Takže nesie sa Vám ďalšia časť poviedky. ENJOY.
Chapter 21 – MICTAIN
„Tak všetko do toho Sam. Musíš byť prefíkanejším a rýchlejším“ karhala ho Ruby a práve mu pomohla vstať zo zeme. Sam mal napuknutú dolnú peru a z nosa mu tiekla krv.
„Viem, že čo mám robiť ale nejde to“ povedal jej Sam
„Nie je nič také čo by ti nešlo len sa musíš viac snažiť“ akonáhle dokončila tak naňho zaútočila mečom a seknutím z neho vyšlo dvadsať malých mečov, ktoré sa nebezpečne približovali k Samovi. Ten sa sústredil a podarilo sa mu ich väčšinu zneškodniť ale tri sa mu zapichli do stehna a teraz ležal na zemi a kričal od bolesti. Vybral si ich a zatvoril oči.
„Ettiamsi sannitase“ povedal po latinsky a noha sa mu zahojila. Bol prekvapený lebo nikdy predtým nevedel toto kúzlo a teraz sa s ním vyliečil. Sam sa postavil a Ruby na neho spokojne hľadela.
„Tak konečne si sa naučil liečiť. Ti to trvalo.“ Povedala Ruby a videla ako Samovi znovu naberá jeho dolná pera pôvodnú farbu a formu.
„Ja..ja neviem, že odkiaľ to všetko viem“ povedal úprimne
„To máš všetko vďaka Azazelovej krvi. Keď dosiahneš fázu liečenia tak ti chýba už len posledný krok k tomu aby z teba bol démon najvyššieho rádu“
„Ale ja niesom démon a ani nim nebudem“ odvetil
„Ja viem. Myslela som to obrazne“ povedala a otočila sa k Bobbymu.
„Teraz zatvor oči“ prikázala mu a Bobby to aj urobil.
„Sam poď a vylieč mu nohu“
„A čo keď niečo pokazím alebo mu nejako ublížim“ znervóznel ale Ruby to akoby nepočula.
„Nestane sa mu nič, to mi ver. Len mu daj ruku na ranu, zatvor oči a v sebe si povedz to zaklínadlo, čo si pred chvíľou povedal“ Sam k nemu podišiel a dal si svoju ruku na Bobbyho nohu. Zatvoril oči a sústredil sa. Nakoniec vyslovil v sebe zaklínadlo ettiamsi sannitase a otvoril oči. Videl ako mu z ruky žiari zlatá žiara a po chvíli Bobby cítil úľavu. Otvoril aj on oči a neveril vlastným očiam.
„ďakujem“ povedal Samovi, ktorý sa teraz strašne moc tešil z toho, že dokáže ľuďom aj pomáhať.
„Nemáš začo Bobby“ odvetil mu
„A čo bude teraz“ spýtal sa Ruby
„Tvoj tréning je u konca. Ostatné je už na tebe, že ako trénuješ. Ja som ťa naučila všetko čo som vedela. Už ti len zostáva čakať na vhodnú príležitosť aby si to vedel využiť aj v praxi“
Sam nato len hodil grimasu ale nič nepovedal. Bobby sa postavil a bol strašne rád, že mu už noha nebolí.
„Viem, že to bude pre nás všetkých ťažké ale myslím si, že sme mali vytvoriť nejaký plán aj na zabitie Deana“ povedal Bobby a Samovi spolu s Ruby padla sánka.
„Ako to myslíš?“ spýtala sa napokon Ruby.
„No nemyslí to nijako“ povedal Sam a škaredo sa pozrel na Bobbyho.
„Viem, že je strašne mocný a že je mŕtvy ale musíme mať niečo nato keď na nás zaútočí. Áno môže sa aj to stať“ povedal Bobby keď uvidel Samov výraz tváre „Musíme sa nejako obrániť“ dokončil a Sam nato nevedel ani ceknúť
„Bobby ty niečo vymysli ale my so Samom máme v pláne, že ideme nejako presvedčiť Deana aby to nerobil“ odvetila Ruby a Bobby len čumel ako v kine.
„vy ste sa s čista zbláznili čo? Si myslíte, keď je Lucifer oživený tak sa k nám len tak pre tvoje dve krásne oči obráti proti nemu a bude s nami bojovať?“ Z Bobbyho sršal hnev a nechcel uveriť tomu čo chcú spraviť Sam s Ruby
„Ale nejako sa o to musíme pokúsiť. Viem, že démonická sila ešte nad ním neprevzala kontrolu a je ešte možnosť aby sme ho obrátili na našu stranu. A ja teraz idem a keby som aj musel zomrieť aj tak ho donútim“ Ruby nato ani nereagovala len si myslela svoje.
„Poď Ruby ideme do pekla“ povedal rázne a ona len súhlasne prikývla.
„Dobre takže chyť moju ruku a môžeme ísť“ Sam jej chytil ruku a vybrala si z tašky jednu fľašku v ktorom bola biela tekutina.
„Počkajte.....“ Bobby kričal ale Ruby hodila na zem fľaštičku a obaja zmizli. Kľakol si na kolená a tvárou mu tiekli slzy.
„Saaaaaaam“ vykríkol a zvalil sa na zem.
Ruby a Sam leteli prázdnotou až nakoniec cítila ako sa vzduch otepľuje. Zrazu stáli na tom istom mieste ako vtedy keď išli zabrániť pokusu o znovuzrodenie Lucifera.
„Rýchlo sa schovajme“ povedala ruby a cítila strašný príval energie z chodby, ktorá vedie do Luciferovej krypty. Lapala po dychu aby sa upokojila a Sam zbadal, že je jej nejako zle.
„Čo ti je?“ spýtal sa ale Ruby len nad tým mávla
„Nič len sa mi zamotala hlava“ povedala „Poďme ale musíme byť neviditeľný“ vytiahla z tašky biely prášok a ako predtým tak aj teraz ňou zasypala Sama aj seba. Išli do chodby a po dlhom čase sa dostali do predsiene krypty. Tam sa ešte stále hemžili démoni a Sam videl ako traja démoni sedia za jedným stolom a pozerajú sa na ostatných. Samovi z nich prišlo zle lebo cítil ťažký príval čiernej mágie. Lapal po dychu a zbadal Ruby ako si pre seba niečo mrmle
„čo je Ruby?“
„Ticho“ povedala a sústredila sa. „Chcem sa dozvedieť niečo o ich pláne“ Sam sa začudoval a zostal ticho. Po desiatich minútach sa ozvala.
„Sú to démoni Luciferovho klanu“ odvetila
„Čo? A načo sú?“
„No aby mu pomáhali nie. Aby spolu s ním priniesli na svet apokalypsu. Ale teraz poďme lebo musíme nájsť Deana“ Sam prikývol a pomalými pohybmi sa horko ťažko dostali cez dav démonov, ktorí si mrmlali svoje. Dostali sa do Luciferovej krypty a videli jednu dieru v stene.
„Poď tadeto“ prikývla Ruby a spolu so Samom išli do diery. Za ňou bola jedna chodba a za nejaký ten čas sa dostali k zlatej soche. Sam sa naň pozrel a začal ho skúmať.
„Poď tadeto. Tu je jedna diera“ zakričala mu Ruby a ten sa strhol.
„Tichšie bože, však nás budú počuť“
„Dobre no“ odvetila a prekrútila očami. Sam k nej podišiel a vybrali sa do jednej diery, ktorá bola v stene a keď do nej vstúpili tak im prišlo zle. Cítili smrad zhnitého mäsa a obaja sa chytili za nosy.
„Bože čo to je za príšerný smrad“
„Neviem ale nič dobrého to neveští“ povedala mu Ruby a zrazu cítil fúkať vietor.
„Chyť sa ma a nepúšťajme sa“ Pred nimi bola prázdnota ale na druhom konci uvidela pokračovanie cesty.
„Preskočíme“ povedala a Sam prikývol
„Na tri. Raz...dva....tri“ a skočili. Pred cieľom sa zastavili a nevedeli pohnúť. Cítili ako sa okolo nich omotáva niečo. Boli to nejaké zelené ruky. Držalo ich to v zajatí a nevedeli sa pohnúť.
„A..teraz čo....budeme robiť“ ťažko precedil Sam
„Hneď niečo vymyslíme“ odvetila mu a cítila ako sa zovretie obrovskej zelenej ruky zosilňuje. To jej nepomohlo v myslení lebo sa jej začala točiť hlava. Sam zatvoril oči a sústredil sa. Zrazu zasvietilo biele svetlo a cítili ako ruky povoľujú.
„Skoč“ zakričal Sam a spolu preskočili na druhú stranu. Sam pristál na nohách ale v tom momente sa aj zrútil. Ruby k nemu pribehla a začala si ho obzerať.
„Sam čo ti je?“
„Nič len som vyčerpaný“ hlasno vzdychal a snažil sa rozprávať „Len som použil veľa energie to je to“ Ruby hneď došlo, že čo Sam spravil.
„Prečo si musel povolať silu duchov? Vieš, že to odsáva energiu na deväťdesiat percent. Buď rád, že ešte žiješ“ karhala ho Ruby a Sam sa len smutne zatváril.
„Takže teraz nemôžem zastaviť Deana keby sa ma pokúšal zastaviť“ Ruby nato len pokrútila hlavou.
„Ja ti pomôžem“ a vtisla mu svoje pery na Samove. Ten cítil ako sa mu do teľa vracia energia a Ruby zase, že v nej energia ubúda.
„Ďakujem, že si mi pomohla“
„Nemáš začo ale teraz už poďme“ odvetila a vybrali sa po ceste. Videli, že na konci uličky sú jedny dvere. Sam sa pozrel do nich a videl ako Lucifer niečo mrmle vedľa jednej hrobky. A vedľa neho stál Dean. Videl ako žiary celá hrobka a z nej sa zobudí jeden démon.
„Vítam ťa späť medzi živými Mictain“ vítal ho Lucifer a Sam cítil, že slabne.
„čo to?“ nestihol dopovedať lebo sa zniesol na zem. Ruby taktiež. Sam sa pozrel smerom na Deana a cítil ako kúzlo neviditeľnosti stráca svoju silu.
„A vy ste kto?“ spýtal sa Mictain a ukázal prstom na Sama a Ruby. Dean s Luciferaom sa na nich pozreli a obaja k nim vystreli ruky.
„Destrukcion“ povedali naraz a z rúk im vychádzala neviditeľná sila, ktorá Sama aj Ruby odhodila a obom začali praskať kosti. Obaja kričali od bolesti ktoré im spôsobovala Luciferova sila spolu s Deanovou. Nakoniec keď videli, že sa nehnú tak prestali s kúzlom a obaja sa vzniesli k zemi ako dve handry.
„Tak to by sme mali“ povedal Dean
Lucifer s Deanom stáli znova pred sochami a Lucifer teraz oživel tú menšiu. Stál tam s mečom v ruke a bol celý obrnený.
Socha tak ako aj predchádzajúce sa zobudila a tento krát vrazila dieru do protiľahlej steny kde stáli sochy. Deana pri rýchlosti akou sa rozbehla skoro prešla.
„Kto je tento démon?“ spýtal sa pobavene Lucifera a ten len s úsmevom povedal
„To je Mictain, Boh smrti“ Deanovi to stačili aby sa mu postavili chlpy na nohách tak sa radšej ani nevypytoval ďalej. Išli do diery a Lucifer lusknutím privolal svetlo do temnoty. Videli, že pred nimi je ďalšia stena tak sa obzreli.
„Asi musíme ísť tým smerom lebo inde cesta nevedie“ povedal mu Dean
„Máš pravdu“ Nato položil svoju ruku na stenu a zatvoril oči
„Frendo“ povedal Lucifer a ustúpil. Stena pred nim sa rozletela tna milión kúskov a prach ktorý sa niesol po celej chodbe Deanovi štípali oči.
„Anima rebelio“ vyslovil Dean a vietor vyfúkol všetok prach von z chodby a dostali čerstvý vzduch. Nato, že boli v podsvetí bol až príliš čerstvý. Deanovi sa to nepáčilo. Jeho obavy boli hneď opodstatnené lebo pred nimi stálo asi sto príšer. Každá bola skoro neviditeľná a všetky mali v rukách meče.
„Tak teraz čo bude. Proti vzduchu mečom nemôžme bojovať“ začal dean a pomaly mu dochádzalo, že predsa by sa dalo.
„A prečo by sa nedalo? Však oheň pohltí vzduch nie?“
„Incendium no“ povedal Lucifer a vzniesol sa oheň. Začal pohlcovať tie strašidlá ale nezničilo ich to. Lucifer odvolal oheň.
„Čo to do pekla je?“ vyšlo z neho a Dean sa premenil.
„Ja viem čo to je. Sú to svätojánske duše“ Dean vytiahol svoje reťaze a jeden za druhým ničil bleskom, ktorý mu prechádzal oboma reťazami. Fungovalo to lebo začali miznúť a hneď potom aj útočiť. Lucifer išiel Deanovi na pomoc a spolu sa pobili so svätojánskymi dušami.
Išlo im to dobre a nakoniec sa im podarilo všetkých zabiť. Práve sa pozerali na ich pozostatky a víťazne si podali ruky.
„Bolo to fakt jednoduché“ precedil Lucifer ale Dean ešte nebol spokojný.
„Myslím, že ešte nieje koniec“ akonáhle dopovedal tak sa začali premieňať pozostatky na zombíkov a bol cítiť strašný zápach zhnitého mäsa. Obaja sa chytili za nos a pustili sa do nich. Hádzali ich o stenu, posielali na nich ohnivé gule ale nič nepomohlo. Stále ich obkľúčili a chceli ich zjesť.
„Čo budeme teraz robiť?“ Dean hodil blesk do jedného ale ten išiel ďalej.
„Má nápad“
„Dessulutio“ vykríkol Lucifer a rozbil ďalšiu stenu. Tam bola jedna veľká diera a obaja spojili ruky. Rozžiarili sa im obom oči a naraz začali odriekavať kúzlo.
„Adversitos annulo divesus. Pollens anima avento eorum profenditar“ vytasili vpred ruky a a zozadu začali zombíkov chytať neviditeľné ruky, ktoré ich potom hádzali do priepasti. Nakoniec všetkých pohltil a obaja si položili ruky. Ešte stále bol smrad a rýchlo išli ďalej. Preskočili na druhú stranu a videli pred sebou dvere. Podišli k nim a tak isto ako steny predtým Lucifer zničil vchodové dvere.
„Konečne sme tu“ povedal si pre seba Dean a išiel za Luciferom do hrobky. Otvoril hrobku a videl, že tam je ten istý démon ako bola tá socha len nebola zlatá ale čierna. Lucifer mu dal ruku na hruď a začal odriekavať kúzlo. Dean zacítil zvláštny príval energie ale potom to odišlo takže mu nejakú väčšiu pozornosť nevenoval a pozeral sa ako Lucifer oživuje Mictaina. Nakoniec sa mu to podarilo a Ten vstal.
„Vítam ťa späť medzi živými Mictain“ povedal mu Lucifer a Mictain sa otočil smerom k dverám.
„A vy ste kto,“ spýtal sa a dean spolu s Luciferom ako jedno teľo uvideli v dverách Sama s Ruby. Nečakali na nič a obaja vytasili ruky.
„Destrukcion“ povedali naraz a bolo počuť ako Samovi aj Ruby praskajú kosti a nakoniec padli na zem ako nejaké handry.
„Tak to bolo niečo“ povedal Mictain.
„Zoberiem si ich duše“ precedil a už chcel vytasiť svoju ruku nato aby pohltil Samovu a Rubynu dušu ale dean sa pred neho postavil.
„Nie nezoberieš“ povedal mu hrubo a Lucifer len prikývol.
„Má pravdu. Dohodli sme sa s Terazianom na tom, že len vtedy budeš požierať duše, keď budete vlastnoručne loviť a zabíjať. Zabili sme ich my takže ich nemáš“
„Ale no tak. Vy ste teda kaziči nálady“ Povedal pobúrene a vybral sa dverami von. Za nim išiel Lucifer a nakoniec Dean. Ten sa zastavil pri telách a zohol sa k Samovi.
„Sammy, Sammy.“ Krútil hlavou „Nemal si sem chodiť“ postavil sa a pred tým ako odišiel kopol jednu poriadnu do Ruby a keď sa nepohla tak odišiel za Luciferom.
Pokračovani nabudúce.
A toto je obrazové znázornenie Mictaina