| Kniha - kamarátka do pohody i nepohody | |
|
+38Night Angel tauria Lucy86 Laskonka str8tking mummy kattie Husitka janka410 SNlois kaja666 Dzowika4 Soniq cleo janicag Klenotka lentilka calla Faith Madlen Mystic lenkka Zizi Anwiel sisel CrazyD bookika funny Kristine Hiro666 nikita Kaja Samabel dion-fortune Sarinka Silvia Weronička SkreechTina 42 posters |
|
Autor | Správa |
---|
Sarinka Diabolský admin
Počet príspevkov : 7654 Age : 36 Bydlisko : Cardiff, UK Nálada : Sherlocked Registration date : 29.11.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 09.09.08 19:15 | |
| Písala som to aj do SN shopu, takže sa tam môžeme združiť a nejako ich hromadne objednať, možno nám dajú aj zľavu.. | |
|
| |
Kristine Winchester
Počet príspevkov : 1538 Age : 35 Bydlisko : Považská Bystrica Nálada : always great :) Registration date : 05.01.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 09.09.08 19:38 | |
| | |
|
| |
Faith Winchester
Počet príspevkov : 1897 Age : 33 Bydlisko : Mars Registration date : 23.02.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 09.09.08 19:44 | |
| Sarinka na to som aj ja myslela Kristine nieco mi hovor... ja som uz minula takmer vsetky prachy z vyplaty a odlozila som si na meet a teraz toto ale ja nieco vyhrabem,aj keby som ich mala vycucat zo vzduchu | |
|
| |
Sarinka Diabolský admin
Počet príspevkov : 7654 Age : 36 Bydlisko : Cardiff, UK Nálada : Sherlocked Registration date : 29.11.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 09.09.08 19:51 | |
| | |
|
| |
Kristine Winchester
Počet príspevkov : 1538 Age : 35 Bydlisko : Považská Bystrica Nálada : always great :) Registration date : 05.01.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 09.09.08 19:56 | |
| | |
|
| |
Faith Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 09.09.08 20:05 | |
| jasne drzime sa hesla, ze pre SN vsetko. Zit sa da aj bez inych veci,ale bez tohto nie (sice sa da,ale dost tazko). Kristine poobehavaj celu rodinu,povedz, ze potrebujes, niekto sa isto chyti.tak to zvyknem ja robievat | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 09.09.08 20:07 | |
| tak ja s týmto problém nemám otec mi každý mesiac dáva na kartu prachy, ktoré aj tak nemíňam, takže tam mám pekne našetrené a v hotovosti ešte mám asi 2000, no a meet mi naši zaplatia to som si už vybavila, že darček k vianociam | |
|
| |
Faith Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 09.09.08 20:19 | |
| ja mam meniny tyzden pred meetom, takze tam to neriesim,pretoze ak nebudu prachy, tak jednoducho poviem, ze na meniny chcem pralen prachy na meet. mne davaju priebezne kazdy tyzden rodicia, starki, ale ja to vzdy miniem nie naraz,ale ked sa nazbera, tak trebars na knihy,alebo na nejaku vacsiu vec, ktoru potrebujem | |
|
| |
nikita Crossroads demon
Počet príspevkov : 313 Age : 38 Bydlisko : za zrkadlom Nálada : need more coffee!!! Registration date : 08.03.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 15.09.08 21:30 | |
| Len pred dvomi dňami sa mi do rúk dostala malinkatá útlučká knižočka, inak ju ani nazvať nemôžem. Požičal mi ju strýko, aby som si ju prečítala, že sa mi môže zapáčiť, lebo jeho veľmi oslovila. A tak sa s vami podelím so svojim čitateľským zážitkom. Toto dielko nemá ani 70 strán, ale je v ňom napísané viac ako v 500-stranovom románe. ja som ju prečítala behom hodinky. Je to Alessandro Baricco: Hodváb. A je to neskutočne čarovný, okúzľujúci, magický a éterický príbeh. Aspoň na mňa tak pôsobil. Je jednoducho krásny. Ako má ujo napísané vo venovaní, je to knižka plná pokoja, ticha, krásy, čistoty a lásky! Zaujímavé a zároveň ohromujúce na nej je, že autor dokázal pomocou pár slov opísať veľkolepé veci obyčajného života a snáď preto pôsobí toto dielko tak ľahko a vzdušne, ako šum lístia v pokojné letné popoludnie. Je to naozaj prenádherný príbeh a vrelo ho odporúčam každému, či snáď každej citlivej duši. Určite sa zapáči. A aby som vás aj nejako naň navnadila, prepisujem vám sem zadnú stránku, slová samotného autora:
Toto nie je román. A ani poviedka. Toto je príbeh. Na jeho začiatku je muž, ktorý ide z jedného konca sveta na druhý; končí sa jazerom za veterného dňa. Muž sa volá Hervé Joncour. Jazero – nevie sa. Dalo by sa povedať, že je to príbeh lásky. Ale keby išlo len o lásku, nestálo by za to vyrozprávať ho. Sú v ňom túžby a sú v ňom aj bôle, veľmi dobre vieš o čo ide, ale skutočné slovo, ktorým by si to pomenoval, nenachádzaš. Napokon, tak či onak, to slovo nie je láska. (Toto je prastará záležitosť. Keď nemáš slovo na pomenovanie vecí, jednoducho použiješ príbeh. Tak to funguje. Už celé storočia.) Všetky príbehy majú svoju hudbu. Tento má hudbu bielu. Je dôležité povedať to, pretože biela hudba je zvláštna, občas ťa vyvedie z miery: hrá sa ticho a tancuje sa na ňu pomaly. Keď ju hrajú dobre, je to, ako keby si počul hrať tíšinu, a pri pohľade na tých, čo na ňu božsky tancujú, máš pocit, že sú nehybný. Biela hudba je čertovsky ťažká vecička. Viac ani niet čo dodať. Možno bude lepšie upresniť, že ide príbeh z 19. storočia: len preto, aby nikto nečakal lietadlá, automatické práčky a psychologické poradne. Nič také. Možno inokedy.
*pri najbližšej príležitosti si ju zaobstarám do mojej knižnice* | |
|
| |
Samabel Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 23.09.08 21:01 | |
| Znáte někdo Stephanie Meyerovou a její knížku Stmívání? V pátek se mi dostala do ruky a za neděli jsem jí měla přečtenou... je to úžasné počtení Hlavní hrdinka Bella Swanová je obyčejná dívka, která se zamiluje do upíra Edward... a teda, jak ho ta spisovatelka popisuje vůbec celý ten vývoj jejich vztahu a pak taková ta dobrodružná zápletka Jsem úplně unešená, je to vážně skvělé počtení a určitě vám to doporučuju. Má to 4 díly... poslední vyšel nedávno v angličtině. Dneska jsem si od kamarádky vyprosila 2. a 3. díl a nemůžu se od toho odtrhnout. Podle mě je to tak kouzelně popsaný a ty jejich rozhovory jsou brilantně napsané. ... navíc upíři... je zajímavé, jak je tam vykresluje. Opravdu vřele doporučuji těm, co tuhl spisovatelku neznají a těm co jí znají... no, není na škodu jí připomenout. Na sklonku roku by měl být dokonce v kinech i film podle první knihy Twilight. Což o to, na knihy to mít nebude, ale proč si ho taky neshlédnout. | |
|
| |
nikita Crossroads demon
Počet príspevkov : 313 Age : 38 Bydlisko : za zrkadlom Nálada : need more coffee!!! Registration date : 08.03.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 23.09.08 21:29 | |
| hej, hej, už som o nej počula, lebo práve v týchto mesiacoch vychádza aj v slovenskom preklade (teda ten prvý diel). no ako ja mam pocit, že by som si tú knižku kúpila už len kvôli tým obalom všetkých 4 dielov. tie sú také úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúchvatné, ja z nich nemôžem. no a že je to o upíroch... no och joj moje malé srdiečko posadnuté obludkami zaplesalo, keď som si prečítala o čom to je takže ja sa stopercentne chystám pri najbližšom útoku na kníhkupectvo schmatnúť jeden výtlačok hih ... hmmmmm ale to by asi chcelo väčšiu poličku na knihy, čoooo? no nič, tak to asi spravím ako Rory v Gilmorkách a knihy, ktoré už nebudem mať kam dávať, pôjdu pod postel do perináku... (kým nebude vlastná izba a veeeeeeeeeľa voľného miesta heh) | |
|
| |
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 23.09.08 21:37 | |
| To musím jen souhlasit. Obálky jsou úchvatné... líbí se mi i ty naše české, i když americké mi přijdou ještě lepší tady jsou oficiální stránky - kód:
-
http://www.stepheniemeyer.com/ a tady ty obálky - kód:
-
http://www.stepheniemeyer.com/twilightseries.html | |
|
| |
nikita Crossroads demon
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 23.09.08 21:43 | |
| jop jop. ale inak ona ná aj inú knihu, ktorá sa volá The host a tiež to vyzerá zaujímavo.no len hold nie je to ešte preložené (ani CZ ani SK) tu si môžete prečítať o čom to zhruba je (je to anglicky): - kód:
-
http://www.martinus.sk/?uItem=48895 | |
|
| |
Sarinka Diabolský admin
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 23.09.08 22:12 | |
| O Twilight som dlho uvažovala, či si ju objednať, bo všetci vravia, že prvý diel je skvelý a potom kvalita upadá a že posledný je hrôza, tak neviem... | |
|
| |
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 24.09.08 22:16 | |
| Tak Twilight opravdu doporučuju moooooc. Dneska jsem dočetla tu druhou knížku a třeba kamarádka (vlastně dvě se zase shodly, že nejvíc se jim líbí první, třetí a pak druhý) no, mně osobně se moc líbil i ten druhý...uznávám, že první je určitě lepší, ale on ten druhý je o něco jiných problémech, co musí hlavní hrdinka řešit, takže se to nedá až tolik porovnávat... měřítko je maličko jiné. Každopádně já nebyla zklamaná ani druhým dílem. | |
|
| |
bookika Winchester
Počet príspevkov : 1748 Age : 31 Bydlisko : Košice Registration date : 05.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 06.10.08 21:25 | |
| cez prazdniny som citala jedine fantasy a to uplne vestko zacal som tym, ze som si kupila Slmarillion a hurinove deti od tolkiena a boli to dve genialne dielka, rovnako ako cely tolkien.V silmarillione som sa najprv stracala v mnozstve postav a udalosti, ale nakoniec sa mi to strasne zapacilo dalej som precitala odkaz dracich jazdcov, lebo ma na to nahovorila sesterka a ku podiu to bolo fajn, zhltla som obe knihy za 3 dni a ked som sa dozvedela ze tretia u nas vyde az v marci tak som ostala anglicka uz vysla, ale zatial som nenasla ziaden poriadny spoiler a ten by sa veru zisiel precitala som si aj Temne hmoty a musim priznat ze prva knizka, zlaty kompas mi trvala strasne dlho pretoze ma nijak nezaujala a tak som citala len par kapitol denne, ale ked to uz zacalo byt zaujimave, dokoncila som naraz vsetky tri a ja si myslim ze o tejto trilogii sa da povedat hocico, len nie to ze je to kniha pre deti. samozrejme okrem faktu, ze hlavni hrdinovia su deti. Pullman proste vytvoril dalsi krasny svet, kt. toho vela ponuka. - Spoiler:
Ale najviac sa mi na celej knihe pacila myslienka, ze ak clovek zomrie, vyrozprava svoj pribeh harpyam a tie ho prevedu podsvetim, vrati sa spat do zivota ako sucast vsetkeho toto ma velmi nadchlo, pretoze to, coho sa ja najviac desim je vecnost
a este mam naplanovane diela od Ursuly K. Le Guinovej:Kroniky zapadneho pobrezia (dary, hlasy, sily) a carodeja zememori, dalej parfum, a samozrejme twilight dufam ze to pri uceni stihnem aspon do vianoc | |
|
| |
calla Winchester
Počet príspevkov : 1082 Age : 32 Bydlisko : Taká malá dedinka v BB kraji Registration date : 25.06.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 06.10.08 21:35 | |
| Bookika odkaz dračích jazcov...OMG to sú skvelé knihy to fakt až v marci? do kronik zapadneho pobrezia som sa aj ja chcela pustit ale nevedela som ktorá kniha je prvá a naposledy som prečítala Túto noc nezaspím od Jaroslavi Kuchtovej...velmi dobrá kniha a chystam sa kúpiť Punkovú princeznú od Dominiky Ponechalovej Temné Hmoty som čítala stááásne dávno..asi v case ked este neboli na svete...Magický nôž a Jantárový Dalekohľad... dalšie skvelé knihy
Naposledy upravil calla dňa 16.10.08 13:33, celkom upravené 1 krát. | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 06.10.08 21:47 | |
| | |
|
| |
lenkka Winchester
Počet príspevkov : 2352 Age : 36 Bydlisko : kdekoľvek s mojim supermanom Nálada : predsvadobná Registration date : 06.07.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 07.10.08 19:02 | |
| No baby ja si mylsim ze tuto knizku ste citali ale napisem to sem. Kniha Anjeli a Demoni od autora Dany Browna. Som precitala za 3 dni. Bolo to super moc ma ta kniha chytila. Je to skor zamerane na krestanstvo. Vsetko sa odohrava vo vatikane pocas volby papeza. no nic viac uz nenapisem radcsej si precitajte | |
|
| |
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 07.10.08 19:12 | |
| | |
|
| |
dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 07.10.08 19:21 | |
| no ja mám do dana browna prečítané všetko a anjelov a démonov samozrejme tiež, dokonca aj v anj aj v sjl ich mám doma a je to moja naj kniha od neho a prečítala som ju asi za päť hodín | |
|
| |
SkreechTina Winchester
Počet príspevkov : 2962 Age : 36 Bydlisko : Bratislava-Dúbravka Nálada : dovolenková Registration date : 27.01.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 07.10.08 21:06 | |
| Dočítala som ďalšie dielko z pera J. Lyndseyovej - Diabol, čo ju skrotil a musím povedať, že aj keď mám túto autorku rada, týmto dielom ma moc nezískala. Bolo som u nej zvyknutá na akoby vtiahnutie do deja, čo bol okolo, napr. aké storočie a vládca vtedy bol a pod veci. Tu mi to prišlo ako jeden z tých lacných LoveStory príbehov na 2 hodiny No, niekedy sa pisateľská múza nepodarí... | |
|
| |
Kaja Winchester
Počet príspevkov : 1232 Registration date : 07.01.2008
| Predmet: .................. 07.10.08 22:13 | |
| Aj ja som čítala Anjeli a Demoni a to je už čo povedať. | |
|
| |
bookika Winchester
Počet príspevkov : 1748 Age : 31 Bydlisko : Košice Registration date : 05.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 08.10.08 8:14 | |
| skreechtina: naozaj? ja som sa na to uz chystala, lebo som si precitala zatial vsetky co u nas vysli ale aj tak si to precitam najradsej mam vsak maloryovcov | |
|
| |
nikita Crossroads demon
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 13.10.08 18:37 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody | |
| |
|
| |
| Kniha - kamarátka do pohody i nepohody | |
|