Tak a nese sa Vám pokračovanie. prešlo zmenami lebo som si to viac premyslel a zmenil som niečo z pôvodného plánu.
Aj tak ENJOY
Chapter 10 – NEBO
V Lawrence bolo nádherné počasie. Slnko svietilo na všetky strany, jednoducho bol krásny deň. Jedna malá dievčinka venčila svojho psa. Chcela sa pozrieť smerom k slnku a zbadala na oblohe dve lietajúce bytosti. Nevedela že sa jej to teraz sníva alebo či je to pravda. Nakoniec sa predsa lepšie pozrela a videla že sú to ľudia. Boli to jedna žena a jeden muž. Ako sa pozerala tak si všimla že sa na ňu ten muž pozrel. Zľakla sa keď uvidela žiariť jeho zelené oči a rozbehla sa že sa ukryje. V tom muž vytasil roku vpred a z nej mu vychádzala horúca láva. Dievčatko už márne hľadalo bezpečie lebo láva bola totiž taká akoby žila. Špirálovite sa začala približovať a dievčatko cítilo že je koniec. Schmatla psa a rozplakala sa dúfajúc že je to len zlý sen. Láva bola už tak blízko že cítila ako sa jej spaľuje koža. Nakoniec prišla záchrana v tú najlepšiu chvíľu. Jeden vysoký chlap sa sústrediac nato aby zastavil blížiacu sa lávu vytasil ruku a nakoniec sa mu to aj podarilo.
„Bež lebo to už dlho neudržím“ precedil cez zuby a dievčatko len tak uniklo tomu aby bola za živa spálená že sa chovala za jeden veľký balvan. Muž to už nezvládal a začala mu tiecť krv z nosa a tak ho bolela hlava že videl hviezdičky. Keď sa tak ako zotavil z bolesti sa rýchlo pozrel na oblohu a videl len prenikavú zelenú žiaru.
Ako sa Dean s Lilith vybrali na cestu do neba sa začali rozprávať lebo cesta je dlhá aj letmo.
„ďakujem že Sama si nechala v poriadku a neublížila si mu“ ďakoval jej Dean a ona sa len usmiala a nahodila hneď nato vážny výraz. Dean sa len začudovane pozeral na jej reakcie jeho otázky. Chcel pokračovať ale Lilith ho predbehla.
„Čo ja poviem bude tak. Som démon ale slovo držím. Však keď ja držím dohody tak musím byť spoľahlivá nie?“ pozrela naňho a čakala odpoveď ale keď sa jej nedočkala tak spustila.
„Pre imidž všetko. Keď nemáš dobre stanovené podmienky tak sa nedočkáš zákazníkov“ skonštatovala a Dean sa len zasmial.
„Si to teda bosorka“
„Ale, ale žiadna prekliata čarodejnica. Démonka“ vyžiadala si to slovo a vybrala si z vrecka jeden modrý prsteň a dala ho Deanovi. Ten len pozeral že čo to je a keď uvidel prsteň lesknúci sa už v jeho dlani tak len prekvapene díval naň. Ešte nikdy predtým nevidel taký dokonalý prsteň.
„ďakujem“ zmohol sa len na len na takú odpoveď lebo akosi ho ten prsteň priťahoval a nevedel že od čoho. Lilith sa pozrela naňho a tvárila sa spokojne.
„nasaď si ho“ ponúkala ale Dean odtiahol pohľad z prsteňa a skúmavým pohľadom sa na ňu zahľadel.
„Je to krásny prsteň ale načo si ho mám dávať?“ opýtal sa priamo a ani nedokončil svoju vetu a Lilith hneď nato hodila odpoveď
„Je to prsteň sily. Keď si ho nasadíš tak tvoja moc sa ti znásobí.“ A po dokončení čakala na odpoveď a pozrela sa smerom dole. Videla že tam stojí jedno malé dievčatko a venčí svojho domáceho maznáčika.
„tak si to nasaď keď mi neveríš“ ponúkla mu možnosť a on si to dal. Vtom sa mu oči prefarbili namodro a po niekoľkých sekundách ich už nemal prenikavo svetlozelené ale tmavozelené z ktorých žiarila moc a hnev. Dean cítil že v momente musí niekoho zabiť. Zbadal to dievčatko že sa na nich pozerá. Vytasil ruku vpred a z dlane mu vystrelila láva. Dean sa len čudoval že ho to nebolí a pocit moci ho naplňovala príjemným pocitom. Videl že dievčatko snaží utiecť a tak po latinsky povedal dve slová a láva ktorá sa mu valila z ruky keby v tom momente ožila. Lilith sa len prizerala a pocítila pocit nádhery. Videla že Dean zabije svoju prvú obeť a netrpezlivo čakala že nech už trafí lebo vedela veľmi dobre, že čo je to za tekutinu. Je to zemská magma a pekelný oheň dokopy. Dean len cítil, že nemusí vydať veľa energie nato aby udržal na uzde lávu ktorú spustil na dievčatko. Pred cieľom sa však láva zastavila a videl že dole vedľa dievčiny stojí jeden vysoký muž. Dean zbadal že to bol Sam a preto ani nepokračoval lebo jemu nechcel ublížiť ani za svet. Zbadal že sa pozerá smerom nahor a rýchlo vytvoril okolo seba a Lilith jednu neviditeľnú bublinu ktorá z vonka svietila tiež tak ako jeho oči predtým ako si dal prsteň na ruku.
Sam sa cítil vyčerpaným lebo už dlhšie nepoužil svoje sily a musel vydať zo seba viac energie nato aby vedel zastaviť útok toho démona. Oči ho boleli z tej zelenej žiary a trocha aj matne videl.
Pozrel sa na dievčinu a videl že plače a preto mu išiel na pomoc. Dievčatko chytila svojho psa a schovala sa do jednej diery keď videla ako sa Sam približuje k nej. Videl, že sa pred ním schovala a začal ju prosíkať nech vyjde zo skrýše, že jej chce pomôcť ale márne.
„neboj sa ma ja ti nechcem ublížiť“ prosil ju Sam už po dvadsiaty krát a pomaly mu začala prechádzať trpezlivosť. Na počudovanie dievčatko vyšlo zo svojej skrýše a objímajúc svojho psa sa pozrela na Sama. On si kľakol k nej nech jej prezrie zranenia. Mala menšie popáleniny ale sam sa radšej rozhodol, že ju odvezie do nemocnice.
„Musíme ísť do nemocnice nech ti to pán doktor ošetrí“ začal milým hlasom nech sa dievčatko nezľakne.
„Dobre ale maminka mi povedala, že sa s cudzími nemám rozprávať“ povedala mu odhodlane
„Tak mi aspoň povedz, že kde bývaš?“
„Bývam tam“ dievčatko ukázalo na jeden menší domček neďaleko cintorína a rozbehla sa tým smerom
„Počkaj“ zakričal na ňu Sam a rozbehol sa za ňou. Keď došli k domu, tak povedal matke toho dievčatka, že čo sa stalo. Trošku to vykreslil lebo nechcel aby si jej mama myslela, že nie je normálny.
Keď odchádzal tak to bolo prvé, že zavolá Bobbymu aby mu povedal, že čo sa stalo.
„Bobby? Ahoj. Teraz som videl niečo čudné.“
„A čo také“ pýtal sa ho trošku ospalo lebo sa práve chystal spať.
„Práve som išiel z cintorína a videl som cestou naspäť, že niekto stojí pri Impale. Keď sa otočil mal prenikavo žiarivé zelené oči.“
Bobby len počúval a prišlo mu to zvláštne „Bol to nejaký démon?“
„Ja neviem, ale lepšie je, že sa nato hneď objavila aj Lilith“ Bobby skoro odpadol.
„A nestalo sa ti nič?“ pýtal sa ho zdesene
„Nie nestalo, len ma sotila na Zem a spolu sa s tým druhým démonom alebo čo to bolo vyparili“ Bobbymu sa odľahlo.
„Tak načo to bolo dobré“ Nechápal. Lilith sa len tak neukáže a zase zmizne.
„A bolo tu ešte niečo. Sedel som v Impale keď som zbadal že ten zelenooký démon zaútočil na jedno dievčatko“
„A čo si urobil?“
„Bol strašne silný ale podarilo sa mi zachrániť to dievčatko pomocou mojich schopností“ skonštatoval Sam a pokračoval „Keby si videl, že aká to bola sila“ pozrel sa na miesto kde láva pristala. V betóne bola jedna škaredá obrovská diera z ktorej vytekala tmavočervená tekutina. „ledva som to dokázal zastaviť. Prosím nájdi niečo o tom démonovi“
„A s tebou bude čo?“
„Idem k tebe lebo chcem vedieť že kto to bol. Úprimne mám strach Bobby lebo sa ten tvor podobal na Deana“ Dokončil vetu a netrpezlivo čakal na Bobbyho odpoveď. Bolo ticho ale nakoniec sa ozvalo „Nemohol to byť on. Démonom sa stane niekto len vtedy....“
„Ja viem ale čo keby to bol naozaj on?“ to by si Sam nikdy neodpustil
„Sam na také nemysli“ kázal mu Bobby „Naštartuj a poď“ Sam sa mu pozdravil a nasadol do Impaly. Cieľ Bobbyho dom v južnej Dakote. Cestou nevedel myslieť na nič iné len nato že čo práve videl.
Dean zbadal nejakú svietiacu bariéru. Lilith mu prikývla nech zastavia a tesne pred dverami sa zastavili. Podišla k dverám a dotkla sa ich. Hneď nato odtiahla ruku lebo ju to popálilo.
„Tí prekliaty anjeli. Dali sem ochrannú bariéru pred démonmi. Aké úbohé“ pomyslela si a zavolala si Deana. On sa len pozeral na Dvere ale nejako ho to neprekvapilo.
„Teraz ma počúvaj. Musíme sa ukryť pred anjelmi takže na nás použijem kúzlo neviditeľnosti ale musíš mi podať ruku.“ Dean mu mlčky podal ruku a Lilith začala niečo hovoriť po latinsky. Nakoniec cítil, ako sa na jeho celé telo usadzuje nejaký biely prášok a zrazu si nevidel svoje ruky a bol neviditeľný.
„oooops sorry my sa musíme navzájom Lilith“ zazmätkovala a dala si aj ona taký istý prsteň aký dala aj Deanovi.
„Už ma vidíš?“ znela otázka a odpoveď bola áno. Lilith zdvihla ruky a spojila si ich tak aby sa jej len dotýkali len konce prstov. Zavrela oči a sústredila sa. Dean sa len prizeral že čo robí a zbadal že sa jej objavila nejaká žiariaca guľa v ruke a otvorila oči. Mala ich čierne a nie biele. Začalo fúkať a zosilňovalo sa to. Vlasy sa jej prefarbili z hnedých na biele a na čele mala vyrytý pentagram. Položila ruky k telu a guľa vsakovala do seba ten vietor ktorý dean ešte stále nevedel ako vznikol. Lilith začala odriekavať zaklínadlo a energia ktorá z guľa žiarila bola pomaly neznesiteľná. Keď sa dostala na koniec zaklínadla počkala chvíľu a chytila sa za spánky. Vtom sa guľa rozletela a prerazila pozlátené bariérové dvere takou silou, že Deanovi naskakovali zimomriavky. Nakoniec sa otočil k Lilith:
„čo to malo byť. To bola nejaká transformácia,“
„To som privolala svoju silu a používam ju teraz na sto percent“ znela odpoveď ale hlas mala hrubší ako predtým a tak sa Dean ani nepýtal ďalej.
„Ideme“ rozkázala a pobrali sa hore schodmi. Boli to pozlátené schody ktoré sa šplhali do veľkých výšok. Bolo cítiť pokoj a mier ktorý žiaril z celého prostredia. Deanovi to naopak vôbec nebolo príjemné. Cítil pokoj ale liezlo mu to na nervy. Lilith tiež nevyzerala šťastne. Toľko dobra a mieru. „Fuj to je teda otras. Tu nie je žiadne zábava“ prehovorila a Dean len súhlasne prikyvoval „Ani mne sa to tu nezdá“ Lilith sa usmiala a zastala.
„Čo je?“ spýtal sa jej Dean a videl ako sa Lilith otáča smerom doľava. „Cítiš tu energiu?“
Dean začal koncentrovať a vycítil tiež nejakú neopísateľnú príťažlivú silu.
„pečate sú nablízku“ Dean išiel ďalej ale Lilith ho zastavila.
„Vidíš toto?“ ukázala na dve žiariace bodky ktoré boli položené na zem v presnej vzdialenosti. „tak toto je prvá prekážka“
„Prekážka? A aká prekážka“
„Toto informuje anjelov keď cez ne prejde nejaká zlá alebo démonická bytosť“ Zase si položila ruky na spánky a po dlhom sústredení sa jej podarilo zneškodniť poplašné zariadenie. Bola unavená lebo použila svoju moc viackrát za krátky čas a kým sa znova dostane na vrchol svojej moci bude potrebovať čas. Z nosu jej tiekla krv a potila sa.
„nemáme veľa času. Nebo nás oslabuje lebo sem nepatríme“ dokončila a rozbehla sa. Dean ju prenasledoval a zrazu uvideli zlaté dvere a zastavili sa.
„Konečne“ umohla sa Lilith na toľko lebo vedela že dorazili a ciel majú na dosah ruky.
„Dean potrebujem tvoju pomoc. Spoj si ruky tak ako som mala ja a hľadaj v sebe svoju moc. Dean aj tak urobil a cítil že ako mu prúdi elektrina do celého teľa. Medzi prstami sa mu začala vytvárať zelená plazmová guľa a tak isto ako Lilith sa začal meniť. Vlasy sa mu predĺžili a zafarbili nazeleno. Prsty sa mu predĺžili a svaly mu narástli. Pokožku mal taktiež zelenú ale keď otvoril oči tak ich mal modré. Lilith sa len pozerala a žasla lebo ešte také niečo nevidela. Ani Azazel sa nevedel takto premeniť. Z Deana žiarila moc a pýcha. Položil si ruky a plazmová guľa trafila presne stred dverí ale nič sa s tým nestalo.
„Ukáž skúsim to ja“ ponúkla sa Lilith
„NIE“ znela odpoveď a Dean cítil v sebe zlosť „ty si už unavená. Ja to zvládnem“ Lilith bez slov ustúpila a Dean sa postavil pred dvere a zatvoril oči. Ruky mu začali žiariť a keď sa dotkol dverí tak sa zrazu zamračilo a začalo sa hromobitie. Celé telo mu začalo žiariť a Lilith vedela že povoláva silu najničivejšieho spomedzi živlov – ohňa. Ruky vytasil vpred a z dlaní mu vyprskol prúd zeleného ohňa a začal sa zosilňovať. Nakoniec otvoril oči a z nich vystrelil akoby laser a presekol vchodové dvere. Búrka čoraz viac silnela a lilith sa obávala že prišli nato že sú tu. Dean sa odtiahol a Lilith vbehla do miestnosti. Tam bolo sedem pozlátených truhličiek. Lilith schmatla jeden a kým hovorila zaklínadlo tak Dean dával pozor. Po desiatich minútach sa konečne otvorila a v nej bol jeden kľúč. Dean sa pozrel smerom odkiaľ prišli a videl prichádzať anjelov.
„Hoď kostrou lebo už idú“
„Zadrž ich lebo potrebujem viac času.“ Dean sa chystal do boja. Keď zbadal, že Castiel je vodca anjelskej gardy tak zvýšil svoju moc. Vytasil ruky vpred a zo zápästí mu vyšli dve elektrizujúce reťaze. Začal s nimi točiť a keď už boli anjeli dosť blízko tak sa začal boj.
Pokračovanie nabudúce