Díky za podporu nemix....teď mi došlo že jsem vlastně ani nenapsala o co půjde...
no bude to spíše taková rodiná povídka, celkem málo duchu a podobně... prostě Happy Family:D no to je jedno. Jde o dobu kdy bylo Deanovi něco okolo 19. Takže žádnej anděl ani lucifer. pro někohomožná nezajímavé ale snad se někdo najde koho to bude bavit. Je tu hlavně taťka John... a v budoucích částech se projeví jako opravdový otec....no a někdy jako král blbců... ale to jen málo....spíš to bude taťulda a trošku spratek Sammy:D ale jen malinko
tak a tady je další kousek.... a k úvodu se vrátím zase v budoucnu, ale dojdeme k němu někdy iuprostřed povídky a pak bude následovat pokračování... radši mlčim nebo vás odradim všechny... prostě to nebude povídka začátek______________konec, ale bude se tak různě vracet...
Odpověděl Dean a Sam se jen zašklebil.
Dean doprovodil otce ke dveřím . John se otočil ke svému synovy a zhluboka se nadechl
„Vidíš ji“ a ukázal na Impalu.
Dean kývl.
„Poslední dobou jsi samej problém, a o škole ani nemluvim. Za tři dny jsem tady a ty písemky co budeš psát budou úchvatný rozumíš…. Jinak se sní rozluč na hezky dlouho…“ Dean smutně kývl. „A žádný kraviny Deane, z domu ani na krok dokud nezlepšíš známky.“ John se snížil k vyhrožováníá, ale potřeboval aby jeho syn dokončil poslední ročník pokud možno bez problémů. ¨
„Za tři dny jsem zpátky“
Řekl a zavřeli se za ním dveře.
Byl čtvrtek a ve škole se končilo brzy. Dean se poměrně nudil. Tentokrát nebydleli v motelu ale v jednou z pronajatých domů, byl velký a útulný. John chtěl aby Dean měl možnost dokončit školu v klidu a tak se rozhodl zůstat déle. Bylo to sotva dvě hodiny cesty od Pastora Jima. Vzhledem k tomu, že už tu byli od února a byl konec března, měli oba kluci dost přátel. Samy konečně na chvíli přestal reptat a hádat se s tátou a Dean se nemohl na neúspěchy ve škole vymlouvat.
„Jdu ven, vrátím se večer“
Křikl na bratra a bral si bundu.
„měl by si se učit ne?“
„Sammy to je moje věc“
„No jak myslíš…“
Dean vzal mobil a šel. Měl se sejít s Jefrym na hřišti a vypadnout někam do města. Postupně vymetli kino, bar a několik obchodů, návrat domů se o něco protáhl a hlavně o něco zkomplikoval. Dean zaparkoval auto před domem a v tu chvíli mu zatrnulo. Říkal za tři dny…. Opatrně se blížil ke vchodu a ještě opatrněji bral za kliku. Znovu se podíval na parkoviště, aby se ujistil, že to co viděl je opravdu tátovo auto.
Je po mě…
Když vešel dovnitř našel Samma v kuchyni u notebooku a Johna s novinami na stole. Poznal že noviny byla jen rekvizita podle toho jak je John zatatými dlaněmi muchlal.
„Same“
Zvedl hlavu aby zjistil co jeho otec chce
„jdi si lehnout
„To si děláš srandu, je teprve deset, nejsem malej..“
„jdi“
„Ale…“
„Same co jsem řekl?“
„už jdu… a zkus ho nezabít“ zašeptal potichu.
Za Samem zaklapli dveře a John složil noviny a hodil je na stůl.
„Kde jsi byl“
Začal celkem klidným tónem. Dean stále ještě stál u dveři s bundou v ruce. John se zvedl a popošel k němu. „nikde, já jen jsem byl chvilku venku“
„Jak dlouho?“
„Dvě hodiny…“
John přistoupil blíž vzal Deanovi bundu a pověsil ji na věšák. Pak se otočil a Dean schytal první ránu. Dlaň něchala na tváři otisk… ani nemukl.
„Ještě jednou se zeptám… jak dlouho si byl pryč….“
„Dlouho ne, šel jsem po obědě…“
Druhá rána….
„budeš mi lhát?“
Dean mlčel.
„Co jsem ti řekl než jsem odjel…“
„Abych nikam nechodil…“
„A ty …“
„šel jsem ven…“
„kdy…“
„hned jak si odjel….“
Dodal Dean smutně a sklopil zrak k zemi…. John mu zvedl hlavu a donutil se mu dívat do očí…
„Proč?“
Dean mlčel…
„Proč Deane“
Stále mlčel….další rána…..
„řekni proč si šel ven a proč si mi lhal…“
„Já nevím…“
„Dej mi klíče…“
Dean vytáhl klíčky od auta a dal je tátovi¨
„Pamatuj si že ji jen tak neuvidíš…“
„Tat…“
„Mlč! John byl vzteky bez sebe a Deana se zmocňovala úzkost
„omlouvám se…“
„Máš za co…“
Dean polkl.
„Učit si se jistě neučil…“
„ne pane…“
„Padej si pro věci a za pět minut sedíš u stolu nad knížkami…“
Dean neváhal a zmizel z dosahu otcovi ruky jak nejrychleji to šlo. John se posadil zpátky ke stolu a tentokrát se začetl do jedné z knih…
Dean byl za chvilku zpátky i s věcma a sedl si naproti. Měl šílený hlad ale neopovažoval se ani zmínit. John celou dobu mlčel. Byla skoro jedna hodina a John stále mlčel. Dean četl posté dokola zápisky a snažil se neusnout, ale nakonec mu hlava padla na sešit. John se podíval na hodinky…
To tě chci zejtra vidět, frajere
Naklonil se přes stůl a zatřásl Deanovi rukou. „Běž si lehnout…“ řekl a odešel. Deean se dopotácel do postele a v duchu si nadá val.
Ráno ho z postele tahal až John. Neochotně se vyškrábal na nohy. Na tátu raději ani nekoukal. Stále byl pořádně naštvanej, a když se naštve na něj vydrží mu to pěkně dlouho, v tom je Sam po něm.
Byli na odchodu Sam už čekal venku a Dean si bral bundu.“Deane,“
„Ano“ zeptal se opatrně…“varuju tě, přines něco horšího než za dva tak si mně nepřej…. Rozumíš..“
„Ano…“
Dean nikdy nebral testy vážně, nikdy ho nijak nezajímali. Ale dovedl si dost dobře představit co by ho čekalo. Profesorka jim slíbila, že testy budou známy ještě ten den a to nebylo nic co by Dean potřeboval. Chtěl nejdříve nějak uklidnit tátu, než se dozví jak to napsal. Bál se protože z nočního učená si pamatoval akorát jak usnul. Na nástěnce byli známky ještě před poslední hodinou… 4….
„Kur…“ zaklel pro sebe.
Poslední hodina se neskutečně vlekla, Dean ani nevnímal o čem byla. Spíš přemýšlel jak tohle vysvětlí……
Před školou počkal na Sama a spolu šli domů….
V obýváku našli Johna stojícího u telefonu….
„Ahoj tati“ pozdravil Sam..
„Ahoj…“ odpověděl John a pokračoval… „Same potřebuju aby si skočil nakoupit…“ „Co…proč?“
„Protože jsem to řekl…“ „Hm..“ zabručel nevrle , odhodil batoh a bundu, protože venku se udělalo nesnesitelný vedro…vzal peníze a vyrazil…
Dean začínal tušit s kým otec mluvil.
„Tati..já..“
„Děláš si ze mě srandu?“
„Co?“
„Neptej se tak blbě..“
„tati..“
„za čtyři… myslíš to vážně? Takhle tě nenechá tenhle ročník dodělat… co jsi si sakra myslel…“
„mrzí mě to…“‘
„To mě taky“
John se zhluboka nadechla podíval se na syna.
„Běž se převléct… trénink ti neuškodí…“
„Ano pane“
Venku bylo nesnesitelné vedro ale lepší než dalších pár facek. Za chvilku byl zpět.
„Jdi si vzít dlouhý kalhoty…“
poručil John..
„Proč…“
„Protože…“
Dean si neochotně navlékl černé sportovní tepláky a vrátil se zpět k tátovy…
„Sedej o auta za chvilku jsem tam…“
napsal Sammymu vzkaz na stůl a vyrazili. Dojeli až k lesu.. tedy spíše na úpatí hory…(to je jak z pána prstenů…úpatí hory osudu.. pardon..
) Vystoupily z auta John se na něj ani nepodíval, jen přikázal. „Dvacet minut… nahoru a zpátky…“
Dean se na něj nevěřícně podíval…
„není tu žádná cesta…“
„Já vim proto ty dlouhý kalhoty….“
„Ale…“
„Teď Deane!“
Neochotně se rozběhl, každá námitka to jen zhoršovala… Nebylo to dvacet minut bylo to něco přes půl hodiny než se vrátil zpátky…
„36…. Špatný..“
„prosim…“
Vyloudil ze sebe Dean a lapal po dechu…“
„Řek sem dvacet…“
„Je horko…“
„na zem…“
„Co..“
„Na zem… 100 kliků, hned…“
Dean neochotně zalehl…
„Níž Deane…“
„Tati…“
„Mlč a dýchej… „
„Já…“
„Ticho..“
Dean mlčel a snažil se nemyslet na to šílený vedro…
„řekl sem níž…“
„Už nemůžu… „
Vzdychl a klekl si k odpočinku…
„tak to je další stovka… naučíš se poslouchat…“
Dean se vrátil do pozice… první stovka byla skoro hotová. John si k němu poklekl a když byl Dean dole položil mu ruku na ramena a držel ho u země. Deanovi se třásli ruce a z čela mu stékal pot….
„Už nebudu nikdy lhát vlastnímu otci…“
„Ano pane…“
„Už vždycky uposlechnu rozkaz“
„Ano pane…“
„Naučím se na další písemky…“
„Ano pane..“
Deanovi se třásl hlas únavou… John sundal ruku
„pokračuj…“
Konečně hotovo.
„Postav se…¨“
Stoupl si před otce ale zrak klopil k zemi….
„už chápeš..“
„Ano pane..“
„Opravdu..?“
“Ano, nebudu ti (nádech) lhát, budu…(nádech) plnit rozkazy,(nádech) a dodělám školu…“
„Správně…teď nahoru a zpátky… a zkus to rychle…“
Dean se zoufale podíval na kopec..
„prosím…“
„Hned…“
Dean se z posledních sil dobelhal na kopec a cestou dolů párkrát upadl. Odneslo to čelo a naražená ruka. Po třičtvrtě hodině doběhl dolů… Předklonil se a snažil se popadnout dech… John mu podával vodu a čekal až se dá drobet dohromady…. Po pár minutách se narovnal a napil. Tedy spíše hltal vodu….
„né tak rychle..“
řekl John a vzal mu láhev. Položil ji do auta a vrátil se k synovi.Účel byl splněn. Dean pochopil. John vyděl absolutně vyčerpaného syna čekajícího na další pokyny. Bylo mu ho lítio, ale zasloužil si to, musel to pochopit. A podle Johna je tohle nejlepší způsob. Vrátil se k němu. Chytil ho za ramena a lehce jím zatřásl aby se na něj podíval.
„Pochopil…?“
Dean jen kývl. John cítil lehký třes způsobený vyčerpáním…Pevně ho objal aby pochopil, že tenhle problém je odpuštěn nikoliv zapomenut. Vždycky to tak dělal. „Jsi dobrej. Nečekal jsem že to vyběhneš tak rychle…“
Pověděl pobaveně a Dean se ušklíbl..“Je mi blbě…“
„Pojedem domů….“
Nastoupili do auta. Dean cestou usnul. John si pomyslel že to asi přehnal. Před domem si všiml studeného potu na svém synovi…
„Deane vstávej…“
Dean se probral… byl bledý..
„Dobrý?“
„Jo…“
Kývl a šli domů. Sam byl pryč. Mezitím co John čekal až Dean doběhne volal mu jestli může do kina.
„běž se osprchovat..“
Neřekl nic jen zamířil do koupelny… Když se vrátil praštil sebou na gauč a přitáhl si deku. John znervózněl…
„Jak ti je..“
„jenom trochu zima… bude to dobrý…“
John se ušklíbl, protože tohle by Dean řekl i kdyby měl zabodnutý nůž v krku. Sedl si k němu….
„Jsi spálený…“
„Já vím už jsem to namazal…“
„Hlava dobrý..“
„jo“ John zvedl obočí…“Dobře tak ne ale jde to…“
„Vypadá to na úpal…“
„No rýmu z toho mít nebudu..“
Poznamenal ale hned se stáhl
„omlouvám se…“
„Ne, máš pravdu… neuvědomil jsem si to… měl jsem vztek… budeme si muset promluvit co s tou školou…“
„Já vím…“
John dal Deanovi napít a pak ho nechal. Vrátil se akorát s mokrým obkladem na hlavu, který Dean neochotně přijal. Během chvilky spal. Sam se vrátil kolem deváté a ani se neptal co se dělo, bylo to lepší, než se hádat. Neměl rád, když byl Dean trestán, přišlo mu to nespravedlivé, sedl si k otci najedl se a šel spát. John zůstal chvíli v křesle před televizí a nakonec v něm usnul…..