|
| Dean Winchester | |
|
+58bohdy Fay janča cleo Portable.Device majtika01 Lucy86 Marion0889 tauria Husitka inga lentilka wiktoriano janicag 12NicolAlysska Ellen Ewis Dzowika4 rockflower lenkka calla evetka Pa001 FeeBee sonca12 Faith Kacena222 petrapetrincova Fazulina Violet dzajnisko Anwiel Soniq CrazyD sisel Zizi Weronička bookika keksiiq dantík SkreechTina funny Sarinka Kaja LenkaX22 ivan2321 Kristine SNlois Chrystelle Madlen Kika Silvia janka410 Samabel Night Angel zoehart dion-fortune Willo 62 posters | |
Autor | Správa |
---|
Zizi Winchester
Počet príspevkov : 4217 Age : 36 Bydlisko : Havaj Nálada : Everyday is another opportunity to shine :) Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: Dean Winchester 27.08.08 22:45 | |
| | |
| | | Dzowika4 Crossroads demon
Počet príspevkov : 464 Age : 31 Bydlisko : Martin Nálada : je mi viac než fajn :D:D:D:D Registration date : 23.08.2008
| Predmet: Re: Dean Winchester 27.08.08 22:49 | |
| Zizino tak to verim ze ho milujeme on je strasne zlatuckyyy.....juuuj by som ho zjedlaaa hehe ale iba sen to je a tak dakujeem ze ma pekne vitas | |
| | | Zizi Winchester
Počet príspevkov : 4217 Age : 36 Bydlisko : Havaj Nálada : Everyday is another opportunity to shine :) Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: Dean Winchester 27.08.08 22:52 | |
| | |
| | | Ewis Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 193 Age : 31 Bydlisko : Martin Nálada : Taká supernaturálska!!! Registration date : 24.08.2008
| | | | CrazyD Žltočočko
Počet príspevkov : 995 Age : 34 Bydlisko : Gelnica Nálada : Konecne mam DVD-cko..:D:D:D Registration date : 19.04.2008
| Predmet: Re: Dean Winchester 25.09.08 17:39 | |
| heh nasla som jednu foto...trochen deanov face... Screeny z 4x01 - obsahuje spoilery ke 4. sérii! - kód:
-
http://j-padalecki.org/imgs/displayimage.php?album=474&pos=86 Opět prosím, aby se ještě aspoň nějakou dobu dávalo v ostatních tématech mimo komentářů daných epizod pozor na spoilery! Přece jenom je ještě dost lidí, kteří 4. sérii zatím neměli čas začít sledovat. Proto na možné spoilery alespoń upozorněte, když sem vložíte nějaký odkaz ohledně 4. série. Díky. Chrystelle | |
| | | dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Dean Winchester 08.10.08 14:36 | |
| okey, ja vyzývam fazulinu-v dobrom slova zmysle- a všetkých, ktorí majú radi dlhé debaty, aby sa zapojili do tejto. použitie smajlíkov prosím len minimálne a príspevky čo najdlhšie. Ja teda začnem prvá.
Je možné, že sa budem opakovať, ale bohužiaľ si už nepamätám, čo všetko som o Deanovi kedy napísala, takže to teraz idem tak viac-menej zhrnúť.
Dean ma ako postava zaujal už od prvej epizódy a moja láska k nemu s každou epizódou rastie. Som deangirl, vždy som bola a vždy aj budem. Dean ma nezaujal len jeho charizmou či pekným vzhľadom, ale aj jeho povahou. Jedna z vecí, ktoré sa mi na ňom páčia je, že vie dobre zaobchádzať s deťmi. U niekoho ako on, kto sa tvári tak drsne, som to nečakala. Epizóda Dead in the Water ma preto veľmi prekvapila. Dean bol v podstate prvý na koho Lucas reagoval. Neskôr v epizóde Something Wicked si zase našiel cestu k Michaelovi. Neviem, ale myslím, že je obdivuhodné ako ho majú deti radi a ako s nimi vie dobre zaobchádzať. Samozrejme nemôžme sa tomu čudovať, keďže prakticky sám vychoval Sama.
Ďalej sa mi neskutočne páči ako v sebe všetko dusí a len veľmi ojedinele nás pustí do svojho vnútra a ukáže nám, čo cíti. Paradoxom je, že sa to deje pomerne často a v mnohých dieloch sme mali možnosť vidieť jeho smutnú tvár a zlomené srdiečko.
Myslím, že Dean je veľmi komplikovaná postava, ktorú je ťažko pochopiť. Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že toho veľa neskrýva, podľa mňa má viac tajomstiev než si myslíme. Je veľmi zaujímavé sledovať ako sa jeho charakter postupom času menil a zároveň ostával rovnaký. Jeho oddanosť bratovi a to, ako sa Sama stále snaží chrániť je nemenné a konštantné, začo som ja nesmierne vďačná, lebo mu úloha ochrancu sedí ako uliata. No zdá sa mi viac otvorený, možno aj viac zodpovedný... Proste v mnohom je iný... vyspelejší...
Nasledujúce vety môžu obsahovať spoilery na štvrtú sériu Tiež sa mi páči ako má problém s vierou v boha. V epizóde faith, bolo krásne ukázané ako ho Layla veľmi ovplyvnila a jeho veta na konci epizódy o tom, že sa za ňu bude modliť ma neskutočne oslovila. V epizóde Houses of holy sa mi opäť páčilo ako celú dobu odmietal existenciu anjelov a nakoniec pripustil, že možno videl silu vyššieho dobra. No nič z toho, ho nedokázalo presvedčiť o tom, aby naozaj uveril. A teraz ho anjel vytiahne von z pekla. No to je dôkaz, ktorý on tak veľmi chcel a proste ma zaujala tá jeho dilema, ktorú prežíval v druhej epizóde, kde odmietal uveriť v anjelov a Boha. Tiež jeho sebapodceňovací komlex je obdivuhodný. Po tom všetkom, čo urobil si stále nemyslí, že je hodný záchrany. Som zvedavá, ako sa to všetko nakoniec vyvinie. Ja sama v Boha verím a tak troška dúfam, že bude aj on. Please, nezabite ma za to. Ukončenie spoilerov
Nechám teraz priestor vám, nech sa vyjadrite k tomu, čo sa vám na ňom páči a prečo, proste k rozboru jeho osobnosti. Ja mám ešte pár vecí na srdci, ale nechám si ich do ďalších príspevkov, aby sa mi rýchlo nemynuli slová. Ak si si debatu predstavovala inak fazulina, tak kľudne napíš, akým smerom chceš, aby sa to uberalo.... ja sa prispôsobím. | |
| | | Chrystelle Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10688 Age : 47 Bydlisko : Morava Nálada : Skvělá! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Dean Winchester 08.10.08 14:56 | |
| To bych nebyla já, abych se nepřidala, že. Já už jsem o něm psala spoustu a spoustu věcí, takže se taky budu opakovat. Ale chci teď zmínit hlavně jednu věc. Dívala jsem se nedávno na 1x16 a strašně jsem prožívala to, jak moc stál o to, aby zůstal Sam s ním, aby byli všichni zase rodina. Protože se mi hned vybavila 2x22, kdy konečně přiznal, že vlastně celý život obětoval rodině a především Samovi. To mě na něm prostě dostalo. Uvědomila jsem si, jak se asi musel celé ty roky cítit, kdy je Sam opustil, jak ho to muselo ranit a kolik ho asi stálo přemáhání, aby tenkrát přijel poprosit Sama o pomoc. A s tím souvisí další věc, co mi vrtá hlavou. Přiznal se, že uzavřel tu dohodu, protože prostě nedokázal žít s myšlenkou, že Sam je mrtvý. Vlastně zůstal na světě sám a nedokázal se s tím vyrovnat...že selhal, zklamal svého brášku, stejně jako otce. Co by ale dělal, kdyby se mu nepodařilo tu dohodu uzavřít???? Co myslíte? Následující věty bsahují spoilery na 4. sérii!Viděli jsme, jak to dopadlo se Samem, když Dean zemřel. Snažil se udělat cokoliv, aby dostal Deana zpět. Vlastně byl rozhodnutý zřejmě taky zaplatit jakoukoliv cenu, ale nikdo dohodu nechtěl uzavřít. Nakonec se s tím "smířil" po svém. Jak moc ho ta smrt ovlivnila, to se teprve dozvíme. Ale vrtá mi pořád hlavou, co by na jeho místě dělal Dean. Pokračoval by nakonec v lovení? Nebo by provedl něco.... ....víte co? Prostě když vidím, jak to teď bylo se Samem, zajímalo by mě, jaký je mezi nimi v tomto rozdíl. Jestli je opravdu Sam ten silnější nebo by se nakonec i Dean dokázal smířit s realitou...že ztratil všechny své blízké a podle sebe navíc selhal? | |
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Dean Winchester 08.10.08 15:08 | |
| no som rada, že si s týmto začala, lebo aj ja som sa to sama seba pýtala. začnem prvou polkou tvojho príspevku: Ja si myslím, že ho Samov odchod ranil viac ako čokoľvek predtým. No na jeho príchod v Pilote sa dívam trocha inak. Je možné, že sa naozaj musel premáhať, aby za Samom išiel, ale podľa mňa na to celú tú dobu čakal. Na výhovorku, na ospravedlnenie... Nechcel za ním len tak prísť, keď mu Sam v podstate ani nedvíhal telefón, ale keď im zmizol otec, konečne k nemu mohol prísť s príbehom, s dôvodom... Rozhodne si však myslím, že veľmi trpel počas tých rokov, čo bol Sam na Standforde. Možné spoilery na 3 a 4 serku: Ja myslím, že ak by sa mu tú dohodu nepodarilo uzavrieť, tak by to nezniesol. Myslím, že Sam je ozaj v tomto smere silnejší... Neviem, ale naozaj si neviem predstaviť Deana ako by lovil ďalej sám alebo proste niečo robil, potom čo by stratil všetkých,ktorých miloval. Nemôžme si byť tým istý a možno by sa mu naozaj podarilo s niečou pomocou ísť ďalej, ale nemyslím si. Podľa mňa by spáchal samovraždu, ale nie tak, že by sa len odstrelil alebo niečo podobné. Podľa mňa by skôr išiel na samovražednú misiu, teda nejaký nebezepčný lov alebo niečo také... Ak by za ňho Sam uzavrel dohodu, tak to si ozaj neviem predstaviť ako by reagoval. Myslím, že ak by sa mu ho nepodarilo odtiaľ dostať, dobrovoľne by mu šiel robiť spoločnosť... | |
Počet príspevkov : 10688 Age : 47 Bydlisko : Morava Nálada : Skvělá! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Dean Winchester 08.10.08 15:22 | |
| Spoilery na 4. sérii!Tý jo, tak teď jsi mě dostala tím koncem. Představila jsem si, že Sam uzavře dohodu, podobně jako jeho otec, tedy umře a Dean se vrátí. A teď ta Deanova reakce, jakmile se to dozví. Nevím, ale nějakým zvrhlým způsobem bych to chtěla vidět..... Konec spoilerů.Tak to máš pravdu. Vážně to použil jako výmluvu, aby se konečně dostal do Samova života a nemusel přiznat pravý důvod. O to víc mě překvapilo, že se mu nakonec přiznal, že to byla jen výmluva, pomoct najít otce, respektive, že to nebylo jen to. Tím si mě hrozně získal, že nejen že to takhle cítí, ale taky to Samovi přiznal. To bylo úžasné. A s tím jak by dopadl, nepodařit se mu uzavřít ta dohoda, máš asi taky pravdu. Tu sebevražednou misi vidím živě před očima. Prostě by do všeho šel po hlavě a nezáleželo by mu na tom, jak by dopadl. Já si fakt neumím představit, jak to asi musel Dean prožívat, když tehdy Sam odešel. Kvůli otci asi neměli ani možnost, aby si mezi sebou vypěstovali nějaký pevnější vztah, protože Dean prostě vyhověl otci ve všem a to Sama štvalo. Proto ho asi nic u rodiny nedrželo. Pokud by se postavil otci i Dean, možná by spolu zůstali, ale takhle.... Podle mě to vážně Dean bral jako zradu od Sama, že je tahle opustil. Navíc věděl, že ho otec jezdí kontrolovat a že mu na Samovi hodně záleží, zatímco Sam si myslel opak. O to víc muselo Deana trápit, že zůstal sám, zatímco Sam má přátele, které on nikdy neměl. | |
| Predmet: Re: Dean Winchester 08.10.08 15:34 | |
| preboha nestraš, ten tvoj nápad. ale tak moja mučiteľská duša by to v podstate tiež rada videla, ale to by to potom asi bol koniec seriálu, lebo fakt si neviem predstaviť ako by sa tá situácia dala vyriešiť, jedine že by ich oboch spasil nejaký anjel napr. taký castiel ale tak nejdem provokovať, sorry, shame on me :shame: späť k veci. ja som bola ohromne rada, že to v shadow povedal, lebo som si to celú dobu myslela, ale nemohla som si byť istá... ale keď sa potom samovi priznal no ja som bola fakt KO. inak možno aj preto mám Deana radšej, že ma proste v prvej serke dosť Sammy štval. Ako napr. v tejto epke. dean sa mu vyspovedal, priznal, čo naozaj chce a to určite nebolo ľahké a Sam ako ho zrušil, že on sa chce aj tak vrátiť späť so školy ja si tiež myslím, že to od sama považoval za zradu, trocha nám to naznačil ten shapeshifter epke skin, kde vravel, že Dean Samovi v podstate závidí... K detstvu... No ja myslím, že sa Dean o Sama stále snažil starať, no asi spolu bohvieako nevychádzali kvôli otcovi. Tam si však myslím, že Sam Deana nekontaktoval preto, lebo si myslel, že by to otec nechcel a on vedel, že dean vždy otca poslúchal...I keď ktovie, čo sa vtedy naozaj stalo. Veľmi rada by som to videla. | |
| | | bookika Winchester
Počet príspevkov : 1748 Age : 31 Bydlisko : Košice Registration date : 05.12.2007
| Predmet: Re: Dean Winchester 08.10.08 15:35 | |
| podobny moment bol aj v scarecrow. pamatate? ked mu sam vmietol do tvare, ze nemoze vediet ako sa citi, pretoze bol este maly ked mary zomrela. to bola uplne prva scena v sn, pri ktorej mi prislo do placu. dean bol taky zlomeny, ale predsa len dovolil samovi aby odisiel ked na tom tak trval. a bolo vidno, ze ho to naozaj velmi trapi, teda to, ze sam s nim nie je. dean je postava plna skrytych emocii a to sa mi na nom strasne paci. Ako v sebe vsetko drzi.Po johnovej smrti bol cely cas ubity a ja mam pocit, ze naozaj sa ukludnil az ked vrazil samovi. A ked sa dozvedel, ze john je prenho v pekle myslim ze keby nebolo sama, tak urcite za johna uzavrie dohodu. on si stale mysli, ze robi vsetko zle, ze ho nikto nepotrebuje, ze je zbytocny atd. Preto si myslim ze v skutocnosti uzavrel dohodu preto, lebo si myslel, ze konecne tym niekomu pomohol, ze aj on je na nieco dobry. Prvy pokus.dufam ze splna ocakavania. | |
| | | Ellen Žltočočko
Počet príspevkov : 694 Age : 54 Bydlisko : SR Nálada : hope never dies... Registration date : 23.03.2008
| Predmet: Re: Dean Winchester 08.10.08 16:25 | |
| To, že som deangirl mi bolo jasné od začiatku. Dean ma upútal hlavne tým, ako veľmi mu záleží na rodine, svojou loajálnosťou k tradíciám, ktoré považuje za správne. Aj keby šlo o hudbu na MG kazetách. Ale tiež ma dostal tým, ako skrýva, že má tiež zlaté srdiečko a hraje sa na tvrďasa. Všetok ten humor či škriepky, alebo dievčatá v každom meste je vlastne iba snaha vyrovnať sa so spôsobom života, ktorým žije. A to, že do toho zatiahol aj Sama, je myslím čiastočným dôvodom, prečo tak bračeka chráni. Myslím si, že sa nejaký čas cítil možno aj vinný, že ho zatiahol do "rodinnej firmy". Domnievam sa, že Dean by to bez niekoho blízkeho nezvládol a Bobby by mu nedokázal úplne nahradiť rodinu, aj keď ho má rád. Takže bez Sama by sa Dean vrhol na nejakú samovražednú pomstu a keby to nejakým zázrakom prežil, neostalo by mu už nič, pre čo by žil. Podľa mňa by potom s lovením sekol a stal by sa z neho zlomený muž. V tomto považujem Sama za toho silnejšieho. A asi práve za to, som Deangirl. | |
| Predmet: Re: Dean Winchester 08.10.08 17:06 | |
| bookika: v podstate súhlasím. myslím si, že samovu smrť považoval za osobnú prehru, veď to sám hovoril, že zlyhal... dohodu podľa mňa uzavrel preto, že bez sama by jednoducho nedokázal žiť.
Ellen: tiež si myslím, že si vyčíta, že nedokázal Sama uchrániť pred týmto životom, no mám tiež pocit, že je rád, že nie je sám na to všetko a za samovu spoločnosť je veľmi vďačný. podľa mňa tá jeho sebecká časť, ktorá je veľmi maličká, to takto chcela. proste, aby spolu bojovali proti zlu a zachraňovali ľudské životy. Možno aj preto sa tak zožieral, keď sam zomrel, vyčítal si, že ho nedokázal ochrániť. no keď zvážime jeho posledné slová, chcel aby Sam pokračoval v lovení a nie sa niekde usadil. Ja verím, že pre Deana bola jeho práca veľmi dôležitá, že ju považoval za svoj odkaz a myslím, že naozaj chcel aj Sama, aby to cítil rovnako a bol súčasťou "rodinnej firmy."
Ja si naozaj nemyslím, že by Dean prežil bez Sama.Aj keby prežil jeho honbu za pomstou, našiel by spôsob ako zomrieť počas nejakého lovu. On by ďalej ísť nedokázal. Jedine ak by Sam uzavrel dohodu za Deana a on by ju nedokázal zlomiť ani dostať Sama z pekla von, v tom prípade by podľa mňa seriózne spáchal samovraždu, lebo tá je považovaná za smrteľný hriech a zaistila by mu priamy lístok do pekla k jeho bračekovi. Aspoň ja Deana takto vidím. | |
| | | Fazulina Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 183 Age : 49 Registration date : 31.05.2008
| Predmet: Re: Dean Winchester 08.10.08 21:37 | |
| Postava Deana je kvůli tomu, co tady píšete, snad nejsilnější, co mě kdy na plátnech a obrazovkách potkala, jsem divná? Teda samo, že je hodně podobných postav ve filmu a jinde, ale asi tím, že je to dlouhodobý seriál, s nímž se setkáváme delší dobu, tím v nás zanechá hlubší dojem.
Dean mě naprosto dostal. A teď ve 4. sérii opět. Ten rozhovor s Catsielem, kde mu Castiel říká, že Dean si myslí, že si nezaslouží být zachráněn z pekla. Viděli jste někdy obětavějšího člověka? Kdo víc by si to měl zasloužit? To je tak .... (nemám slov), jak se Dean vidí jako ten, kdo dělá chyby a viní se ze všeho, co se stalo Samovi. Kripke opravdu ví, co dělá... a co to s námi dělá:-).
Osobně si taky myslím, že silnější z bratrů je Sam, i když to tak na první pohled nevypadá. Dean je až příliš závislý na tom, co dělají, na Samovi, na jejich způspbu života.
Píšete, že pro Deana je rodina všechno, s tím rozhodně souhlasím. Mě se však strašně líbí, jak v podstatě navenek Dean působí, že to není pravda. Drsňák, který si vystačí sám... Jen v pár slabých chvilkách (se Samem) mu dá najevo, jak jsou pro něj důležití. Jeho větu "You and Dad are the olny people I´ve ever had (nebo tak nějak)" naprosto miluju:-). | |
| | | Samabel Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Dean Winchester 09.10.08 13:59 | |
| - dion-fortune napísal:
- fakt si myslím, že pre deana je rodina všetko a stále robil pre nich všetko, čo mohol, no nakoniec ho aj tak všetci opustili, sam, john, dokonca aj cassie.... nedivím sa mu, že potom v seba neverí. podľa mňa si myslí, že robí niečo zle, keď od neho každý odchádza....
To je asi pravda... já si neustále lámu hlavu na d tím, proč on si nedokáže uvědomit, že ne všechno, co se stalo jeho rodině, je jeho chyba, a proč v tohle směru na sobě nevidí nic dobrého. Dokonce se vidí až tak špatně, že si vážně myslí, že si zaslouží peklo už jen z toho důvodu, že zklamal své blízké. Pro něj je to snad úplně ten nejtěžší hřích ze všech. Myslím si, že z části to bude pro to, že se nedokáže tolik cítit do druhých. Měli jsme možnost vidět, že si rozumí s dětmi a dokáže si je naklonit. Umí zapůsobit na ženské, ale svého otce a bratra vidí v jiném světle. Źe od nich očekává něco trochu jiného. Je to dáno i tím, že on se z nich snaží snímat tíhu jejich vlastních rozhodnutí a přivlastňuje si ji. Snaží se je tak ochránit, ale neuvědomuje si, že by potřeboval ochránit i on sám. Jeho hlava mu zkrátka nedovolí na něco takového myslet. To je u něj vedlejší. Navíc si myslím, že ono pro něj asi vážně není cesty zpátky... on už nemůže být jiný, tenhle ochranitelský komplex je v něm tak zakořeněný, že kdyby začal smýšlet jinak, jeho svět by se rozpadl na ještě víc kousků. Podle mě je to jedna z věcí, která ho drží jakžtakž nad vodou a která mu pomáhá, aby se úplně nezhroutil. A když Sam umřel, přišlo mu, že on zklamal nejvíc, protože i přes to, že se celou dobu upínal hlavně na ochranu své rodiny, tak zklamal. To, co mělo být jeho záchranou, najednou leželo v prachu a on už neměl nic. Souhlasím s dion, že kdyby tu dohodu neuzavřel, tak by to neunesl... dohoda pro něj byla poslední záchranný pás... ne pro něho samotného, ale pro svého bratra... a o bratrovo bezpečí mu šlo vždy nejvíc. ... taky si nemyslím, že by se dokázal přímo sám zastřelit, ale určitě by se bezhlavě vrhl do nějakého boje, který by nemohl vyhrát a ani by se o to nesnažil...mám i takový dojem, že by si dal zvlášť záležet, aby jeho "Odchod" byl co nejvíce krvavý a bolestivý... prostě by si sá řál trpět za to, že selhal. Fazulina: Souhlasím, pro mě je Dean jedna z nejzajímavějších postav na televizních obrazovkách. Struktura jeho osobnosti je tak "nečernobílá", tak protkaná a dobře vyložená, že vcítit se do ní, že pro mě jako diváka strašně vzrušující zážitek. Rozhodně je to způsobeno i tím, že Dean je postava seriálová. Já mám seriály ráda právě proto, že postavy na plátně se rozvíjejí, mají větší šanci se rozvíjet a když to filmaři udělají dobře... zkrátka Kripke vážně zazářil. | |
| | | Fazulina Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 183 Age : 49 Registration date : 31.05.2008
| Predmet: Re: Dean Winchester 09.10.08 14:48 | |
| Ty jo, to je naprosto dokonalý rozbor jeho osobnosti. Ten ochranitelský komplex je jedna z věcí, proč mám tu postavu tak ráda. S tím peklem, že si myslí, že si ho zaslouží, to je prostě něco, co mě dokonale odrovnává. Já to nechápu, jak mohl na něco takovýho přijít? I když vlastně to chápu:-), myslím, že to je právě ten důvod, proč si ho vybral Castiel (potažmo Bůh, i když to slovo mi jako zaryté ateistce nejde moc přes rty ven:-)). Že v podstatě i přesto, co si on sám o sobě myslí, jeho duše je vlastně tak čistá (tím, že je tak nesobecký, v tomto směru), že to zapůsobilo i na nejvyšších místech. A to přesto, jak sám říkal, podvádí, krade peníze a svádí holky.... Ono, tohle je vedlejší a je to jeden ze způspbů, jak se vyrovnat s tím stylem života... Hlavně ty holky... Řekla bych, že jediná dobrá věc, kterou na sobě vidí je, že si myslí, že je fakt hezkej:-) (jako že fakt je:-))... Nedávno jsem se musela smát u epizody The Benders (kterou miluju), jak mluví s tou policajtkou o mrtvém bratrovi Sama Deanovi, kterej "prý" byl černá ovce rodiny, ale byl fakt fešák:-)))..
Já si nedovedu představit, co by se stalo, kdyby najednou všechny příšery zmizely a on by nemusel už dál dělat lovce... Mám dojem, že tak trochu je rád, že je na světě chaos, že vypustili démony, že po nich někdo jde, že má pořád co na práci... Ne, že by byl ráda, jako rád, ale víte jak to myslím... :-). | |
| Predmet: Re: Dean Winchester 09.10.08 15:05 | |
| okey som späť takže najprv k ochranárskemu komplexu. No ja to vidím asi takto. Od detstva bol John neustále na love a on musel strážiť Sammyho. Raz, keď si dovolil byť na chvíľu dieťaťom a drhnúť z domu, tak Sammyho skoro zabila striga a otec sa ani neunúval naňho kričať, proste ho odrovnal pohľadom. Myslím, že práve preto ako bol vychovávaný, že nemal čas na priateľov, že videl, čo sa stalo jeho mame a vedel, že to bolo niečo zlé, čo môže vziať aj jeho brata či otca, si v sebe vybudoval ten ochranársky komplex. Ako som písala predtým, on pre Johna aj pre Sama urobil všetko, čo mohol, keď ho obaja opustili... Nemyslím si, že predtým veril v sám seba, ale myslím, že veril, že je dobrý brat a syn, potom čo ho opustili... no akoby som to povedala, proste stratil tú vieru v sám seba. Podľa mňa sa vinil, že pre nich mal spraviť viac, že sa mal viac snažiť... že je proste chyba v ňom ak pri ňom nikto nevydrží dlhšie ako tú jednu noc... a možno aj preto vyhľadáva iba takéto známosti... veď keď ho ľudia, ktorým obetoval všetko opustili, prečo by pri ňom mal niekto iný ostávať? inak súhlasím so Samabel, že podľa mňa ak by Sama nedokázal zachrániť, tak by sa nechal roztrhať vlkodlakom alebo niečo také.. proste myslím, že by fakt chcel byť potrestaný za to, že sklamal... podobne ako Fazulina, som zarazená tým, ako všetko považuje za svoju chybu a ako si myslí, že by mal skončiť v pekle a nezaslúži si záchranu. Myslím, že Boh naozaj videl, ako nesebecký je a preto ho zachránil. veď keď sa to tak vezme najsebeckejšia vec, ktorú kedy urobil bolo, že uzavrel dohodu a to je podľa mňa dosť veľká obeta, za niekoho zapredať dušu. | |
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Dean Winchester 09.10.08 15:23 | |
| Pro mě je jeho ochranitelská stránka osobnosti taky jedním z největších "lákadel". Mě zkrátka baví probírat jí ze všech možných stran... i když si myslím, že jde tak do hloubky, že se nikdy nedohrabu nejlepšího možného vysvětlení . Ale o to mi jde. To se mi taky líbí. Můžu se na jeho osobnost podívat ze stovek různých úhlů a vždy objevím něco nového, něco nečekaného. Já jsem taky ateistka, ale v takovýchto spojitostech mi Bůh nevadí. Je to vlastně dost zajímavá myšlenka. Že by ochranu své rodiny stavěl až tak vysoko, tak moc vysoko, že v očích Boha si za své oběti zaslouží vykoupení. A to, že není úplně čistý, sem tam něco ukradne a balí holky... to jen dokazuje, že je člověkem. Jsme hrozně vděčná, že si dokáže přiznat, že je hezký. Ono vlastně je to jedna z věcí, která mu pomáhá vytvářet pózu drsňáka. Protože víme, že vzhled je někdy vážně důležitý. Kdyby nevypadal tak, jak vypadá, možná by to s ním bylo mnohem horší. Méně holek... a do prostitutek on nedělá!, více sebedestruktivních pocitů. Kdyby najednou svět démonů a duchů nebyl, myslím, že by nedokázal najít jiný spolehlivý způsob, jak se vybít a ulevit si. Přesto, že ho svět lovců ničí, tak ho zároveň i zachraňuje. dion: Jasně, když ještě byli jako trojka spolu, tak se určitě cítíl mnohem líp, než když Sammy odešel a on zůstal sám s otcem... nejenom, že John se mu určitě mnohem víc vyhýbal a byl lhostejný, ale Sam tak zkrátka nebyl. A najednou musel přestavit své hodnoty. Změnil se pohled na lidi kolem něj, změnil svůj pohled na sebe... a protože i předtím dělal vše pro to, aby rodina zůstala pohromadě, tak došel k závěru, že to je jeho vina. Jak musel být ztracený, když otec zmizel Podle mě pak všechny naděje vkládal do toho, že Sama přesvědčí, aby mu pomohl tátu hledat. Ani nechci pomyslet, co by se stalo, kdyby Sam řekl ne. | |
| Predmet: Re: Dean Winchester 09.10.08 16:06 | |
| no ja tuto ešte musím súhlasiť s tým, že Dean je jedna z pre mňa najzaujímavejších charakterov vytvorených v televízií. Presne ako píše Samabel. Môžme ho rozoberať od nevidím do nevidím a predsa ho celkom nepochopíme a stále sa objaví niečo nové z jeho osobnosti.
Dajme tomu, že ja som veriaci človek, i keď asi nie v zmysle v akom si veriacich ľudí niekto predstavuje, no rozbor toho, čomu ja verím a čo uznávam, by bol na veľmi dlho, takže ja v podstate verím v Boha a veľmi ma teší, že sa spomína aj v Supernaturale. Ja som to raz napísala v anglickej poviedke, že priamym lístkom do neba je sebaobetovanie. Mám to z Constantine, ale v podstate sa o tom všade hovorí aj v Biblii a Dean sa naozaj neustále obetuváva pre niekoho, takže si fakt tu záchranu zalúžil. Paradoxom opäť je, že o tých pravých hrdinoch nikto nevie, lebo oni nepotrebujú ako sa vraví "mediálnu pozornosť a slávu" ale robia to s dobroty ich srdca a za žiadnych hrdinov sa nepovažujú. To je presne pre mňa Dean. Hrdina. Neviem, ale veľmi ho obdivujem. Podobne ako písala samabel mi jeho sebaobetovacia a sebapodceňovacia zložka jeho osobnosti veľmi inklinuje. Samozrejme aj preto, že z nich vyplýva veľa emocionálnej, ba dokonca občas aj fyzickej bolesti, no a ja a torturing... skrátka viete, čo myslím.
K jeho pretvárke. Nuž ja si myslím, že tie ženské a všetko okolo je proste život lovca. Nemôže sa usadiť, nemôže si nájsť poriadnu prácu, takže v podstate mu ani nič iné, ako kradnutie, podvádzanie a krátke vzťahy ani neostáva, veď on ani nikde nie je dosť dlho na to, aby nejakú ženu spoznal dostatočne dobre na to, aby ju mohol mať ozaj rád... a aj keby áno, aj tak by musel odísť- prípad Cassie, Layly, Lisy... Proste je to život, aký vedie väčšina lovcov a nič sa s tým nedá robiť. No opäť to samabel napísala pekne, že to vlastne z neho robí človeka. Nikto nie je dokonalý a ja som preto vďačná aj za tie jeho sebecké chvíľky a podobne, lebo práve preto je tak "skutočný". Proste priam veríte, že niekto taký môže naozaj existovať.
Ak by mu Sam povedal, že s ním nejde... No to by ho rovno mohol zastreliť. Neviem, ale myslím, že by to Deana absolútne zlomilo. myslím, že jeho sebavedomie najviac utrpelo, keď Sam od neho odišiel a johnov odchod ho potom len dorazil... | |
| Predmet: Re: Dean Winchester 09.10.08 16:28 | |
| Pro mě je Dean hrdina už jen z toho důvodu, že se za hrdinu nepovažuje i přesto, že spoustu životů zachránil a nikdy se nedokáže smířit s tím, že selhal, ať už zachraňoval někoho neznámého nebo svého bratra. Tím pádem z toho faktu netěží a nedělá se důležitějším, než je, i když by mohl být důležitější právem... ano právem, to mi na tom přijde jedinečné, on se snaží pořád být takový jaký je... tím myslím, že netouží po životě v přepychu, netouží po tom, aby lidi shazoval jen proto, že je lepší než oni. On nikdy takové myšlenky mít nebude. Ono torturing ... pro mě má zvláštní význam. Já tu postavu tak obdivuju, že když si vezmu, čím vším musí procházet, tak mi zůstává rozum stát a snažím se sama té postavě pak ulehčit, i když vím, že je to beznadějné. Prostě když mě postava tak dokáže vtáhnout do děje, tak to utrpení je pro mě i symbolem toho, že já si neumím představit...vůbec představit, natož, abych to byla schopná unést... že by to byla realita, že by se něco takového stalo doopravdy. A když hlavní hrdina z nějaké té bolestné situace vyvázne, všechno co dokážu říct je - Good job! ... a pak zase trnu, jak ho to ovlivnilo a jak se ta postava dál utváří. Navíc... Dean už prožil tolik utrpení, ale jen některá z nich ho zasáhla až do duše... a to byla vlastně ta, která se týkala jeho rodiny.
Zajímalo by mě, jak se s tímhle vyrovnával v dětství, že nezešílel, ale vždycky si zašel něco, co podnítilo jeho sebezáchovu. Ovšem, byl tady Sam, o kterého se měl postarat, ale 5 leté dítě vidí svět přecijen jinak a není v jeho silách ochraňovat ostatní. | |
| Predmet: Re: Dean Winchester 09.10.08 16:51 | |
| no tak ja nebudem svoju lásku k torturingu ospravedlňovať nejakými šlachetnými myšlienkami ako samabel, ale na rovinu poviem, že som proste zvrátená a páči sa mi to Ale v mnohom máš opäť pravdu, samabel. To, že on nepozerá na tých, ktorých zachránil, ale hlavne ne tých, ktorých nie. Ak by ste sa ho spýtali, či vie koľkým ľudom zachránil život, pochybujem, že by poznal odpoveď. No spýtajte sa ho koľkých nezachránil a snáď vám bude vedieť povedať aj presné číslo... Ja sama som sa mnohokrát zamýšľala nad tým ako to vlastne ako dieťa dokázal zvládnuť. Tak troška som si ho v tomto smere zidealizovala, ale aj tak...proste je pravda, že tie deti to vnímajú inak, ale je aj pravda to, čo povedal sám dean, že sú omnoho silnejšie. Jednak preto, že sú ešte deti a mnohokrát niečo nedokážu pochopiť tak zreteľne ako dospelí, proste pre nich je ten svet naozaj čiernobiely... no možno práve preto sú ozaj silnejšie. deana proste hnala láska k jeho rodine. vedel, že nesmie sklamať Sammyho ani Johna a to ho udržiavalo pri zmysloch a to mu dodávalo chuť žiť. Teším sa na flashbacky v tejto sezóne a dúfam, že budú nejaké poriadne, pretože pomocou nich máme aspoň ako takú predstavu o tom, aké mohlo byť pre Deana jeho detstvo. Prvý flashback bol úžasný. Tam sa mi páčilo ako ukázali "chybu", ktorej sa Dean dopustil. v druhom sa mi nepáčilo ako tam zvrieskol na Sama, ale tu sa mi vynorila jedna myšlienka z poviedky, ktorú som čítala, kde sa Sam snažil obrániť svoje správanie voči Johnovi tým, že sa spýtal toho, čo sa o tom s ním bavil, či pozná teenegera, ktorý by nepapuľoval svojím rodičom a ten dotyčný mu pohotovo odpovedal, že Dean. neviem, či to tak naozaj mohlo byť, ale ak dean fakt neustále plnil otcove príkazy, myslím, že je kľudne možné, že sa občas potom "odreagoval" na Samovi a aj to mohol byť dôvod, pre ktorý sa začali odlúčovať a Sam odišiel. Ale späť k Deanovi. Pre každého slovo hrdina znamená niečo iné. pre mňa dean naozaj dokonalo symbolizuje hrdinu. ako veľmi krásne napísala samabel, že aj napriek všetkému, čo si prežil, máš možnosť vidieť ako veľmi ho to ovplyvňuje, ako sa mení, no aj tak ide stále ďalej, snažiac sa robiť, to čo je najlepšie pre všetkých.... | |
| | | Madlen Winchester
Počet príspevkov : 2053 Age : 33 Bydlisko : Nový Jičín Nálada : :) Registration date : 11.12.2007
| Predmet: Re: Dean Winchester 10.10.08 16:58 | |
| Dean. Když jsem se začala dívat na Supernatural, tak jsem neměla ani páru v tý době o nějakém Jensenu Acklesovi :shame: Dean mě dostal hlavně svojí povahou... Neohrožený drsňák, který se ničeho nezalekne, ovšem to je jen na povrchu uvnitř je jiný... To mě fascinovalo, jak jsem si po kouskách mohla sestavovat obrázek o něm jaký vlastně doopravdy je uvnitř sebe. Uchvátilo mě taky jeho ochraňování mladšího sourozence a jejich vztah Kolikrát mě taky udivuje, jak člověk jako je on, který zahránil tolik lidí, má o sobě tak nízké sebevědomí. Možná je to opravdu tím, jak od něj bratr a potom i otec odešli... možná tím, co mu říkal Azazel v 1x22, že ho nepotřebují... Jak tenkrát říkal v Dead in the water Lucasovi, že taky něco viděl, možná že si dává také za vinu, že když to něco viděl, že nic nedělal... že Mary nějak nedokázal zachránit, že kdyby něco udělal mohlo by být všechno jinak, mohli by být šťastní. Proto se tak upnul na otce a bratra a snažil se je chránit, aby alespoň trochu odčinil dění té osudné noci... | |
| | | 12NicolAlysska Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 176 Age : 31 Bydlisko : Morava 4ever Nálada : Když je SPN tak to jde:):) Registration date : 13.10.2008
| Predmet: Deanek 13.10.08 19:38 | |
| | |
| | | Zizi Winchester
| Predmet: Re: Dean Winchester 13.10.08 19:50 | |
| UFF tak u mňa je to podobné ako u Madlen. Náhodne som zaregistrovala, že na Prime začne nejaký sci-fi seriál, tak som si ho pozrela. Kukám a zrazu, že Dean s Gilmoriek. No vtedy som ich skutočné mená nepoznala. Jensen bol pre mňa ako tajomstvo stratenej Atlantídy. To meno som nepoznala, aj keď mi bol povedomí (trošku zo SW). No ale sledovala som postavy a v tom som si uvedomila, že Dean je strašne zlatý. Nie len výzorovo - ja viem, že zapierať, že tie jeho zelené oči ma nezaujali by bolo klamstvo, ale pravdou je, že ma zaujal hlavne charakterovo. Mladý, odvážny muž, ktorý robí všetko preto, aby zachránil svoju rodinu. V detstve prežil peklo a predsa ho to nezlomilo. Tiež sa mi veľmi páči ako na povrchu pôsobí drsne a vo vnútri sa ukrýva citlivý a zodpovedný muž. Možno si sem-tam vyhodí z kopýtka, ale pri jeho povolaní asi ani inú možnosť nemá. Tá jeho túžba spojiť rodinu dokopy je proste krásna. A tiež napr. ako sa správa k deťom. Veď čo vám budem písať všetci to vieme ako Madlen spomínala Lucasa alebo Bena. Vtedy ma dokonca prekvapilo keď si myslel, že je Benov otec ako sa začal starať a keď zistil, že to nie je pravda, bol z toho sklamaný. Možno ho niektorí vnímajú ako obyčajného umelo vytvoreného amerického hrdinu, ale pre mňa je to zaujímavý človek, ktorý sa pred svetom ukrýva za vtipmi a iróniou a napadlo by ma ešte množstvo dôvodov prečo práve Dean dobyl moje srdce | |
| Predmet: Re: Dean Winchester 14.10.08 17:29 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: Dean Winchester | |
| |
| | | | Dean Winchester | |
|
Similar topics | |
|
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| |