Věrn í a milý je tu další kapitola, tentokrát celá.... Už se dozvíme jestli se Dean zbaví té piavice, ale ještě pořád nás čekají dvě kapitolky:D
tady to je a přeji hezké čtení
kapitola 20: a zěmě se otřáslaJe to silné. Už kdysi si Dean všiml, že při lovu cítil nadpřirozené věci. Myslel si, že je to normální, ale po několika lovech si uvědomil, že Sammy ani John nic podobného necítí.
Byla tam okolo taková rezonující zvláštní síla, ale všiml si jí jen Dean.Tunely byly chladné a porostlé lišejníkem. Byla cítit hniloba a vlhkost, ale Dean cítil nebezpečí.
„jsi si jistý, že jdeme správně?“ řekl Sam
“Jsem si jistý..“
„Jak to?“ pokračoval Sam v otázkách.
„Nevím, prostě mám takový pocít.“
Sam obrátil či v sloup.
„Tohle místo je opravdu pekelné..“ řekl Sam a olízl si rty. „Možná bychom to měli promyslet.“ Podíval se na otce…
John si přejel rukou po obličeji a podíval se na Dean. V jeho obličeji viděl něco, co už tam nebylo pěkně dlouho. Pociťoval nad tím strach, bolest, lítost, bezmocnost…
Byla to poslední Deanova šance…
John si uvědomoval, že Sam… že pro Sama to neznamenalo smrt. Viděl u Deana touhu dostat se tam, víru v uzdravení…
„Dobře Sammy“ začal John „Chci aby si na nás počkal venku“ Dean si s bratrem vyměnili pohledy. „Cože?“
„Slyšel si. Chci aby si odešel.“
„Nepůjdu!“
„Když to řeknu, tak to uděláš“ rozkřikl Se John.
„Já chci pomoc“
„Sammy“ řekl Dean jemně…“pomůžeš, když tam na nás počkáš, opravdu…“
Sam se nehnul „Sammy, myslím to vážně, pokud nepůjdeš, nepůjdeme dál..“
Sam se pokusil znovu protestovat „Nedělám si legraci. Same vypadni…“
„Jo přesně tak, vždycky když jsme se rozdělili skončili jsme v problému…“
Dean zavrtěl hlavou a John skousl ret. Sam měl bod. Oni museli držet spolu.
„Musíš jít Sammy…“ prosebně pronesl Dean
„Jo. Kdo umřel a udělal tě šéfem?“
John ho nechtěl tahat sebou a ohrozit ho ale samotného ho poslat zpět nebylo také to nejlepší. Sam tvrdohlavě trval na svém. Když se Dean unaveně opřel o zeď zavřel oči a hlavu svěsil do dlaní. Sam povolil a vrátil se…
John se podíval na Deana jak se opřel o zeď „Si v pořádku?“
„Jo jen chci aby to už bylo za námy…“
„Já taky chlapče, já taky…“
Jak postupovali dál. Hlodala Johna myšlenka, zda to byl dobrý nápad nechat ho jít…
John se podíval přes rameno a všiml si, že se Dean drží až moc blízko u něj. Blíž než kdy jindy. Došlo mu to. On se o Samma bál.
„John odkašlal a otočil se na něj. „Víš, já myslím, že by si se měl vrátit za Samem“
„Ne tati, já nemůžu.“ „Jasně že můžeš, počkáš na mně s ním u auta. Rozumíš?“
„Nemůžu…“
“Jen jdi…“
„Ne já… chtěl jsem se vrátit, ale ono to nejde…“
„Jak…vysvětli mi to“ Požadoval John a Dean si stiskl symbol na hrudi.
„Paždí když jsem udělal krok zpět začalo mě to dusit. Musím jít dál, jinak…“ Dean nedokončil větu, byl unavený, vyčerpaný… měl dost bolesti, únavy, toho všeho…
„John si ho dlouhou chvíli prohlížel
„Tak neztrácejme čas..“
„No to se rozhodně nevidí každý den“ poznamenal John k obrovským dírám ve skále. Dean se opřel o jeden výběžek. Byl unavený. Přál si jen spát a probudit se a zjistit, že je to jen noční můra…
Šli z kopce a opak zase nahoru. John naléhal na Deana, aby více pil, ale ten odmítal.
Vzduch tu byl jiný. Lepší bez prachu. Na zemi byl štěrk a oblé kamínky. Kolem byli stalagmity. Některé pokryté mechem. Kolem lezlo plno brouků a mravenců, hledajících potravu…
Bylo zde chladněji, ale když se dostali k onomu místo, přituhlo ještě víc. Nebylo to přesně to co čekali. Bylo to tak zjevné, že tu moc cítil i John. Byl tu kruh s vybledlými symboly. Začínalo to být zajímavé.
Ani jeden z nich neměl tušení, jak se tam dostalo světlo, ale místo bylo pohlcené modří. Byla tam kaluž a uprostřed vyvýšení místo s plochým kamenem. A žezlo.. sakra to vypadalo tak obyčejně, že byli až zklamáni…
John se obrátil k synovi.
„Jsi připraven mít tuto věc za sebou?“
Dean lehce přikývl a podíval se zpátky na žezlo. Dean viděl jak symboly září ,ale tušil že John to vidčt nemohl. Najednou měl špatný pocit
„Deane?“
Oslovil ho John, když si všiml, že se nehodlá pohybovat.
„Co když měl Bobby pravdu tati?“
„Cože??“
“Možná bychom to neměli dělat. Někdo se obtěžoval s takovou ochranou, protože…“
„Deane…“
John chytil svého syna..“bude to v pořádku, uvidíš…“
Snažil se aby to znělo pravdivěji…
„Ale co když ne, co když lidé zemřou? Co když to třeba uvolní démona…“
„Nedělej si starosti“ utěšoval ho John
„Jak nedělej?“
„John zvedl chlapcovu hlavu a podíval se mu do očí
„Ty se jen starej o Leech, já zařídím zbytek…“
„nemůžu…“
Řekl tiše
Ale ano, Můžeš…“řekl pevně…“Dostali jsme se až sem, tak se vsaď, že to možné je.“
Byla to poslední šance, a John ji hodla využít, kdyby ho k tomu měl dokopat….“
Dean si mnul oči
„tati?“
“Nemysli na to že to neuděláš“ Požadoval John „Slibuji že se postarám o zbytek, uklidím nepořádek a ty si pamatuj, že v tom budeš se mnou, likvidovat to co to napáchá…Jasný?“
„Ale co když má Bobby pravdu, co kd\ž to za to nestojí…“
„Podíval se na svého otce a zároveň sledoval blíkání symbolů, které jeho otec neviděl.
„Nemusiš poslouchat Bobbyho. Jenom mě! Jasný?“
Dean zavrtěl hlavou a podíval se zase na blikající světla…
„Ty to opravdu nevidíš“ ukázal Dean směrem, kterým blikalo světlo
„Co?
Dean si prohrábl vlasy „Co mám vidět Deane….
Dean se na něj zašklebil a přistoupil ke břehu. John ho chytil za loket.
„co se děje Deane.“
Zeptal se John ustaraně, protože viděl něco děsivého na svém prvorozeném…“
„To je pořádku tati, je to pro Sammyho, nic se neděje…je to pro něj….“
Řekl Dean a Johnovo srdce poskočilo. Něco bylo špatně…
„Deane?“
„Máš pravdu, uklidíme to potom. Je to pro Sammyho…“
John nechtěl pustit syna. Už si ani neuvědomil, že Dean se přiblížil k vodě … Jeho srdce bušilo tak rychle, až to bolelo. Dean se ohlédl přes rameno a poslal otci uklidňující úsměv, který udělal pravý opak.
Stál na okraji vody, chtěl si sundat boty ale nevěděl co je na dně a nechtěl to zjišťovat. Znovu se podíval na otce.
John popošel aby na něj viděl. Dean se nadechl a vstoupil do jezírka. Zasyčel jak ledová voda přilnula na jeho těle.
Zuby drkotali zimou. Svaly protestovali proti ledové vodě. Dean se obrátil na svého otce, ruce omotané kolem těla,aby se zahřál. John popošel blíž a povzbudivě se na něj usmál…
Kdyby byl Dean upřímný, přiznal by se, že měl strach. Ale nemohl se vrátit, už ne. Jeho srdce tlouklo jako o závod. Musel si stále připomínat…je to pro Sammyho…
Došel až k podstavci se žezlem. Vody bylo popás a byla zatraceně ledová… vylezl na horu a teď… teď se stačilo natahnout ruku a vzít ho. Ale proč to bylo tak těžké. Pomalu se pro něj natahl.
Okamžik opravdy
Dean omotal prsty Kolem žezla Amara
Nestalo se nic….
Otevřel oči a podíval se na otce. Neviděl ho ve tmě, oslepovalo ho světlo žezla. Prohlédl si ho. Nebylo to nic, jen kus dřeva. Cítil teplo v ruce a křehkost. Bylo trochu prašní a lepkavé. Ukázal na otce a usmál se na ně ač ho neviděl.
Stalo se to tak rychle, že si ani neuvědomil jak to začalo. Ta bolest byla náhlá a intenzivní…
Trýznivý křik rezonoval kolem a chvíli trvalo, než si Dean uvědomil, že křičí on.
Svalil se na zem a svíjel se v bolestech.
John vykřikl, jeho žaludek se svíral, když vyrazil směrem k synovi. Narazil do neviditelných barier. Byla to nějaká síla, která mu bránila pomoci jeho synovi.
Dean křičel bolestí. A bylo to mnohem horší než cokoliv, co kdy leech provedl. Mnohem horší něž cokoliv co se kdy stalo. Přišlo mu, že z něj vysává život tím nejhorším způsobem.
John křičel a snažil se prorazit „vzduch“ který mu bránil v cestě…ale pak ztuhl….
Jen ztuhl a hleděl hrůzou.
Bylo tam modré světlo vycházející z Deana. Měkké modré světlo prozařující hrudník, oči. Vytryskávající z lebky a úst jak Dean lapal po dechu.
John nikdy nebojoval tak urputně jako teď proti barierám bránících mu pomoci jeho synovi.
Chomáče modrého světa najednou opustili jeho tělo a vznášeli se nad ním. Bylo by i krásné, kdyby nepůsobilo tak děsivě. Chvíli se vznášelo a pak se vytratilo vzhůru.
A pak se země otřásla
Světlo zanechalo Deanovo tělo a země se otřásla..
Doslova
Třes vycházel jakoby zvody. Dean omdlel a žezlo se kutálelo z jeho prstů dokud se nezastavilo o oblázek.
Zeď držící Johna najednou zmizela. Jakmile byla pryč nic otce nezastavilo v cestě k jeho synovi.John se rozběhl. Voda kolem cákala a John nadával, když ho zbrzdila
Padl na kolena vedle Deana, třesoucí se ruce hledaly puls. Nemohl ho najít. Bojoval se slzami a panikou, najednou se mu chtělo plakat úlevou, když cítil synovo slábé srdce. Bylo to namáhavé, ale Dean dýchla A byl to nejhezčí zvuk na světě.
John ho vytáhl k sobě a držel ho v náručí. Byl chladný ale vzhledem k teplotě vzduchu a ledové vodě to nebylo nic divného.
„Deane? Jsi se mnou prcku?“Zeptal se John naléhavě. Vzlyk byl jeho jediná odpověď, ale pro tuto chvíli to stačilo….
John sáhl Deanovi pod košili a cítil jak mu slza stekla po tváři…
Leech byl pryč…
John váhal ale pak se rychle dotkl žezla a zase odtáhl ruku. Nic se nestalo. Dotkl se ho znovu. Nic. Vzal ho do rukou, prohlížel si ho…nic… leech byl pryč nebyl důvod brát žezlo sebou. Vrátil ho zpátky…
Vsunul jednu ruku pod kolena Deana a druhou pod hlavu. Nadával, protože ač ztratil na váze, byl pořád dost těžký. Bylo to jedno. John potřeboval svého syna dostat do bezpeří a nebylo nic co by ho zastavilo…