tak tu je slubené pokračko. vopred sa ospravedlnujem za ten úlet alebo čo to bolo ale ked som to písala mala som takú bláznivú náladu. inak povedané šibalo mi
a ani neviem ako sa mi to podarilo. no nechala som to tak nech je sranda
dalšia časť bude asi až nabudúci vikend lebo zase nebude čas. dúfam že dovtvedy prídem na to čo tam napíšem
25. časť
Sam sa práve vrátil do izby keď uvidel Deana sedieť na posteli.
„Ty už si hore?“ prihovoril sa mu. Keď pred niekoľkými minútami odchádzal do kúpeľne. Dean ešte pokojne spal aj keď Sam zaspal až niekedy nad ránom.
„Veď vidíš či nie?“ odpovedal mu Dean nie práve najpríjemnejším tónom.
„Hej vidím. ako ti je?“
„Dobre.“
„Jasné. Ako vždy, že sa vôbec pýtam.“
„Nie Sam, myslím to vážne naozaj mi je oveľa lepšie.“
„Aj keby bolo. Neznamená to, že už si v poriadku.“ Upozornil ho Sam. Aj keď uznal že Dean naozaj pôsobil, že mu je lepšie, až tak mu neveril. Veď on sa vždy pretvaroval.
„Koľko je hodín?“ opýtal sa Dean po chvíli.
Sam sa pozrel na hodinky a povedal mu.
„Pol dvanástej. Dúfam, že si sa aspoň poriadne vyspal.“ Sam tiež vstal len pred pol hodinou takže sa mu podarilo aspoň trochu si oddýchnuť.
„Áno. Po tom všetkom sme konečne mali aspoň jednu pokojnú noc.
„Až na ten tvoj malý záchvat alebo čo to bolo.“
„Sam to nebol nejaký záchvat. Len obyčajný sen. Preto sa netráp.“
„Sníva sa ti o otcovi často?“
„Nie, toto bolo prví krát po dlhej dobe.“ Odpovedal mu Dean a rozmýšľal ako zmeniť tému. Nechcel o otcovi hovoriť a už vôbec nie teraz. Kedysi krátko po Johnovej smrti sa mu z ním snívalo skoro každú noc ak sa mu vôbec podarilo zaspať ale to bolo iné ako tentoraz a po čase tie sny úplne prestali. Až do teraz, už aj preto si bol istý, že to muselo niečo znamenať a rozhodol sa, že urobí to o čo ho otec žiadal a bude dávať na Sama väčší pozor aj keď nevedel a čo presne má dať pozor, čo sa má stať. Takisto sa rozhodol Samovi nič povedať on by poprel, že sa niečo deje a o nemal náladu ťahať to z neho ako minule. Trápilo ho, že má pred ním také tajnosti a vedel, že ak otec za ním preto prišiel nebude to žiadna maličkosť.
V jednej chvíli sa otvorili dvere na izbe. Veľmi pomaly a potichu ak by ešte spali. Keď Bobby videl, že už sú hore oznámili im
„Dievčatá chcú s vami hovoriť. Majú prísť sem alebo pôjdete do obývačky.“
„Hneď tam prídeme.“ Povedal mu Dean
„Tak poď pomôžem ti.“ Navrhol mu Sam a chcel mu pomôcť vstať.
„Netreba tých pár krokov zvládnem. Povedal som ti, že už mi je dobre.“
„Dobre tak poďme. Dosť že sme na vás museli, až kým ste konečne vstali.“ Súril ich Bobby.
„Mohol si nás zobudiť.“ Reagoval Dean.
„Potrebovali ste sa vyspať. Hlavne ty. Aj keď ti je lepšie, mal by si sa ešte šetriť, lebo večer počas rituálu musíš byť fit. ak počas rituálu odpadneš bude to v kely.“
„Áno Bobby to my je jasné.“
Chvíľu na to bratia spolu s Bobbym vošli do obývačky, kde už čakali Amanda a Amber. Všetci sa usadili a Sam prehovoril ako prvý.
„tak o čom ste to s nami chceli hovoriť.“
„Je toho dosť. Dean a Bobby už niečo vedia, ale začneme od začiatku aby si sa to dozvedel aj ty.“ Povedala Amber. Sam prikývol tak mu vyrozprávala všetko čo včera povedala Deanovi o proroctve.
„teda vedel som že som iný, ale že, až takto.“ Povedal Sam, keď skončila z výkladom. V hlave sa mu hneď vynorilo kopu úvah. Bol Azazelov vyvolený aj keď s tým nikdy nebol nadšený a teraz ešte aj toto? je vôbec možné aby niekto to bol predurčený viesť pekelnú armádu bol súčasťou takéhoto proroctva, a mal zachrániť svet? Veď to je úplný opak. Nevedel čo si o tom má myslieť.
„O čom to hovoríš? Ide o tie tvoje vízie?“ prerušila ho Amanda. Pri jej otázke sa Sam strhol a znervóznel až vtedy si uvedomil, že povedal to čo nemal.
„Aj to, ale keď sa to tak vezme nikdy nebol ako ostatný. Od detstva nás otec vychovával tak aby sme bojovali zo zlom. Ale nevedel, som že sme na to predurčený.“ vyhovoril sa.
„Ok, tak toto by sme mali.“ Pokračovala Amanda. Ďalej by ste mali vedieť je niečo tom rituáli. Musíme to urobiť dnes o polnoci. A musí to byť dnes lebo práve dnes bude spln. Ak by to nevyšlo mohli by sme to zopakovať až o mesiac a to by už bolo pre Deana neskoro. A nebojte sa, nejde o žiadnu čiernu mágiu, tak dúfam, že nebudete mať pripomienky a urobíte čo vám poviem.“
„To závisí od toho čo to bude.“ Odpovedal jej Dean.
„Nemáš veľmi na výber. Buď urobíš čo ti povieme ale o dva dni pôjdeš do pekla tak čo si vyberieš.“ povedala Amber najvážnejšie ako vedela a keď sa potom pozrela na Deana všimla si na jeho tvári trochu vydesený výraz.
„No dúfam, že to nebude nič ponižujúce.“
„No ako sa to vezme. Budete musieť zo Samom tancovať nahý pri mesiačiku.“ Povedala Amber stále vážne a keď videla ako sa pozrel na Sama začala sa nahlas smiať a Amanda tiež.
„Len si z teba robím srandu.“ Povedala nakoniec stále zo smiechom
„Uh, ešte že tak. Už som sa zľakol.“ Vydýchol si Dean. Vtedy sa začali smiať aj Sam a Bobby ale Dean sa tváril urazene.
„Ale no tak kde je tvoj zmysel pre humor?“ podpichovala ho Amber.
„Toto vôbec nebolo smiešne.“
„Ale je to smiešne. Keby si sa videl ako si sa tváril.“ Vysmieval sa mu Sam.
„Hej, rád by som videl čo by si povedal, keby to od nás naozaj chceli.“
„No tak dobre tak teraz už vážne.“ Prerušila ich Amanda. „Nebude to nič strašné ani ponižujúce a všetci pri tom budeme oblečený. Ale v starodávnych krojoch.“ Neodpustila si ešte posledný vtip. Vtedy už vybuchol smiechom aj Dean.
„Hej tak to beriem. Vidieť Sama oblečeného v kroji to by stálo za to.“
Vtedy sa zase urazil Sam, ktorý nebol ochotný obliecť si kroj. Dean sa smial až kým sa zase neozvala jeho rana, chytil sa za plece a stále zo smiechom povedal
„Dobre, tak teraz už naozaj dosť.“
„Dobre, tak teda už naozaj vážne. Nemusíte sa ničoho báť. Nebudeme chcieť nejaké extrémnosti ani nič také. Klasický magický rituál. Sviečky nejaké magické formulky a tak.“ Povedala po chvíli keď sa prestali smiať Amber a potom sa opýtala
„Máte aj s týmto problém?“
„zatiaľ nie. Uvidíme potom.“ Odpovedal Dean.
„to je všetko, čo ste nám chceli povedať?“ opýtal sa Sam
„V podstate áno.“
„Dobre tak sa teda idem trochu prejsť.“
„Kam sa prejsť?“ opýtal sa Dean, okamžite mal na mysli otcove slová a nechcel ho stratiť z dohľadu.
„Neviem. Možno do obchodu. Nepotrebujete niečo?“
,,Nie máme všetko, bol som nakúpiť kým ste spali.“ Odpovedal mu Bobby.
„Tak sa potom pôjdem len tak prejsť po okolí. Potrebujem ísť na čerstvý vzduch.“ Trval na svojom Sam vstal a pobral sa k dverám. Chcel sa ešte stretnúť z Ruby tak ako sa včera dohodli ale to nemohol povedať.
„Sam dnes nemôžeš nikam ísť.“ Zastavila ho Amanda. Sam zastal, otočil sa a potom sa opýtal
„Prečo?“
„S Amber sme dnes ráno spravili jedno kúzlo aby sme ochránili tento dom.“
„Okej, to je dobre ale prečo nemôžem odísť?“
„Pretože musíme ochrániť tento dom pred démonmi a nielen to. Spomínaš si na Calissin zvyk najímať si na špinavú prácu ľudí? Mohla by na nás zase poslať nejakého obyčajného zabijaka. Našla som len jedno vhodné kúzlo. Ale ide o to že tak ako sa nikto a nič nedostane dnu nedostaneme sa ani von.“
„Na ako dlho?“
„Asi do zajtra rána kým nebude rituál kompletne dokončený. Ale je to vlastne dobre. ak sa tu budeme všetci štyria pokope nikto nás nebude môcť rozdeliť.“
„A kde teda urobíme ten rituál.“ Opýtal sa Dean.
„Niekde tu v dome vyberieme to najvhodnejšie miesto. Alebo si si vážne myslel, že pri tom budeme tancovať vonku pri mesiačiku?“ opýtala sa Amber.
„No tancovať radšej nie.“ zasmial sa Dean. „ale myslel som, že keď je pri tom taký dôležitý spln tak to urobíme niekde vonku kde budeme mesiac vidieť.“
„Nie na tom, nezáleží. Hlavné je že bude spln.“
„No dobre, tak toto by sme mali. Amber teraz poď som mnou do knižnice. Musíme ešte pár vecí pripraviť na večer.“ Prerušila ich Amanda a potom obe odišli.
Keď obe vošli do knižnice. Amanda. Zatvorila dvere aby sa uistila, že tam nikto ne vojde,
„Čo chceš ešte pripravovať veď už všetko máme. A nepotrebujeme toho zase až tak veľa.“ Opýtala sa Amber
„To bola len zámienka aby som sa s tebou mohla v súkromí porozprávať. Odkedy si sa vrátila skoro nič si nepovedala. Hneď si išla za Deanom a keď si sa vrátila bola si úplne mimo. A dnes ráno sme tiež nemali príležitosť.“ Vysvetlila jej Amanda
„a o čom chceš hovoriť?
„ o tebe. O tom čo sa stalo kým ťa Calissa väznila. Nestalo sa tam, niečo čo si pred ostatnými nechcela povedať?“
„Nie, len to čo som povedala. Držala ma zviazanú v tej miestnosti. Neviem ako to urobila a vôbec som sa nemohla oslobodiť žiadnou zo svojich schopností. Takmer som sa nemohla pohnúť ani sa s tebou spojiť. Väčšinu času som tam bola sama. Dvaja démoni ma strážili ale nerozprávali sa so mnou. Pár krát za mnou prišla Calissa ale vôbec sa nepokúsila zabiť ma. Dokonca ma ani nezranila. Len ma trápila tými rečami o tom že Dean je už mŕtvy a že čoskoro nájde aj teba a potom ťa tam dovedie a zabije ťa a potom aj mňa. nemala som strach o seba len o teba. Bála som sa toho že sa jej naozaj podarí dostať aj teba.“
„a si v poriadku? Držala ťa tam viac ako 24 hodín nehovor mi že na to len tak zabudneš.“
„Zažili sme už aj horšie veci Amanda. Veď ako som povedala neublížila mi.“ Povedala úplne ľahostajne Amber. Podobne ako Dean ani ona sa nezvykla zdôverovať a niektoré veci si odmietala pripustiť. „Ale určite na to len tak nezabudnem. Nie kým Calissu nenájdem a nezabijem vlastnými rukami. Ak by som mohla teraz odísť hneď by som ju vystopovala a dorazila ju.“ povedala po chvíľu už nie pokojne ale s nenávisťou
„ale no tak Calissa je jednou z najmocnejších démonov.“ Snažila sa ju mierniť Amanda.
Vedela veľmi dobre čo teraz príde, veď tým prešli už niekoľkokrát. Hneď ako Amber bude mať čas, bezhlavo sa vrhne do akcie a nevydýchne si kým Calissu nezabije. A nech sa ona bude snažiť akokoľvek nepodarí sa jej ju zastaviť.
„Hej ale ja som jedna z najmocnejších čarodejníc.“ Bránila sa Amber.
„Áno to si ale aj tak ísť po Calisse nepripravená by bola samovražda nemáš dosť veľkú moc aby si ju zničila a možno ani obe dokopy nie.“
„možno. Ale za pokus to stojí. A keď sa spojíme s Deanom a Samom budeme mať dosť veľkú moc. Veď tak to je v tom slávnom proroctve. Potom by nemal byť problém postaviť sa ten prekliatej potvore.“
„Ale tú moc ešte nemáme a keď ju aj budeme mať najskôr sa musíme naučiť ako to funguje a spolupracovať s chlapcami aj keď myslím že tebe sa s Deanom spolupracuje asi veľmi dobre čo?“
„hej, Dean je taký milý. A skvele si s ním rozumiem. Nikdy som nepoznala muža ako je on.“ Začala rozprávať Amber a pri myšlienke na Deana ju všetka zlosť prešla. Pomyslenie na Deana je napĺňalo pokojom a nehou.
„len si dávaj pozor. Teraz znieš akoby si bola do neho zamilovaná.“ Upozornila ju Amanda a mala strach s toho že teraz jej Amber povie že naozaj je.
„No veľa mi k tomu nechýba.“ Povedala Amber zo zasneným hlasom. Potom však zvážnela aby vyvrátila sestrine obavy „Ale neboj sa, viem, že si musím držať odstup a vie to aj Dean tak medzi nami určite nedôjde k ničomu čo tá kliatba zakazuje. Aj keď to je naozaj škoda.“