|
| 06x09 Clap Your Hands If You Believe | |
|
+12janča Lex Polgara kaja666 Ellen Chrystelle JMMM majtika01 sisel bohdy FooFighterkaSN dion-fortune 16 posters | |
Autor | Správa |
---|
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 20.11.10 12:16 | |
| no akože fairies? seriously? FAIRIES? tak toto sa im fakt podarilo ja zbožňujem fairies a yokai a všetko tomu podobné v anime a akurát som rozmýšľala, že napíšem fanfiction o tom, ako dean a sammy stretnú nejakú milú fairy a na to, tam oni fakt dajú fairies žeby som sa zase vrátila k písaniu? myslím, že napísaniu tej poviedky sa už teraz nevyhnem sorry, ale pre mňa bolo toto fakt strašná irónia anyway, epka sa mi páčila. ja som sa neskutočne nasmiala sammy proste ide. ako tam hovoril o tom, že mu zmizol brat a len, že mal čas "to adjust" a tá ženská ako sa ho spýtala, či sa to stalo keď boli deti a on taký, že nie, pred hodinou fakt milujem tohto nového sama neskutočne vtipný je. alebo ten rozhovor v bare, kde mu dean vysvetľoval, že nemôže mať sex, keď ma trpieť a sam ako to nedokázal pochopiť, že prečo nemôže trpieť a pri tom sexovať alebo tomu vyznávačovi ufo ako surovo povedal, že you suck ja neviem, ale ozaj som v tejto epke bola zo sama hotová. tie hlody ako tam dean bežal pred tým svetlom a telefonoval s ním a sammy nič, v pohodke si pije pivko alebo keď deana zatkli a v tej cele ako vysvetľoval, že on nemá problém s ľuďmi akéjkoľvek veľkosti ani s gaymi a ten ako mu neveril no koniec proste neviem, ale ja som sa dosť pobavila pri pozeraní tejto epky ale tak no, ja som divná edit: alebo ešte ako tam dean zabil v mikrovlnke jednu z nich a potom to vysvetľoval sammymu a ten len, že teraz by som sa asi nemal smiať, že? alebo keď mu prvýkrát hovoril o tom únose, tak ako mu sam položil tú ruku na koleno a ten deanov pohľad alebo keď išli za tou, čo mala tie fairies rada no hádam ani nebol moment v tejto epke, aby som sa nesmiala ozaj a aj ten nový opening sa mi páčil krása | |
| | | FooFighterkaSN Crossroads demon
Počet príspevkov : 314 Age : 32 Registration date : 11.05.2010
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 20.11.10 14:39 | |
| plne suhlasim ....dlho saom sa tak dobre nepobavila | |
| | | dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 20.11.10 14:46 | |
| ja si to normálne idem pozrieť ešte raz to sa mi už dávno nestalo, aby som bola epkou SN takto nadšená, ale to sa proste nedá odolať | |
| | | bohdy Winchester
Počet príspevkov : 1570 Age : 39 Bydlisko : Vlčovice, ČR Nálada : Viva slash!!! Registration date : 18.09.2010
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 20.11.10 15:17 | |
| | |
| | | sisel Žltočočko
Počet príspevkov : 754 Age : 35 Bydlisko : Žilina Nálada : skúškové obdobie :D Registration date : 12.03.2008
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 20.11.10 17:59 | |
| este som sice celu epku nevidel, ale kvoli prekladu som videl akurat tu cast ked Dean bojuje s little lady, kua, no jak tam zacal hrat David Bowie - Space Oddity, ja som vtedy zomieral smiechom, akoze tam sa to perfektne hodilo This is ground control to major Tom... Nipples? ja som sa vo vlaku tak na tom smial a tie Deanove slova - blech, ech zabil | |
| | | majtika01 Pocestný duch
Počet príspevkov : 50 Bydlisko : Dunajska Streda Nálada : I'm okay my sweetheart ... :-D tik, tikt, tik...BUM Registration date : 09.01.2010
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 20.11.10 21:38 | |
| Aaaaaasi takto som sa smiala od zaciatku az dokonca. SUPER - BOMBA. Najlepsia scenka....usmazena vila v mikrovlnke....konecna. Skoda, ze som lepsie nevidela tu BRADAVKU. Mamvpi..sta SAMI...AJ tak ho s dusou, ci bez duse, len teraz bolvtipny, ako kybel gitu s ovsenou kasou do kopy. Hlavne, tie jeho xichty. DEAN - jaky strach pred tym uchylom, coho zmastil, v ociach smrt a v gatoch nadelane. No jak zmastil toho trpajslika...chudak...mini UJO...dostal nafrak. TETA odbornicka na vily...nemala chybu. Ta sa asi rano zobudi a mysli na ne, aj ked ide na zachod, ci ide spat...normalne, ze postich...+ tie mini pidi salocky, jak pre barbinky. SUPER. POBAVILA SOM SA....Koooooonecne. | |
| | | JMMM Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 208 Age : 37 Bydlisko : Slovensko, Zem, Slnečná sústava, Mliečna cesta, Vesmír: Svet, kde nadprirodzeno má svoje čaro Nálada : daždivá Registration date : 21.11.2009
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 21.11.10 16:35 | |
| Ja dnes budem trochu vyčnievať z radu. Prišlo mi to príliš. Ako, všetky tie príšery za päť rokov boli v pohode, ale vždy to ostávalo v istých rámcoch. Teraz sú v kurze víly? Nežartujú? Ani neviem, či by som bola radšej za UFO, alebo tie víly, jednoducho obe mi príde príliš. Som rada, že sa to snažili urobiť navtipno, aj znelka bola super, pripomenula mi skvelý Changing Channels. Možno aj preto som v kútiku duše túžila po tom, že sa objaví Trickster (ja viem, Gabriel bol zabitý, ale mohol by naklusať nejaký iný, však v Tall tales hovoril Bobby, že je ich viac, nie?), jednoducho, potom by som epku zožrala snáď aj s navijákom, že zas si z nich spravil niekto prdel. Ale keď sa ukázalo, že je to pravda... Ale ku epke. Ako taká bola fajn. Zasmiala som sa, trošku aj napätia, Dean a jeho rady Samovi, ako sa má správať (a to jeho pokrytecké, že sa nemôže obzerať za každou servírkou )...len keby to tie víly neboli... | |
| | | FooFighterkaSN Crossroads demon
Počet príspevkov : 314 Age : 32 Registration date : 11.05.2010
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 21.11.10 19:38 | |
| dneska rano som vstala stym ze si to musim pozriet este raz....a nebilo to bet smiechu samozrejme tlieskam tejto epizodke....velmi vydarenaaaa | |
| | | majtika01 Pocestný duch
Počet príspevkov : 50 Bydlisko : Dunajska Streda Nálada : I'm okay my sweetheart ... :-D tik, tikt, tik...BUM Registration date : 09.01.2010
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 21.11.10 20:07 | |
| | |
| | | Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 8:07 | |
| JMMM: nie si jediná, ja za seba musím povedať, že som epku ani nedopozerala, osobne som sa na "víly" nemohla pozerať, scenáristi si asi pomýlili seriál, ktorý je o NADPRIRODZENÝCH a nie rozprávkových bytostiach .... ja som bola epkou sklamaná, chýba mi staré SPN, ktoré je už v nenávratne preč .... sorry, ale je to tak, vám sa epka páčila, mne nie, a nebojím sa to povedať. |
| | | Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 13:30 | |
| Satu: niesi sama ja som to tiez nevidela cele vlastne ja som to videla len vdaka tomuz e to pozeral brat a taky wtf pohlad somd avno nemala teda mala v poslednej dobe na kazdu epku netusim co to tam stvaraju...akoze vily? a dalsie bude co? sak ked uz zabrdli do rozpravok to maju moznosti a moznosti.... |
| | | sisel Žltočočko
Počet príspevkov : 754 Age : 35 Bydlisko : Žilina Nálada : skúškové obdobie :D Registration date : 12.03.2008
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 19:23 | |
| - LittleDevil napísal:
- akoze vily? a dalsie bude co? sak ked uz zabrdli do rozpravok to maju moznosti a moznosti....
pozri sa na to z inej strany - demoni a anjeli, vlkolaci, upiri, skinwalkeri, duchovia... to sa v rozpravkach nevyskytuje? | |
| | | Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 21:54 | |
| tak inak som zvedava kedy budu nahanat sedem trpaslikov |
| | | Chrystelle Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10688 Age : 47 Bydlisko : Morava Nálada : Skvělá! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 22:12 | |
| Souhlasím se sislem. Ať už se nám to zdá přitažené za vlasy nebo jakkoliv podivné, víly jsou nadpřirozené bytosti, stejně jako duchové a další potvory. Jen je většina potvor, co dosud bráchové lovili, víc hororová, než např. víly. 7 trpaslíků bych do toho zase nepletla, ti, pokud vím, byli vždy součástí jen pohádky "Sněhurka a 7 trapaslíků", zatímco víly jsou napřirozené bytosti různých "druhů", tedy i zlé. Já to tolik nepitvám a epkou jsem nadšená, jedna z nejlepších za poslední 2 série. Skvěle jsem se pobavila, velice povedený scénář. A také bych si přála co nejdéle Sama bez duše, protože je téměř dokonalý, s tím jeho nynějším přístupem k věci. Prostě se mi líbí, jak si jakoby vyměnili role s Deanem. Dřív jsem z toho měla strach, ale nakonec se mi to moc líbí a jsem spokojená. | |
| | | Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 22:19 | |
| no dobre vidim ze ma nikto nechape podla mna proiste tato seria za moc nestoji tot moj osobny nazor |
| | | Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 22:21 | |
| |
Počet príspevkov : 208 Age : 37 Bydlisko : Slovensko, Zem, Slnečná sústava, Mliečna cesta, Vesmír: Svet, kde nadprirodzeno má svoje čaro Nálada : daždivá Registration date : 21.11.2009
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 22:27 | |
| Ja si tiež myslím, že sa do SN jednoducho víly nehodia. Je to veľmi fantasy, vôbec nie hororové, aj keď uznávam, že sa objavujú v mýtoch (ak ale víly, tak by som ich akceptovala skôr ako tie lesné žienky, však hádam viete o čom vravím a nie tie Tinkerbelly, či jak sa to volali) a že určite v nich existujú aj tie rozprávkové, ale aj také poriadne zlé. Ale zas taká ..., že si oný víliak sadol na zem a začal počítať zrnká? To akože bolo čo? Ale zas, mne sa naopak tie predošlé diely páčili. Čo človek, to názor. | |
| | | sisel Žltočočko
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 22:42 | |
| takto, nevravim ze vily su pre SN to prave orechove, mne tiez velmi do SN nepasuju, ale su to nadprirodzene bytosti, tak preco nie? epka bola strasne haluzna, mozno som sa smial este viac z toho, ze som tam zazrel Picarda, toho herca co hral zleho viliaka. Poznam ho zo serialu Stargate. btw damy, ak by ste si odmysleli vily, nezdala by sa vam epka ako jedna z najlepsich v serii? | |
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 22:46 | |
| Ja som písala, že by som ju zožrala aj s navijakom, keby sa objavil Trickster. Jednoducho, že si z nich spravil srandu, alebo keď bola tá rozprávková časť, keď to dievča v kóme priviedlo tie postavičky k životu. Proste, keby sa na konci ukázalo, že to bol odrb, tak by sa mi epka páčila. | |
| | | Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 22:51 | |
| no bohužial ani ked si víly odmyslím pre mňa bola naj epka v sérií Weekend at Bobby´s .... ale koľko ľudí toľko chutí ... ja som vážne epku nevidela do konca, bohužial .... |
| | | dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 22.11.10 23:54 | |
| tak ja myslím, že každému sa proste páči niečo iné.... víly sú ozaj bytosti, ktoré by som v supernaturale osobne nečakala fakt nezapadajú do kategórie typických sn príšeriek, ale ja myslím, že cieľom tejto epky bolo pobaviť, teda išlo o funny epizódu akými boli v minulosti tall tales, ghostfacers, changing channels.... a neviem, ale tak crazy bolo aj to, že dean a sam šli na con o supernaturale, crazy bolo, že sa ocitli v csi a klinike grace a podobne, takže víly by som ozaj až tak tragicky nebrala ja osobne som víly vždy považovala za nadprirodzené bytosti, rovnako ako drakov, upírov, vlkolakov, duchov.... videla som pár skvelých anime s "vílami" alebo tomu podobnými príšerkami a to, že sú to len nejaké nahé devy tancujúce za mesačného svitu na lúke je len jedna verzia príbehu o nich. možno nie v našich kútoch sveta ale existuje pomerne dosť "zlých víl" v iných kultúrach. no fakt ide len o vec názoru. niektorí na sn nadávajú už od štvrtej serky, s ktorou som osobne nemala problém, iní zas frflajú na 5, ktorú som ja síce tak tragicky ako oni nebrala, ale nadšená som z nej tiež nebola no a poniektorým sa proste nepáči šestka, ktorá mňa milo prekvapila. nikdy sa nespraví epizóda a už tobôž nie séria, aby boli všetci spokojní. a niekto má proste ten sarkastický zmysel pre humor v sebe a svoje názory na epizódu potom podáva v takom štýle, že si to niekedy asi ostatní zle vysvetlia alebo sa ich to proste dotkne... ale people chill out veď ide len o seriál v telke a pár FAIRIES ja myslím, že táto epka bola freaking funny, totálne mi tam tie víly nevadili, ale beriem, že niektorým to proste prišlo moc. (poviedku o tom ale určite napíšem. jedného dňa. vo vzdialenej budúcnosti. ale napíšem!!!!! - keď už budem pri tom, možno ani ninjovia by neboli zlí spravím crossover supernatural a xy anime ) | |
| | | Ellen Žltočočko
Počet príspevkov : 694 Age : 54 Bydlisko : SR Nálada : hope never dies... Registration date : 23.03.2008
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 23.11.10 7:00 | |
| - sisel napísal:
- btw damy, ak by ste si odmysleli vily, nezdala by sa vam epka ako jedna z najlepsich v serii?
Ja by som si musela odmyslieť viac ako iba víly, aby som nebola v rozpakoch. Podľa mňa to už v tejto epizóde tvorcovia trochu prešvihli. A to nielen tými vílami, ale aj akože ufonmi, za ktoré sa tie víly vydávali. Doteraz nechápem prečo práve za ufo, ale nechajme to tak. Ďalšia vec, ktorú by som si musela odmyslieť bolo správanie oboch bratov. Pripomínalo mi to paródiu na Deana a Sama, takže celé to vyznelo ako situačná komédia a nie ako horor. Škoda. Želám si už len to, aby tvorcovia prestali experimentovať s tými nadprirodzenými bytosťami a vrátili sa k ukradnutým Božím zbraniam, ku Castielovi, k tomu čo vlastne hľadá Samuel a okorenili to nejakou napínavou zápletkou, kým Sam získa svoju dušu späť. | |
| | | Chrystelle Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10688 Age : 47 Bydlisko : Morava Nálada : Skvělá! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 23.11.10 9:19 | |
| No vidíš, Ellen, a to já jsem zase byla ráda, že se zase chvíli neřešili andělé a Bůh! Pro mě byl mnohem větší problém přijmout zápletku s "existujícím Bohem a anděli" , což podle mě právě tvůrcové dost přešvihli, než teď s těmi vílami. Samozřejmě neříkám, že se mi do SN víly hodí. Taky jsem z toho byla trochu v rozpacích, ale nebránilo mi to vychutnat si tuhle skvělou epku i přes to. Jak už zde několikrát zaznělo, každému člověku se prostě líbí něco jiného a je to jeho věc. Jedni byli epkou nadšeni, druzí ji odsoudili, aniž by se dodívali. To ale neznamená, že se tvůrcům nepovedla. Nepovedla by se, pokud by se nelíbila ani jednomu človíčkovi na celé zeměkouli a to určitě v tomto případě nehrozí, takže..... Osobně si myslím, že je to hlavně i o tom, jak moc má člověk bohatou fantazii, jak moc má v těchto věcech "přehled" (jako např. uváděla dion s těmi anime ) a jak moc má zrovna chuť přizpůsobovat si SN k vysněné dokonalosti, které se stejně už nikdy nedočká. Kdo se nesmířil s tím, že SN už nikdy nebude takový jako dřív, bude nespokojený pořád a se vším. To už je jen každého věc. Já jsem se přes to naštěstí přenesla a už se nesnažím v SN hledat chyby ve scénáři, ale snažím se naopak vychutnat si to nejlepší, co nám teď v epkách nabízejí. V některé epce je toho dobrého víc, v některé méně, ale pořád jsou pro mě zajímavé. Narozdíl od většiny epizod 5. série. Toť můj názor, nikomu ho nevnucuju, ani to neznamená, že nechápu, když se někomu cokoliv nelíbí. (nevím, proč se to tady musí pořád omýlat, někteří lidé jsou fakt neskutečně vztahovační, jen co někdo napíše opačný názor ) Ještě k těm příšerám....nevím, o čem by si někteří lidé představovali, aby SN pořád bylo, těch příšer taky není bezedné množství - to už by si tvůrcové opravdu museli vycucávat všechno doslova z prstu a to zřejmě nechtějí. Proto jsem ráda, že sem tam nahodí i nezvyklé téma a podle mě se jim to tentokrát povedlo, protože ať už to bylo jakkoliv střelené, byla u toho psina jak hrom. A i takové epky odjakživa k SN patří. Stejně jako diváci, kteří takovéto epky nemají rádi a chtějí raději jen co nejvíc hororové, napínavé a kdoví jaké, prostě "perfektní". Jooo, hold, ta doba je už je zřejmě pryč, takže já už bezchybné epky nečekám a jak jsem psala, díky tomu jsem teď nečekaně spokojená. dion, počkejme, jak si Japonci poradí s tím SN anime, třeba se i těch ninjů tam dočkáme. Já bych se nedivila a bylo by to úžasný, úplně živě před sebou vidím Deanovy a Samovy reakce. (btw, v neděli jsme byli na Slovensku a ve 2hod. v noci jsem nemohla spát, tak jsem se dívala na Death Note na Animaxu. Jakobych to už neviděla, že.... Škoda že ten kanál nemám doma. I když to bych nadávala na dabing. Bohužel jsem prošvihla Naruta, takže nevím, kdo ho mluví. Mara se chtěl dívat odpoledne chvíli se mnou, na "kreslenou pohádku", a nějak nedovedl pochopit, když jsem mu vysvětlovala, že tyhle "pohádky" nejsou ani omylem vhodné pro děti. ) | |
| | | kaja666 Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 250 Age : 31 Nálada : hm.... Registration date : 07.12.2008
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 23.11.10 13:36 | |
| Ok, možno víly nie sú typické SPN príšerky, ale mne padlo dobre, že sa konečne neriešili buď duchovia, anjeli, démoni alebo chytanie alfy. A navyše Sam bol neskutočný Takto som sa nezasmiala už dlho... Najprv ten telefonát, keď unášali Deana Ešte stále po tebe idú? A ten pokojný tón. A ešte si objednal pivko a pokukoval po čašníčke. Ako keby si objednával pizzu abo čo A potom... Mal som čas "to adjust" a ako jej povedal, že sa to stalo pred pol hodinou, no mala som dosť. Musela som sa ísť vycikať ;D A potom Deanovo opisovanie únosu A keď mu Sammy položil ruku na nohu a on ako keby... No proste bolo to bezchybné Ja osobne dúfam, že Sammy ešte tak rýchlo dušičku späť nezíska a že si udrží tento prístup | |
| | | Polgara Pocestný duch
Počet príspevkov : 90 Bydlisko : nejzápadnější západ ČR Nálada : úplně andělská.... Registration date : 27.07.2010
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe 23.11.10 15:25 | |
| - dion-fortune napísal:
- ja si to normálne idem pozrieť ešte raz to sa mi už dávno nestalo, aby som bola epkou SN takto nadšená, ale to sa proste nedá odolať
Naprosto souhlasím, taky jsem se neskutečně pobavila, přišlo mi to jako vítané spestření a odlehčení SPN Když se to vezme kolem a kolem, tak v každé řadě se vyskytne nějaký střelený díl Někdy mi to připadá, že to dělají kvůli klukům, aby mohli uplatnit svůj komediální talent A to že tam byly víly, mě to fakt spíš pobavilo než abych se v tom vrtala... Mnohem lepší bylo sledovat kluky, jak válí... Dean se zase předvedl, ty jeho ksichty a co teprve hlášky, jako třeba: "no,to mi ho teda vyndej..." a já jsem šla do kolen a co teprve scénka, jak "bojuje" s vílou a pak to vysvětluje Samovi No a Sammy...přiznám se, že jsem zatím z šesté řady trochu na rozpacích, je to takové šup sem, šup tam... nedotažené...jakoby to nemělo hlavu ani patu Občas se něco objeví a člověk si říká...tak fajn, co se z toho tak vyklube, ale pak to jaksi zazdí a už se o tom nezmiňujou... Taky mi připadá, že si Dean a Sam prohodili role... Sam se chová stejně jako Dean v prvních řadách, ale podle mě je roztomilé, jak nechápe, že dělá něco špatného nebo nevhodného... Někdy vypadá jako ztracený, třeba když ho Dean načapal v posteli s hipiesačkou a jeho : " Jsi na mě naštvaný,že?" mě dostalo a pak ten popis "únosu" a Deanovo: " měl bych se jít osprchovat.." Tak takhle: SPN zbožňuju, něco je super, něco míň, ale je to ten nejlepší seriál, co znám...žádné přeslazené scény těch amerických seriálů...podle mě je to skvěle nadávkované- napětí, humor,skvělá muzika, super auto,občas i nějaká ta ubulená scéna, která mě taky dostane a taky mají většinou dobrý výběr herců, třeba takový Crowley mě osobně hooooodně baví, ale zase třeba vůbec mi nesednou Cambellovci a koho by teda mohli vzkřísit je Gabriel - ten byl jedinečný Už jsem koukám napsala román, tak to teda uzavřu s tím, že mě SPN velmi baví a už se těším na další díly, jsem zvědavá, čím mě zase dostanou PS: jo, ještě něco jelikož jsem srdcem i duší Castielova už od 04/01, tak by tam mohl mít víc prostoru... podle mě tomu ve 4 a 5 řadě dodával grády a to, jak ho Misha hraje je perfect | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: 06x09 Clap Your Hands If You Believe | |
| |
| | | | 06x09 Clap Your Hands If You Believe | |
|
Similar topics | |
|
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| |