Str8king Ettie som rada že sa vám to páči
Lentilka asi aj budem písať mimo osnovu lebo inak by som skončila do 5 častí a to ešte nechcem
tak a dalšia časť viac než polovica zase mimo plánu no a to čo som planovala bolo oveľa tažšie napísať
28. časť
„Nepotrebuješ s tým pomôcť?“ prihovoril sa Bobby Deanovi keď vošiel do kuchyni a videl ako sa dosť nemotorne pokúša urobiť si sendvič len jednou rukou.
„Nie vďaka Bobby zvládnem to.“ odpovedal mu Dean a keď sa mu nejako podarilo sadol si k stolu a pustil sa do jedenia. Bobby si sadol k nemu a opýtal sa ho.
„Si v poriadku?“
„Hej. Už je to lepšie. Koľko mám ešte opakovať, že mi je fajn?“
„Ale ja sa nepýtam na zranenie.“
„Tak na čo teda?“
„Vidím, že ťa niečo trápi.“ Povedal Bobby ale keď musel uznať, že to práve v tej chvíli nevidel. Keď sa napchával sendvičom pôsobil nanajvýš spokojne.
„Nie, nič.“ Odpovedal mu Dean s plnými ústami. Bobby sa však z odpoveďou neuspokojil a pokúsil sa Deana donútiť k rozhovoru.
„Máš obavy z toho rituálu? Bojíš sa, že to nedopadne dobre?“
„Nie o to nejde.“
„Tak o čo ide“
„Nejde o mňa mám obavy o Sama.“ priznal nakoniec Dean hneď ako dojedol.
„O Sama? A čo je s ním?“
„Správa sa nejako čudne. Úplne inak ako doteraz.“ Bobby vôbec nechápal na čo Dean naráža. Nevšimol si že by sa Samove správanie zmenilo. No musel uznať že, ani nemal príležitosť niečo si všimnúť, lebo s ním netrávil nejako veľa času aj keď teraz býval v jeho dome. Dean pochopil z jeho pohľadu, že nevie čo tým myslí tak pokračoval.
„Začalo to tým, že ste mi zatajili, že ste kvôli mne, vrátili čas. Sam sa tak veľmi bránil tomu aby mi to povedal.“
„Sam nechcel aby si to vedel aby si sa netrápil, pre to čo sa vlastne ani nestalo. A to všetko bol môj nápad jeho z toho neobviňuj.“
„Ja ho neobviňujem, a ani teba Bobby. som vám za to vďačný. Veď ak sa z tej dohody dostanem bude to hlavne vďaka vám. Ide o to, že to asi nebola jediná vec čo mi Sam tajil. Určite predo mnou tají ešte niečo rovnako dôležité ako toto. A keď sa ho na to opýtam tak je podráždený. Ak ma niečo trápi, tak len to, že mi môj malý braček nedôveruje.“
„To určite nie je tak, že ti nedôveruje. Možno sa Sam trochu zmenil, ale ak aj tak to len preto čo prežil kým sme vrátili čas, pretože musel byť bez teba a zanechalo to na ňom stopy. Teraz je ešte viac, ako predtým rozhodnutý zachrániť ťa za každú cenu. A potom čo sa ti stalo, to ako ťa našiel v tom lese. Vtedy sa o teba veľmi bál, pretože ťa nechce znovu stratiť. Znovu by to už určite neuniesol.“ Vysvetľoval mu Bobby a snažil sa ho trochu upokojiť a presvedčiť ho, že zo Samom je určite všetko v poriadku. Dean sa pozrel do zeme. Chcel zakryť, že ako sa ho dotklo, čo mu povedal. veľmi ho mrzelo to čím musel Sam prejsť len kvôli nemu. Možno by ho nemal podozrievať, možno je on ten kto mu nedôveruje, ale na druhej strane to čo mu povedal otec v tom sne musí niečo znamenať. Zdvihol zrak, smutne sa pozrel na Bobbyho a opýtal sa ho.
„Bobby naozaj vznášal moju smrť až tak veľmi zle?“
„áno. myslím, že bol na tom ešte horšie ako ty predtým ako si za neho uzavrel dohodu. Sam ťa má veľmi rád. Si ten najdôležitejší človek v jeho živote a ty, síce to na rovinu nepovieš, to cítiš rovnako.“
„Hej asi na tom niečo bude.“ Povedal Dean na chvíľu stíchol ale zdalo sa, že chce ešte niečo povedať nakoniec však stal od stola a už iným tónom povedal „Radšej to nechajme skôr ako tu bude plakať a objímať sa.“ Bobby sa usmial. Vtedy to v okamihu bol zase ten starý Dean ktorý nehovorí o svojich citoch a zakrýva ich sarkastickými poznámkami.
Keď Amanda a Amber vošli do izby uvideli Sama ktorý, práve ležal na posteli a listoval v jednej z Bobbyho kníh, ktoré si za celý ten čas v tom dome bol ešte nestihol poriadne prezrieť. Amber sa na tom musela pousmiať. Aj napriek nie najlepšej nálade a dôvodu prečo tam prišli ju pobavilo, keď uvidela Sama zaujato študovať tie staré knihy tak ako predtým videla Amandu. Bola to ďalšia podobnosť medzi nimi dvomi. Keď si Sam všimol, že vošli zatvoril knihu sadol si a zvláštnym dosť prekvapeným pohľadom sa na ne pozrel.
„Dievčatá, čo sa deje?“
„Kde je Dean?“ opýtala sa Amber bez úvodu.
„Išiel sa najesť. Mám ho ísť po neho?“
„Nie, nie. myslím, že je lepšie že tu nie je.“
„Okej, tak čo sa deje. Potrebujete niečo?“
„Len aby si nám pár vecí objasnil.“ Zapojila sa do rozhovoru Amanda.
„Dobre. čo?“ opýtal sa Sam
„pred chvíľou som išla okolo a začula som časť tvojho telefonátu s tou... s tou Ruby.“ Povedala priamo Amber bez zbytočných rečí. Sam jej okamžite venoval pozornosť. Prekvapene a trochu nahnevane sa na ňu pozrel.
„aha. Tak ty ma už aj odpočúvaš. Myslel som, že môžem telefonovať s kým chcem keď už nemôžem odísť.“
„Len pokoj, Sam. Nebolo to úmyselné. Vôbec som nechcela počúvať tvoje súkromné rozhovory ale keď som počula meno Ruby tak ma to prekvapilo, že som si musela vypočuť aj zvyšok “
„čo presne si počula?“
„iba to, že máte nejaký plán a musíte si dávať pozor aby sa o tom nikto z nás nedozvedel.“
„To nič neznamenalo neviem čo si myslíte ale nie je to nič dôležité. Ja si len nie som úplne istý, či ten váš rituál zaberie tak som chcel mať v zálohe nejaký plán B. no a Ruby mi už dávnejšie ponúkla pomoc.“ Vysvetľoval Sam a pritom sa snažil rozhodnúť čo im povie a čo nie.
„a čo e to za plán B keď ti s ním má pomôcť démonka?“ opýtala sa Amanda.
„To nie je podstatné. ani presne neviem čo Ruby chce urobiť. Nikdy mi nechcela povedať podrobnosti.“
„Tomu mám veriť, že súhlasíš s nejakým Rubyným plánom o ktorom ani nevieš čo je vlastne zač?“ opýtala sa znova Amanda tónom z ktorého Sam cítil nedôveru, čo ho znervózňovalo a tak sa rozhodol pre protiútok.
„a čo je na tom? veď som súhlasil aj z vašim plánom a tiež ste mi hneď nepovedali čo chcete urobiť a vlastne doteraz nepoznám podrobnosti.“ Potom sa upokojil. Vedel, že by nemalo zmysel začať sa hádať. Vážnym a smutným hlasom dopovedal
„Ja len chcem mať istotu, že Dean sa z dohody dostane. A určite chápete, že by asi nebol nadšený keby sa dozvedel, že som prijal Rubynu ponuku.“
„ešte som začula, že sa máte zajtra stretnúť.“
„Chcel som už dnes. Chcel som si len niečo vyjasniť. Ale zajtra keď už bude potom a všetko vyjde, síce za ňou pôjdem ale poviem jej, že už jej pomoc nepotrebujem. Dievčatá, pochopte ma. Dean je moja jediná rodina, a chcem mať istotu že ho nestratím.“ Uzavrel Sam nechcel sa im ospravedlňovať aj keď sa pre to čo robí cítil trochu vinný. Jediný komu by sa za to mal ospravedlňovať bol Dean.
„Okej ešte niečo by som sa chcela opýtať.“ Povedala po chvíli Amanda. Sam len ticho prikývol tak teda položila tú otázku.
„Čo si mal s tebou spoločné Azazelom. Prečo mal o teba taký záujem?“
„To je dlhý príbeh. Ten prekliaty démon mi zničil život. Len kvôli nemu som tým čo som a to nemyslím len lovcom. Nechcem o ňom hovoriť.“ Povedal Sam a obe dievčatá cítili z jeho hlasu obrovskú nenávisť a tiež smútok, už len pri pomyslení na to meno tak ho nechceli ďalej trápiť. Amber síce len pred malou chvíľou voči Samovi cítila zlosť, teraz jej ho bolo ľúto a súcitila s ním tak sa rozhodla položiť mu už len jednu otázku a nechať ho na pokoji.
„V poriadku, nebudem sa na to pýtať ale je tu ešte niečo. Neviem ako ti to vysvetliť nechcem aby si sa urazil alebo také niečo, lebo to asi vyznie zvláštne.“
Sam sa trochu usmial a povedal
„len sa pýtaj. O čo ide?“
„Ja mám schopnosť vycítiť prítomnosť démona a vždy keď som v tvojej blízkosti tak cítim niečo podobné. Viem, že nie si démon ja... neviem si to vysvetliť... mám pocit, že v tebe je niečo... niečo ako to povedať... niečo démonské.“
„Hej, bohužiaľ je to tak.“ Prikývol Sam opäť zo smutným pohľadom. „Dean ani Bobby o tom nevedia. Nechcem, aby to oni nevedeli. Prosím nič im nepovedzte.“
Amanda a Amber si vymenili pohľady potom prikývli na súhlas Sam teda pokračoval.
„To práve Azazel za to môže. Neviem, či ste počuli o jeho veľkom pláne.“
„Niečo hej. mal nejakú skupinu výnimočných detí viac neviem.“ Povedala mu Amanda
„Hej. Bol som jedným z nich. A tá výnimočnosť bola v tom že každý jeden z nás mal v sebe jeho krv.“
„Čože ale ako...?“
„Neviem. Nechápem to ale je to, ale keď som mal pol roka prišiel ku mne a nakvapkal mi svoju krv do úst. V tú noc keď mi zomrela mama. Je mi už len z pomyslenia na to zle ale odvtedy mám v sebe démonskú krv. Asi to cítiš ak sú tie tvoje schopnosti také silné.“
„Áno môže to byť tým. Aj keď neviem toto je len maličkosť zvláštne že to cítim a teraz by som povedala, že možno aj intenzívnejšie ako keď sme sa stretli prvý krát, akoby to silnelo.“ Rozmýšľala nahlas Amber práve sa začala na to viac sústrediť aby zistila či je to čo hovorí Sam je pravda.
„Ale to je nezmysel. Určite to nič neznamená.“ Odmietol Sam. Síce sám pre seba musel uznať, že môže mať pravdu. môže to tak byť pretože už vie ovládať svoje schopnosti ale nechcel aby to nevedeli, aj tak už vedeli príliš veľa.
„Kvôli tomu máš tie schopnosti?“ opýtala sa Amber.
„aké schopnosti?“ opýtal sa nechápavo Sam. Pri zmienke o schopnostiach znervóznel.
„No tie vízie...“ vysvetlila Amber. Sam si vydýchol že ide len o to.
„áno, to preto. Aj keď ich nedokážem ovládať.“
„Včera som ťa videla ako si hýbal s tou šálkou bez toho aby si sa jej dotkol. aj to nevieš ovládať. Vyzeralo o že si to robil vedome.“.
„Niekedy sa mi to podarí ale tiež nie hocikedy. Tak ešte nejaké otázky?“ opýtal sa Sam nervózne a pozrel sa na hodinky. Pomyslel si na to ako rýchlo Dean je a môže tam prísť každú chvíľu.
„Nie, už nie. ty aj Dean si ešte trochu oddýchnite dáme vám vedieť kedy urobíme ten rituál.“ Povedala Amanda a potom už obe odišli.
Bolo krátko pred polnocou. Sam a Dean boli obaja v izbe. Dean len ticho sedel na posteli a masíroval si plece. Sam čítal teda aspoň sa tak pred bratom tváril. V skutočnosti myslel na veľa vecí naraz a občas pozrel na Deana videl, že ho tá rana opäť začala bolieť aj keď nič nepovedal. Nerozprávali sa v podstate už celý večer aj keď boli v tej istej izbe. Len tam potichu sedeli a čakali kedy ich dievčatá prídu zavolať.
Vtedy sa potichu otvorili dvere. Amber ani nevošla dnu len z prahu im oznámila.
„Poďte, už je čas.“
Sam bez slova odložil knihu a prešiel ku dverám. pozrel na Deana či je pripravený ale ten síce dosť pomaly tiež vstal.
„a kde je Amanda?“ opýtal sa Dean keď vyšli na chodbu.
„čaká v knižnici. Dokončuje prípravy.“ Odpovedala mu Amber stručne a potom už bez slova prešli do knižnice. Hneď ako vošli padlo im do očí, že to tam vyzerá úplne inak ako keď tam boli naposledy. V miestnosti bola tma. Jediné svetlo bolo svetlo mesiaca v splne ktoré prichádzalo cez okno a slabé svetlo sviečok rozostavených na zemi. Aj pri takomto svetle videli, že je inak rozmiestený nábytok. Stolík a pohovka a dve kreslá, čo predtým stáli v strede boli vzadu pri regáloch z knihami. v strede nebol ani koberec, len ošúchavaná dlážka na ktorej bol nakreslený zvláštny navzájom prepletený symbol zo štyrmi cípmi a menším štvorcom vo vnútri v ktorom boli položené štyri sviečky v každom rohu jedna. Ďalšie štyri sviečky boli z vonka toho symbolu.
„Tak čo máme robiť?“ opýtal sa Sam potom keď si knižnicu už dôkladne obzrel.
„Postavte sa každý do jedného cípu. Dean oproti Amber a Sam oproti mne.“ Prikázala im Amanda keď zdvihla hlavu od knihy a prešla k symbolu.
Sam a Dean bez slova poslúchli a nasledovali ju. keď už všetci štyria stáli na svojom mieste Amanda kázala Deanovi a Amber aby sa chytili za ruky. Keď sa Amber dotkla Deanových rúk vycítila, že s ním nie je niečo v poriadku. Bol dosť vyčerpaný čo sa odrážalo aj na jeho zranení. Snažila sa mu pri tom ako ho držala dodať sily nech vydrží ešte chvíľu, veď potom si bude môcť oddýchnuť. Amanda so Samom sa takisto chytili za ruky tak ich mali všetci štyria prekrížené nad štvorcom v strede symbolu.
„Teraz poviem zaklínadlo a vy musíte po mne opakovať.“ Oznámila im Amanda. Dean sa na ňu zvláštne pozrel.
„Len pokoj je to síce latinčina ale určite to zvládneš.“ Upokojovala ho Amber.
„No len aby, on sa nevie naučiť naspamäť ani dve vety z exorcizmu.“ Zapojil sa Sam.
„hlavne, že ti si chodiaca encyklopédia podivností.“ Nedal sa Dean.
„Hej, dosť! to stačí. Pokazíte celý rituál.“ Napomenula ich Amber a dodala
„Zvládneš to, nie je zložité a stačí ak budeš opakovať po mne.“
„Okej tak poďme na to.“ súhlasil nakoniec Dean. tak Amanda začala recitovať zaklínadlo a všetci sa pridali nakoniec aj Dean. prešlo pár minút a nedialo sa nič. Za ten čas to zopakovali to niekoľkokrát a nakoniec knižnicu zaplavilo jasné biele svetlo a neviditeľná sila odhodila Sama a Amandu od seba každého do iného kúta knižnice zatiaľ čo svetlo obklopilo Amber a Deana, ktorí v tom okamihu padli na zem v bezvedomí a svetlo sa rozplynulo.
Sam sa šokovane postavil zo zeme, prešiel k Amande a keď je pomohol vstať opýtal sa jej:
„čo to malo do čerta znamenať.?“
Amanda sa zmätene poobzerala okolo ale nič neodpovedala. Sam však naliehal.
„No tak povedz aspoň niečo. Čo sa to stalo?“
„ja... ja.. neviem. Toto...to vôbec nebolo v pláne.“ dostala zo seba Amanda ktorá vyzerala ešte viac šokovaná ako Sam.
poznámka autorky: opísať ten ritual mi dalo riadne zabrať tak som si to musela aj nakresliť aby som mala predstavu tak vám sem hodím aj ten obrázok aby ste mali prestavu ako vyzeral ten symbol. pozor nie je to žiadne umelecké dielo len náčrt