| Kniha - kamarátka do pohody i nepohody | |
|
+38Night Angel tauria Lucy86 Laskonka str8tking mummy kattie Husitka janka410 SNlois kaja666 Dzowika4 Soniq cleo janicag Klenotka lentilka calla Faith Madlen Mystic lenkka Zizi Anwiel sisel CrazyD bookika funny Kristine Hiro666 nikita Kaja Samabel dion-fortune Sarinka Silvia Weronička SkreechTina 42 posters |
|
Autor | Správa |
---|
Faith Winchester
Počet príspevkov : 1897 Age : 33 Bydlisko : Mars Registration date : 23.02.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 9:15 | |
| kaja ja ked som pozerala prvykrat film, tak som bola sklamana, no teraz ho uz viem naspamat a nezda sa mi az taky zly. ked si porovnam sfilmovanie Harryho Pottera este ved Twilight je uz aj tak dost dlhy, takze sa necudujem, ze tam kopec veci nebolo, hoci som sa rozculovala na meete ale mas pravdu, ze sceny rychlo skacu z jedneho do druheho, je tam par veci pozmenenych (hlavne ta kniha a to, ze ked vystupila z auta, tak ju nemala!!! ) ale ked si to tak zhrniem, tak som spokojna. aj s obsadenim. teda ja osobne a celosvetovo zaznamenal film velikansky uspech | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 11:06 | |
| dobré ráno všetkým práve som vstala a dala upovať eclipse audio book, tak hneď ako to bude, vám sem hodím aj link. film Twilight: no ja som sa už tuším niekde na túto tému vyjadrovala, asi vo filmoch neviem, ale keďže to tu rozoberáte tak sa vyjadrím ešte raz. Musím sa priznať, že som sa vždy veľmi kriticky pozerala na filmy natočené podľa kníh, pretože vždy boli pre mňa veľkým sklamaním. nech už ide o knihu akúkoľvek vždy je lepšia ako film natočený podľa nej- výnimkou je snáď len LOTR, ale aj o tom by sa dalo polemizovať. Keby totiž Tolkien zbytočne neopisoval tú prírodu na 10strán, tak ba aj LOTR bol lepší ako film. No postupne som si uvedomila, že film nemôžem posudzovať podľa toho ako super je kniha napísaná. Videla som DaVinciho kód, Fontánu, Parfum-príbeh vraha, PS I Love You... všetko natočené podľa knižných predloh a všetky filmy sa mi páčili, i keď knihy boli lepšie. Uvedomila som si preto, že sa na film proste musím pozerať akoby som knihu nečítala. Je ľahké vyčítať, čo všetko bolo v knihe lepšie, no zamyslime sa nad tým... napr. taká jasperova schopnosť. ako by ste natočili iba miernu zmenu pocitov tak, aby to aj tí, ktorí nevedia o čo ide pochopili? alebo keď mal edward prestať dýchať? ako natočíte takú scénu? navyše ak by bol film natočený presne do bodky podľa knihy, tak by mal najmenej 5 hodín a to je proste príliš veľa. Je veľa vecí, ktoré boli vo filme Twilight inak ako v knihe, mnoho vecí mi tam chýbalo a mnohé by som asi natočila inak, ale celkovo na mňa film urobil dobrý dojem. Ak som sa "odosobnila" a prestala myslieť na to, čo všetko bolo v knihe, tak som si film ozaj vychutnala. Ono písať je vždy ľahšie... nie ste obmedzený rozpočtom, rozsahom strán ani ničím podobným. Nevieme prečo tam boli tie scény, ktoré tam boli. Možno to súviselo s tým, čo sa im lepšie nátačalo a ja myslím, že väčšina dôležitých momentov tam bola a príbeh bol celkom zaujímavý. Páčilo sa mi spracovanie, i keď ako som vravela na začiatku film sa nikdy nevyrovná knihe. Jacob Black: no včera sa nám SNlois riadne rozčertila na túto osobu musím povedať, že mne teda AŽ tak zase nevadil. Fakt spravil hnusné veci, ale veď tak bol to mladý chalan a zúfalo sa snažil udržať si svoju lásku. Ja ho viem pochopiť. Je pravda, že edward by sa tak asi nesprával a to je dôvod, pre ktorý ho mám oveľa radšej a je mojou úplne najobľúbenejšou postavou celej knihy, ale tak zoberte si, že je o takmer 100rokov starší, takže by mal byť aj rozumnejší. Nikto nie je neomylný. Ani Edward si nemal myslieť, že opustiť Belu je to najlepšie riešenie, ale bohužiaľ, všetci robíme chyby. Aj Jacob ich pár spravil a hoci som sa naňho aj ja hnevala, po niekoľkonásobnom prečítaní všetkých kníh ho dokážem lepšie pochopiť a myslím, že príbehu dal veľa. bez neho by to nebolo ono a ja ho mám svojím spôsobom rada ps: rozhodla som sa, že vám sem hodím aj soundtracky z filmu, takže keď ich upnem, máte ich tu. edit:Eclipse-Audio Books-eng - kód:
-
http://ulozisko.sk/116221/Stephanie_Meyer_-_Twilight_Saga_(Book_3_of_3)_-_Eclipse.rar plus toto je pieseň, o ktorej sa uvažovalo ako bellinej uspávanke. nakoniec sa ňou nestala, ale mne sa veľmi páči a na YT je veľa videí z Twilightu práve na túto pieseň, takže som vám ju upla tiež. Yiruma-River flows in you - kód:
-
http://ulozisko.sk/116222/(piano)_Yiruma_-_River_flows_i.mp3 | |
|
| |
Weronička Winchester
Počet príspevkov : 2213 Age : 33 Bydlisko : momentálne ani sama netuším... Nálada : VON Z VODY! Registration date : 11.02.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 12:53 | |
| | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 12:59 | |
| Weronička: už som to tu raz písala: - citácia :
- citácia :
- Zatmenie, tretí diel Twilight ságy, by mal vyjsť v máji 2009. V tomto období vyjde aj slovenská verzia ďalšieho titulu Stephenie Meyerovej, ktorý sa v angličtine nazýva The Host. Vydanie posledného dielu Twilight ságy (Breaking Dawn) je naplánované na október - november 2009 a jeho názov by mal byť Úsvit, ale nie je to ešte potvrdené. Všetky tieto skvelé knihy vydáva TATRAN.
takže v máji by malo byť eclipse a v októbri breaking dawn. takže ešte to nie je ps: cca za 15 minút budú soundtracky | |
|
| |
janicag Winchester
Počet príspevkov : 1301 Age : 38 Bydlisko : Spišská Nová Ves Nálada : ...sick and tired... Registration date : 23.08.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 13:22 | |
| - dion-fortune napísal:
Eclipse-Audio Books-eng - kód:
-
http://ulozisko.sk/116221/Stephanie_Meyer_-_Twilight_Saga_(Book_3_of_3)_-_Eclipse.rar Dionka Dakujeeem!! | |
|
| |
Weronička Winchester
Počet príspevkov : 2213 Age : 33 Bydlisko : momentálne ani sama netuším... Nálada : VON Z VODY! Registration date : 11.02.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 14:27 | |
| dionka dakujem ti....iste som to tu prehliadla...vela ste toho tu popisali....tak este raz diiiiky... | |
|
| |
dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 16:38 | |
| Weronička: nemáš zač no a ja mám pre vás poslednú knihu audio: Breaking Dawn- Audio Books- eng - kód:
-
http://ulozisko.sk/116272/Stephanie_Meyer_-_Twilight_Saga_(Book_4_of_4)_-_Breaking_Dawn.rar ps: máte záujem ešte o niečo? | |
|
| |
kaja666 Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 250 Age : 31 Nálada : hm.... Registration date : 07.12.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 17:20 | |
| ja som úplne spokojná.je toho omnoho viac ako som čakala konečne som dočítala twilight.je to naozaj perfektná kniha.ten koniec bol dobrý.fakt som čakala, že edward ju zmení na upíra, no ale nestalo sa...už som začala čítať dvojku a hneď 1.kapitola a bela sa poreže pri celej upírskej rodinke.to sa môže stať len jej a pozrela som si film znova (ešte stále nie celý) a keď som zabudla na fakt, že som čítala knihu a nemám k tomu filmu titulky (rozumela som celkom dobre až na niekoľko detailov) tak sa mi ten film celkom páčil.nemôžem si pomôcť, ale robert je naozaj krásny | |
|
| |
dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 17:47 | |
| - Spoiler:
kým ju zmení na upíra sa ešte načakáš ale tak dúfam, že aspoň niečo z toho, čo som vám sem dala bude k niečomu dobré, a že to využijete.
Naposledy upravil dion-fortune dňa 31.12.08 18:42, celkom upravené 1 krát. | |
|
| |
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 18:28 | |
| NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!teraz už viem, že ju zmení na upíra všetko napätie je preč no čo už.aj tak som to očakávala | |
|
| |
dion-fortune Winchester
| |
| |
Hiro666 Crossroads demon
Počet príspevkov : 562 Age : 37 Bydlisko : Michalovce Nálada : good Registration date : 28.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 21:22 | |
| Ja osobne ma k Twilightu neuveritelny odpor Vobec ma nezaujima kniha . Takisto nechcem vidiet film | |
|
| |
Anwiel Winchester
Počet príspevkov : 4325 Age : 35 Bydlisko : Praha Nálada : smíšená Registration date : 09.04.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 22:03 | |
| Knížka neni zas tak strašná, ale ten fiml!!! | |
|
| |
cleo Winchester
Počet príspevkov : 4946 Bydlisko : Wales Nálada : upršaná :D Registration date : 10.05.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 22:08 | |
| Ako píše Anwiel knižky sú celkom oka ale film btw videli ste herca ktorý mal povôdne hrať Edwarda? | |
|
| |
Anwiel Winchester
Počet príspevkov : 4325 Age : 35 Bydlisko : Praha Nálada : smíšená Registration date : 09.04.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 22:10 | |
| Neviděla, ale nic horšího už snad ani nemůžebýt... | |
|
| |
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.12.08 22:11 | |
| nevidela, ale tento je dobrý.na upíra sa mi hodí... btw už mám za sebou začiatok new moon a musím povedať : ČOŽE?! edward odišiel?? nič horšie sa nemohlo stať bez neho to nie je ono a tie belline pocity...je to také smutné | |
|
| |
Faith Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 01.01.09 14:32 | |
| o moj boze!!!! ja nedycham!!! citam Eclipse a on.... - Spoiler:
ju poziadal o ruku!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a bolo to take nadherne!! a ten prsten!! a to, co tomu predchadzalo on je taky dokonaly ja to nemozem rozdychat, to bolo take nadherne
| |
|
| |
dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 01.01.09 16:07 | |
| Faith: - Spoiler:
Mne sa strašne páčilo ešte to ako ju požiadal a ona sa začala smiať a on iba, že zraňuješ moje ego. Práve som ťa požiadal o ruku a ty si myslíš, že žartujem. alebo keď mu povedala, že je príliš mladá na svadbu a on, že ja mám 110, už by bolo na čase sa usadiť
| |
|
| |
Faith Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 01.01.09 16:25 | |
| Dion- Spoiler:
to bolo bohovske alebo ako ho poziadala, ze sa s nim chce milovat a potom sa zacali bozkavat a ona si zufalo snazila dat dole tricko, on ju zvalil na vankus a zasepkal jej, nech si ho nepokusa dat dole to s tym srdcom, ktore jej daroval bolo tiez nadherne
| |
|
| |
dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 01.01.09 17:23 | |
| Faith: kde presne si v eclipse? nieže ti do spoileru napíšem spoiler - Spoiler:
to s tým srdcom bolo ozaj krásne mne sa inak páčilo aj ako sa vrátil eddie späť a šli do tej školy a čakal ich tam jacob a ako začal myslieť na to, ako bela vyzerala a edward mal ten mučenecký výraz.... alebo keď ho fakt mučili na konci new moon.... a ako sa chcel zabiť.... proste aj torturingu si našťastie užívam
| |
|
| |
cleo Winchester
Počet príspevkov : 4946 Bydlisko : Wales Nálada : upršaná :D Registration date : 10.05.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 01.01.09 19:29 | |
| tu je už celá Breaking Dawn v cz - kód:
-
http://www.hellshare.com/240214/4._cas_Breaking_Dawn.doc/ | |
|
| |
Faith Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 01.01.09 20:53 | |
| Dion - Spoiler:
to bolo uzasne... vidim, ze torturing stale funguje u teba mna dostalo to, ked sa ona rozhodla, ze ide za Jacobom a Edward bol v jej aute
momentalne som skoncila na tej kapitole, co ju poziadal o ruku, ked su v ich dome chcem to uz ale dnes docitat. cleo presne to mam doma... nie je to nic moc, ale vzdy lepsie, ako to predtym | |
|
| |
cleo Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 01.01.09 21:06 | |
| - Spoiler:
Scéna z Edwardovho pohladu, ked mu Rosalie povie správu o Bellinej "smrti" z knihy New Moon: - kód:
-
http://www.stepheniemeyer.com/pdf/nm_extras_rosalie.pdf + som to upla aj v cz (keď už to tu je tak sorry, nechce sa mi hladať) - kód:
-
http://uloz.to/1110519/Telefonát z pohledu Edwarda Cullena.doc | |
|
| |
dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 01.01.09 21:41 | |
| cleo: to som teda ešte nečítala a wow akože je to perfektné.... škoda, že toho nie je viac faith:- Spoiler:
no to hej.... tam bolo veľa scén, ktoré boli dosť kruté pre edwarda.... no a ja som si ich patrične vychutnávala inak musím povedať, že sa mi aj veľmi páčilo na konci dvojky ako si bela stále myslela, že sníva to bolo také zlaté a keď jej potom došlo, že ju ozaj miluje proste to sa mi tiež ohromne páčilo
| |
|
| |
cleo Winchester
| |
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody | |
| |
|
| |
| Kniha - kamarátka do pohody i nepohody | |
|