Jéééé další čtenář-......
Tak a je tu další kousek...snad se bude líbit
Před třemi týdny…
Deana unášel silný proud. John běžel poděl řeky a nevěděl co dál… Dean byl v bezvědomí…Jeho tělo se zakleslo v hromadě naplaveniny v užší části řeky….
„Deane…“
John vkročil do ústí řeky a chytl Deana za kabát klády a dřevo se najednou dalo do pohybu a proud opět strhl proud.. John ho naštěstí držel. Dean nebyl zrovna leká váha a nasáklé oblečení mu ještě pár kilo přidalo. Dalo práci ho vytáhnout na břeh ale povedlo se…
„Deane..“
Přetočil ho na záda… Dean nereagoval…
„No tak Deane…“ zatřásl jím zoufale. Ozval se bolestivý kašel. John okamžitě pomohl Denovi do kleku aby mohl lépe dýchat….
„V klidu….jen dýchej… hezky nádech… výdech…“
Dean se pomalu uklidnil a popadl dech….
„Jak je…“
„Jako by mi nakopal zasranej duch…“
John se zasmál ale všiml si jak se jeho syn třese…
„Musíme tě dostat do tepla…“
Pomohl Deanovi na nohy a dobelhali se k autu.
„Vysleč se…“
Stáhl bundu triko i kalhoty a hodil je na zem. John z kufru vyhrabal nějaké jeany a mikinu….
„Všechno dolů…“
„Ale…“
„No tak si jak alej…“
„Deanovi byla taková zima že raději poslechl, jenom aby se dostal dotekla otcova vozu. John taktně odešel za auto a vyndal deku z kufru. Když se vrátil měl Dean na obě suchí kalhoty a snažil se dostat do mikiny. Ruce se mu třásly.
„pomůžu ti…“
Přetáhl Deanovi mikinu přes hlavu a přehodil mu deku přes záda….
„Pojď do auta…“Dean se posadil na sedadlo spolujezdce a John mu podal ještě ponořky.
„Kde jsi to vzal??“
„Nějakej problém..“
Dean se jen usmál když viděl huňaté ponožky na svých nohou.
John nastartoval a vyrazili k domovu, během chvíle se v autě oteplilo ale Dean stále drkotal zuby.
„Je to lepší???“
„Jo jde to…“
„asi to odmarodíš…“
„hlavně že je po nich…“
Dean cestou usnul a podle zběžného ohledání John usoudil, že je třeba zastavit se v lékárně. Nechal auto na parkovišti a zašel pro nějaké léky na nachlazení…
„Deane… vstávat…“
„Jo… tati… „
„Ano?“
„Je mi blbě…“
„Koukám…“
John pomohl Deanovi domů a rovnou do postele.
„Vezmi si tohle bude ti líp…“
„Nechci, stačí se vyspat…“
„Na horečku je to málo… vezmi si to a konec diskuse…“
Dean přijal pilulky a a zachumlal se do deky…
John odešel do obýváku kde našel svého mladšího..
„Tati co se stalo…“
“Nic… jenom si tvůj bratr myslí, že j dobré se v tomhle koupat….“
Sammy se usmál a dál se neptal…
„Jak bylo… „
„Normálně….“
Zabručel odpověď
„Běž si lehnout…“
Sammy chtěl protestovat, ale všiml si že je jeho otec unavený a tak raději poslechl….
John se ujistil že je Sam v posteli a šel do koupelny. Horká sprcha… ano to bylo to nejlepší. Strávil v ní snad půl hodiny, voda dopadala na unavené tělo….a přinášela vytouženou úlevu…
John se oblékla šel zkontrolovat Deana. V místnosti bylo ticho jen slabé chroptění signalizovaly nachlazení. John zběžně zkontroloval teplotu a nakonec zalezl do postele sám….
„Dobré ráno..“
„Dobré…“
Odpověděl John a zadíval se na syna…
„Proč nejsi v posteli??“
“Co… musím do školy.. kde je Sam.. přijdeme pozdě…“
John už věděl co se mu nezdálo. Horečka stoupla a jeho syn ztratil pojem o situaci. John se usmál, vždycky to tak bylo. Stačila horečka a jeho syn byl nebezpečný sám sobě…
„Neboj, nepřijdete pozdě…“
Pověděl John, chytil Deana za ruku a otočil ho směrem odkud přišel. Trochu ho polekala horká kůže, která s pod jeho dotykem chvěla..
„Sammy už ve škole je a ty máš horečku… musíš do postele…“
“To nic není… „
„Já vím… lehneš si, stejně je dneska pátek a tak máš dost času na to se vyležet..“
“Ale…“
„Ale co… do školy jsem volal… neboj…“
Dean se klepal zimou ale stále byl připraven odejít…
„říkám lehnout…“
Dean znejistěl… znělo to trochu jako příkaz…
„Deane!!!“
Ano., byl to příkaz….
„Ale já bych…“
„Bez námitek…tady..“
A podal mu teploměr
¨“Hned jsem tu…“
John odešel do kuchyně a vrátil se se sklenicí a léky na horečku…
„Já to nechci…“
„mlč…“
John se podíval na teploměr… displej ukazoval 41,2…. Byl zvyklý na takové stavy. Dean nemarodil, ale když už tak to stálo za to…
„Pojď sem…“ a podal mu dva bílé prášky….
„mmm“
Dean je neochotně polkl a John odběhl do koupelny. Dean viděl že se vrací s rušníky a začal protestovat…
„tati… ne to … já se vyspím a …
“Lehni si Deane… je to pro tvoje dobro…“
Dean neměl naštěstí moc síly a tak nátlaku rychle podlehl.
John sundal z Deana tričko a přes hru´d mu ovázal mokrý ručnák… oklepal se zimou….
„Tati…“
„Šššš…bude to lepší….“
Další ručníky umístil kolem rukou a na nohy. Nakonec ho přikryl huňatou dekou. Poslední obklad směřoval na rozpálené čelo. V tu dobu Dean již skoro spal…
„No vidíš… večer bude dobře…“
John ho pohladil po vlasech a odešel do kuchyně…. Byl klidný…. Nebylo proč se bát…
Ale ne vždy tomu tak bylo…
Před 14-ti lety
John držel třesoucího se chlapce. Nevěděl co má dělat. Jeho 6ti letý chlapec se choulil v Johnově náruči.
„Vydrž broučku už jsme tady…“
John konejšil malého Deana a stoupal po schodech k místní nemocnici…
„Už jsme tady …. Už bude dobře…“
„Chlapec tiše plakal…“
„Dobrý den….“
“O dobrý den mohu vám pomoci…“
Ptala se starší dáma v nemocničních informací
„Můj syn… má horečku…“
„Jak vysokou…“
“přes čtyřicet… už jsou to dva dny….“
„vydržte chvilinku zavolám doktora…“
John se posadil a na kolenou houpal unaveného chlapce….
„Dobrý den… jsem Doktor Denis Jacobson… „
„Dobrý den…“
„To je ten hrdina?“
Ptal se lékař s úsměvem. Měl barevný oblek na rozdíl od ostatních lékařů… Vzal Deana do náruče a odnesl ho do vyšetřovny…
„pojďte… podíváme se nato….“
Lékař chlapce prohlédl a konstatoval silné nachlazení. Horečka způsobila dehydrataci. Deana si nechali v nemocnici 5 dní… Tehdy Johna doktor naučil jak s Deanem v těchto situacích zacházet. Existují lidé, kterých se horečka nedotkne, a lidé které může obyčejná horečka zabít.
„Stačí málo pane Winchestere. Pokud horečka stoupne. Zabalite ho do mokrých ručníků, dejte mu léky a pořádně ho přikrejte. Často se stan, že jsou v pořádku již večer nebo druhý den. Ale jak říkám, nesmí se to podcenit…“
„Děkuji doktore… nějak jsme zpanikařili…“
„Není se čemu divit. Je možné že se to s věkem zlepší,… hodně štěstí… a ahoj uličníku…“
Usmál se na Deana, kterého měl John omotaného kolem krku…