Stihla jsem to ještě dneska, tak přidávám slíbenou část... no nevím nevím, jak se vám bude líbit... snad mě za ni nesejmete...
raděj na chvíli padám pryč....
10.část – BOJDean seděl na zemi a pozoroval dveře. Celou noc nezamhouřil ani oko. Nemohl. Strach o Sama byl příliž velký na to, aby dokázal usnout. Během té doby snad už stokrát podnikl útoky na dveře a okno, ale bezvýsledně. Došel k závěru, že musí být chráněno nějakým zaříkadlem, jinak by nedokázaly, hlavně okno, vzdorovat takový nápor.
Nakonec to vzdal a sedl si do rohu. Z prvu se bránil vyčítavým myšlenkám, které na něj začaly útočit, ale nakonec jim podlehl. Věděl, že mají pravdu... je to jeho vina a a bylo mu jasné, že jestli se Samovi něco stane znovu jeho vinnou, nikdy si to nedokáže odpustit.
S východem slunce se roznesl hrozný řev.
„Démoni! Démoni útočí!“ slyšel volat ženu běžící chodbou, její hlas zněl překvapeně a vystrašeně.
Mladý lovec byl ihned nohou a přihnal se k oknu. Vyhlédl ven. Barevnost a špinavost skla mu sice znemožňovaly pořádný výhled, ale přece jen mohl zahlédnout masu lidí řítících se na dům.
„Co to..?“ nestačil dopovědět a dveře do jeho vězení se prudce rozletěli.
Sam stál na vyvýšenině vedle Impaly a pozoroval masu démonů útočících na vilu. Bylo to nepřehledné množství těl, mezi kterými poletovali i stíny démonů, kteří si nenašli žádné tělo k posednutí.
V noci uvažoval nad svojí taktikou a nakonec se rozhodl, že přenechá démonům hlavní útok a sám počká až propukne bitva. Každý bude bojovat s každým a jemu nebudou moc věnovat pozornost – jen Lilith.
Musím se ale nejdříve dostat k Deanovi. Ujistit se, že je v pořádku a osvobodit ho. Pak teprve přijde na řadu Lilith, až bude Dean v bezpečí.Pořád si pamatoval hroznou vizi, kde viděl svého bratra zemřít.
Ne, to se nesmí stát.Zpozoroval, že jeho démoni si už prorazili cestu dovnitř. Někteří se hrnuli dveřmi do budovi, ale jiní stáli venku a vyčkávali nebo hlídali, jestli se některý s nepřátel nepokouší utéct. Ve vnitř probíhal zuřivý boj démona proti démonovi.
Sam věděl, že nastala jeho chvíle. Zbraň Samuela Colta si schoval za opasek a vydal se k vile. Cítil se klidně a sebejistě, jejich vítězství nebylo daleko.
Dean sebou trhl a podíval se směrem k vyraženým dveřím.
Dovnitř vešla vysoká bruneta a sotva se zadívala černýma očima na lovce, tak Dean zalapal po dechu. Velká síla ho začala poutat a bránila mu se nadechnout.
„To je abys...“ nestačila odpovědět, jak ji prudce odhodil příchozí démon v podobě muže s dlouhými vousy. Démonka dopadla tvrdě na zeď.
Dean se ztěžka zvedl a pohlédl na bojující dvojci. Ani jeden z démonů mu nevěnovali pozornost, proto se rozhodl rychle se vytratit ven. Sotva ale vyšel na chodbu, strnul. Hala byla plná démonů, kteří spolu bojovali. Šlo poznat, že útočící jsou v přesile, kolikrát napadli jednoho démona dva, tři naráz. A dovnitř vcházeli další a další. Jenže Deanovu pozornost neupoutali démoni, ty už viděl, ale pohled na malou holčičku v doprovodu mladé ženy, která stála na shodišti a tiše pozorovala probíhající boj. Znuděně zívla, jako by ji tohle divadlo už omrzelo a kynula ženě, ta přikývla a začala hlasitě volat cizím jazykem nějaký rozkaz. Démoni bojující za Lilith začali okamžitě ustupovat do okolních místností a utočíčí démoni na ně nechápavě hleděli a váhavě se vydali je pronásledovat.
Dean pochopil, co se děje teprve až uviděl, jak se ruka vůdkyně bíle rozzářila. Dvouma skoky byl zpět v místnosti, kde ho doposud věznili, nehledě na to, že tam má dva démony. Bylo mu jasné, že Lilith tímto zničí všechno živé, co zůstane v hale. Rozhodl se raděj proto postavit dvěma démonům než smrtící síle o velikosti výbuchu plynu. Masivní dveře za sebou prudce zavřel. Pohlédl na démony a zjistil, že už dobojovali. Bruneta ležela na zemi v kaluži krve a nad ní stál muž.
Lovec z něj obezřetně nespouštěl oči a čekal, co bude dál.
Najednou přes škvíry ve dveřích proniklo oslnivé světlo a oba dva je tlaková vlna odhodila.
Démon byl skoro okamžitě znovu na nohou a k Deanovu překvapení mu věnoval jen letmý pohled a vyšel ven.
Dean se vyškrábal na nohy a chtěl taky vyběhnout do haly, ale do cesty se mu postavila Lilith.
„Nikam!“ zavelela rázně a Deana neviditelná síla přimrazila k zemi.
„Teď nemám na tebe čas. Sam se blíží. Jen co skoncuju s ním, přijde čas i na tebe.“ mávla rukou a odhodila ho do předem připravené židle. Hned se kolem něj omotaly provazy. Stáhly mu pevně ruce i nohy, takže se nemohl ani pohnout.
Lilith zavřela za sebou dveře a nechala ho tam samotného. Přešla do svého pokoje, kde se rozhodla počkat na Sama. Jeho příchod v průvodu démonů ji překvapil a překazil ji plány.
Hala byla už prázdná. Její démoni se stáhl, podle jejích instrukcí, do jednotlivých pokojů, kde bojovali s pronásledovateli. Cestu nechali volnou mladému lovci. Její ničivý utok zničil všechna těla i démony, kteří zůstali v dosahu. Nic po nich nezbilo. Tímto už nebyli její nepřátelé v tak velké přesile.
Ruby čekala venku. Předpokládala, že Lilith zaútočí na démony. Neúčastnila se přímo boje, měla jiný cíl. Chtěla najít Deana ještě dřív než Sam. Vklouzla nenápadně dovnitř a čekala. Slyšela, jak Lilith s někým mluví, přes dveře nerozeznala slova, jen slyšela tlumený dětšký hlásek. Nenápadně sledovala dveře a čekala odkud démonka vyjde. Po chvíli vyšla z velkých dveří na pravo a zašla do posledních na levé straně.
Ruby se usmála, zatím vše vycházelo. Teď jen jí zbývalo poslat Sama rovnou za Lilith a bude mít volné pole...
Sam se blížil ke dveřím, v polovině cesty zpozoroval jasné světlo vycházející z budovy a domyslel si, že to nejspíš zaútočila Lilith. Trochu přitom znejistěl, ale věděl, že už nic nejde vzít zpět. Odhodlaně zrychlil krok.
Hlavní dveře byly zavřené.
Ve vizi jsem se jich ani nedotknul a otevřeli se. Dokážu to i teď?Začal se soustředit na kliku, na zámek. Za chvíli vnitřním pohledem uviděl mechanizmuz uvnitř. Měl chuť zajásat... Ano, našel svoji další schopnost! Silou vůle pootočil západkou. Zámek klapl a dveře se samy otevřely. Sama to nesmířně potěšilo. Dodalo mu to ztracenou sebedůvěru.
Vešel dovnitř. Ocitnul se v hale, kterou tak důvěrně poznával z vize. Moc se nezdržoval znovu její prohlídkou a čekal až ho napadne démon schovaný za sloupem. Netrvalo dlouho a opravdu se na něj posedlý muž vyřítil. Sam se otočil a vyzívavě se na něj zadíval.
Teď se ukáže, co ve mně je. Kolik toho to mě Azazel ukryl. Jestli jsem mocnější než démoni.Když usoudil, že je démon už dost blízko prudce mávl rukou do strany, mířil přitom na sloup. Mužovo tělo se vymrštilo a narazilo na určené místo. Sam se musel usmát, měl radost. Ani pohled na člověka, kterého právě zabil ho o ni nepřipravila. Vykročil dál, když tu zpoza sloupu vyběhla tentokrát žena.
Sam se ji znovu chystal poslat na onen svět, když vykřila: „Ne! Same!“
Lovcova ruka klesla, poznal Ruby.
„Kde jsou všichni?“ zajímal se.
„Démoni Lilith se stáhli do různých pokojů a s nimi tam bojují i tvoji. Lilith sama před chvíli zmizela v tam tom pokoji.“ ukázala na poslední dveře v levo „Docela spěchala, možná tam vězní i tvého bratra.“
„Dobře,jdu za ní.“ odpověděl bleskově nový vůdce. Nepochyboval o pravdivosti jejích slov, proto se nezdržoval skoumáním dalších místností.
Ruby spokojeně sledovala jeho odchod.
Nikdy nevěř démonům, démoni lžou.Pomyslela si a stočila svůj pohled na pravé dveře, vedoucí k Deanovi.
Sam dál nevěnoval Ruby pozornost. Do ruky si vzal Colt a ostražitě postupoval ke dveřím. Začal se soustředit na zámek, aby mohl dveře nehlučně otevřít a neupoutal na sebe zbytečně pozornost. Cítil za dveřmi přítomnost démonky.
Znovu nahlédl do mechanismu zámku a donutil ho nehlučně povolit a otevřít mu dveře.
Vešel dovnitř. V prvním okamžiku nikoho neviděl, pak jeho pohled padl na malou holčičku stojící u rozbitého okna. Zarazil se.
Dveře za ním se prudce přibouchly a dítě se na něj otočilo.
Sam na ni hleděl neschopný reakce. Čekal cokoliv, ale tohle opravdu ne.
Pomněnkové oči se jí zbarvili do bíla.
Toto lovce probralo z jeho ochromení. Bleskurychle mu vyletěla ruka s pistolí na holčičku, jenže než stačil vystřelit, s rukou mu trhla neviditelná síla a Colt odletěl na stranu. V příštím okamžiku byl prudce hozen na kamennou stěnu.
Lilith se k němu přiblížila s triumfálním výrazem. „Vypadáš překvapeně.“
Sam si v duchu zanadával:
Já idiot. Jak jsem se mohl nechat tak hloupě překvapit?! Měl jsem počítat se vším. Takhle jsem ji dopřál aby nademnou získala převahu!„Nečekal si, že mocná démonka a obávaná vůdkyně si na sebe vezme podobu malého nevinného dítěte? A to byla chyba. Očekávala jsem, že tě na toto dostanu. Tato chyba se ti stane osudnou.“
Mladý lovec z ní nemohl odtrhnout oči.
Zdá se mi to nebo jsem ji už někdy viděl...? Malá holčička vedle pána, jdou přes přechod... To byla přece ona!„Ano, to jsem byla já.“ promluvila jako by mu četla myšlenky „Bylo úžasné vidět, jak mi máváš aniž bys tušil, kdo jsem.“
Sam sebou škubl ve snaze se uvolnit.
Lilith ho pobaveně sledovala. „Nedostaneš se.“ ušklíbla se.
Sam sebou přestal házet, rozhodl se využít svojí nové schopnosti. Pohlédl na Colt a sanžil se ho zvednout ze země a namířit na démonku. Ta si toho ale všimla a hýbající zbraň svojí silou přitlačila k zemi.
„Ne, ne.“ zakroutila hlavou.
Mladý lovec začínal pochybovat, jestli vůbec dokáže démonku porazit. Cítil, že selhal.
Nedokážu to, nedokážu. Všechny je sklamu a hlavně Deana. Porazí mě malá holka...zlostně se podíval na Lilith, která ho celou dobu pozorovala. Bylo vidět, jak se baví jeho bezmocí. To Sama ještě víc rozzuřilo.
Potřebuju čas...něco ho napadlo.
„Na nic lepšího se nezmůžeš? To si mě sklamal, čekala jsem od tebe, jako od Azazelova vyvoleného, něco víc.“ její ruka se rozzářila.
Sam znovu svojí silou pohnul starou zbraní a Lilith zapojila svoji sílu, aby ji donutila znovu klesnout. Jenže on se tentokrát nevzdával. Přetahovali se. Mladý Wichester věděl, že to dlouho nevydrží. Potřeboval jen upoutat její pozornost. Místo na Colt se zaměřil na svícen za démonkou. Věděl, že bude těžké ovládnout dvě věci naráz, ale jestli selže, zemřou. Když byl svícen už blízko Lilith, stáhl své síly od přetahování o zbraň a připojil je na svoji novou „zbraň“.
Sotva Colt spadl na zem, Lilith se pohrdavě zašlebila: „Už mě nudíš.“
V příštím okamžiku ji ale zasáhl svícen do hlavy tak prudce, že upadla. Síla držící Sama u stěny povolila a on bleskově skočil pro Colt. Než se mohla démonka dostatečně vzpamatovat ze zvratu událostí, držel lovec pevně zbraň ve svých rukou a vystřelil. Střela zasáhla svůj cíl. Zabořila se do hrudi malé dívenky. Démonka uvnitř zajiskřila a jako dým se rozplynula. Tělo dítěte se sesunulo na zem. Lilith byla mrtvá. Sam vstal a pohlédl na mrtvé dítě, mělo na tváři překvapený výraz.
„Taky jsem čekal víc.“ zašeptal.
Sotva se za Samem zabouchli dveře, vešla Ruby do místnosti, kde věznili Deana. Ten na ní pohlédl a sotva ji poznal, jeho tvář se rozjasnila.
Démonka se usmála. „Asi tě sklamu, ale já nebudu ta, kdo ti pomůže.“
Její slova lovce zmátla.
„Nedívej se na mě tak překvapeně.“
„Myslel jsem, že jsi na naší straně.“
Ruby zavrtěla hlavou. „Špatně si to pochopil. Já nikdy nebyla na vaší straně, ale jen na Samově. Dělala jsem a dělám vše proto, aby se stal vůdcem. Připravovala jsem ho na to a povedlo se mi to.“
„Tomu nevěřím.“
„Opravdu?“ zadívala se mu zkoumavě do očí „Sam je náš vůdce a kdyby tě teďka zachránil, vím, že by sis nedal pokoj dokud bys nedostal zpět svého hodného, milého a neškodného Sammyho. Proto jsem dospěla k názoru, že bude lepší, když se zajdeš ohřát do pekla.“
Dean na ni překvapeně heděl. „To neuděláš. Jestli je Sam tvůj vůdce, tak by ti toto neprošlo.“
„Ano protivím se jeho rozkazu, ale objetovala jsem už tolik pro uskutečnění Azazelova plánu, že tohle už pro mě nic neznamená. Azazel byl mistr a ty jsi ho zabil... Tohle je vlastně jen a jen spravedlnost.“
Lovec sebou začal škubat, jak se snažil uvolnit.
„Lilith je dobře utáhla. Neboj nebudeš tam dlouho... to ti můžu slíbit.“
„Same! Same! Pomoc!“ začal volat svého bratra.
„Ten má teď jiné starosti.“ Ruby k němu přistoupila s nataženou rukou mumlající přitom latinská slova.
Lovec sebou škubal a stále se snažil dovolat Sama, ale marně.
Démončina ruka spočinula na jeho hrudi. Cítil jako ho něco ochromuje. Nemohl se nadechnout... plíce a srdce mu přestávaly pracovat. Bojoval. Nechtěl Sama sklamat... Naposledy zalapal po dechu a jeho tělo bezvládně kleslo.
Ruby se odtáhla. Chvíli ho sledovala a když viděla, že nejeví známky života, zaradovala se. Věděla, že už nikdo nebude schopný Sama přetáhnout na stranu dobra. Její plán ji vyšel.
Musím se odtud dostat dřív, než mě tu najde Sam.