| Teorie pekla | |
|
+9sisel Soniq Zizi Madlen SkreechTina Samabel Sarinka SNlois nikita 13 posters |
Autor | Správa |
---|
nikita Crossroads demon
Počet príspevkov : 313 Age : 38 Bydlisko : za zrkadlom Nálada : need more coffee!!! Registration date : 08.03.2008
| Predmet: Teorie pekla 31.05.08 0:26 | |
| mno, toto som dostala od kamošky mailom a poriadne som sa na tom zasmiala... a ako som to čítala, spomenula som si práve na vás (to hlavne po istých nedávnych okolnostiach) tak sa s tým s vami podelím, aby som vás trošku rozveselila a rozosmiala...
Teorie Pekla
Toto je skutečná odpověď v testu střední úrovně z chemie na univerzitě ve Washingtonu. Odpověď jednoho studenta byla tak "hluboká", že se profesor rozhodl podělit se o ni s kolegy na internetu.
Bonusová otázka:
Je peklo exotermické (uvolňuje teplo) nebo endotermické(absorbuje teplo)?
Většina studentů napsala své domněnky na základě Boylova zákona (plyn se ochlazuje, když se roztahuje, a zahřívá se, když je stlačován) nebo nějakou variantu. Jeden student ale napsal toto:
Nejprve musíme vědět, jak se hmota pekla mění v čase. Potřebujeme tedy vědět poměr, ve kterém duše přicházejí do pekla, a poměr, ve kterém z něj odcházejí. Myslím, že můžeme předpokládat, že duše která se dostane do pekla, již nevyjde. Tudíž neodchází žádná duše. Pro představu, kolik duší přichází do pekla, se podívejme na jednotlivá náboženství v dnešním světě. Věšina z nich tvrdí, že kdo není příslušníkem dané církve, přijde do pekla. Od okamžiku, kdy existuje více než jedno náboženství a lidé nepatří do více než jedné církve můžeme předpokládat, že všechny duše přijdou do pekla. Na základě poměru mezi natalitou a mortalitou můžeme očekávat, že počet duší v pekle exponenciálně roste. Nyní se podívejme na poměr změny objemu pekla, protože podle Boyleova zákona pro udržení stejného tlaku a teploty musí objem růst úměrně k počtu přijatých duší. To nám dává dvě možnosti: 1)Jestliže se objem pekla zvětšuje pomaleji než v poměru, v jakém přicházejí duše do pekla, teplota a tlak pekla porostou, až peklo vybuchne. 2)Jestliže peklo roste rychleji než v poměru k přicházejícím duším, teplota a tlak budou klesat, až peklo zmrzne. Která z možností je správná?
Jestliže přijmeme postulát, který nastolila Tereza v prvním ročníku, čili "Dříve bude v pekle zima, než se s tebou vyspím" a se zřetelem k tomu, že se se mnou vyspala včera, musí být správná varianta číslo 2, peklo je tedy nepochybně exotermické a již zmrzlo. Závěr této teorie je, že pokud peklo zmrzlo, nepřijímá další duše, zaniklo a zůstalo pouze nebe, což je důkaz boží existence, který vysvětluje, proč Tereza včera v noci křičela "Ach můj Bože".
Tento student jako jediný dostal 10 bodů. | |
|
| |
SNlois Winchester
Počet príspevkov : 3035 Age : 32 Bydlisko : Jablonec nad Nisou Nálada : po každe epizodě na Bohnice a tady na foru na prášky na uklidnění...:D Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 10:04 | |
| | |
|
| |
Sarinka Diabolský admin
Počet príspevkov : 7654 Age : 36 Bydlisko : Cardiff, UK Nálada : Sherlocked Registration date : 29.11.2007
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 12:24 | |
| | |
|
| |
Samabel Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| |
| |
SNlois Winchester
Počet príspevkov : 3035 Age : 32 Bydlisko : Jablonec nad Nisou Nálada : po každe epizodě na Bohnice a tady na foru na prášky na uklidnění...:D Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 14:07 | |
| SArinka: co znamená slovo:: vypodkoval???? | |
|
| |
SkreechTina Winchester
Počet príspevkov : 2962 Age : 36 Bydlisko : Bratislava-Dúbravka Nálada : dovolenková Registration date : 27.01.2008
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 14:27 | |
| Snlois: Že písal celé dva listy len toto: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (vybodkovať ) Ale tá teória pekla, teda, to nemalo chybu, aj tie jeho poznámky | |
|
| |
Madlen Winchester
Počet príspevkov : 2053 Age : 33 Bydlisko : Nový Jičín Nálada : :) Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 14:31 | |
| | |
|
| |
nikita Crossroads demon
Počet príspevkov : 313 Age : 38 Bydlisko : za zrkadlom Nálada : need more coffee!!! Registration date : 08.03.2008
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 15:23 | |
| no weru, kdo umí ten umí, a ostatní len čumia inak ma tiež ešte napadla jedna príhoda takto zo skúšok. tú mi ale niekto rozprával... že na skúške z filozofie postavil pred študentov stoličku a zadal otázku: Presvedčte ma, že tu tá stolička nie je. ... tak všetci začali horúčkovito písať a kadejaké teórie mu tam na papier hádzali a jeden študent mu napísal len dve slová a dostal za to A-čko... napísal: Aká stolička? no vidíme že takých machrov je na svete viac | |
|
| |
SNlois Winchester
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 15:30 | |
| | |
|
| |
Sarinka Diabolský admin
Počet príspevkov : 7654 Age : 36 Bydlisko : Cardiff, UK Nálada : Sherlocked Registration date : 29.11.2007
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 18:41 | |
| | |
|
| |
Madlen Winchester
Počet príspevkov : 2053 Age : 33 Bydlisko : Nový Jičín Nálada : :) Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 19:57 | |
| | |
|
| |
Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 20:02 | |
| no hej taketo nieco napisat pripadne povedat ... ja by som teda nemala odvahu toto spravit ale je fakt ze uz len za tu odvahu si to A-cko vazne zasluzil |
|
| |
Zizi Winchester
Počet príspevkov : 4217 Age : 36 Bydlisko : Havaj Nálada : Everyday is another opportunity to shine :) Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 20:07 | |
| | |
|
| |
Soniq Winchester
Počet príspevkov : 2126 Age : 30 Nálada : :) Registration date : 24.03.2008
| Predmet: Re: Teorie pekla 31.05.08 21:29 | |
| | |
|
| |
sisel Žltočočko
Počet príspevkov : 754 Age : 35 Bydlisko : Žilina Nálada : skúškové obdobie :D Registration date : 12.03.2008
| Predmet: Re: Teorie pekla 01.06.08 8:19 | |
| | |
|
| |
Anwiel Winchester
Počet príspevkov : 4325 Age : 35 Bydlisko : Praha Nálada : smíšená Registration date : 09.04.2008
| Predmet: Re: Teorie pekla 01.06.08 9:44 | |
| Tohle je hodně dobrý sisel: Tak to je ještě dobrý, jedna naše profesorka dává známky t toho, jak je kdo oblečenej. Nejčastější její věta je Tak sem ani nechoď, máš za 5 a nech se vyvolat až budeš mít normální oblečení. | |
|
| |
sisel Žltočočko
Počet príspevkov : 754 Age : 35 Bydlisko : Žilina Nálada : skúškové obdobie :D Registration date : 12.03.2008
| Predmet: Re: Teorie pekla 01.06.08 19:43 | |
| odvaha by bola prist na hodinu iba v s lipoch | |
|
| |
Soniq Winchester
Počet príspevkov : 2126 Age : 30 Nálada : :) Registration date : 24.03.2008
| Predmet: Re: Teorie pekla 01.06.08 20:44 | |
| | |
|
| |
sonca12 Žltočočko
Počet príspevkov : 792 Age : 31 Bydlisko : Kúty Nálada : BLEEEEEE nemam rada zimuu Registration date : 10.05.2008
| Predmet: Re: Teorie pekla 02.06.08 10:32 | |
| | |
|
| |
Dzowika4 Crossroads demon
Počet príspevkov : 464 Age : 31 Bydlisko : Martin Nálada : je mi viac než fajn :D:D:D:D Registration date : 23.08.2008
| Predmet: Re: Teorie pekla 10.01.09 14:00 | |
| | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Teorie pekla 10.01.09 16:35 | |
| tak ja som si to až teraz prečítala, ale wow ja mám neslov... toto sa mi fakt páčilo. to s tým peklom a stoličkou, no nemám slov takých ľudí žeriem. sa tu rehocem jak blázon to s tým bodkovaním som počula, tiež borec my sme raz robili labák z fyziky a kamoš sa sekol a namiesto toho, čo mal počítať, počítal phí a učiteľ mu dal trojku, že to čo si vypočítal, každý vie, aké je phí a kamarát len, že nie každý ma to 5 rôznych príkladov na výpočet, ktoré to potvrdzujú a tak to tam nejako super vykecal, že mu profák dal dvojec nakoniec. nič extra, ale lepšie nepoznám. | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Teorie pekla 21.09.09 22:19 | |
| sorry za dva príspevku pod sebou, ale hrabem sa vo worde a našla som toto: slovník školákov: prichod do skoly-cesta na popravu skola-vazenie nasa trieda- planeta opic patka- chlieb nas kazdonenny vyucovanie- zmluva s diablom prazdniny- sladke slova slobody telocvik- BBC literatura- nedelna chvilka poezie dielne- urob si sam szborovna- sidlo nepriatelov rozhlas- krminalna ustredna VB upratovacka-dievca na metle skolnik- pomstitel s pistalkou satna-vlcia diera tahak - s určo poznáte, ale tak možno niektorí nie | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Teorie pekla | |
| |
|
| |
| Teorie pekla | |
|