my ich tam dáme. Koniec hlásenia... | |
|
| |
Chrystelle Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10688 Age : 47 Bydlisko : Morava Nálada : Skvělá! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Nádej 02.01.08 15:40 | |
| | |
|
| |
janka410 Winchester
Počet príspevkov : 5348 Age : 54 Bydlisko : Morava Nálada : Skvělá Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Nádej 02.01.08 15:46 | |
| Perfektní povídka a přidávám se k ostatním, šup sem s tou tragickou -už se taky těším | |
|
| |
| Predmet: Re: Nádej 02.01.08 22:31 | |
| | |
|
| |
Madlen Winchester
| |
| |
| Predmet: Re: Nádej 03.01.08 11:34 | |
| vazne prepacte ale za chvilu bude ina tragicka | |
|
| |
SkreechTina Winchester
Počet príspevkov : 2962 Age : 36 Bydlisko : Bratislava-Dúbravka Nálada : dovolenková Registration date : 27.01.2008
| Predmet: Re: Nádej 19.02.08 15:04 | |
| | |
|
| |
keksiiq Crossroads demon
Počet príspevkov : 344 Age : 35 Registration date : 27.02.2008
| Predmet: Re: Nádej 14.03.08 0:08 | |
| Hej perfektné odreagovanie som sa an tom aj pobavila,ked som si predstavovala ako sa to odohráva..No škoda,že neije teda pokračko,ale tešim sa na tú tragickú | |
|
| |
nikita Crossroads demon
Počet príspevkov : 313 Age : 38 Bydlisko : za zrkadlom Nálada : need more coffee!!! Registration date : 08.03.2008
| |
| |
renáta Pocestný duch
Počet príspevkov : 128 Nálada : black and white Registration date : 27.05.2008
| Predmet: Re: Nádej 27.06.08 15:05 | |
| Janka, toto je síce krátka poviedka, ale stojí za to tie haluze sa mi naozaj páčili. Hlavne výroky: - citácia :
- „Sorry braček, kto zaváha nežerie,.. poznáš to porekadlo?
„Sam! Čo si myslíš že robíš?“ „Pijem kávu, nie je vidno?“ odpovedal Sam a nepatrne sa usmial. „Povedali sme si, že musíme čo najskôr vyraziť to Alabamy nie?“ „To si povedal ty, nie ja... Píšem trochu oneskorene, ale predsa . | |
|
| |
CrazyD Žltočočko
Počet príspevkov : 995 Age : 34 Bydlisko : Gelnica Nálada : Konecne mam DVD-cko..:D:D:D Registration date : 19.04.2008
| Predmet: Re: Nádej 28.06.08 12:28 | |
| | |
|
| |
| Predmet: Re: Nádej 06.07.08 23:44 | |
| nooo nikita budem rada keď to použiješ, má to potenciál keď dobre pamätám tak to mám z reálu a všetkým díky za reakcie!!! vážne to poteší a myslím, že mi idú viacej srandovné poviedky než tragické lebo mám vždy nutkanie niekoho zabiť... v poviedke | |
|
| |
Dzowika4 Crossroads demon
Počet príspevkov : 464 Age : 31 Bydlisko : Martin Nálada : je mi viac než fajn :D:D:D:D Registration date : 23.08.2008
| Predmet: Re: Nádej 16.10.08 8:57 | |
| | |
|
| |
lenkka Winchester
Počet príspevkov : 2352 Age : 36 Bydlisko : kdekoľvek s mojim supermanom Nálada : predsvadobná Registration date : 06.07.2008
| Predmet: Re: Nádej 16.10.08 18:49 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Nádej | |
| |
|
| |
| Nádej | |
|