| Kniha - kamarátka do pohody i nepohody | |
|
+38Night Angel tauria Lucy86 Laskonka str8tking mummy kattie Husitka janka410 SNlois kaja666 Dzowika4 Soniq cleo janicag Klenotka lentilka calla Faith Madlen Mystic lenkka Zizi Anwiel sisel CrazyD bookika funny Kristine Hiro666 nikita Kaja Samabel dion-fortune Sarinka Silvia Weronička SkreechTina 42 posters |
|
Autor | Správa |
---|
Husitka Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 266 Age : 47 Bydlisko : In my most daring dreams... Nálada : Všechno, jen ne normální. Registration date : 06.02.2009
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 29.05.09 21:55 | |
| - Hiro666 napísal:
- Ja ma rad knihy od Dana Browna . Ma doma vsetky jeho 4 knihy. Zaujimalo by ma kedy konecne vyjde jeho 5 kniha v poradi
Dan Brown je momentálně můj oblíbený autor. Škoda, že zatím není nic nového, co bych mohla od něj číst. - Samabel napísal:
- Andělé a démoni jsou podle mě lepší kniha než Da Vinciho kód... vím, že hodně lidem se líbí víc právě ten DVkód, ale já jsem byla s Anděly a démony nejmíň o třídu spokojenější.
Je tam sice víc informací týkajících se náboženství apod., čemuž zase tolik neholduju, ale ve finále mi to ani nevadilo... prostě to bylo celé napsané skvěle. Já bych se nejspíš rozhodla taky pro Anděly, kdyby mě tolik nebavily kódy a hádanky apod. Z tohohle hlediska se mi určitě Šifra Mistra Leonarda líbila víc. Andělé je taky skvělá kniha, jen to bylo na můj vkus moc o náboženství, ale aspoň tam byly zajímavé myšlenky. Nicméně mým malým osobním favoritem je Digitální pevnost, protože mě bavilo přicházet na kódy dřív než hrdinové v knize, a taky kvůli hlavnímu mužskému hrdinovi, protože jak už jsem to tu prezentovala, to by byla role jako stvořená pro Jensena. Kdybych věděla, jak dát vědět Danu Brownovi, aby to nevypadalo blbě, tak mu napíšu, jestli by nechtěl prodat práva na film a jestli by nechtěl navrhnout Jensena jako Davida. Ten Neklid jsem ještě nedočetla, protože jsem mezitím přečetla Brisingr a teď čtu Utajenou Magdalénu, což je kniha o vzniku příběhu o Ježíšovi z pohledu Magdalény, kde Magdaléna má jiný původ, než jak se to většinou uvádí, a dokonce má mnohem důležitější roli v celém příběhu, než je taky obvyklé. | |
|
| |
mummy Diabolský admin
Počet príspevkov : 525 Age : 36 Registration date : 15.02.2009
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 29.05.09 22:00 | |
| - citácia :
- Nicméně mým malým osobním favoritem je Digitální pevnost, protože mě bavilo přicházet na kódy dřív než hrdinové v knize, a taky kvůli hlavnímu mužskému hrdinovi, protože jak už jsem to tu prezentovala, to by byla role jako stvořená pro Jensena. Kdybych věděla, jak dát vědět Danu Brownovi, aby to nevypadalo blbě, tak mu napíšu, jestli by nechtěl prodat práva na film a jestli by nechtěl navrhnout Jensena jako Davida. 603
Digitálnu pevnosť som ako jedinú Brownovu knihu ešte nečítala, ale po tomto názore si ju asi kúpim. Pretože po tomto by som si v nej určite predstavovala Jensena | |
|
| |
Počet príspevkov : 266 Age : 47 Bydlisko : In my most daring dreams... Nálada : Všechno, jen ne normální. Registration date : 06.02.2009
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 29.05.09 22:12 | |
| mummy: No, já sice vidím Jensena pomalu všude, ale posuď sama popis Davida: Kolem 30, vysoký, sportovní postava, zelené oči, velmi hezký... | |
|
| |
kaja666 Lovec v plienkach
Počet príspevkov : 250 Age : 31 Nálada : hm.... Registration date : 07.12.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 30.05.09 23:11 | |
| - mummy napísal:
- Digitálnu pevnosť som ako jedinú Brownovu knihu ešte nečítala, ale po tomto názore si ju asi kúpim. Pretože po tomto by som si v nej určite predstavovala Jensena
to je jediná kniha, ktorú som od neho začala čítať, ale bohužiaľ som ju ešte nestihla dočítať a davida som si aj ja predstavovala ako jensena... a tú knihu môžem odporúčať. už len podľa prvých kapitol vyzerala naozaj zaujímavo a prečítam si ju hneď ako si nájdem čas | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 30.05.09 23:47 | |
| ja mám prečítané všetky knihy, okrem teda tej najnovšej, na ktorú netrpezlivo čakám čítala som ich niekoľko rokov dozadu, takže si prd pamätám ale všetky sa mi páčili. v poradí obľúbenosti: 1. anjeli a démoni 2. davinciho kód 3. digitálna pevnosť 4. bod klamu všetky vrelo odporúčam dan je super spisovateľ. síce si po pár jeho knihách osvojíte jeho štýl písania, takže vás už to, kto je vrah tak neprekvapí- vždy je to ten na koho by ste no najmenej povedali no celkovo sú to super knihy. | |
|
| |
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.05.09 12:33 | |
| kaja: Souhlasím, je to skvělá knížka, taky můžu jen doporučit. Prostě Dan Brown umí psát, jeho styl se mi líbí, i když souhlasím s dion, že se po přečtení všech jeho knih dá pak dobře odhadnout, kdo v tom všem nejspíš bude mít prsty. A co se týče kódů, tak se taky opakuje. Caesarova šifra je u něj nejpoužívanější. | |
|
| |
dion-fortune Winchester
Počet príspevkov : 12342 Age : 33 Bydlisko : saphire ocean :) Nálada : k-popovská :D Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.05.09 13:11 | |
| aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja si len tak surfujem po nete a kokos je nový artemis fowl ale asi si počkám na preklad do sjl tentokrát.... všetky predošlé knihy mám v sjl, tak to nebudem objednávať v angline, ale ježiiiiiš. ja som taká happy artemisa fowla milujeeeeeeeeeeeeeeeem a hej mám 5 rokov a dúfam, že bude aj ten dlho spomínaný film husitka: jj má dosť taký charakteristický štýl písania inak ak by ste náhodou nevedeli jeho nová kniha sa volá The Lost Symbol a zase v nej bude robertko a mala by vyjsť tuším 15.9. v Británií. inak včera som si kúpila sjl preklad eclipse. no som zvedavá s prvými dvoma dielmi som v sjl spokojná, tak snáď budem aj s trojkou | |
|
| |
Samabel Pekelný moderátor
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.05.09 13:23 | |
| Dan Brown píše opravdu chytlavě...no, zatím jsem četla jsem ty dvě knihy s Langdonem. Co bych vám chtěla doporučit, je kniha od Jeffery Deavera - Tanečník. Je to úplná pecka... četla jsem od něj víc knížek. I známého Sběratele kostí, kteý byl i zfilmovaný, mimochodem, taky výborná knížka 100% lepší než film a že film se mi taky docela líbil. Ale Tanečník byl ještě lepší. To je taky spisovatel, který umí strhnout. Dál jsem od něj četla Ďáblova slza, Dívčí hrob (ten je taky hodně dobrý a touhle knihou se proslavil), Katedrála hrůzy (zatím asi jediná, co se mi moc nelíbila) ... no a chystám se na další knížky s Lincolnem Rhymem v hlavní roli. Doma mám Iluzi, tak se těším, až se na to vrhnu. | |
|
| |
dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 31.05.09 16:20 | |
| díki za tipy ja pôjdem v lete na nákupy kníh, aby som na dovolenke neumrela nudou a už vidím, že niečo od tohto spisovateľa pôjde do košíka, tiež | |
|
| |
str8tking Winchester
Počet príspevkov : 2698 Age : 33 Bydlisko : Dunajská Streda Nálada : Som doma :D:D konečne Registration date : 21.10.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 01.06.09 18:31 | |
| | |
|
| |
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 02.06.09 17:09 | |
| dion: A proč ne David Becker? Tom Hanks je sice fajn, ale já chci víc Jensena. Já tomu Danovi snad fakt napíšu. Samabel: Jefferyho Deavera jsem tu už vychvalovala. Mám rozečtený Neklid od něj. | |
|
| |
dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 02.06.09 18:40 | |
| husitka: - citácia :
- A proč ne David Becker? Tom Hanks je sice fajn, ale já chci víc Jensena. Já tomu Danovi snad fakt napíšu.
na čo narážaš ja tiež radšej jensena aj keď tom hanks je super a davida som mala rada myslím, že pokiaľ bude sfilmovaná digitálna pevnosť a som si na 90% istá, že bude tak by jensen tú úlohu mohol dostať na druhú stranu si nemyslím, že je to zase až tak moc reálne... ak majú toma teraz, tak pochybujem, že dajú jensena no nič nádej zomiera posledná | |
|
| |
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 02.06.09 21:15 | |
| dion: Nejsem si jistá s tím zfilmováním Digitální pevnosti. Možná bude potřeba trochu pomoct. Toma mám hodně ráda, ale ten už si svoje užil, ne? Ať taky přenechá místo mladším. | |
|
| |
dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 02.06.09 21:35 | |
| ja myslím, že to sfilmujú, len ktovie kedy... ale tak anjeli a démoni aj davinciho kód boli dosť populárne, tak potenciál to má... uvidíme mne tom neva. rada si ho pozriem vo filme. je dosť dobrý herec na rozdiel od pár hollywoodských tváričiek ja len dúfam, že aj artemisa fowla sa dočkám. inak ma trafí... | |
|
| |
Počet príspevkov : 10070 Age : 34 Bydlisko : Praha Nálada : Travel and explore!!! Registration date : 01.12.2007
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 02.06.09 21:54 | |
| Husitka: To je možné, že se to už tady s Jefferym Deaverem zmiňovalo... ale není na škodu ho zmínit čas od času znovu. Být ten Tanečník zfilmovaný... taky bych si dala říct. Já tu knížku nemám doma, měla jsem jí půjčenou od kamarádky a už je to dlouho... ale tak nějak přemýšlím, že si jí koupím, ať jí mám po ruce, protože byla vážně senzační. Jinak...dočetla jsem včera na cestě vlakem z přijímaček Jiřího Kulhánka - Divocí a zlí díl druhý... na odreagování po náročném dni absolutně perfektní. Takové šílenosti, co on je slochpný vymyslet. Težký kalibr černého humoru. Mně se strašně líbí, čím ta knížka začíná. Taková zatracená lapálie! Včera jsem sám (skoro sám) převálcoval armádu dánského prince Erika, přežil upálení, obrátil Dány na křesťanství ... Prostě úspěch na úspěch. A dnes? Banda středověkých troubů na koních mě chytne do sítě jako nějakého motýla! Na zbraně nedosáhnu, bojové rychlosti sotva na dvacet vteřin... Ale ukázal bych jim i ručně - nebýt v té prokleté síti. Jak říkám: zatrolená lapálie. A ke všemu se dalo do deště.Nebo z toho konce... bože, to je síla Napoprvé to kupodivu nebylo tak strašné. pokud amputaci pravé ruky v lokti nepovažujete za strašnou. Autogenem. na druhou stranu, proti tomu, co Seydelmann udělal nebohému Stonožkovi, opravdu nic moc.
Další změna nastala za dva dny. to už jsem neměl levou ruku po rameno, levou nohu (pro změnu) vůbec a pravou po koleno. Jak je všechno relativní - ze začátku mi pahýl pravé paže připadal strašný, teď jsem rád, že ho mám.Konec tohleto Jak to ten jeho hlavní hrdina komentuje s nadhledem a nevzrušeně, aby se neřeklo. | |
|
| |
dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 02.06.09 22:11 | |
| | |
|
| |
Anwiel Winchester
Počet príspevkov : 4325 Age : 35 Bydlisko : Praha Nálada : smíšená Registration date : 09.04.2008
| |
| |
| |
| |
Anwiel Winchester
Počet príspevkov : 4325 Age : 35 Bydlisko : Praha Nálada : smíšená Registration date : 09.04.2008
| |
| |
dion-fortune Winchester
| |
| |
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 03.06.09 0:50 | |
| dion: Jj, dá se koupit... s jedničkou by neměl být problém...ohledně dvojky bych musela pohledat na více internetových obchodech. Ale určitě se můžeme domluvit. | |
|
| |
dion-fortune Winchester
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 03.06.09 1:05 | |
| | |
|
| |
nikita Crossroads demon
Počet príspevkov : 313 Age : 38 Bydlisko : za zrkadlom Nálada : need more coffee!!! Registration date : 08.03.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 03.06.09 16:13 | |
| Dion: aj na martinuse majú v ponuke Noční klub I. od Kulhánka. druhý diel je už ale vypredaný. šak si kukni: - kód:
-
http://www.martinus.sk/knihy/autor/Jiri-Kulhanek/ to ja len tak btw... inak som nedávno prečítala ďalšiu knižôčku od Alessandra Baricca. volala sa Bez krvi a tak ako Hodváb je úžasná. prvá, povedzme že kapitola je o hroznom masakry na konci vojny, kde zabijú otca a syna, len malá dcérka prežije ukrytá pod podlahou. táto časť je mužská a brutálna, ale uchvacujúca Bariccovým spôsobom rozprávania a aj samotným príbehom. najviac ma dostalo, ako jeden "pomstiteľ za starú krivdu" rozprával prečo chce toho daného chlapa zabiť - bola to pasáž, ktorá nemala bodky a preto to človek číta rýchlo, keďže tam tie bodky na konci viet nevidí. druhá časť príbehu sa odohráva po 50-tich rokoch pri stretnutí tých čo prežili a poslednom zúčtovaní. celé toto sa nesie v pomalom, pokojnom, ženskom duchu a vy pri čítaní nedočkavo čakáte kedy nastane posledná hodina previnilca. a rozuzlenie je prekvapivé. no celý Baricco. jeho príbehy sú proste magické. len on snáď dokáže vyjadriť pocity svojich hrdinov bez toho, aby ich priamo vymenoval. tie sú skryté v gestách, pohyboch, rozhovoroch ale aj v mlčaní. ozaj odporúčam každému, kto má voľný večer. nie je to hrubá kniha, číta sa sama a je ohromná. | |
|
| |
str8tking Winchester
Počet príspevkov : 2698 Age : 33 Bydlisko : Dunajská Streda Nálada : Som doma :D:D konečne Registration date : 21.10.2008
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody 06.06.09 17:02 | |
| No ja mám už rozčítaného skoro celého Dan Browna. Teraz čítam Anjelov a démonov, začal som aj digitálnu pevnosť, Da Vinciho kód je prichystaný na polici. Help, lebo neviem kedy to dočítam ale sú všatky úžasné. | |
|
| |
Laskonka Nevinná obeť
Počet príspevkov : 1 Registration date : 09.06.2009
| |
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Kniha - kamarátka do pohody i nepohody | |
| |
|
| |
| Kniha - kamarátka do pohody i nepohody | |