Včera som sa nudil a napísal som pokračko. Dúfam že to po reakciách prežijem.
. Inač ENJOY.
Chapter 7 – BEZNÁDEJ
„Nieeeeeeeeee“ To bolo jediné čo sa v ten moment dalo počuť. Sam si zobral na pomoc všetky svoje sily a priplazil sa k Deanovmu telu. Castiel a anjeli len nečinne pozerali na celú udalosť.
„Dean, Dean preber sa počuješ chlape“ párkrát s ním zatriasol ale všetko bolo márne. „toto nemôže byť pravda“ zrútil sa vedľa neho a začal potichu plakať. Bobby na tom nebol tiež dobre ale chytil Sama za plece. Zrazu Sam zdvihol hlavu.
„Spravte niečo. Ste predsa anjeli viete ako ho oživiť“ so slzami v očiach prosil Castiela o pomoc ale ten sa naňho len smutno pozrel .
„Je mi ľúto Sam ale neviem ho oživiť“ zhodnotil po premýšľaní.
„Toto mi nerobte. Ja to nezvládnem po druhý krát. To nie. Vráťte mi ho naspäť“ nariekal
„Aj keby som chcel by som nemohol. Bez božieho prikázania nie.“
„tak prečo ste ho dostali po prvýkrát z pekla von?“ sa ho spýtal Bobby a mal zaliate oči v slzách.
„Aspoň sa o niečo pokúste“ Sam strácal nervy.
„Je mi ľúto Sam ale nie“
Castielove slová v Samovi zanechali prázdnotu a beznádej. Castiel chytil Uriela a so všetkými anjelmi odleteli.
Sam cítil že sa mu pomaly zrýchľuje dýchanie. Pozrel sa na Bobbyho a cez všetky svoje sily sa postavil.
„Sam kam ideš“ sa ho spýtal keď videl, že ako kráča k smerom k dverám.
„Hneď som späť“ povedal to hrubo a nahnevane.
Bobbymu sa to nezdalo. Chcel ísť za ním a zastaviť ho ale jeho zranenia mu nedovolili aby vstal. Tak len Samovi zakričal nech nerobí žiadne hlúposti a v sebe zaklial na svoj vek.
Sam stál v ruke s krabičkou, kde mal všetko potrebné nato aby privolal démona križovatiek. Zahrabal krabičku a čakal, že kedy sa konečne objaví démon. Po chvíľke sa za jeho chrbtom začal niekto smiať.
„Koho tu nevidím. Ahoj Sam“ za nim stála žena okolo 25 v červených šatách a s nechutne dotieravým úsmevom. Pomaly si prezrela Sama od hlavy až k päte.
„Nehovorím, pekný kus chlapa“ skonštatovala a dodala
„Nieže by som nevedela, ale čo by si rád odo mňa chcel“ a blbo sa naňho pozrela.
„neprišiel som sa s tebou hrať alebo zabávať sa. Chcem naspäť Deana a to hneď“
„takže ty by si ho chcel naspäť čo?“ Podišla k nemu a keď bola už blízko tak sa mu priklonila k uchu.
„Neprosil si pekne“ odtiahla sa Sam ju schmatol.
„Ešte raz ti hovorím pusti môjho brata z pekla“ démonka sa chcela dostať von zo zovretia ale Sam ju pevne držal.
„Nie“ dodala keď s pomocou démonických síl vedela napokon odstrčiť so seba Sama.
Sam sa zdvihol zo zeme a vytasil svoju ruku na démonku. Tá sa začala dusiť a pomaly z tela odchádzal škaredý čierny dym. Nakoniec keď všetok dym vypustilo telo Sam zovrel ruku v päsť a démonický dym sa pominul a po seba zanechalo aby ohnivú škvrnu.
Telo ktoré bolo posadnuté sa začalo hýbať.
„Kde to som a ako som sa sem dostala“
„Bola si posadnutá a teraz choď domov“ odpovedal surovo Sam a dievča sa hneď rozbehla domov.
Hlavný vchod na Bobbyho dome sa otvoril a vstúpil do domu Sam a plakal.
„Chlapče dúfam, že si neurobil....“
„Podľa teba by som vyzeral takto keby sa mi to podarilo?“ zvýšil hlas.
„Dobre si spravil“
„Čo? Že som dobre spravil. Dean je v pekle a ja mu neviem pomôcť“ Sam sa zrútil na prvú stoličku a srdcervúco začal plakať. Bobby sa pozrel na Deana a jemu tiež začali slziť oči. Podišiel k Samovi a chytil ho za rameno.
„mali by Deana pochovať alebo spáliť nemyslíš“ Hovorilo sa mu to strašne ťažko, lebo Deana považoval už ako za svojho syna.
„Tak to teda nie“ Sam vztýčil hlavu a mal odhodlaný výraz tváre. „zavolám Castiela a poprosím, nie donútim ho nech oživí Deana“
Bobby len lapal po dychu. „Sam ani teraz sa ti to nepodarí. Keď povedal že nie tak nie“ a smutne pokrútil hlavou.
„No tak to ešte uvidíme“ Rýchlo zapálil sviečky a začal hovoriť zaklínadlo. Nie to ktoré hovorili spolu s Ruby ale iné. Párkrát sa v ňom objavilo aj Castielovo meno. Bobby len nešťastne pozeral a pritom si utieral slzy. Nechcel uveriť v to čo Sam robí, keď to už ajtak nevie zvrátiť.
Sam dokončil zaklínadlo a z Rubyinej tašky vybral jednu malú sklenenú nádobu a čakal.
„Čo to máš v ruke?“ Spýtal sa ho zdese Bobby.
„Niečo čo ho prinúti aby nám pomohol“ Zotrel si z tváre slzy a čakal. Po niekoľkých minútach sa na strede hviezdy ktorú nakreslil začala víryť nejaká tekutina. Sam vôbec nevedel, že odkiaľ sa tam dostala ale ani ho to netrápilo. Hlavné bolo aby sa tam objavil Catiel a vzkriesil Deana.
Po čase vírenie prestalo a vtedy zasvietilo celú miestnosť prenikavé biele svetlo. Sam aj Bobby si museli zakryť oči.
Keď svetlo začalo unikať tak v strede hviezdy stál sám Castiel.
„Už bolo na čase“ začal Sam a Castiel sa naňho len unudeným výrazom pozrel.
„Už som ti povedal, že neviem oživiť tvojho brata“ Pozrel sa na Deanove telo a sklonil hlavu.
„A bol taký nádejný“ Povedal to potichu ale Sam to počul.
„Čo si to povedal? Dean vám veľa pomohol nemyslíte si? Vtedy ako Vás zastavil v zničení mesta. Alebo keď Lilith vzkriesila mrtvých, tak sme sa kvôli nemu a bobbymu dostali von z kaše. Keď ste tam už vy anjeli neboli. Spravil všetku vašu robotu. A to bez toho aby zničil celé mesto“ Sam začal lapať po dychu lebo cítil, že sa mu zvýšil pulz.
„Ale nezabránil v tom aby pečať bola prelomená“ skonštatoval Castiel.
„Viem nedokázal ale predsa si zaslúži ešte jednu šancu nie?“ pri posledných slovách sa Samovi zlomil hlas. Bobby zatiaľ len nečinne prizeral ale teraz sa už aj on zapojil do debaty.
„Castiel, tak neviem prečo ste ho museli vytiahnuť z pekla aby tam zasa skončil? To je len zlé pre nás dvoch nemyslíš“ Castiel mykol plecom a chcel odísť ale Sam vytasil vpred krabičku.
„keď to nešlo po dobrom, tak to pôjde po zlom“ Castiel sa pozrel na debničku a oči sa mu zastavili.
„To neurobíš“
„To sa vsaď, že urobím“ Sam otvoril debničku a Castielove oči sa v tom momente prefarbili na bielo a stál tam ako nejaká gumená bábka .
„Čo to je Sam“ spýtal sa Bobby Sama a pozeral na Castiela s otvorenými ústami.
„Toto je esencia temna“ keď si všimol nechápavý výraz Bobbyho tváre tak pokračoval.
„Slúži to na uväznenie anjelov a donúti ich spraviť to čo im prikážu“ Bobbymu len zostala neškodná grimasa.
„Kam si to až dospel Sam. Nechcem uveriť, že pre svojho brata manipuluješ aj s anjelmi“
„Bobby ja ho musím dostať napäť“ zo slzami sa naňho pozrel.
„Dobre. Ale sľúb mi, že akonáhle Dean ožije tak to zničíš“
„Sľubujem.“ Dodal a pozrel sa na stojaceho Castiela.
„A teraz čo bude?“
„teraz mu treba prikázať aby oživil Deana“ Sam si zatvoril oči a začal
„Castiel. Choď a preber Deana z večného spánku.“ Zadržajúc dych čakali obaje či Castiel čo zareaguje.
On sa Zobral pristúpil k Deanovi a položil mu na čelo svoju ruku. Bolo cítiť chladný vánok až nakoniec vietor. Po nejakej dobe začala Castielovi svietiť ruka a Deanova pokožka začala mať normálnu farbu. Sam aj s Bobbym sa potešili, že im to vyšlo ale tesne pred dokončením rituálu Castiela odhodila nejaká neviditeľná sila a skončil na druhej strane izby. Deanove oči sa otvorili a mali bielu farbu.
„Nedám Vám ho. Už je môj“ Tieto slová sa niesli po celom dome. Sam stál ako prikovaný na podlahe a Bobby pozeral Deanovo teraz už bezvládne telo.
„To nie je možné. Lilith ho tam drží. Ani anjeli ho nemôžu vyslobodiť“ Sam sa zrútil na zem a pustil krabičku. Bobby ju chytil a zatvoril. V tom sa Castielovi vrátili prenikavé modré oči a mal čudný výraz tváre.
„Čo sa stalo?“ pozrel sa na Bobbyho a zbadal mu v ruke krabičku a hneď nato mu stvrdli všetky svaly na tvári.
„Vy ste na mňa použili esenciu temna?“ Bobby sa ospravedlňujúco pozrel na Castiela a dal mu krabičku.
„Chceli ste nech ho oživím čo?“
„Áno chceli. Pochop že som stratil môjho brata, moju rodinu už po druhý krát“ Castiel sa naňho len smutne pozrel a zamyslel sa.
„A prečo sa to nepodarilo?“
„Odkiaľ to mám vedieť. Ma si ruku položenú na jeho čele a zrazu ťa odhodila nejaká sila. Potom sa začali hýbať Deanove pery a bola to Lilith.“ Samovi sa zlomil hlas a pokračoval Bobby.
„A povedala že už je jeho, že ho nepustí“ Castiel nevedel čo povedať a tak pristúpil k Deanovmu telu. Začal ho prehmatávať až kým nenašiel to čo hľadal. Rozopol mu košeľu a na hrudníku mal vypálenú nejakú jazvu. Sam aj Bobby sa len dívali a nechápali.
„Čo to je?“ Spýtali sa Castiela jedným hlasom.
„Ako vidím tak Lilith vedela, že čo robí.“
„A ako to myslíš že vedela“ Sam len pozeral na jazvu.
„tak že keď ho zabila mu spečatila jednu kliatbu, ktorú pravdepodobne ona sama uvalila naňho, že keď sa dostane späť do pekla tak aby ho nič nevedelo odtiaľ dostať.
Samovi sa zrútil pred očami celý svet. Stratil svojho jedného brata, ktorého nadovšetko miloval a pocit, že mu nemôže pomôcť všetkú tú bolesť len znásobovalo. Ani anjeli ani démoni mu nepomôžu. Castiel ho chytil za rameno poprial mu úprimnú sústrasť a spolu s krabičkou sa vyparil.
Po niekoľkých hodinách sa pri Bobbyho dome vznášal hustý dym. Pred domom stála veľká hromada dreva postavená ako oltár a v srdci tohto oltára odpočívalo telo Deana Winchestera.
Plamene siahali do veľkých výšok a ako Deanovo telo horelo, tak aj Sam cítil že horí sním.
Nevedel si predstaviť, že teraz čo bude robiť. Stál vedľa Bobbyho, ktorý si utieral slzy a pritom sa modlil nech odpočíva v pokoji keď aj vedel, že na aké miesto sa dostal.
„Poď dovnútra Sam“ prosil ho Bobby keď videl, že už ledva stojí na nohách.
„Nie. Počkám kým úplne dohorí a potom vlastnoručne pozbieram jeho popol.
„Tak tu zostanem aj ja. Spolu to pôjde rýchlejšie“ Bobby prikývol na znak súhlasu že ostáva a spolu pozerali že Deanovo telo sa ako mení na popol a prach.
Pokračovanie nabudúce.