Jsem ráda že vás napínám... to vás chci vidět po téhle části... ta mi dala zabrat... jsem kolikrát zapoměla napětím psát a jenom jsem četla:D... ale chudáček Dean....
No a jinak... to teda nepatří k povídce... je tady dost prtvo za poslední tři dny... já mam volno a nemám co dělat a celý dny jsem tady sama a nemám co číst... lidi kde jste??
Se kouknu kdo je on line a on nikdo:(
John prudce zvedl hlavu od papíru s výzkumem. Slyšel přidušený výkřik a nadávky, tedy proud nadávek. Odložil papíry a spěchal do pokoje jeho syna. Viděl Deana jak klečí na zemi. Za normálních okolností by to působilo celkem komicky. Hlavu měl zabořenou do matrace a Johna si evidentně nevšiml. Přistoupil k němu, a poklekl po jeho boku.
„Deane, co je, co se stalo?“ Zeptal se starostlivě a snažil se najít nějaké známky čerstvého zranění. „Dean…“
Snažil se přimět syna mluvit.. Ten se zhluboka nadechl a frustrovaně se podíval na svého otce.
„Kliky, mizerný…“ Zasyčel a John se mračil „Já jsem mohl udělat sedmdesát čtyři kliků za minutu… a teď… sotva deset… a už nemůžu ani dýchat…“ Škubl sebou vztekle, ruce omotané kolem žaludku…
„Pojď do postele“řekl John „Pojď“ Zabručel, když ho zvedal. Potil se a byl trochu roztřesený ale vypadal líp. „Nemůžeš dýchat?“ Zeptal se John. Dean si otřel čelo hřbetem ruky a druhou rukou svýral bránici.
„Jsem v pohodě“
„Deane!“
„Jsem v pořádku, jen mě bolí ruka ale jinak dobrý…“
„Měl jsi obnovené zranění teprve nedávno, je brzy na takový tlak…“
“Od kdy?“ Dean trochu mimo zíral na svého otce…“Naposledy když jsem byl zraněný, zvedal jsem činky už ten den“
„Tohle je jiné…“
„Je to moc dlouho…“
„Deane, dej si se sportem pauzu“ řekl John „Byl jsi vážně zraněn skoro jsem o tebe přišel, tělo potřebuje čas…“
„Bylo to i ´horší, ale nikdy to netrvalo tak dlouho…“Odsekl Dean a chtěl vstát. „Sedni si Deane“
řekl John ale Dean si stejně zvedl „Deane sedni si hned, to je rozkaz“ Dean se zastavil, podíval se na něj ale nakonec poslechl.
„Já jsem v pořádku. Myslím teda kromě toho když překročím sůl. Ale jinak jeto dobrý. Udělal jsem oběd, dal si sprchu a já jen… jsem se chtěl dostat zpět do formy…“
Řekl Dean a jeho hlas se zlomil, a John přemýšlel co říct. Najednou si uvědomil, že cítí vůni z kuchyně…
„Udělal jsi oběd?“
„Jo, nebylo to snadný, kdo proboha nakupoval byla tam samá zelenina a ovoce…takže nic k jídlu“
Zabručel a John zadržoval úsměv
„Měl si zůstat v posteli…“
„Dost jsem se nudil a kromě toho v posteli jsem k ničemu“
„Né k ničemu Deane, máš se léčit…“ přerušil ho John rychle „Pokud vykrvácíš si k ničemu, rozumíš…potřebuji aby ti bilo lépe“
„Snažím se!“ Křičel Dean zoufale „Je to strašně dlouho“ John se na něj usmál a přitáhl si ho k sobě
„Co se to se mnou děje“ Ptal se roztřeseným hlasem
„Já nevím… ale pracuji na tom“
„Já chci pomoc“ Řekl Dean jednoduše
„Pomůžeš mi když zůstaneš v posteli“ řekl John a Dean obrátil oči v sloup „A budeš jíst zeleninu“
„Díky myslím že jsem trpěl dost“ řekl a schytal malý pohlavek.
„Myslím to vážně Deane, nechci tě vidět chodit kolem domu, nechci tě vidět dělat oběd a já sakra nechci aby si chodil mimo solné linky…Doktor říkal nemůžeš domů pokud zůstaneš v posteli. Pamatuješ?“
„Ne“ řekl Dean podrážděně. „Říkal abych to bral s nadhledem“
„Fajn, pak já chci aby si zůstal v posteli. Můžeš být na gauči, Koukat na televizi, jít na záchod, ale jinak tě nechci vidět na nohou. Jasné?“
„Ale tati“
„To byl rozkaz…“
„Ano pane“ řekl Dean neochotně. Svalil se na postel, tak že jeho nohy se stále dotýkali podlahy. „Ale pořád chci pomoc“
„Dobře, zapisuj všechno na co si vzpomeneš… ale všechno… i ti holku kterou si sbalil… i to kolik měla pih…“
„proč?“
„třeba to nebyla ženská“
Když to Dean pochopil jeho otec se culil. Vzal tužku a papír od jeho otce
„To by neměl být problém, když ona byla taková…“ jeho pohled se stočil k otci
„Diskrétně Deane…“ poradil a odešel…
Sam se vrátil ze školz a našel Deana jak spí. Uklouzl poperu které se válelo po zemi a tiše nadával. Hodil tašku do rohu pokoje a šel zkontrolovat bratra. Vypadal líp. V obličeji měl barvu a nespal schoulený do klubíčka. Sam se usmál, když viděl zmuchlaný bok. Snažil se dostat papír. Dean si ni nevšiml, jen se obrátil a spal dál. Bylo to divné, normálně má Dean lehký spánek.
Sam zvedl pero a odcházel do ložnice přes kuchyň
„Něco tady voní..:“
„oběd“ řekl John aniž by zvedl oči od své práce
„Můžu ti ho ohřát jestli chceš…“
„Já si to…“ najednou se otočil a zvedl obočí…“Ty jsi vařil..“ Zeptal se skepticky. John se na něj chvilku upřeně díval a pak se vrátil k práci.
„umím vařit, víš“
„Jo“ pokrčil rameny Sam „Děláš opravdu skvělí toasty, vločky a občas míchaná vajčka“
Sam se ušklíbl na rozzlobený pohled jeho otce
„Jak bylo ve škole“ zeptal se John a Sam jen pokrčil rameny mezitím co si ohříval jídlo
„Jako ve škole“
Řekl a ochutnával pokrm. Bylo to dobrý i za studena což byla známka Deana. John jen kývl. Sam vytáhl příbor a začal nandávat jídlo „Chceš taky?“ Zeptal se ale nedostal žádnou odpověď.
Dostal se ke stolu, odhrnul noviny a knihy a začal jíst. „Jak se má Dean“ Zeptal se „Znuděný, myslím že bude rád že jsi tu“
„Spí“
„Aha řekl John a Sam podával otci papír který vzal Deanovi.
„Myslím že je to pro tebe“ John se podíval na svého mladšího syna a sebral popsaný papír.
„Mohl to napsat ještě menší“ Mumlal John. „Jak mravenci, bych na to potřeboval brýle“ stěžoval si když napínal oči na rozluštění textu.
Sam rychle dojedl oběd a vrátil se do jejich pokoje. Zkontroloval sůl a pak vytáhl notebook a knižku angličtiny. Začal svůj domácí úkol. O necelou hodinu odhodil angličtinu stranou a vrhl se k batohu. Váhal mezi matematikou a přírodovědou. Dean mu obvykle s vědou pomáhal a matiku kontroloval, aby se ujistil, že je to v pořádku. Bylo to zvláštní vzhledem k tomu jakou pozornost Dean věnoval svému studiu.
Sam se podíval na jeho bratra a po chvíli si uvědomil co vidí. Jeho dýchání bylo rychlé a tvář bledá a zkřivená. Sam sklouzl z postele nadávajíc na křeč v noze a posadil se vedle bratra. Mohla to být jen noční můra a Sam ho nechtěl budit. Položil mu ruku na rameno a čekal. Za chvilku, zřejmě reakce na dotek, se tělo uvolnilo a dýchání opět zpomalilo. Sam se vrátil na postel a vytáhl matiku. Ohlodával konec tužky, když se zasekl na příkladu a pohlédl na bratra. Viděl bolestivou grimasu v jeho obličeji a slyšel sten unikající skrz jeho rty.
Položil notebook a vrátil se k bratrovi. Tentokrát to ale nezabralo. Dean sebou škubal a lapal po dechu.
„Deane, je to v pořádku, to jsem já“ Sammy tiše. Dean stiskl víčka a Sammy se zamračil. „Deane“ Dean tlačil ruce na hruď „Deane co se děje“ Zeptal se se strachem naléhavostí v hlase. Dean neodpověděl. Snažil se potlačit výkřiky bolesti. „Deane co je to mluv se mnou“ prosil sam s bušícím srdcem
„Bolí to, chceš abych přinesl léky?“ Zeptal se a viděl jak Dean ledne.
„Deane děsíš mě“
„Sammy“ Zašeptal Dean tiše, zabořujíc se hloubš do polštáře. Sam se dusil slzami. Nemohl myslet měl strach.
„Zvládneme to Deane, vydrž“
Otočil bratra a pak ztuhl. Na Deanově košili byla malikná skvrna krve, která se ale rychle rozšiřovala… „Tato!“ Vykřikl Sam hrůzou…
Sam byl v mžiku v pokoji i s brokovnicí. Ujistil si že je to bezpečné a pak se podíval na sama. Viděl v jeho očích paniku a v Deanových strach
„Sammy“ Zeptal se John a spěchal k nim.
„Nevím co se stalo“ Řekl Sam „Měl zlá sen a já jsem seděl u něj a pak.. nevím… tati on krvácí…“
John viděl zkrvavenou košili jeho syna. Dean stále těžce dýchal a ruce držel na hrudi. John se je snažil opatrně odstranit, aby mohl vidět co se stalo, ale Dean to odmítal.
„Deane, musím to vidět“ Řekl John ale pokud ho Dean slyšel, ignoroval ho. John se podíval na jeho mladšího. Chytil pevně Deanovi ruce, on bojoval s bolestí ale John to musel udělat. „Same košile“ Nařídil John . Sam se snažil ale Dean nespolupracoval. „Same sakra nůžky“ Vybouchl John a Sam běžel do kuchyně. Za chvilku byl zpátky a snažil se košili rozstříhat. Obvaz na hrudi byl namočený v krvi. Oba se ušklíbli. Dean sténal a snažil se stočit do klubíčka, ale John ho držel pevně.
„Klid Deane, je to v pořádku to jsem já, jsem u tebe.“ Říkal John tak tiše a mělce až Sam zvedl obočí. Dlouho neslyšel takový starostliví tón jeho otce. „Sammy potřebuji aby si ho podržel, musím se na to podívat“ řekl autoritativně. Sam zaváhal jen n vteřinku a pak si vyměnil místo s jeho otcem. Držel bratrovo ruce, které se snažili stále bojovat a šeptal uklidňující slova. Pak se podíval na Deanovu hruď a vytřeštil oči.
„Tati!“
“Vídi,“ řekl John smutně
„Kam jdeš“
„potřebuji svěcenou vodu“
Obvaz byl nasáklý kvý ale to nebylo to nejhorší. Bandáž byla stále nestejném místě ale ten krvavý znak už ne. To znamenalo jediné…
„Tati“ Samovi se rozbušilo srdce. Sakra on musel zůstat v klidu. Táta ho potřebuje, bratr ho potřebuje.
„Dobře Sammy, musíš ho držet“ Řekl John hned jak se dostal do místnosti a v ruce největší láhev svěcené vody co našel. Samovi oči zalévali slzy ale přikývl. Seděl na posteli vedle bratra a svíral mu zápěstí.
„bude to v pořádku Deane“ snažil se ho uklidnit. Dean měl zavřené oči, zdálo se že se trochu uvolnil. A pak se symbol na hrudy dal znovu do pohybu. Sam ztuhl a s hrůzou sledoval jak se sune k jeho srdci. S každým pohybem za sebou zanechával krvavou stopu. Dean sebou trhala bylo slyšet přidušené výkřiky.
„Same, drž ho“ Nařídil John a přinášel obvazy. „Jsi připraven“ Zeptal se. Sam zaťal zuby a lehce kývl
„Deane?“ Zeptal se John ale nedostal odpověď. Přikrčil se nad jeho synem a začal lít svěcenou vodu na zranění jeho syna. Spolu se slabím pramínkem recitoval slova rituálu.
Účinek byl okamžitý, Dean křičel a snažil se dostat ze sevření. Nad jeho hrudý se vznášel syčící oblak. Sam zesílil tlak na Deanovi ruce a s hrůzou se koukal na jejich otce.
„Vydrž“ řekl John skrz zaťaté zuby. John naklonil lahev o něco víc. Dean křičel a plakal a žádal otce aby přestal. Svíjel se a po tváři mu sékali slzy, škubal sebou a se zavřenými oči prosil otce aby toho nechal.
Symbol na hrudi syčel a kroutil se ale nezmizel. John si přejel rukou po obličeji. Musel se toho zbavit, prostě musel. Ubližovalo to jeho synovi. John nalil více vody a Dean křičel jako by ho řezali za živa. A co on ví možná že ano…
John se natáhl, hladil promočené vlasy jeho syna a uslzený obličej. Viděl že sam byl vystrašený, sakra on taky. Nevěděl co to je, nevěděl kdo to tam dal, ale věděl že to musí pryč.
Dean se třásl bolestí, oči skelné a vyděšený dech. Pořád prosil aby toho nechal….
„Tati?“ slzy samovolně zmáčeli Samovu tvář. John se natáhl pro nějaké gázy a začal čistit krev. Hnědá byla v místě kde symbol byl… a červená tam kde je nyní… u Deanova srdce. John zavřel oči. Neměl energii. Políbil jeho čelo a polkl.
„Drž ho Sammy“ Sam polkl. Dean se začal třást, odporovat, prosit. John se podíval na sama aby se ujistil že je mladík připraven. John nalil vodu na kousek gázy a začal jí vymývat ránu. Deanovi křiky zamrzly na rtech a jeho tělo ochablo. John se zastavil. Jen pro jistotu zkontroloval puls. John polkl, nadechl se a polil symbol svěcenou vodou.
„Tati přestaň“ řekl Sam „Tati nech toho“ opakoval a očima těkal od jeho otce na bratra. „Nech toho tati, nedělej to znova“ opakoval.
„Jen trochu Sammy jsme skoro u konce. Prostě to musíme dostat pryč“
„Ne“ Volal Sam „Nech toho, teď hned“
„Tati ty si ho zabil, zabil si ho“ Johnovi se třásly ruce, potlačoval slzy. Odmítal se vzdát. Jen trochu, ono mu to ubližuje, jen trochu a bude to pryč….
„Tati, zastav to….“ Křičel Sam a táhl jeho otce pryč. Dean sotva dýchal a vypadal tak špatně jako poprvé v nemocnici.
Láhev vody byla prázdná, všechny rituály vyřčeny, ale nezabralo to… pořád to ubližovalo jeho chlapci a on nevěděl co má dělat.
John změřil puls „Sammy přines první pomoc“ Sammy se mračil a posunul se na posteli tak, že Deanova hlava byla na jeho hrudi.
„Ty ji“ řekl Sam vyčítavě a přitáhl si bratra blíž. John hleděl na své syny. Neměl čas a tak vyrazil do koupelny sám. Za chvíli byl zpátky. Zastavil se, když viděl jak se Sam snaží Deana probudit. Dena byl v bezvědomí a neodpovídal a Sam začínal panikařit.
John se s vrzáním posadil na postel. Odstranil i zbytky košile a hodil je na zem. Otřel krev a vodu. Viděl jak Sam kolíbá svého bratra a šeptá uklidňující slova a snaží se ho probudit. Dean ale nereagoval.
John pracoval rychle. Vyčistil znamení, a obvázal ho, snažil se ignorovat hněv. To nebyla porážka to byl jen konec prvního kola.
„Dean se stále neprobíral, ani když už měl suché oblečení. John začínal být nervózní. Lehce poklepal na Deaovi tváře a Sam mu tiskl ruku ale nic. Najednou začal Dean sténat bolestí a znovu se třást. John vytáhl deku přikryl ho a šel zpátky do koupelny. Položil lékárničku a vzal léky. Zarazil se. V takové situaci by mu dal tak tři čtyři pilulky, ale doktor ho varoval kvůli jeho ledvinám. Mohl by ho snadno předávkovat. John nehodlal riskovat. Rozdrtil jednu pilulku a smíchal si s vodou. Bude se to lépe polykat a rychleji působit.
Sam pomohl jeho bratrovi napít se. Dean se zakuckal ale nakonec zvládl všechno. Za pár vteřin byl opět v bezvědomí.
John uklidil nepořádek a pak si sedl ke svým synům. Nevěděl co má dělat. Symbol se změnil. Šelma uprostřed byla jiná a text okolo také. Třeba by teď Bobby věděl o co jde.
Za nějakou chvíli odešel John do kuchyně. Nemohl si pomoci ale připadalo mu, ž narušuje něco co bylo mezi jeho syny. Sam po něm hodil vražedný pohled a přitiskl se blíže k jeho bratrovi.
Seděl v kuchyni tak aby na Deana vidě. Mněl zvláštní pocit Přál si aby si mezi svými syny nepřipadal jako cizinec. Aby neměl pocit, že mu jeho rodina proklouzává mezi prsty. Přál si aby s nima mohl mluvit jako ostatní otcové, aby jim mohl říct že strašidla neexistují, aby je viděl opravdu vyrůstat.
Sam se změnil. Kdysi chtěl trávit všechen čas s tátou. Plakal když John odcházel. Teď to ale vypadalo tak, že byl rád když byl táta pryč. Bolelo o to ale opravdu. Nevěděl jestli by to mohl nějak napravit, jestli už není pozdě…
John vstal a udělal si kafe. Nemohl myslet na takové věci. Nemohl si dovolit city, to by znamenalo nebýt připravený. Znamenalo by to uvést chlapce do nebezpečí. . Musel se soustředit na to co mohl udělat. Maloval symbol na kus papíru. Nepamatoval si to přesně ale teď nebyl čas. Nechtěl byt v rozepři se syny ještě víc a tak nakreslil co si pamatoval. Dlouze se podíval na své syny a vydal se odfaxovat obrázek Bobbymu….