Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DomovDomov  HľadaťHľadať  Latest imagesLatest images  RegistráciaRegistrácia  StránkaStránka  Prihlásenie  

Znovu volný (slohovka)

Goto down 
+8
Ettie
SNlois
Soniq
Samabel
keksiiq
dion-fortune
SkreechTina
Madlen
12 posters
Choď na stránku : 1, 2  Next
AutorSpráva
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

Počet príspevkov : 2053
Nálada : :)
Registration date : 11.12.2007

Znovu volný (slohovka) Empty
OdoslaťPredmet: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty02.05.08 23:01

Takže dávám vám tu svoji slohovku. Mám z ní docela rozporuplné pocity. No nevím, váhám, jestli jsem to napsala srozumitelně pro češtinářku, která nemá ráda horory a tím zaručeně nesleduje SN. A nevím, jestli jsem to tím, jak jsem se to snažila udělat pochopitelnější i pro "nezasvěcené", jsem to celé nedomrvila ještě víc...
Těším se na vaše názory a připomínky. Jestli tam najdete nějakou gramatickou chybu nebo jakoukoliv jinou chybu, tak předem děkuju za upozornění.

Znovu volný
Byla tmavá noc bez mraků. Dorůstající měsíc osvětloval svojí chladnou září okolní krajinu. Všichni obyvatelé města už hodnou chvíli spali klidně a nerušeně. Kostelní hodiny se chystaly za chvíli odbít třetí. Jen jednomu člověku se doposud vyhnul spánek. Tiše, nikým nerušen, přecházel ve své cele, jako šelma lapená v kleci, sžírán neklidem a obavami.
Muži mohli být něco mezi třiceti a čtyřiceti lety. Na jeho těle bylo znáž, že převážnou většinu života strávil tvrdou prací. Na chvíli se zastavil a pohlédl ven. Jeho obličej nesl stopy únavy a napětí. Pevný pohled jeho temných, krví podlitých, očí budil dojem chladného odhodlání necouvnout před nikým a ničím, které hraničilo skoro se šílenstvím. Odtrhnul svoje oči od svobody, od níž ho dělily tlusté a silné mříže. Vytáčela ho představa, že tu musí trčet a přitom má k volnosti tak blízko. Znovu vykročil.
„Už tu měl dávno být!“ vykřikl a zvuk jeho hlasu se ozvěnou roznesl místností. „Musely se vyskynout nějaké komplikace. Určitě to nezvládnul! Oni... oni jsou zlo ve ztělesněné podobě.“ Krev se mu vařila při vzpomínce an oba bratry. To kvůli nim je teď tady. Policie nepochopila jeho vysvětlování, že on je ten dobrý, který chtěl spasit svět. Obvinili ho a odsoudili z pokusu o vraždu a nelegální držení zbraní. Vztekle přistoupil k mřížím a s divokým výrazem s nimi prudce zacloumal v marné snaze je povolit.
Nedávno ho navštívil jeho dlouholetý přítel a kolega. Požádal ho tedy, aby za něj dokončil jeho dílo. Souhlasil, sice váhavě, ale nakonec mu na to přikývl. Vydal se za bratry. Jenže od té doby uplynul skoro týden a nedostalo se mu žádné správy o úspěchu či neúspěchu jeho volného kolegy. S každým přibývajícím dnem byl vězeň neklidnější a neklidnější. Co se stalo? Dostal je nebo bratry stále hledá a nenachází? Co se děje tam venku? Tyto otázky mu nedaly pokoje. A každá sebemenší vzpomínka na to, jak se z něj, lovce, stala kořišt, mu nedopřála klidu. Nutila ho chodit a přemýšlet.
„Jestli se mu to nepovedlo, tak se odsud musím stůj co stůj dostat. A zabít je. Oba dva! Dokončím tím svoje dílo a zbavím svět dvou nestvůr... Já to dokážu, musím. Nikdy jsem za sebou nenechal nedodělanou práci a ani teď se to nestane!“ Zastavil se a pohledem přejel celou svoji celu. Jeho zrak se zastavil na zamřížovaném okně. Venku se začínal za kopci rýsovat pruh světla, neklamné znamení začínajícího dne. Ubezpečil ho o tom i kokrhající kohout. Muž si povzdech a promnul si obličej se strniskem vousů obrovskýma dlaněma. „Další probdělá a prochozená noc. Snad se tu brzo objeví!“ povzdechl si.
Den se pomalu chýlil ke svému konci, když strážný odemkl dveře a strohým hlasem mu oznámil, že má návštěvu. Celý nedočkavý se hrnul do návštěvní místnosti, která byla přísně střežena. Už z dálky však vyčetl z přítelovy tváře, že mu nenese žádné dobré zprávy. Sedl si na židli naproti němu a vzal si do ruky sluchátky, aby jeho slova slyšel, neboť je oddělovalo plexisklo. Jako ve snách vnímal jeho slova, která mu vysvětlovala, že neuspěl. Tiše si přál, aby to nebyla pravda. Zase unikli... V hlavě se mu objevila teď už jen jedna jediná myšlenka. Myšlenka na útěk. Bylo mu jasné, že jestli chce dokončit to co začal, nic jiného mu nezbyde – jen tak to dokáže. S kamenným výrazem doposlech bez přerušení jeho slova. Když se konečně odmlčel, ujal se slova on: „Musíš mě odsud dostat.“
Muž za plexisklem přikývl po chvíli na souhlas: „O úplňku.“ Řekl pouze. Po tomto oznámení vstal a odešel. I vězeň se nechal v klidu odvést na svoji samotku, kde ho stráže znovu dobře zabespečili. Nezbývalo mu než čekat. Posadil se na tvrdou postel. Hlavu si podepřel rukama. Věděl, že teď má dva dny na to, aby se znovu dostal do formy a taky si promyslel svoje další kroky na svobodě. První bod se ale rozhodl prozatím vynechat. „Ano, už brzo, brzičko vás dostanu. Nejtěžší ze všeho bude vás najít, ale má pár známých, co mi za nějakou úplatu poví, kde jste se nacházeli naposled. Nevzdám se dokud nesplním svoje poslání i kdyby to mělo být to poslední, co na tomto světě udělám!“ Zachechtal se a jeho smích připomínal duševně nemocného člověka. Dlouho uvažoval nad svými tahy, dokud ho nezačal přemáhat spánek a únava z převážně probdělých předchozích nocí. Natáhnul se na matraci a téměř okamžitě usnul.
Konečně nastal jeho velký den. Dnes v noci ho odsud dostanou! Cítil se šťastný. Už od časného rána se nemohl dočkat noci. „Dnes! Dnes to přijde. Jistě jste si všichni mysleli, že jsem už odepsaný a na nic se nevzmůžu. Po dnešku vám dokážu pravý opak! Budete se divit, kluci, budete!“ Byl si jistý, že svoje objeti, které mu dvakrát vyklouzly z prstů, tentokrát dostane a nikdo mu v tom nezabrání. Svěla postupně ubývalo až nastala noc. Záře měsíce v úplňku poskromně pronikala skrz malé okno do vězení. Vězeň si sedl na postel a vyčkával. Čekal a čekal celé hodiny a ani se nehnul. Dveře se otevřely a v nich stanul jeho přítel a kolega. Vězněný muž vstal a přešel místnost. Stiskli si ruce. Nezdržovali se zbytečnými slovy a rychle zmizely nikým nespozorováni.
Návrat hore Goto down
http://www.podkovickaprostesti.blog.cz
SkreechTina
Winchester
Winchester
SkreechTina

Počet príspevkov : 2962
Nálada : dovolenková
Registration date : 27.01.2008

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 0:13

Ak by som bola nezasvietená a nemala o SN ani páru, povedla by som jediné: Znovu volný (slohovka) 104346 Znovu volný (slohovka) 104346 Znovu volný (slohovka) 430869 Znovu volný (slohovka) 430869 Znovu volný (slohovka) 806497 Znovu volný (slohovka) 806497
Naozaj je to veľmi pútavo napísané a myslím, že si nič nedomrvila. Čo by sa týkalo nejakej vážnej chyby, no, možno mi tam chýbalo spomenúť meno, že ide o Winchestrovcov, lebo to celé mohlo vyznieť, akoby sľuboval pomstu svojim vlastným bratom...Inak nič moc závažné som tam nenašla Znovu volný (slohovka) 891817
To je môj poskromný názor, dúfam, že si dostala jednotku s hviezdičkou a uznanie Znovu volný (slohovka) 312566
Návrat hore Goto down
dion-fortune
Winchester
Winchester
dion-fortune

Počet príspevkov : 12342
Nálada : k-popovská :D
Registration date : 01.12.2007

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 0:21

no pani Shocked Shocked Shocked akoze podla mna je to napisane uplne super a nevediet o sn, tak to tiez celkom fajn pochopim, takze ja ti skladam poklonu Znovu volný (slohovka) 104346 velmi krasne si to napisala, tie opisy boli uzasne, takze mas to skvele Znovu volný (slohovka) 312566 Znovu volný (slohovka) 312566 Znovu volný (slohovka) 312566 Znovu volný (slohovka) 312566 toto proste musi byt jednotka
Návrat hore Goto down
keksiiq
Crossroads demon
Crossroads demon
keksiiq

Počet príspevkov : 344
Registration date : 27.02.2008

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 0:31

jasne urcite bude jednotka!ved je to skvele napisane Znovu volný (slohovka) 949816 ..klobuk dolu Madlen Znovu volný (slohovka) 312566
Návrat hore Goto down
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 0:34

No hej, jste mi úplně vyrazili dech s touto vaší reakcí! Shocked A moc jste mě taky potěšili Znovu volný (slohovka) 170639 Znovu volný (slohovka) 170639 , kdyby jste viděli, jak já se s tím včera trápila! No
SkreechTina: jo, to máš pravdu. To mě nenapadlo. Ještě to upravím. Já jsem tam právě jména nechtěla dávat, protože posledně komusi vytýkala, že když píšeme slohovku do češtiny, tak tam nemáme rvát cizí jména lol!
Návrat hore Goto down
Samabel
Pekelný moderátor
Pekelný moderátor
Samabel

Počet príspevkov : 10070
Nálada : Travel and explore!!!

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 0:37

Já si myslím, že jsi to popsala moc hezky... Gordon popsaný přesně tak, jak má být... a je to i hezky uzavřené,,takže neznalci SN by neměli mít ři porozumnění nějaké větší problémy...jde prostě o chlápka, co je trochu maniak.
(jen mě trklo, pokud to máš do školy, tak u konce , v prostředku posledního odstavce máš napsáno objeti, ale v tomhle smyslu jako mrtví by to mělo být oběti. Wink tak si to jen uprav, ať ti nemůže učitelka nic zkritizovat Wink )
Návrat hore Goto down
Soniq
Winchester
Winchester
Soniq

Počet príspevkov : 2126
Registration date : 24.03.2008

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 7:23

WOW úplne úžasná slohovka jak s tohto nedostaneš 1 tak tú učitelku prídem osobne nakopať ,ale určite 1 dostaneš je to skvele napísané jak od niakeho spisovatela výborné 704 704 lol! Znovu volný (slohovka) 949816 Znovu volný (slohovka) 325299 Znovu volný (slohovka) 325299
Návrat hore Goto down
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 11:56

Samabel: díky, víš, že jsem nad tím slovem taky uvažovala, jak ho napsat Znovu volný (slohovka) 999804 na papíře jsem ho tak měla, ale nějak se mi to nezdálo Very Happy opravím si to Very Happy
Jinak moc děkuju za komentáře. Znovu volný (slohovka) 258431 Znovu volný (slohovka) 258431 Jste mě potěšili.
Návrat hore Goto down
SNlois
Winchester
Winchester
SNlois

Počet príspevkov : 3035
Nálada : po každe epizodě na Bohnice a tady na foru na prášky na uklidnění...:D

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 16:48

tákže Madlenko první chválu..to mě vždy učí češtinář (mimochodem kreten jeden) 603

takže bylo opravdu moc nádherně napsané..jelo to svižně a mělo to spád a tu správnou vězenskou atmosféru a všechno...opravdu nádherné po slohové stránce a fakt učitelka to musí ocenit..

jen prosímtě raděj si pečlivě zkontroluj písmenka..myslím že to je jen tím že jsi to přepisovala do pc že?? ale nechci aby měla učitelka sebemenší záminku ti zhoršit známku...

a prosímtě ještě něco tuto větu sem nepochopila mohla bys mi ji objasnit?? 603

Byl si jistý, že svoje objeti, které mu dvakrát vyklouzly z prstů, tentokrát dostane a nikdo mu v tom nezabrání.

já nevím ale podle mě by tam mělo být ...že svoje obětí, které mu dvakrát vyklouzlO z prstů,.....

mělo nebo ne?? já nevím možná jen nechápu celou větu ale češtinářsky mi to nesedí.. Znovu volný (slohovka) 207306

ale fakt to máš nádherný si borec Znovu volný (slohovka) 104346
Návrat hore Goto down
Samabel
Pekelný moderátor
Pekelný moderátor
Samabel

Počet príspevkov : 10070
Nálada : Travel and explore!!!

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 17:03

Byl si jistý, že oběti, které mu již (už) dvakrát vyklouzly z prstů, tentokrát dostane a nikdo mu v tom nezabrání.

Takhle bych to napsala já 603
Návrat hore Goto down
SNlois
Winchester
Winchester
SNlois

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 17:08

jo oběti ahááááááááááá já tam četla obětíííííííí Znovu volný (slohovka) 99937 Znovu volný (slohovka) 99937 Znovu volný (slohovka) 99937 Znovu volný (slohovka) 99937 Znovu volný (slohovka) 666500 no nic mě si nevšímejte ale já bych to napsala přesně jako Samabel s tím slovíčkem UŽ před tím dvakrát 603 603 603 603 603
Návrat hore Goto down
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 18:37

Holky děkuju moc za pomoc! Znovu volný (slohovka) 177401 Znovu volný (slohovka) 177401 Máte pravdu s tím "už" to bude znít lépe.
SNlois: jsem ráda, že se to objasnilo Very Happy - ono to slovíčko objeti (oběti) je špatně napsané 603 , tak možná proto tě to zmátlo.
Návrat hore Goto down
Ettie
Winchester
Winchester
Ettie

Počet príspevkov : 1500
Nálada : falling out of a perfect dream coming out of the blue..
Registration date : 13.01.2008

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 18:46

wow Smile 704
ja moctodovdzat nieco take Very Happy
ale u nas na skole Very Happy by mi to asi nepreslo Very Happy
Návrat hore Goto down
http://modrestuhy.blog.cz/
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 18:54

Ettie: pročpak by ti to neprošlo?? Znovu volný (slohovka) 999804
Návrat hore Goto down
Ettie
Winchester
Winchester
Ettie

Počet príspevkov : 1500
Nálada : falling out of a perfect dream coming out of the blue..
Registration date : 13.01.2008

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 18:59

cause mi mame take temy ze dovi-dopo...
my sme snad est nikdy nepisali nic normalne Sad ...furt same kritiky Mad recenzie Mad a take te somariny..jedine co ma bavilo bolo interview,ktore som si len preložila z angliny Very Happy Very Happy Very Happy a potom uvaha,ci co to sme pisali Very Happy ale inak... Evil or Very Mad Mad hnusna skola 706 heeej..za rok ja budem mat srandy Very Happy Rolling Eyes
Návrat hore Goto down
http://modrestuhy.blog.cz/
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 19:04

Ettie: tak možná že budeš mít někdy štěstí na dobré téma. Třeba ty témata, co jsme dostali před půl rokem byly taky na jednu věc 706 Teď když nám diktovala další, tak všechny čtyři byly takové pochybné... ale jako poslední řekla toto a já jsem úplně zajásala. Znovu volný (slohovka) 325299 Znovu volný (slohovka) 325299 I když napsat to byla pořádná makačka, ale alespoň jsem věděla o čem mám psát Very Happy
Návrat hore Goto down
SNlois
Winchester
Winchester
SNlois

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty03.05.08 19:08

Madlen: nemáš zač ráda pomůžu..hele a co vlystně bylo za tema?? že bych to navrhla učiteli Znovu volný (slohovka) 284389 Znovu volný (slohovka) 284389 Znovu volný (slohovka) 284389 Znovu volný (slohovka) 284389
Návrat hore Goto down
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty05.05.08 20:16

SNlois: myslí, že téma jsem někde psala Bylo to: Povídka zaměřená na líčení pocitů jedné nebo více postav.

Tak a zítra slohovku odevzdávám. Znovu volný (slohovka) 677692 Já mám z toho nervičky jako dlouho ne. Ale snad to dopadne dobře Znovu volný (slohovka) 260605 Znovu volný (slohovka) 260605 Neřekne mi, že jsem se netrefila do zadání a nebude si o mě myslet, že jsem nějaký psycho.... 706
Návrat hore Goto down
nikita
Crossroads demon
Crossroads demon
nikita

Počet príspevkov : 313
Nálada : need more coffee!!!
Registration date : 08.03.2008

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty31.05.08 20:17

mno jop, sa pomaly dostávam k tomu, že začínam čítať poviedky vo fanfiction, lebo doteraz som na to akosi nenašla času...
a táto mi prišla pod ruku a musím povedať: SQELÉ!!!!!! Znovu volný (slohovka) 103511 704 704 jasné, že nezasvätení by pochopili o čo sa jedná, teda že dvaja bratia dostali do basy jedného mierne nervovo nevyrovnaného týpka a ten tam teraz chystá pomstu... Znovu volný (slohovka) 949816 Znovu volný (slohovka) 949816 ozaj perfektne zobrazené atmosféra v tej cele, aj tie jeho pohnútky a plány... ozaj super Znovu volný (slohovka) 312566 Znovu volný (slohovka) 312566 Znovu volný (slohovka) 312566

a ozaj ma tak napadlo, čo si za to dostala za známku????
Návrat hore Goto down
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty31.05.08 20:26

nikita: díky Very Happy No jsem taky moc zvědavá, co mi na to učitelka řekne Laughing My jsme ji teď přes matury moc neměli, takže nám ještě slohovky nedala, ale tam možná během příštího týdne Znovu volný (slohovka) 999804 Určitě vám tu potom písnu, co jsem dostala.
Návrat hore Goto down
Zizi
Winchester
Winchester
Zizi

Počet príspevkov : 4217
Nálada : Everyday is another opportunity to shine :)
Registration date : 05.04.2008

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty31.05.08 22:26

Madlen: Ja osobne si myslím, že aj nezainteresovaná osoba musela pochopiť tvoju prácu. A určite sa s nami potom podeľ o názor tvorjej učiteľky. Mne sa to veľmi páčilo Znovu volný (slohovka) 177401

Škoda, že keď som chodila na strednú sme mali vždy len také pribrzdené témy, na ktoré sa nedalo nič normálne vymyslieť. Trošičku ti závidím. Zvládla si to skvele. Znovu volný (slohovka) 673161
Návrat hore Goto down
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty02.06.08 11:38

Zizi: děkuju

Jinak dneska jsme dostali už opravené slohovky. Ze začátku nám profesorka říkala, že tam bylo i pár práci ztažených z netu, tak jsem se docela polekala, jestli tu moji nenašla třeba na mém blogu nebo tak.... naštěstí jsem mezi nimi nebyla.
Ze slohovky mám dvojku. Jen kvůli blbým několika chybám!! Znovu volný (slohovka) 202744 Znovu volný (slohovka) 202744 Znovu volný (slohovka) 202744 Ale co se dá dělat. I ta chybička se občas vloudí...
Návrat hore Goto down
nikita
Crossroads demon
Crossroads demon
nikita

Počet príspevkov : 313
Nálada : need more coffee!!!
Registration date : 08.03.2008

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty02.06.08 14:31

no krásna známka Znovu volný (slohovka) 949816
a však to je jasné, že chybičky... stane sa, ale tak nemôžeme byť všetci perfektní
tak ale nám sa to páči aj s chybami a tie nám až tak nevadia. tu ide o príbeh!!! takže u nás máš veľké 1-tky s hviezdičkami 601 601
Návrat hore Goto down
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty02.06.08 15:30

Já vím Very Happy ale mě zlobí to, že mi to jen zkomplikovalo ještě známku... mám to teď čistě mezi 1-2... to bude ještě boj! Twisted Evil
Návrat hore Goto down
Anwiel
Winchester
Winchester
Anwiel

Počet príspevkov : 4325
Nálada : smíšená
Registration date : 09.04.2008

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty02.06.08 15:35

já sem nedávno měla psát vypravování na téma moderní pohádka, tak sem jí tam zkráceně napsala Bedtime stories a dostala sem 3, že prej je to příšerně morbidní. A to sem tam všechny jenom trošku krvavý scény totálně vynechala....
Návrat hore Goto down
http://www.anwiel.blog.cz
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Znovu volný (slohovka)   Znovu volný (slohovka) Empty

Návrat hore Goto down

Znovu volný (slohovka)
Návrat hore 
Strana 1 z 2Choď na stránku : 1, 2  Next
 Similar topics
-

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
 :: Seriál :: Fanfiction :: Dokončené poviedky :: Madlen-
Prejdi na: