Lirael Pocestný duch
Počet príspevkov : 99 Age : 35 Bydlisko : Jedna bohem i ďáblem zapomenutá vesnička v Jeseníkách Nálada : Totálně vygumová od učení... Registration date : 25.10.2008
| Predmet: Re: Učíme sa po slovensky a po česky taky;) 19.12.08 23:15 | |
| Vplyv je česky vliv, že? Mám nějaké materiály do pedagogiky ve slovenštině a nad tímhle jsem musela chvilku uvažovat Smysluplnou větu bych asi dohromady nedala, ale nemyslím si, že by byla pravda že vám přestáváme rozumět (víz ty historky o dětech, co odpovídají na otázku ve slovenštině anglicky...). Jinak se mi hrozně líbí slovenský přízvuk | |
|
Zizi Winchester
Počet príspevkov : 4217 Age : 36 Bydlisko : Havaj Nálada : Everyday is another opportunity to shine :) Registration date : 05.04.2008
| Predmet: Re: Učíme sa po slovensky a po česky taky;) 19.12.08 23:28 | |
| Lirael: áno presne tak vplyv = vliv (neviem prečo ale ja by som tam bachla y - viac by sa mi to tam páčilo ) Ja mám češtinu rada, najmä to, že niekedy sa proste v slovenčine nedá opísať to čo chcete - niekedy proste na to v slovenčine neexistuje vhodné slovo a čeština ho má, alebo to proste v češtine znie výstižnejšie. Keďže mám korene na západe a Morave, tak ja to tak všelijako kombinujem. Proste češtinu neberiem ako cudzí jazyk a kľudne by som v nej dokázala aj niečo plynule povedať možno s menšími chybičkami v skloňovaní | |
|
Lirael Pocestný duch
Počet príspevkov : 99 Age : 35 Bydlisko : Jedna bohem i ďáblem zapomenutá vesnička v Jeseníkách Nálada : Totálně vygumová od učení... Registration date : 25.10.2008
| Predmet: Re: Učíme sa po slovensky a po česky taky;) 19.12.08 23:37 | |
| Zizi: Po l bývá jen i (krom příčestí), máme na to pravidlo. Ale jinak je to hezký přístup k pravopisu (ehm, nechodí jsem náhodou nějaká češtinářka, že ne? ). Taky mám problém brát slovenštinu jako cízí jazyk Edit: Bože, až teď koukám co jsem tu zas jednou vyplodila za kravinu...
Naposledy upravil Lirael dňa 24.03.09 12:01, celkom upravené 1 krát. | |
|
Zizi Winchester
Počet príspevkov : 4217 Age : 36 Bydlisko : Havaj Nálada : Everyday is another opportunity to shine :) Registration date : 05.04.2008
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Učíme sa po slovensky a po česky taky;) | |
| |
|