Dzajnisko diki za koment.
som rada ze sa ti pačilo ako Dean čaroval mala som to premyslene už dlho ale nevedela som či to tam napísať.
a ak sa ti páči ako Sammy trieska Deana o stenu v tejto časti si toho ešte užiješ.
toto je už posledná časť tiež trochu dlhšia lebo som chcela presne 40 častí. ako som nedávno zistila písala som tuto poviedku celý rok.
dufam teda že sa aj koniec bude páčiť a nič som nezabudla vysvetliť
40. časť
Dean šiel zo pár minút len tak bezcieľne, uvedomil si, že naozaj nevie ako Ruby nájsť a rovnako netuší ani ako nájsť Sama. Všetku vinu chcel hodiť len na Ruby, nechcel obviňovať Sama, podľa neho ho to len ona zmanipulovala. Len ona spôsobila, to čo sa z neho teraz deje. Chcel veriť, že je v tom nevinne. Nemohol však viniť len Ruby, tiež obviňoval aj seba, že tomu nedokázal zabrániť. že nebral viac vážne to čo sa zo Samom deje, všetky tie jeho záhadné odchody, zvláštne správanie. Mal ho sledovať alebo čokoľvek iné. Mal zistiť, že sa stretáva z Ruby. Mal ho ochrániť. Trápilo ho, že zlyhal a sklamal otcovu dôveru. Veď on sám ho žiadal, aby ho pred týmto ochránil. Krátko pred smrťou a aj v tom sne, ktorý mal pred pár dňami. Teraz už vedel, že práve toto mu chcel naznačiť.
Keď už bol zúfalý a začal uvažovať o tom, že Ruby predsa nenájde a mal by sa radšej vrátiť k Bobbymu, padol mu zrak na sedadlo spolujazdca. Sam tam nechal porozhadzované nejaké papiere a mapy. Tie si nevšímal. čo ho však zaujalo bolo, že tam na uvidel aj Samov mobil. Okamžite si ho vzal. Keď sa pozrel na posledné volané čísla, ako posledná tam bola Ruby. Síce už vedel, že s ňou bol v kontakte rozčúlilo ho to. Potom však dostal nápad ako sa z Ruby stretnúť a napísal jej smsku v ktorej stálo:
"Ruby musíme sa okamžite stretnúť. Je to súrne. Sam"Ruby mu do niekoľkých minút odpísala a súhlasila zo stretnutím. Dean okamžite vyrazil na miesto, ktoré mu navrhla. Keď zaparkoval na kraji cesty Ruby sa okamžite zjavila pred impalou. Vtedy ešte netušila, že to stretnutie bola pasca. V priebehu niekoľkých sekúnd to však pochopila, keď uvidela, že auta vystúpil starší z bratov. Nezaváhala, ani sa nepokúsila o útek. Zaujala obranný postoj, ruky si dala v bok, nahodila svoj typický úsmev a prihovorila sa mu.
"Ale, ale Dean, nečakala som, že sa ešte niekedy stretneme a už vôbec nie práve dnes."
"Hej očakávala si že sa už budem smažiť v pekle! Ale smola dostal som sa s toho aj bez tvojej pomoci!" vyštekol na ňu Dean
"Dean, nebuď k mne takýto. lámeš mi srdce." odpovedala Ruby uštipačným tónom a Dean na ňu opäť začal kričať. skrátka si nemohol pomôcť nedokázal kontrolovať tú zlosť
"Ale no tak nebuď smiešna! Veď ty žiadne nemáš! A ak ti nejaké srdce bije v hrudi nie je tvoje ale tej ženy, ktorej si ukradla telo!“
"Okej, prestaň tu na mňa kričať a povedz mi prečo si prišiel! prečo si ma sem vylákal v Samovom mene?" nedala sa Ruby
"Len kvôli ten tvojej prekliatej túžbe vidieť Lilith mŕtvu, ktovie prečo si potom tak túžila,
si urobila zo Sama monštrum! Teraz môžeš byť spokojná! vyšlo ti to! Sam Lilith zabil a aj všetkých čo mu prišli do cesty a ktovie čo ešte urobí. Všetko čo sa mu teraz stane, budeš mať na svedomí ty! Teda za predpokladu, že nejaké svedomie máš!"
Ruby Deanove slová zaskočili. Netušila čo sa stalo. Sam sa jej neozval a muselo sa to stať tak rýchlo, že sa ešte nestihla dopočuť o Lilithinej smrti. Chvíľu váhala čo Deanovi povedať a potom na neho začala tiež kričať.
"Možno máš pravdu! možno som Sama využila pre svoju pomstu! Ale toto som nikdy nechcela! Toto sa nemalo stať. Myslela som že svoje schopnosti zvládne."
"No jasné ty si mala len dobré úmysly! to ti mám uveriť? prestaň s tými sladkými rečičkami na mňa to neplatí!"
"Dean spomaľ, chápem že si na mňa naštvaný ale..." prerušila ho Ruby Dean ju však ani nepustil k slovu a znovu jej skočil do reči
"Naštvaný?! Naštvaný je slabé slovo! Najradšej by som ťa poslal hned naspäť do pekla!"
"Ja ťa chápem, ale to by si nemal urobiť."
"a povieš jediný dôvod prečo to neurobiť?!"
"Pretože tak ako som ho naučila tie schopnosti používať, môžem sa postarať o to aby ich znovu zablokoval a bol taký ako predtým."
Dean ostal chvíľu ticho, uvažoval nad Rubynými slovami. Nevedel sa rozhodnúť, či jej veriť, ved Sam jej veril a ako dopadol. Ale na druhej strane, ak bola možnosť, čo len najmenšia šanca, že by Sam mohol byť znova takým aký predtým, musel to aspoň skúsiť. Ak by to neskúsil a Samovi by sa niečo stalo, alebo pod vplyvom zla by ešte niekomu ublížil, nikdy by si to neodpustil.
"Naozaj to dokážeš?" opýtal sa nakoniec.
"Pravdaže áno, keď sa dostaneme k nemu a presvedčím ho, aby to chcel urobiť tak to dokážem. síce to závisí od Sama."
"A čo keď to nebude chcieť urobiť? čo ak sa tej moci nebude chcieť vzdať?"
"to bude tvoja úloha, aby si ho presvedčil. Ja mu pomôžem potom, keď bude pripravený."
"Dobre, tak čo mám robiť? ako ho nájdem?"
"Teraz nerob nič. vráť sa k Bobbymu. Chod za tými tvojimi čarodejnicami. Ja zistím aká je medzi démonmi situácia a hlavne kde je Sam a prídem za tebou." odpovedala mu Ruby.
Dean ešte chvíľu zaváhal a potom prešiel k Impale.
"Dobre, ale máš len jednu šancu. Ak ma podrazíš už sa s toho nevykecáš." dodal predtým, ako nastúpil.
Keď Amber začula zvuk prichádzajúce auta okamžite vybehla z domu. Veľmi sa jej uľavilo keď videla, že auto ktorého práve zaparkovalo pred domom je Deanova impala. Tak veľmi sa o neho bála. Odkedy sa z Amandou vrátili do domu, nerobila nič iné len čakala, kedy sa vráti. Keď ho uvidela vystupovať pribehla k nemu a objala ho. Dean bol síce prekvapený, ale objatie jej opätoval.
"tak veľmi som sa o teba bála." pošepkala mu.
"to je od teba milé, ale dokážem sa o seba postarať." odpovedal Dean a usmial sa. potom obaja zamierili k domu.
"tak povieš mi čo si robil? našiel si Ruby alebo Sama?" opýtala sa ho Amber.
"Ruby som našiel." odpovedal stručne Dean, viac už nestihol povedať, lebo práve vošli do vnútra, kde ich čakali Bobby z Amandou. Bobby okamžite vstal z gauča a prišiel k Deanovi a prísne na neho pozrel
"čo si sa zbláznil chlapče?! takto bez slova odísť!" vyčítal mu.
"Musel som, tak ako musím nájsť Sama." odpovedal mu Dean, ale vtedy sa ozvalo zvonenie Samovho mobilu, oznamujúce príchod smsky. Dean ho vybral z vrecka a prečítal si správu. Bola od Ruby a stálo tam:
"Som pred domom."potom znovu odložil mobil a pozrel sa ostatných
"Musím odisť." oznámil im.
"čože? a kam? kto ti to písal?" opýtala sa Amber, ale Dean už bol na odchode. tak ho všetci traja nasledovali až pred dom, kde sa Dean stretol z Ruby, ktorá už na neho čakala.
"Tak ako? vieš kde je Sam?" opýtal sa jej
"áno, viem." odpovedala Ruby a trochu sa usmiala.
"tak hovor!"
"Ukrýva sa v tom dome kde Calissa držala Amber, keď ju uniesla."
"čože? ale prečo tam?"
"Ja neviem asi sa tam cíti bezpečne alebo čo, ja neviem nepýtala som sa ho." odpovedala Ruby sarkasticky.
Vtedy ich prerušil Bobbyho nahnevaný hlas
"čo tu robí z táto démonka?!" vykríkol na nich.
"Môže nám pomôcť nájsť Sama a pomôcť mu aby bol taký ako predtým." vysvetlil Dean.
"a ty tomu veríš?! práve ty teraz dôveruješ démonke?!" pokračoval Bobby
"Najradšej by som ju poslal do pekla." povedala Dean a potom sa pozrel na Ruby, chcel vidieť ako bude reagovať a pokračoval zdôrazňujúc každé slovo.
"Ver mi, že mám sto chutí urobiť to, ale ak exituje len malá možnosť, že by mohla Samovi pomôcť som ochotný risknúť to. Kvôli nemu."
"Môžeš na chvíľku?" opýtal sa ho Bobby, ale nebral to ako otázku, pretože ho už aj odtiahol na bok a začal na neho kričal:
"Ty si sa už naozaj zbláznil?! úplne stačilo čo sa stalo Samovi a teraz sa aj ty musíš spojiť s tou istou démonkou, ktorá to spôsobila?!"
"Pochop ma Bobby, musím to skúsiť, je to môj brat a ja ho chcem späť." obhajoval svoje rozhodnutie Dean. Bobby musel uznať, že Dean je ochotný urobiť všetko aby Sama zachránil a nemôže mu to v tom zabrániť, tak sa rozhodol ani ho neskúšať zastaviť. Ostalo mu len dúfať, že ho Ruby nepodrazí.
"Povedala ti aspoň kde je teraz Sam?" opýtal sa.
"áno povedala a hned tam idem."
"ale aspoň mi povedz kde je."
"v tom dome kde Calissa držala Amber."
"čo tam Sam robí?"
"to neviem, no tak Bobby necháš ma ísť?" opýtal sa Dean nervózne. Bobby videl, že tam chce isť čo najskôr a zdržiavať ho nemá cenu, tak mu povedal
"Chod ale sľúb mi, že budeš opatrný. Sam je teraz nebezpečný a mohol by ti ublížiť. a zober si zbraň, možno ju budeš potrebovať."
"Nebudem na Sama strieľať! to v žiadnom prípade!" rázne odmietol Dean
"Možno budeš musieť. Možno ti nedá inú možnosť." presviedčal ho Bobby
"Neurobím to! nezabijem svojho brata a nemôžem pochopiť ako to odo mňa môžeš chcieť Bobby!" vykríkol Dean. Nechápal ako Bobby mohol vôbec, zvažovať tú možnosť, možnosť pre neho absolútne neprípustnú.
"Dovediem ho späť nech to stoji čo to stojí. Ak sa mi to nepodarí, nech radšej zabije on mňa. Ja mu nikdy nedokážem ublížiť." dodal nakoniec odhodlane. Potom sa obzrel na miesto, kde predtým stála Ruby, ale už ju nikde nevidel. Ani sa jej nečudoval, že odišla potom, ako Bobby reagoval a potom čo tam prišli aj dievčatá. To, že niekam zmizla mu však vôbec neprekážalo, už vie kde je Sam, nájde ho aj bez jej pomoci. Nečakal na ďalšie Bobbyho argumenty nastúpil do impaly a odišiel.
"prečo si ho nechal odísť?" vyčítala Bobbymu Amber.
"Vieš aký je tvrdohlavý. nemohol som ho zastaviť." odpovedal Bobby zatiaľ čo pozeral smerom ktorým Dean vyrazil.
"povedal aspoň kam ide?"
"vraj mu Ruby povedala, že Sam je v tom dome, kde ťa Calissa väznila."
"Nemôžeme ho v tom nechať samého. Sam je teraz nebezpečný a možno tam ani nie je. čo ak ho Ruby poslala do pasce?" rozmýšľala Amber, stále mala od Deana strach, teraz keď ho zachránila pred peklom, nedopustí aby sa mu niečo stalo
"Tak podme za ním. Možno by ma Sam vypočul, som predsa len jeho spriaznená duša." navrhla Amanda.
"No na to by som veľmi nestavila, ved aj Deana otrieskal o stenu a to je jeho brat." odbila ju Amber, trochu sa zamyslela a dodala.
"Ale máš pravdu, musíme tam ísť. Možno mu budeme môcť pomôcť."
"Tentoraz idem s vami. Neostanem tu a nebudem čakať." povedal rozhodne Bobby. Amanda a Amber na chvíľu zaváhali ale vedeli, že Bobby sa nepýtal ale im to oznámil, tak teda nenamietali.
Dean prišiel k tomu starému domu naozaj veľmi rýchlo. Celou cestou sa ponáhľal a šiel najvyššou možnou rýchlosťou aby sa čo najskôr dostal k bratovi. Potom rýchlo vystúpil z auta a vbehol do domu. Ako tak prechádzal po chodbách, stále kričal Samove meno, ale vždy bez odozvy. Nevedel či sa mu Sam len nechce ukázať, alebo tam ani nie je. Niekoľko minút tak bezcieľne blúdil tým starým domom a bezúspešne hľadal brata. Keď to už skoro vzdal zničene sa zviezol na zem pri jednej stene. Chvíľu tam len tak sedel, vtedy začul, že niekto prichádza. Okamžite vstal a šiel sa pozrieť
"Sam si to ty?" opýtal sa ho neisto. Sam sa hned nato zjavil pred ním. Nebol to však ten Sam, ktorého poznal, teraz vyzeral inak. Jeho oči boli démonsky čierne a z jeho pohľadu šiel strach.
"Povedal som ti, aby si sa odo mňa držal dalej." povedal mu chladne. Dean však ani na chvíľu nezaváhal, prišiel k nemu a prihovoril sa mu
"Sammy, no tak toto nie si ty. Spamätaj sa, ešte môže byť všetko tak ako predtým."
"a čo keď to ja nechcem?! čo keď chcem aby si ma nechaj na pokoji?!" vykríkol Sam a odhodil ho k od neho najviac vzdialenej stene. Kým sa Dean stihol pozbierať prišiel k nemu. Jeho oči boli stále čierne, ale Deanovi sa zdalo, že na okamih v nich uvidel záblesk jeho obyčajných zelených očí. dodalo mu to nádej, že Sam akého poznal ešte nie je stratený a pokúsil sa postavil. Vtedy ho však Sam, ktorý stál už len kúsok od neho znova pritlačil k stene, no tentoraz sa už nemohol ani pohnúť. potom prišiel úplne k nemu prihovoril sa mu opäť chladným hlasom, bez akéhokoľvek náznaku citov.
"Prečo si to musel nechať zájsť až sem? nechcel som ti ublížiť. ak by si ma nechal na pokoji, ak by si zabudol, že som tvoj brat mohlo byť všetko v poriadku. No teraz, pokazil si to a ja..."
"čo? čo chceš urobiť? Chceš ma hádam zabiť? Až tak ma nenávidíš?" opýtal sa ho Dean.
"Toto nie je nenávisť. Ja len nechcem aby si mi stál v ceste." odpovedal Sam prešiel k nemu a pevne ho chytil pod krk.
"Sam prestaň pusti ho!" ozval sa ženský hlas od dverí. Sam okamžite Deana pustil a ten sa znova mohol aj hýbať, potomsa otočil ku dverám a chvíľu len tak pozeral pred seba kým Ruby prišla až k nemu.
"čo tu robíš?" opýtal sa jej nepríjemným tónom. Ruby sa usmiala a pohladkala ho po tvári.
"dokázal si to Sammy, zabil si Lilith a aj väčšiu časť jej armády. Prišla som ti povedať, že som na teba hrdá." povedala mu sladkým hláskom. Dean sa medzitým síce dosť z ťažkosťami pozbieral zo zeme a prešiel k nej.
"že si sa vôbec ukázala." povedal jej nahnevane. Sam si to všimol a vykríkol na ňu.
"takže ty si sa dohodla s ním?! čo teda chceš?! si teraz proti mne?!"
"Nie som proti tebe a ani Dean nie je. Počúvaj ma, urobil si čo si mal urobiť, ale teraz sa tej sily musíš vzdať, kým sa úplne zničí." presviedčala ho Ruby.
"Takéto kecy nebudem počúvať! už si mi pomohla dosť- myslím, že ťa už nebudem potrebovať." povedal Sam a Ruby vedela čo zamýšľa. Okamžite pred ním odstúpila. Sam však pristúpil znova k nej