| Znovu volný (slohovka) | |
|
+8Ettie SNlois Soniq Samabel keksiiq dion-fortune SkreechTina Madlen 12 posters |
|
Autor | Správa |
---|
Madlen Winchester
Počet príspevkov : 2053 Age : 33 Bydlisko : Nový Jičín Nálada : :) Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Znovu volný (slohovka) 02.05.08 23:01 | |
| Takže dávám vám tu svoji slohovku. Mám z ní docela rozporuplné pocity. No nevím, váhám, jestli jsem to napsala srozumitelně pro češtinářku, která nemá ráda horory a tím zaručeně nesleduje SN. A nevím, jestli jsem to tím, jak jsem se to snažila udělat pochopitelnější i pro "nezasvěcené", jsem to celé nedomrvila ještě víc... Těším se na vaše názory a připomínky. Jestli tam najdete nějakou gramatickou chybu nebo jakoukoliv jinou chybu, tak předem děkuju za upozornění.
Znovu volný Byla tmavá noc bez mraků. Dorůstající měsíc osvětloval svojí chladnou září okolní krajinu. Všichni obyvatelé města už hodnou chvíli spali klidně a nerušeně. Kostelní hodiny se chystaly za chvíli odbít třetí. Jen jednomu člověku se doposud vyhnul spánek. Tiše, nikým nerušen, přecházel ve své cele, jako šelma lapená v kleci, sžírán neklidem a obavami. Muži mohli být něco mezi třiceti a čtyřiceti lety. Na jeho těle bylo znáž, že převážnou většinu života strávil tvrdou prací. Na chvíli se zastavil a pohlédl ven. Jeho obličej nesl stopy únavy a napětí. Pevný pohled jeho temných, krví podlitých, očí budil dojem chladného odhodlání necouvnout před nikým a ničím, které hraničilo skoro se šílenstvím. Odtrhnul svoje oči od svobody, od níž ho dělily tlusté a silné mříže. Vytáčela ho představa, že tu musí trčet a přitom má k volnosti tak blízko. Znovu vykročil. „Už tu měl dávno být!“ vykřikl a zvuk jeho hlasu se ozvěnou roznesl místností. „Musely se vyskynout nějaké komplikace. Určitě to nezvládnul! Oni... oni jsou zlo ve ztělesněné podobě.“ Krev se mu vařila při vzpomínce an oba bratry. To kvůli nim je teď tady. Policie nepochopila jeho vysvětlování, že on je ten dobrý, který chtěl spasit svět. Obvinili ho a odsoudili z pokusu o vraždu a nelegální držení zbraní. Vztekle přistoupil k mřížím a s divokým výrazem s nimi prudce zacloumal v marné snaze je povolit. Nedávno ho navštívil jeho dlouholetý přítel a kolega. Požádal ho tedy, aby za něj dokončil jeho dílo. Souhlasil, sice váhavě, ale nakonec mu na to přikývl. Vydal se za bratry. Jenže od té doby uplynul skoro týden a nedostalo se mu žádné správy o úspěchu či neúspěchu jeho volného kolegy. S každým přibývajícím dnem byl vězeň neklidnější a neklidnější. Co se stalo? Dostal je nebo bratry stále hledá a nenachází? Co se děje tam venku? Tyto otázky mu nedaly pokoje. A každá sebemenší vzpomínka na to, jak se z něj, lovce, stala kořišt, mu nedopřála klidu. Nutila ho chodit a přemýšlet. „Jestli se mu to nepovedlo, tak se odsud musím stůj co stůj dostat. A zabít je. Oba dva! Dokončím tím svoje dílo a zbavím svět dvou nestvůr... Já to dokážu, musím. Nikdy jsem za sebou nenechal nedodělanou práci a ani teď se to nestane!“ Zastavil se a pohledem přejel celou svoji celu. Jeho zrak se zastavil na zamřížovaném okně. Venku se začínal za kopci rýsovat pruh světla, neklamné znamení začínajícího dne. Ubezpečil ho o tom i kokrhající kohout. Muž si povzdech a promnul si obličej se strniskem vousů obrovskýma dlaněma. „Další probdělá a prochozená noc. Snad se tu brzo objeví!“ povzdechl si. Den se pomalu chýlil ke svému konci, když strážný odemkl dveře a strohým hlasem mu oznámil, že má návštěvu. Celý nedočkavý se hrnul do návštěvní místnosti, která byla přísně střežena. Už z dálky však vyčetl z přítelovy tváře, že mu nenese žádné dobré zprávy. Sedl si na židli naproti němu a vzal si do ruky sluchátky, aby jeho slova slyšel, neboť je oddělovalo plexisklo. Jako ve snách vnímal jeho slova, která mu vysvětlovala, že neuspěl. Tiše si přál, aby to nebyla pravda. Zase unikli... V hlavě se mu objevila teď už jen jedna jediná myšlenka. Myšlenka na útěk. Bylo mu jasné, že jestli chce dokončit to co začal, nic jiného mu nezbyde – jen tak to dokáže. S kamenným výrazem doposlech bez přerušení jeho slova. Když se konečně odmlčel, ujal se slova on: „Musíš mě odsud dostat.“ Muž za plexisklem přikývl po chvíli na souhlas: „O úplňku.“ Řekl pouze. Po tomto oznámení vstal a odešel. I vězeň se nechal v klidu odvést na svoji samotku, kde ho stráže znovu dobře zabespečili. Nezbývalo mu než čekat. Posadil se na tvrdou postel. Hlavu si podepřel rukama. Věděl, že teď má dva dny na to, aby se znovu dostal do formy a taky si promyslel svoje další kroky na svobodě. První bod se ale rozhodl prozatím vynechat. „Ano, už brzo, brzičko vás dostanu. Nejtěžší ze všeho bude vás najít, ale má pár známých, co mi za nějakou úplatu poví, kde jste se nacházeli naposled. Nevzdám se dokud nesplním svoje poslání i kdyby to mělo být to poslední, co na tomto světě udělám!“ Zachechtal se a jeho smích připomínal duševně nemocného člověka. Dlouho uvažoval nad svými tahy, dokud ho nezačal přemáhat spánek a únava z převážně probdělých předchozích nocí. Natáhnul se na matraci a téměř okamžitě usnul. Konečně nastal jeho velký den. Dnes v noci ho odsud dostanou! Cítil se šťastný. Už od časného rána se nemohl dočkat noci. „Dnes! Dnes to přijde. Jistě jste si všichni mysleli, že jsem už odepsaný a na nic se nevzmůžu. Po dnešku vám dokážu pravý opak! Budete se divit, kluci, budete!“ Byl si jistý, že svoje objeti, které mu dvakrát vyklouzly z prstů, tentokrát dostane a nikdo mu v tom nezabrání. Svěla postupně ubývalo až nastala noc. Záře měsíce v úplňku poskromně pronikala skrz malé okno do vězení. Vězeň si sedl na postel a vyčkával. Čekal a čekal celé hodiny a ani se nehnul. Dveře se otevřely a v nich stanul jeho přítel a kolega. Vězněný muž vstal a přešel místnost. Stiskli si ruce. Nezdržovali se zbytečnými slovy a rychle zmizely nikým nespozorováni. | |
|
| |
SkreechTina Winchester
Počet príspevkov : 2962 Age : 36 Bydlisko : Bratislava-Dúbravka Nálada : dovolenková Registration date : 27.01.2008
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 0:13 | |
| | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 0:21 | |
| | |
|
| |
keksiiq Crossroads demon
Počet príspevkov : 344 Age : 35 Registration date : 27.02.2008
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 0:31 | |
| jasne urcite bude jednotka!ved je to skvele napisane ..klobuk dolu Madlen | |
|
| |
Madlen Winchester
Počet príspevkov : 2053 Age : 33 Bydlisko : Nový Jičín Nálada : :) Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 0:34 | |
| No hej, jste mi úplně vyrazili dech s touto vaší reakcí! A moc jste mě taky potěšili , kdyby jste viděli, jak já se s tím včera trápila! SkreechTina: jo, to máš pravdu. To mě nenapadlo. Ještě to upravím. Já jsem tam právě jména nechtěla dávat, protože posledně komusi vytýkala, že když píšeme slohovku do češtiny, tak tam nemáme rvát cizí jména | |
|
| |
Samabel Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 0:37 | |
| Já si myslím, že jsi to popsala moc hezky... Gordon popsaný přesně tak, jak má být... a je to i hezky uzavřené,,takže neznalci SN by neměli mít ři porozumnění nějaké větší problémy...jde prostě o chlápka, co je trochu maniak. (jen mě trklo, pokud to máš do školy, tak u konce , v prostředku posledního odstavce máš napsáno objeti, ale v tomhle smyslu jako mrtví by to mělo být oběti. tak si to jen uprav, ať ti nemůže učitelka nic zkritizovat ) | |
|
| |
Soniq Winchester
Počet príspevkov : 2126 Age : 30 Nálada : :) Registration date : 24.03.2008
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 7:23 | |
| | |
|
| |
Madlen Winchester
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 11:56 | |
| Samabel: díky, víš, že jsem nad tím slovem taky uvažovala, jak ho napsat na papíře jsem ho tak měla, ale nějak se mi to nezdálo opravím si to Jinak moc děkuju za komentáře. Jste mě potěšili. | |
|
| |
SNlois Winchester
Počet príspevkov : 3035 Age : 32 Bydlisko : Jablonec nad Nisou Nálada : po každe epizodě na Bohnice a tady na foru na prášky na uklidnění...:D Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 16:48 | |
| tákže Madlenko první chválu..to mě vždy učí češtinář (mimochodem kreten jeden) takže bylo opravdu moc nádherně napsané..jelo to svižně a mělo to spád a tu správnou vězenskou atmosféru a všechno...opravdu nádherné po slohové stránce a fakt učitelka to musí ocenit.. jen prosímtě raděj si pečlivě zkontroluj písmenka..myslím že to je jen tím že jsi to přepisovala do pc že?? ale nechci aby měla učitelka sebemenší záminku ti zhoršit známku... a prosímtě ještě něco tuto větu sem nepochopila mohla bys mi ji objasnit?? Byl si jistý, že svoje objeti, které mu dvakrát vyklouzly z prstů, tentokrát dostane a nikdo mu v tom nezabrání.já nevím ale podle mě by tam mělo být ...že svoje obětí, které mu dvakrát vyklouzlO z prstů,..... mělo nebo ne?? já nevím možná jen nechápu celou větu ale češtinářsky mi to nesedí.. ale fakt to máš nádherný si borec | |
|
| |
Samabel Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 17:03 | |
| Byl si jistý, že oběti, které mu již (už) dvakrát vyklouzly z prstů, tentokrát dostane a nikdo mu v tom nezabrání. Takhle bych to napsala já | |
|
| |
SNlois Winchester
Počet príspevkov : 3035 Age : 32 Bydlisko : Jablonec nad Nisou Nálada : po každe epizodě na Bohnice a tady na foru na prášky na uklidnění...:D Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 17:08 | |
| | |
|
| |
Madlen Winchester
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 18:37 | |
| Holky děkuju moc za pomoc! Máte pravdu s tím "už" to bude znít lépe. SNlois: jsem ráda, že se to objasnilo - ono to slovíčko objeti (oběti) je špatně napsané , tak možná proto tě to zmátlo. | |
|
| |
Ettie Winchester
Počet príspevkov : 1500 Age : 35 Bydlisko : in the arms of the angel Nálada : falling out of a perfect dream coming out of the blue.. Registration date : 13.01.2008
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 18:46 | |
| wow ja moctodovdzat nieco take ale u nas na skole by mi to asi nepreslo | |
|
| |
Madlen Winchester
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 18:54 | |
| Ettie: pročpak by ti to neprošlo?? | |
|
| |
Ettie Winchester
Počet príspevkov : 1500 Age : 35 Bydlisko : in the arms of the angel Nálada : falling out of a perfect dream coming out of the blue.. Registration date : 13.01.2008
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 18:59 | |
| cause mi mame take temy ze dovi-dopo... my sme snad est nikdy nepisali nic normalne ...furt same kritiky recenzie a take te somariny..jedine co ma bavilo bolo interview,ktore som si len preložila z angliny a potom uvaha,ci co to sme pisali ale inak... hnusna skola heeej..za rok ja budem mat srandy | |
|
| |
Madlen Winchester
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 19:04 | |
| Ettie: tak možná že budeš mít někdy štěstí na dobré téma. Třeba ty témata, co jsme dostali před půl rokem byly taky na jednu věc Teď když nám diktovala další, tak všechny čtyři byly takové pochybné... ale jako poslední řekla toto a já jsem úplně zajásala. I když napsat to byla pořádná makačka, ale alespoň jsem věděla o čem mám psát | |
|
| |
SNlois Winchester
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 03.05.08 19:08 | |
| | |
|
| |
Madlen Winchester
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 05.05.08 20:16 | |
| SNlois: myslí, že téma jsem někde psala Bylo to: Povídka zaměřená na líčení pocitů jedné nebo více postav. Tak a zítra slohovku odevzdávám. Já mám z toho nervičky jako dlouho ne. Ale snad to dopadne dobře Neřekne mi, že jsem se netrefila do zadání a nebude si o mě myslet, že jsem nějaký psycho.... | |
|
| |
nikita Crossroads demon
Počet príspevkov : 313 Age : 38 Bydlisko : za zrkadlom Nálada : need more coffee!!! Registration date : 08.03.2008
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 31.05.08 20:17 | |
| | |
|
| |
Madlen Winchester
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 31.05.08 20:26 | |
| nikita: díky No jsem taky moc zvědavá, co mi na to učitelka řekne My jsme ji teď přes matury moc neměli, takže nám ještě slohovky nedala, ale tam možná během příštího týdne Určitě vám tu potom písnu, co jsem dostala. | |
|
| |
Zizi Winchester
Počet príspevkov : 4217 Age : 36 Bydlisko : Havaj Nálada : Everyday is another opportunity to shine :) Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 31.05.08 22:26 | |
| Madlen: Ja osobne si myslím, že aj nezainteresovaná osoba musela pochopiť tvoju prácu. A určite sa s nami potom podeľ o názor tvorjej učiteľky. Mne sa to veľmi páčilo Škoda, že keď som chodila na strednú sme mali vždy len také pribrzdené témy, na ktoré sa nedalo nič normálne vymyslieť. Trošičku ti závidím. Zvládla si to skvele. | |
|
| |
Madlen Winchester
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 02.06.08 11:38 | |
| Zizi: děkuju Jinak dneska jsme dostali už opravené slohovky. Ze začátku nám profesorka říkala, že tam bylo i pár práci ztažených z netu, tak jsem se docela polekala, jestli tu moji nenašla třeba na mém blogu nebo tak.... naštěstí jsem mezi nimi nebyla. Ze slohovky mám dvojku. Jen kvůli blbým několika chybám!! Ale co se dá dělat. I ta chybička se občas vloudí... | |
|
| |
nikita Crossroads demon
Počet príspevkov : 313 Age : 38 Bydlisko : za zrkadlom Nálada : need more coffee!!! Registration date : 08.03.2008
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 02.06.08 14:31 | |
| no krásna známka a však to je jasné, že chybičky... stane sa, ale tak nemôžeme byť všetci perfektní tak ale nám sa to páči aj s chybami a tie nám až tak nevadia. tu ide o príbeh!!! takže u nás máš veľké 1-tky s hviezdičkami | |
|
| |
Madlen Winchester
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 02.06.08 15:30 | |
| Já vím ale mě zlobí to, že mi to jen zkomplikovalo ještě známku... mám to teď čistě mezi 1-2... to bude ještě boj! | |
|
| |
Anwiel Winchester
Počet príspevkov : 4325 Age : 35 Bydlisko : Praha Nálada : smíšená Registration date : 09.04.2008
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) 02.06.08 15:35 | |
| já sem nedávno měla psát vypravování na téma moderní pohádka, tak sem jí tam zkráceně napsala Bedtime stories a dostala sem 3, že prej je to příšerně morbidní. A to sem tam všechny jenom trošku krvavý scény totálně vynechala.... | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Znovu volný (slohovka) | |
| |
|
| |
| Znovu volný (slohovka) | |
|