Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DomovDomov  HľadaťHľadať  Latest imagesLatest images  RegistráciaRegistrácia  StránkaStránka  Prihlásenie  

KAPITOLA I - Angela

Goto down 
+13
Zizi
bookika
LenkaX22
Detmar
Samabel
keksiiq
SkreechTina
Ettie
Madlen
Weronička
Sarinka
dion-fortune
nikita
17 posters
Choď na stránku : Previous  1, 2, 3
AutorSpráva
Ettie
Winchester
Winchester
Ettie

Počet príspevkov : 1500
Nálada : falling out of a perfect dream coming out of the blue..
Registration date : 13.01.2008

KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty
OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty19.04.08 10:03

affraid woooooooooooooooooooooow to bola psna Very Happy Very Happy: D 602
nadhera KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 258431 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 214863 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 214863 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 214863 tesim na pokracovaniee! KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816
Návrat hore Goto down
http://modrestuhy.blog.cz/
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

Počet príspevkov : 2053
Nálada : :)
Registration date : 11.12.2007

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty19.04.08 17:46

Pěkné pokračování!! 704 704 Moc jsem se bavila, když jsem si představila, jak bratři zasypávali Angelu otázkami cestou k hrobu paní Smithové! Laughing Ale kdepak je její společnička??
Už se těším na další část. Angela loví docela originálně, jsem zvědavá, co se z toho dál vyklube.
Návrat hore Goto down
http://www.podkovickaprostesti.blog.cz
Samabel
Pekelný moderátor
Pekelný moderátor
Samabel

Počet príspevkov : 10070
Nálada : Travel and explore!!!
Registration date : 01.12.2007

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty19.04.08 18:54

tak koukám, že Dean z toho mimo ještě pořád Very Happy lol!
no Angela si opravdu do ničeho kecat nenechá 703
jsem zvědavá na další kousek KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816
Návrat hore Goto down
nikita
Crossroads demon
Crossroads demon
nikita

Počet príspevkov : 313
Nálada : need more coffee!!!
Registration date : 08.03.2008

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty19.04.08 19:27

díky, díky, díky, že sa vám to páči... ma to vždy ženie dopredu písať a písať a písať... I love you I love you I love you I love you

no áno, som vám chcela ukázať, že ako sa dá ešte loviť, tak sa vám to hádam páči... to viete, tá moja predstavivosť... tá už hádam prekročila toooooľko hraníc 601 601 601

no a áno kamže sa podelo to malé trinásťročné dievčatko, hmmmmm KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 999804 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 999804 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 999804 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 999804 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 999804 to je záhada. kto ju rozlúšti Question Question Question Question Question
Návrat hore Goto down
SkreechTina
Winchester
Winchester
SkreechTina

Počet príspevkov : 2962
Nálada : dovolenková
Registration date : 27.01.2008

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty24.04.08 1:12

OMG, toto bola krásne, pekné opísanie okolia, pôsobilo to tak tajomne a teda chudák Dean, dostáva od Angeli "na fraka" Razz a Sammy, aký je v šoku, no, Angela má svoje metódy. Inak naozaj, kde je jej spoločníčka Question Question confused
Návrat hore Goto down
nikita
Crossroads demon
Crossroads demon
nikita

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty25.04.08 21:34

taaaaaaaaaaak ďalší týždeň za mnou, keď sa mi tak nechce učiť a len kukám do tých blbých papierov.... study study study study study a mučím sa a mučím.... KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 202744 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 202744 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 202744
no, ešteže si potajomky kradnem večer a v noci chvíľky na ťukanie do kláves. a tak som zas čosi zosmolila.... a je tu ďalšie pokračovanie. tak hádam sa bude páčiť..... tak teda napíšte potom čo a ako.... teším sa na vaše komenty KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 141695

ČASŤ ÔSMA

Lovkyňa si zas kľakla, z tašky vzala malý uzlík. Ten najprv poliala svätenou vodou a následne na to benzínom. Potom vylovila zo zadného vrecka svojich kožených nohavíc zápalky. Vytrhla dve paličky so sírovými hlavičkami a škrtla nimi. Zapálila malý uzlík a ruku, ktorej ho držala natiahla nad jamu.
Privrela oči a takmer nepočuteľným šeptom začala hovoriť: „Quaesumus Dominus, ut in hora mortis nostrae Sacramentis refecti et culpis omnibus expiati, in sinum misericordiae tuae laeti suscipi mereamur. Per Christum Dominum nostrum. Amen.“, otvorila oči a pozrela na ducha: „Šťastnú cestu.“, a ľanový uzlík pustila na kosti.
V jame vzplanul oheň, začal olizovať mŕtve kosti, pohlcovať ich a premieňať na popol. Žena sa zhlboka nadýchla, zavrela oči a zaklonila hlavu dozadu. V tom momente sa z nej začalo šíriť jasné, žiarivé a prenikajúce biele svetlo. Bratia v nemom úžase hľadeli na toto prestavenie. Svetlo zrazu nehlučne vybuchlo a osvetlilo priestor v okruhu asi sedem metrov. Deana, Sama a Angelu oslepilo natoľko, že museli zavrieť oči. Potom svetlo zhaslo a po duchovi neostala ani stopa.
Angela vstala a zadívala sa do ohňa. Čistinou sa rozľahlo mŕtve ticho. Nechali plamene dohorieť, kým sa všetky kosti nespálili na popol. Keď už oheň iba tlel a v hrobe bol len prach, Angela jamu zaplnila vyhádzanou hlinou. Medzi tým nik nevyriekol ani slovo. Akoby všetci traja držali minútu ticha, hoci trvala dlhšie ako jedna minúta, za zosnulú.
„Pokoj tvojej utrápenej duši.“ šepla Angela hrobu, keď lopatou pozatláčala zem.
Tašku si prehodila cez rameno, lopatu vzala do ruky a pobrala sa naspäť do starého domu. Bratia vykročili za ňou.
„To sú všetky tvoje prípady také pokojne?“ nadhodil Dean.
„Nie! Nie vždy to prebieha tak hladko. Tento krát sme mali šťastie.“ odpovedala mu.
„Čo si to vlastne robila?“ opýtal sa Sam.
„V tomto svete už nemala čo robiť. Poslala som ju preč.“ vysvetľovala.
„Myslíš do pekla.“ opravil ju Dean.
Angela k nemu otočila hlavu: „Nie. Do pekla nie. To nie je miesto pre ľudské duše.“ povedala akoby jej bolo ľúto, že také miesto vôbec existuje.
„A kam teda, keď nie do pekla?“ Dean sa pýtal ďalej.
„Na dlhú cestu k spaseniu.“ povedala.
„Čože? To si ju akože posadila na expres do neba?“ Dean si to nevedel vysvetliť.
Angela len pokrútila hlavou a prevrátila oči: „Kiež by to bolo také jednoduché.“
„To plátenné vrecko, čo si hodila na kosti... čo to vlastne bolo?“ primiešal sa Sam.
„To bola zmes na to, aby ju poslala do očistca.“ otočila hlavu smerom k Samovi, ktorý šiel za ňou.
„Očistec? Očistec existuje?“ Deana neprestala prekvapovať.
„Aká zmes?“ vyzvedal sa Sam ďalej.
„Ehm... špina z domu, rozdrvené črepy, pár špendlíkov, popol z posväteného krucifixu z kostola, soľ zo svätenej vody, cukor, semienka horčice a nejaké sušené byliny: cyprus, asfodel, šalvia, ľalia, čemerica, cesnak, imelo, rozmarín, bazalka, vavrín, papradie a podobné.“
„Toto všetko pošle duchov do očistca?“ Sam mohol len ťažko uveriť.
„A čo tá dohoda, o ktorej sa zmienila tam v dome?“ položil otázku Dean ešte skôr, ako stihla Angela odpovedať Samovi.
„Len blaf, návnada. A ona sa chytila, keď som zaťala do starej rany.“ naznačila.
„Tým myslíš...“ Dean to chcel sám vysvetliť.
„Povedala som jej, že ju pošlem za manželom.“ prerušila ho, „On bol jej prvá obeť. A tak blúdila po tomto svete ďalej a vraždila v snahe nájsť ho. Neuvedomovala si, že ho už zabila, preto nemohla jej duša nájsť pokoj.“ vysvetlila správanie ducha, „Ja som ju dostala na jej vlastnú zaslepenosť pomstychtivosťou. Nikto nevedel, kde je pochovaná, tak som jej navrhla výmenu. Ona mi povie, kde má hrob a ja jej dám manžela.“
„Lenže ty si jej ho nedala.“ poznamenal Sam.
„Tak to som jej asi klamala, však?“ utrúsila sarkasticky.
Dean sa uškrnul: „Bystré dievča!“
Angela ignorovala jeho poznámku, ktorou sa ju Dean snažil naďalej baliť. Jeho nedôvera, ktorá sa zrodila dnes ráno po opätovnom stretnutí v tom polorozpadnutom dome, sa už celkom vytratila po tom, ako ju videl loviť ducha. Teraz bola preňho veľkým magnetom. Krásna štíhla postava s tetovaním a tvár s tmavými ebenovými vlasmi, hlbokými zelenými očami, plnými perami a výraznými lícnymi kosťami mu jednoducho učarovala. Ku všetkému aj drsný spôsob života s ešte drsnejším správaním. Žena, ktorej by ani nemusel klamať o tom, čím sa živý, lebo aj ona vie, že existuje tento temný, nebezpečný svet plný duchov, démonov a ďalších príšer. Lovkyňa, ktorá sa svojej práci rozumie, dokonca vie omnoho viac, ako sa práve dozvedal.
„Odkiaľ vieš všetky tieto veci?“ Samovi to nedalo.
„Viem veľa vecí a o veľa veciach.“ poznamenala výstižne.
Cestou späť k domu už kráčali pomalšie a tak boli asi v polovici, keď im zrazu došli slová. Angela nemlčala preto, žeby už nevedela, čo má povedať, ale preto, že celý svoj život toho povedala málo. A keď už hovorila, tak to bolo stručné a k veci. Mnoho krát len otázky, aby sa od ľudí dozvedela čo najviac o prípade, ktorý práve vyšetrovala. O sebe nikdy nič neprezradila. Nemala potrebu sa zverovať so svojim životom absolútne nikomu.
Chvíľu ticha prerušil až Sam: „Prepáč! Predtým som si myslel, že...“
„Kašli na to!“ prerušila ho.
„Ja len...“
„Hovorím: kašli na to. Nie si prvý, čo zo mňa nemal dobrý pocit.“ pozrela naňho kútikom oka.
„Mrzí ma to.“ ospravedlnil sa.
Angela na to nereagovala. Len kráčala ďalej.
Dean sa poškrabal na zátylku, a aby sa vyhol ďalšiemu trápnemu tichu počas cesty, začal Angelu spovedať z inej strany. Z jej osobného života: „Ako dlho už vlastne lovíš?“
„Dosť dlho.“ tón jej hlasu sa zmenil na chladný a neosobný, z ktorého bolo jasne cítiť, že toto nie je téma, o ktorej sa bude s ochotou baviť.
„Aha! A koľko máš teda rokov?“ Dean pokračoval.
„Koľko si myslíš?“ odpovedala mu protiotázkou.
Dean si ju ešte raz vo svite mesiaca premeral a snažil sa odosobniť od romantickej atmosféry, ktorá vládla na tomto neromantickom mieste: „Ehm... dvadsať... tri.“ povedal opatrne.
„No, tak to mám asi dvadsať tri.“ podala mu vyhýbavú odpoveď.
„Hm. A z toho si lovec...“ nedokončil vetu, aby dal priestor Angele na doplnenie.
„Dean!“ zahriakol ho Sam.

pokračovanie nabudúce...

Poznámka autora:
tá latinská formulka v úvode:
Quaesumus Dominus, ut in hora mortis nostrae Sacramentis refecti et culpis omnibus expiati, in sinum misericordiae tuae laeti suscipi mereamur. Per Christum Dominum nostrum. Amen.

je v podstate modlitba pre šťastnú smrť v latinčine. tu je môj taký voľný preklad:
Prosíme Ťa, Bože, nech sme v hodine našej smrti povzbudení Tvojou Svätosťou a osloboď nás od všetkých hriechov, aby sme mohli s radosťou spočinúť v náručí Tvojho milosrdenstva. Skrze Krista nášho Pána. Amen.

no, bola som taká drzá a dovolila som si ju použiť spolu s ďalšími, hore zmieňovanými, ingredienciami ako formulku, čo pošle zblúdilú dušu do očistca. tak, hádam som tým nikoho neurazila...

Naposledy upravil nikita dňa 16.05.10 16:51, celkom upravené 8 krát.
Návrat hore Goto down
Samabel
Pekelný moderátor
Pekelný moderátor
Samabel

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty25.04.08 21:42

Hmm, chudák Dean, pořád si před ní musí připadat trochu jako tupec Laughing lol! . A zvedavě po ní pokukuje a měl by zájem - i ty jedna, to jsem zvědavá, co s tímhle ještě provedeš. Laughing

Jinak Sam je z ní asi taky vyjevený, když zjistil, že má tolik vědomostí. Very Happy

No sem s další částí, nemůžu se dočkat, co se o Angele dozvíme příště. KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 325299
Návrat hore Goto down
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty25.04.08 21:52

Skvělá část, i když trochu kratší než obvykle. Moc pěkně napsaná. KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 Angela pořád nepřestává působit záhadně.... no jo no samotářka. A co její společnička? KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 999804 Jsem moc zvědavá, jak to nakonec dopadne mezi Angelou a Deanem. KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 284389 Už se nemůžu dočkat další části. Skvělá povídka!! 704 704
Návrat hore Goto down
SkreechTina
Winchester
Winchester
SkreechTina

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty25.04.08 21:54

Hej, dúfam, že čoskoro nebude koniec, že Question Inak super, nová metóda, teda Angela je samé prekvapenie no a chudák Sam, spoznal ďaľšiu chodiacu enciklopédiu podivností Razz A mojenko Dean, ten dostáva na frak od nej, ale to ho len viacej priťahuje, že KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 284389 Naozaj pekná čať a veeeeeľmi sa teším na ďaľšiu KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 260605
Btw, kde je to malé dievčatko Question Question
Návrat hore Goto down
LenkaX22
Winchester
Winchester
LenkaX22

Počet príspevkov : 1639
Nálada : look at me.... i´m happy :D
Registration date : 03.12.2007

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty25.04.08 23:36

nikita to je uzasne ako ty pises dievca 704 .. cita sa to jedna radost ...Angela je fakt zaujimava postava,taka tajomna .. noo to som sa chcem spytat aj ja,ze kde sa tula teraz to male dievcatko Question strasne som sa nasmiala na deanovi a na jeho snahe zbalit Angelu KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 99937 chlapec bol taky zlaty a snazivy..a tie Angeline hlasky, s ktorymi ho odbijala su dobreee KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 99937 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 99937 Sam je tusim cely prec z toho aky je Angela lovec ... no proste uz sa veelmi tesim na pokracko KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 258431
Návrat hore Goto down
nikita
Crossroads demon
Crossroads demon
nikita

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty25.04.08 23:53

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej ďalší čitateľ KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 170639 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 170639 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 170639 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 170639 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 170639 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 170639 ktorému sa tento môj výtvor páči, som taká rada...
no áno áno prvé stretnutie je nezabudnuteľné a neopakovateľné KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 316745 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 316745 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 49896 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 49896
hej a to malé dievčatko. no viete keby som vám to teraz povedala, tak neviem o čom by som písala v ďalších poviedkach. ale všetko sa v pravý čas dozviete. to sľubujem. KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 284389 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 284389
Návrat hore Goto down
nikita
Crossroads demon
Crossroads demon
nikita

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty29.04.08 16:19

Dva príspevky za sebou... no a čo!!! V tejto chvíli som taká nasratá, že je mi to úplne jedno.
Ak som si pred dvomi týždňami myslela, že nestíham, tak teraz som v takej riti, že nevidím ani svetlo na konci tunelu. A za to môžem poďakovať našej milej škole a oddeleniu polonistiky na fakulte!!!!! No teda veru u mňa to vyhlásenie: Škola by ma osvietila, len keby začala horieť. platí naozaj do písmena a do bodky.
Som neskutočne vytočená, naštvaná, nasratá ako nikto, že by som rozmlátila aj kamión, keby sa mi postavil do cesty a k tomu ešte aj v takom zúfalstve, že z toho revem ako hysterická ženská.
No jednoducho ak sa z toho všetkého dostanem v zdraví a bez nervového zrútenia, budem tie tri mesiace oslavovať. No ak by so sa tu už neobjavila, tak to som zvolila ľahšie riešenia a pravdepodobne som si niečo urobila, alebo som urobila niečo niekomu inému, najpravdepodobnejšie niekomu za to všetko zodpovednému a sedím vo vyšetrovacej väzbe. (sorry za tie slová, ale aspoň máte obraz o tom, aká je moja zúrivosť a zúfalstvo neopísateľné) prosto škoda slov na to čo sa v mojej škole deje!!!!

No skrátka, ďalšia časť je hotová, dávam vám ju tu a ja sa, tento krát seriózne, odmlčím na dobu neurčitú. Čo platí aj o tom, že k čítaniu vašich poviedok sa dostanem len-boh-vie-kedy!!! Tak mi to prepáčte.

ČASŤ DEVIATA

„Dosť dlho.“ zopakovala predchádzajúcu odpoveď.
Dean videl, že z nej viac asi nedostane, skúsil teda niečo iné, nevnímajúc Sama: „A prečo si začala s lovom?“
„Dean!!“ zaprskal Sam znovu.
Dean sa nechápavo pozrel na brata, ktorý mávol rukou pri krku, aby ho umlčal. Spozoroval, že Angele nie sú tie otázky príjemné. Dean si to v sekunde uvedomil a prestal.
Ona nenápadne Deana predbehla a zastala pred ním. Ten do nej v tom okamihu vrazil. A o krok ustúpil.
„Také otázky by si lovcovi nemal klásť. Je to nebezpečné.“ povedala ticho. „Ja... prepáč.“ povedal previnilo.
Boli takmer pri dome. Ten kúsok cesty prešli už mlčky.
Angela prešla francúzskym oknom. Zo zeme zdvihla starú zožltnutú zaprášenú záclonu a poutierala ňou prach na lopate. Sam a Dean ju nasledovali. Spod pohovky vytiahla svoj vak, pohodila ho na sedačku, z ktorej sa zdvihol obláčik prachu. Hoci už bola oprášená a aj sa na nej sedelo, prach sa akoby zažral do každej škáročky a sedačka ho pľula pri každom, aj nepatrnom, dotyku.
Angela si vak otvorila a ponorila doň ruku až k plecu. Siahla takmer na dno. Pomrvila ňou na jednu stranu. Potom na druhú. Robila miesto, aby tam mohla zasunúť svoju lopatu. Keď už vyhĺbila aký-taký priestor pre náradie, zatlačila lopatu rukoväťou dolu a kovový plech obklopila ostatnými svojimi vecami. Vyložila z neho známu dámsku koženú bundu a aj puzdra s koltmi. Položila ich na pohovku. Namiesto nich strčila do vaku malú tašku z ramena. Vak poriadne zavrela. Bratia ju mĺkvo sledovali. Sam pozornejšie. Stál z druhej strany pohovky, bližšie k vchodovým dverám. Dean sa prechádzal sem a tam po miestnosti s previnilým výrazom tváre. Akoby hľadal slová na ospravedlnenie. Možno to tak nevyzeralo, ale aj Angela mala dobrý prehľad o všetkom, čo tí dvaja robia, kde stoja, či prestupujú z nohy na nohu, dokonca aj ako sa tvária.
„Počujte, môžeme sa ráno stretnúť a poviem vám, čo viem.“ pozrela najprv na Sama a potom sa obrátila k Deanovi.
Oni okamžite zareagovali a v údive na ňu pozreli.
„Myslím tým o vašom otcovi. Poviem, čo viem. Možno vám to pomôže ho nájsť.“ pokračovala, pričom si navliekala a zapínala puzdra.
Rovnaké ako nosia policajti: kožený kríž na chrbte a puzdra pozdĺž tela vo výške ramien, vždy poruke.
„Čo tak v tom bistre, kde ste ma vysadili.“ nespúšťala oči zo Sama a čakala na jeho odpoveď.
Ten chvíľku pouvažoval, mrkol na Deana, ktorý prikývol a súhlasil aj on.
„Dobre. Tak o deviatej.“ navrhla obliekajúc si bundu.
Prehodila si vak na rameno a vyrazila k predným dverám.
„Počkaj a kam ideš?“ Dean sa ju snažil zastaviť.
Angela cez plece zamrmlala: „Ja sa musím ísť vyspať.“ a už sa stratila vo vchodových dverách.
Dean za ňou v tej sekunde vyštartoval, no Sam ho stihol zadržať.
„Už ju, prosím ťa, nechaj.“ úprimne ho požiadal.
Dean ho poslúchol, aj keď mu to nebolo po vôli a nechal svoju krásku odísť.
Obaja sa teda pobrali k autu, ktoré už na nich nedočkavo čakalo, hoci sedadlá im nevyhrialo. Cestu k nemu premlčali. Akoby ich ťažil veľký pocit viny, ktorý sa snažili v sebe prehrýzť. Sama, že Angelu podozrieval a myslel si o nej, že je kriminálnička na úteku. Deana, že do nej tak dobiedzal, rýpal a vyzvedal, keď mu do jej života vôbec nič nebolo.
„Bože, bol som idiot.“ zamrmlal si Sam, keď otváral dvere auta.
„Hm“ odpovedal mu Dean neprítomne, v hlbokom zamyslení.
„Je ako my. Bojuje na strane dobra.“ hovoril si nahlas.
„Hm.“ Dean sa opakoval.
„Možno otcovi pomohla. Dala mu stopu na vraha našej mamy.“ pozrel na brata.
„Hej. Možno.“ povedal Dean so stále zamysleným výrazom a naštartoval.

Vánok jemne povieval a ohýbal dlhé stebla trávy do jednej strany a potom do druhej. Húpali sa v rytme tichej, nepočuteľnej hudby, ktorú hrali iba pre ne. Slnko príjemne hrialo už od východu a pomaly putovalo nebom. Osvetľovalo asfaltovú cestu a stromy, ktoré ju tu a tam lemovali. Slnečné lúče prenikali pomedzi komáre a ich tiene dopadali na zem. Olizovali cestu a pomaly, so stúpajúcou žeravou guľou oblohy, sa skracovali. Ich nerušené vylihovanie rušili len kroky dlhých štíhlych nôh, ktoré pomaly kráčali po krajnici.
„Zas budeš stopovať?“ ozvalo sa za jej chrbtom.
„Čo iné mi ostáva!“ pootočila hlavu a zakričala za seba.
„O niečom by som vedela.“ dievčina sa zjavila vedľa nej a vykročila s ňou.
Angela odignorovala jej poznámku.
„Mohla si ísť s nimi. Boli by ste dobrý tím.“ malá pokračovala.
„Z toho by boli len problémy.“ odbila jej návrhy.
„Prečo? Ty si dobrá, oni sú dobrí. Tak v čom je problém?“ divila dievčina.
„Nerada na seba pútam pozornosť.“ vysvetlila Angela.
Dievča zastalo: „Mala by si si nechať od ľudí poradiť.“
„A ty by si sa mala prestať báť duchov Danielle. Nič ti neurobia.“ obrátila zbožné prianie proti dievčaťu.
Danielle sa zadívala za Angelou a zrazu sa jej na tvári objavil víťazoslávny úsmev: „No, možno zmeníš názor.“ a zmizla.
Angela sa zastavila a nechápavo pozrela do prázdna pred sebou. Otočila sa, no nikoho nevidela. Zazrela však čosi v diaľke. Rovnou cestou sa ďaleko-ďaleko na obzore, nepozornému oku by to aj celkom ušlo, no nie Angelinmu, sa čosi rútilo dopredu. Čosi čierne, lesklé a rýchle.
„A do riti!!“ zahrešila.
Otočila sa späť smerom, ktorým kráčala, a pokračovala v ceste. Čierna Impala ju o chvíľu dohonila. Len čo bola pri jej boku, Dean prudko spomalil a šli popri nej krokom.
„Ahoj! Ako si sa vyspala?“ oprel sa lakťom o stiahnuté okienko a vystrčil trochu hlavu.
„Ako nikdy v živote.“ sarkasticky mu odpovedala.
„Vieš, keď si včera tak rýchlo vypadla... Trochu som rozmýšľal, prečo si sa ponúkla, že si s nami pokecáš o otcovi a tak, ale nesedel mi tam ten pocit viny v tvojom hlase.“ začal s širokým úsmevom.
„Bože! Bola som odhalená! Čo si teraz počnem?! To budem musieť vymyslieť inú taktiku!“ afektovane híkala.
„Hej.“ Dean sa pousmial nad jej malým vystúpením, „Tuto so Samom nám dalo trochu práce, než sme ťa našli.“
Angela sa sklonila, aby videla do vnútra auta. Sam sa nahol a s plachým úsmevom jej zamával na pozdrav.
„Bravo! Chcete za to medailu?“ zase bola sarkastická.
Narovnala sa šla ďalej.
„Tam v meste si odviedla vynikajúcu prácu.“ začal Sam, „Len sme si hovorili, či nepotrebuješ s niečím pomôcť.“
„Nie, vďaka. Pracujem sama.“ odmietla ich skôr, ako jej mohli položiť aj ponuku na odvoz.
„No tak! Ako sa chceš dostať k ďalšiemu prípadu? Stopom?“ Dean začal s presviedčaním.
„Hej! Nemusíte si robiť o mňa starosti. Viem sa o seba postarať.“ opäť sa sklonila, aby na nich videla a poodhalila bundu tak, aby videli na puzdro s koltom, „Ste ako váš otec. Plný starostí o ostatných.“ zamrmlala si pre seba, keď sa vystrela.
„Ale vážne, mi ťa na ceste nenecháme.“ teraz to skúšal Sam, „Našli sme ťa a môžeme ťa prenasledovať všade. Nie je tak Dean?“ mrkol na brata.
Ten spolupracoval: „Absolútne!“, a z tváre mu úsmev nemizol. Naopak, bol čoraz širší a neodolateľnejší.
Angela videla, že inú možnosť ako nastúpiť do auta nemá. Bratov by sa nezbavila. Na to by potrebovala auto. A to jej vyhodil do vzduchu jeden veľmi nevďačný majiteľ baru, ktorému spôsobila vcelku veľké škody na majetku, keď zneškodňovala jednu z množstva príšer a ktorému zachránila život pred istou smrťou.
Angela zastala: „Fajn! Kým si nezoženiem auto, môžem byť s vami.“
„Ok.“ Dean kývol hlavou na znak súhlasu.
Auto zastavilo a Angela prešla k zadným dverám. Otvorila ich, hodila dnu svoj vak a nastúpila. Dean pridal plyn a pohli sa.
„Tak, kam to bude?“ otočil k nej hlavu Sam.
„Flagstaff v Arizone. Poltergeist tam terorizuje celú štvrť.“ zavalila.
To bolo mesto, kam mali namierené predtým, ako sa vydali do Elidy.
Sam sa pousmial. V tvári mal spokojnosť. Podarilo sa im aspoň na nejaký čas získať veľmi dobrého spojenca, lovkyňu, ktorá sa vyzná a môže im nielen pomôcť, ale ich aj niečomu priučiť.
Čierna železná kráska poriadne zavrčala a vyrútila sa veľkou rýchlosťou po severnej ceste z mesta v Novom Mexiku, kde už nikdy nebude blúdiť stratený duch.

koniec

Poznámka autora:
Mestečko Elida v Novom Mexiku skutočne existuje, nachádza sa a Route 70. Či je tam už skôr opísaný dom Samanthy, alebo motel, či na juhu nejaký polozbúraný dom, to už neviem, to je už práca mojej fantázie.
Toto som vytiahla niekde t internetu, či tak podobne:
Elida is a town in Roosevelt County, New Mexico, United States. The Population was 183 at the 2000 census.
A ani mesto Flagstaff v Arizone nie je výmysel a mesto tam je. Len toľko na objasnenie, ak by sa tu našli nejaké protesty, či niečo podobné.

No a nakoniec mám pre vás niekoľko správ. Tá prvá, zlá, je hore v zúrivom úvode. Tú druhú zlú ste si prečítali pár riadkov vyššie. Tá tretia, už lepšia, je, že ja som zďaleka neskončila a Angelu a Danielle ešte stretnete. Ďalej budem na vás zas zlá a viac vám nepoviem, aby ste sa mali na čo tešiť a aby som neprezradila pointu dopredu. Tak zatiaľ.

P.S.: komenty mi tu nechajte, ja sa tu občas stavím a prečítam si vaše postrehy. Verím, že v momentoch, keď budem na úplnom dne, mi zdvihnú náladu a dodajú mi silu sa to všetko do školy naučiť, aby som sa rýchlo mohla k vám vrátiť.

Naposledy upravil nikita dňa 16.05.10 16:51, celkom upravené 5 krát.
Návrat hore Goto down
bookika
Winchester
Winchester
bookika

Počet príspevkov : 1748
Registration date : 05.12.2007

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty29.04.08 16:28

eeeee 702 702

to je zas podarene KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 104346
len skoda ze uz koniec Sad
Návrat hore Goto down
https://www.youtube.com/chicazd
SkreechTina
Winchester
Winchester
SkreechTina

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty29.04.08 17:38

Počkať, ako the end?What? affraid Teeeda, musím pochváliť, skončilo to naozaj nečakane KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 71416 Teda, Angela je ešte viac záhadnejšia, hlavne čo sa týka daddy Winchestra, to hltám každú info, ktorú by sa mohli KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 335560 dozvedieť. Taaaakže, tu je moja KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 103511 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 103511 naozaj napínavé dielko KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816 704

Škola musí byť riadne naprd, ja hovorím, že dokým do nej atomovka netreskne, tak ma dovtedy neosvieti, ale to platí na tú druhú školu kam chodím, niekedy sa sama seba pýtam, čo tam vlastne robím 601 Ale želám Ti pevné nervy a kopec trpezlivosti 701 701
A veeeeeeeľmi sa teším na tvoje ďalšie poviedky, moc ma zaujala Daniele, tak som rada, že sa s ňou ešte stretnem I love you
Návrat hore Goto down
Madlen
Winchester
Winchester
Madlen

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty29.04.08 17:47

Konec? Cože? Nééé! Ale jsem ráda, že se o Danielle a Angelou ještě střetneme. KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 170639 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 170639 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 170639 To byla na konci přemlouvání, ale Angela se k nim nakonec přidala a dobře! Jsem fakt moc zvědavá na další povídky! Jsem zvědavá, jestli v nich bude i něco víc o Johnovi a o tom, co o něm Angela ví. Jinak povídka byla super, skládám poklonu! KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 214863 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 103511 Moc se ti povedla a ten nápad byl a je fakt super!! KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816
Držím ti pěsti, abys to ve škole všechno zvládla!!
Návrat hore Goto down
Samabel
Pekelný moderátor
Pekelný moderátor
Samabel

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty29.04.08 17:55

The End??? Shocked ....no každopádně se aspoň můžu těšit na další Angelin příběh KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 325299 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 325299

A vážně jsme nečekala, že by jí bratři přemluvili, aby s nimi znovu jela autem Shocked .... za to máš vééélké plus...konečně jednou Dean nevypadal před Angelou hloupě lol! KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 316745 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 284389

Je to velmi ajímavá postava a jsem zvědavá, na co všechno se ještě od tebe můžeme těšit... 703 ... Skvělá práce - 704 704 704 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816
Návrat hore Goto down
nikita
Crossroads demon
Crossroads demon
nikita

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty06.05.08 19:21

tak som tu a ešte žijem... zatiaľ... uvidíme, čo zo mňa zostane po tých dvoch týždňoch, čo sú predo mnou - to tam mám natrepané všetky skúšky, tak som fakt zvedavá...

taaaak vám ďakujem za vaše poklony a očakávam tu aj ďalších - nových čitateľov, či tých čo nestíhajú čítať. a chcem vám povedať, že by bolo dobré, ak chcete potom čítať ďalšie moje poviedky, aby ste si prečítali tie predošle, lebo ja mám akosi také epizodické myslenie, čo sa týka môjho písania do ff a neviem, či by vám niečo neušlo, keby ste to nečítali po poradí. preto vám tu ani nedávam paralelne viac poviedok naraz.

tak ešte raz dííííííííííky a keď si túto poviedku prečíta niekto nový, tak nechajte komnet, potešíte ma...
Návrat hore Goto down
Zizi
Winchester
Winchester
Zizi

Počet príspevkov : 4217
Nálada : Everyday is another opportunity to shine :)
Registration date : 05.04.2008

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty11.05.08 15:22

Tak ja som jedna z tých tzv. nových čitateliek. Práve včera v noci som nemohla zaspať a tvoja poviedka bola v mojom mobile, tak som si ju pekne krásne a hlavne nikým nerušene mohla prečítať a vychutnať.
Poviedka bola veľmi zaujímavá aj keď reakcia Deana na Angelu bola predvýdateľná (nie tvojou vinou, ale Deanovou Smile ). Všetko pekne zahalené tajomstvom až do úplného konca a niekedy som mala pocit, že čítam umelecký opis - chválim tie opisy sa mi veľmi páčili. Jediné čo ma ešte zaujíma je kto bolo to malé dievčatko, ktoré sprevádzalo Angelu - ale ako tak čítam tvoje príspevky je možné, že je to v nejakej tvojej poviedke vysvetlené, alebo v blízkej dobe bude, tak sa nechám prekvapiť. Poviedka sa mi veľmi páčila Very Happy
Návrat hore Goto down
Soniq
Winchester
Winchester
Soniq

Počet príspevkov : 2126
Registration date : 24.03.2008

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty11.05.08 15:40

Jeee mooc pekné a nejsi sama koho škola vytáča KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 202744 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 202744 ale poviedečka je to velmi podarená perfektne píšeš krásne KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 104346 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 104346 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 469569 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 325299 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 325299 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 325299 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 430869 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 430869 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 430869 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 312566 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 214863 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 214863 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 214863 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 214863
Návrat hore Goto down
nikita
Crossroads demon
Crossroads demon
nikita

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty17.05.08 15:06

ďaaaaaaaaaakujem vám 702 702 a som rada že sa vám moje dielko páči a tiež dúfam že ani ostatnými vás nesklamem... KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 430869 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 430869

P.S.: trochu som poopravila názov, aby to bolo prehľadnejšie a nemusela v každom úvode kecať, čo si mate v akom poradí čítať. teraz to hádam bude jasnejšie 601 601
Návrat hore Goto down
calla
Winchester
Winchester
calla

Počet príspevkov : 1082
Registration date : 25.06.2008

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty27.08.08 19:55

tak konecne sa aj ja pridávam k pochvalám...chvílu mi trvalo kým som si ju prečítala celú.... 603 ale musím povedat že to za to stálo... 702 702 702 nádherná poviedka...Angela sa mi velmi páči.... 704 704
píšes naozaj skvelo...tvoje opisy sa mi strasne páčia... KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 214863 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 214863 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 214863 nastastie ju mám vytlačenú takže ju môžem číťať znova a znova... cheers este raz velká pochvala k tomuto dielku... KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 104346 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 104346 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 104346
Návrat hore Goto down
Ewis
Lovec v plienkach
Lovec v plienkach
Ewis

Počet príspevkov : 193
Nálada : Taká supernaturálska!!!
Registration date : 24.08.2008

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty28.08.08 20:25

tak toto mi teda dalo zabrať...Fúha..ale stálo to za to...skevé...KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 104346 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 104346 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 104346...máš obrovský talent...
Návrat hore Goto down
wiktoriano
Winchester
Winchester
wiktoriano

Počet príspevkov : 2781
Nálada : Nemám na nič čas čo je zaujímavé kedže celé dni nič nerobim...
Registration date : 05.04.2008

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty07.09.08 3:40

krásna poviedka KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 949816 veľmi zaujímavý námet a páčili sa mi aj tie detailné opisy miest a spolupráca bratou Angelou. Angela je naozaj zaujímavá postava. dobrá práca! KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 104346 KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 104346
Návrat hore Goto down
http://sashanovely.blog.cz/
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: KAPITOLA I - Angela   KAPITOLA I - Angela - Stránka 3 Empty

Návrat hore Goto down

KAPITOLA I - Angela
Návrat hore 
Strana 3 z 3Choď na stránku : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Crossover SPN/Buffy - Den D
» KAPITOLA III - Codex Gigas

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
 :: Seriál :: Fanfiction :: Dokončené poviedky :: Nikita-
Prejdi na: