|
| Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) | |
|
+9wiktoriano calla SkreechTina Faith nikita Sarinka Zizi keksiiq dion-fortune 13 posters | |
Autor | Správa |
---|
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) 21.07.08 16:26 | |
| dakujem aj tebe tini ste ozaj uzasne fans a tini kludne pokracuj dalej v pisani ved oni kritizovali mna, nie teba, tak neviem, co ste sa vsetci tak zlakli a silna osoba? no neviem... akoze mrzi ma, ze mi to takto tvrdo napisali, ale zase svet sa mi preto nezruti. neviem, ale v zivote ma uz parkrat ludia ozaj hrubo kritizovali a snazili sa ma odradit od veci, ale ja som si vzdy sla za svojim. proste neviem ci je to sila zvyku alebo to musi byt vo vas, ale nad kritikou sa treba vzdy zamysliet, vziat si z nej to, v com mal podla vas dotycny pravdu a nabuduce sa snazit pisat lepsie. u mna je kazda kritika vitana pokial je podana slusnym sposobom. no a u teba sa uz na LD tesim, takze smykaj pisat | |
| | | wiktoriano Winchester
Počet príspevkov : 2781 Age : 35 Bydlisko : No niekde Nálada : Nemám na nič čas čo je zaujímavé kedže celé dni nič nerobim... Registration date : 05.04.2008
| | | | janka410 Winchester
Počet príspevkov : 5348 Age : 54 Bydlisko : Morava Nálada : Skvělá Registration date : 01.12.2007
| | | | dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) 21.07.08 19:17 | |
| | |
| | | Faith Winchester
Počet príspevkov : 1897 Age : 33 Bydlisko : Mars Registration date : 23.02.2008
| Predmet: Re: Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) 21.07.08 19:33 | |
| | |
| | | dzajnisko Diabolský admin
Počet príspevkov : 1205 Age : 34 Bydlisko : Martin Nálada : ako aj dobrá, dalo by sa povedať :) Registration date : 19.04.2008
| Predmet: Re: Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) 21.07.08 20:20 | |
| | |
| | | dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) 21.07.08 21:43 | |
| wow ste uzasne babenky ja nemam slov. toto je proste uzasna podpora, ktora prisla tak necakane, az neviem co na to povedat. ohromne ma tesi, ze mate moje poviedky tak radi a verte, ze aj ja som vasou velkou fan (teda tych, co pisu ) vsak komentare nechavam pri kazdej poviedke, ktoru som citala, tak to snad viete no a musim povedat, ze oznacovanie ma za FF Queen je velmi lichotive, ale zase az tak to prehanat nemusite este raz vam vsetkm uprimne dakujem za tie najkrajsie slova, ake mi kedy boli adresovane vsetky ste tie najuzasnejsie citatelky a ja neviem, co by som bez vas robila | |
| | | Faith Winchester
Počet príspevkov : 1897 Age : 33 Bydlisko : Mars Registration date : 23.02.2008
| | | | SNlois Winchester
Počet príspevkov : 3035 Age : 32 Bydlisko : Jablonec nad Nisou Nálada : po každe epizodě na Bohnice a tady na foru na prášky na uklidnění...:D Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) 24.07.08 11:22 | |
| | |
| | | nikita Crossroads demon
Počet príspevkov : 313 Age : 38 Bydlisko : za zrkadlom Nálada : need more coffee!!! Registration date : 08.03.2008
| Predmet: Re: Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) 24.07.08 19:54 | |
| As I see I have risen up a little hell in here...
Pozrite, ja som čítala Dionine poviedky, aj keď ešte nemám prečítané všetky, a páčili sa mi. Preto, keď som zbadala tieto a s takou tematikou, veľmi som sa potešila a myslela som si, že budú rovnako dobré. No bohužiaľ, čo mi je aj veľmi ľúto, ma neskutočne sklamalo to, čo som si prečítala. A že som použila také tvrdé slová, bolo dôsledkom môjho momentálneho vnútorného rozpoloženia. Nebola som nahnevaná, či až tak pohoršená, ale dosť zdrvená. Mrzí ma, že ste to vzali ako útok, lebo to malo vyznieť skôr ako sklamanie. Tiež chápem, že učiteľky a profesorky vám pri zlej práci povedia svoje námietky citlivejšie a miernejšie, no ja takéto pedagogické minimum nemám. Oni ho dostali na škole, kde študovali, čo nie je môj prípad, keďže som si nezvolila pedagogický smer. Áno sú to drsné slová, ale musíte mať na zreteli, že v živote sa s vami maznať nebudú a aj život sám vám vždy rád nafackuje pri každej príležitosti, ktorá sa mu naskytne a na každom rohu, kde sa zjavíte. Svet nie je vystlaný vatičkou a nebude sa vám po ňom príjemne kráčať. Určite som svojim príspevkom ani nikomu nechcela vnucovať iný, či dokonca svoj, štýl písania a asi som zvolila aj zlú formuláciu viet. A tiež nechcem nikoho odrádzať od pokusom čosi napísať. Dion, vôbec som nechcela povedať, že to máš napísať a opísať inak, ako to bolo v tvojom pláne. Mala som na mysli, že to celé bolo dosť kostrbaté a ja som sa v tom strácala. Čakala som, že sa mi pri gradácii, ktorú tam neviem nájsť, zrýchli dych a nebudem sa môcť dočkať ďalšej vety. No to sa žiaľ nestalo. Zostal vo mne len prázdny pocit, ktorý sa v okamihu zaplnil sklamaním, keďže viem, ako dobre vieš písať. Kvôli mne nerob kompromisy a neopisuj nič romantickejšie, ak to nechceš. Tiež chcem povedať, že hoci som napísala, že som náročný čitateľ, vôbec som nemyslela, že ohrňujem nos nad kdečím a povyšujem svoj vkus nad vkus kohokoľvek iného. Vaše poviedky čítam rada, neočakávam od nich, že budú hneď poriadne prepracované a pripravené do tlače a viem oceniť veľa vecí. Som si absolútne vedomá, že je to oddychová literatúra začiatočníkov a amatérov (toto slovo NEBERTE v tom negatívnom zmysle) - čo som v podstate aj ja - kde niektorý ani nemajú spisovateľské ambície. Všetci čo tu do tejto sekcie prispievame (áno, aj ja), to robíme pre potešenie ostatných a tak to aj beriem. Čo sa týka opravovania gramatiky, lebo aj na toto ste veľmi narážali a vaše reakcie ma hádam sklamali ešte viac. Ja sa nemusím namáhať vám chyby v každom diele, ktoré prečítam, vypisovať a opravovať. Je to čisto len moja snaha vám pomôcť v rozvoji. To je už moja chyba, že vo všetkom, čo čítam, dokonca aj vo vydaných knihách (často v prekladoch), viem nájsť gramatické a štylistické chyby. To si sama priznávam, som profesionálne deformovaná, budúca prekladateľka, ktorá na takéto veci bude musieť dbať a ešte k tomu všetkému považujem slovenský jazyk za najkrajší zo všetkých jazykov a mám ho veľmi rada. Jasné, že človek je tvor omylný a ani ja som z neba učená nespadla a chyby robím takisto, ako ktokoľvek iný. No snažím sa z nich poučiť a neopakovať ich. Je to už dlho, čo som opustila lavice triedy, kde som sa drvila všetky pravidlá pravopisu a tiež často prichádzam na to, že by nebolo zlé, si ich zopakovať.
Neberte tento môj výlev ako nejaké ospravedlnenie či obhajobu, pretože nie je. Len som chcela vyjasniť pár vecí. Za svojim názorom na obe poviedky si stojím a zmeniť ho nechcem. Nabudúce možno napíšem svoj názor, keď sa naň vyspím alebo keď mi trochu vychladne hlava, ale človek nikdy nevie...
Mám pre vás aj odkaz od Detmar, ktorú vaše príspevky pomerne dosť sklamali, keďže ste teraz útočila vy na nás. Ona súdila Dion len ako autorku erotickej literatúry a to na základe týchto dvoch poviedok. Ja sama som jej povedala, že Dion má tie ostatné poviedky, ktoré sú tu na fóre a ktoré som čítala, naozaj veľmi dobré a ona si ich aj prečíta, nie z trucu, ale preto, že naozaj chce (a ona chce), len sa už nebude tu na fóre vyjadrovať.
Na záver to celé zhrniem len jednou suchou vetou a toto bude aj môj posledný príspevok k týmto dvom poviedkam, už sa k nim nebudem vracať. OBE TIETO POVIEDKY OD DION SA MI NEPÁČILI.
P.S.: vyhrážky ala "rošambo" na nás neplatia. Iba sa tým vo vás viac sklameme, hlavne ak je to kvôli tomu, že sme si vyjadrili vlastný názor. Jediní, kto sa nám môže vyhrážať, sú naši rodičia. Vy sa potom vyhrážajte vlastným deťom. | |
| | | dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) 24.07.08 20:34 | |
| hmm no pekne vyrecny prispevok no ja k nemu poviem uz asi len tolko: je pravda, ze v zivote s vami v rukavickach zachadzat nebudu, ale to neznamena, ze sa nemame snazit byt milsi voci inym. sme hadam vsetci disciplinovani ludia a ty ako buduca prekladatelka by si mala mat dostatocne siroku slovnu zasobu na to, aby si dokazala vyjadrit svoj nazor aj miernejsie. ja beriem, ze sa ti poviedky nepacili, no nechapem preco si z ludi, ktori sa postavili za to, ze im sa pacia sklamana? myslim, ze o gramatike sme sa vsetci vyjadrili, ze je fajn ak nam vypises, co sme napisali zle, lebo nam to ozaj ako autorom pomaha, no uplne prestylizovavanie vety je nieco ine. je fajn, ze si svoju kritiku nepovazovala za utok, lenze ono to tak bohuzial vyznelo. mozno aj preto sme sa tu trochu rozcertili. akoze pokial sa chces takto kruto vyjadrovat aj nadalej, nech sa paci, ale nemysli si, ze sa dockas inej reakcie ako teraz. ludom sa totiz nepaci, ked ich buzeruju takto drzo. pozri, z mojich prispevkov bolo dufam jasne, ze ma vasa kritika z miery nevyviedla ani nic podobne, no pre zmenu si sklamala ty mna. Ako si ty cakala viac od mojej erotickej tvorby, tak som cakala ja viac od tvojej schopnosti vyjadrit nesuhlas. No co uz tato debata ma uz unavuje a aj tak pravdepodobne nikam nevedie, pretoze vy si budete stat za svojim nazorom, rovnako ako ja za svojim, preto to navrhujem ukoncit a nech si kazdy ide robit to, v com si mysli, ze je najlepsi. edit: jeeej dakujem krasne SNlois som rada, ze sa poviedka pacila | |
| | | lenkka Winchester
Počet príspevkov : 2352 Age : 36 Bydlisko : kdekoľvek s mojim supermanom Nálada : predsvadobná Registration date : 06.07.2008
| Predmet: Re: Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) 27.01.09 19:56 | |
| Nopráve si prezerám poviedky ci som vsetky precitane okomentovla. no a narazila som prave na dve ktore nie takže k tejto. no ako Sammygirl sa mi to strasne pacilo. Nemam slov Dion vyrazila si mi dych bolo to vynikajuce podla mna je to uzasna poviedka. Pacila sa mi od zaciatku az po koniec Mas moju poklonu | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) | |
| |
| | | | Sammy a jeho velmi zaujimavy sen ;) | |
|
Similar topics | |
|
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| |